13.1.2014

Osumia ostoksissa.

Olen nyt aloittanut tämän postauksen neljä kertaa ja mukaan en laskenut sitä erästä kahden sivun kirjoitusta pöytälaatikossa. Summa summarum, olen tehnyt oikein mainiot alelöydöt, monenkertaisesti pienemmät kun joskus aikaisempina vuosina mutta sitäkin tyydyttävämmät, ehkä saatte juonesta kiinni. Ostoksia olen tehnyt kivijaloista sekä netistä, sen kummemmin vaeltamatta tai surffaamatta, vaan varsin täsmäiskuina tällä kertaa.

bella siirtyy nyt kokoon 140 ja jossain koko on 134. Käytännössä tämä tarkoittaa että kaapista tyhjenee kevään kirpparille kaikki 128/8 kesävaatteet ja viimeistään kesän jälkeen myyn nyt pieneksi jäävät talvisemmat kuteet. Tulevaksi kesäksi vaatevarasto pitäisi olla kunnossa, kiitos Floridan reissun, mutta nyt hain alesta seuraavaksi talveksi muutamat luottovaatteet. Teen erillisen postauksen liittyen Jiin vaatteisiin.

 

Tällä hetkellä kaapissa roikkuu kaksi neulemekkoa jotka molemmat jäävät pieneksi. Ensi talveksi onnistuin nyt bongaamaan vain yhden kivan, kuvassa näkyvän Tommy Hilfigerin neulemekon Stockalta. Onneksi Itiksestä löytyy kokokin eli kymppi ja mekkoon ja muihinkin vaatteisiin sopivat Bogin sukkahousut. Sukkikset on sellainen asia jota rakastan ostaa alesta ja pyrinkin aina muistamaan ne laatikot tarkastaa. Kuvaa ei tullut otettua fleecehansoista jotka mies nappasi viereisestä laatikosta. Niille hullareiden tuplapakkaus Bogi sormikkaille ei montaa euroa jää hintaa alessa ja ovat super mainiot!


Stockan alessa monesti parasta hinta-laatusuhdetta edustaa hullareiden jämät, esimerkiksi Tommyn farkut ja tregginssit. Kun edullisemmasta hinnasta lohkaistaan vielä 40 prosenttia pois niin lompakko tykkää ja mies myös. Gantin paidan nappasin merkin omasta liikkeestä Kampista. En itse niin lämpene paidoille missä merkki lukee rinnassa kissankokoisin kirjaimin mutta bella tykkää, nämä on ilmeisesti jotenkin kivan sporttisia ja poikamaisia mutta ei liian... en ole pääsyt ihan jyvälle. Gant näkyy nykysin laittavan aikuisten vaatteisiin paremman prossan kun lastenvaatteisiin mutta sitten siellä on sellainen puoleenhintaan malli-ja jämävaatteita hylly. Hintaa Gantin paidalle jäi viitisentoista euroa.


Tein myös kaksi nettikauppatilausta alesta, toisen aina ajankohtaisesta Alex and Alexa:sta ja toisen englantilaisesta Childsplay Clothing:sta. Ensimmäisessä on mieletön valikoima ja ilmaiset postit kun tilaus ylittää muistaakseni 90 euroa ja tosi kivasti lajittelevat ja selkät nettisivut. Jälkimmäisessä on noin kympin postit ja iso valikoima jää, minun mielestäni, huonon nettikauppanäkymän taakse. Tosin kun laitoin CC:n sähköpostia epäselvästä tilauksen statuksesta, tuli vastaus alle kahdessa tunnissa ja homma toimi loistavasti.

Childsplaysta tilasin tummanharmaan neulepaidan jonka hihoista ja helmasta näkyy kuin alla olisi toinen paita. Menee siihen samaan heikkouteen kun kyynärpaikat, tykkään tosi paljon! Neule on niin ihanan pehmeä että löytäisinpä itselleni vastaavan ja puuvillan takia paita on käytettävissä ympäri vuoden. Koko 12 on hieman vielä reilu mutta klassikko ei vanhene.

Yllä vastaava neuletakkina ja koossa 10, ajattelin että tämä sopii kivasti kaikkien mekkojen kanssa. Nyt nimittäin joulujuhlaan bella halusi laittaa hihattoman Pompin mekon ja meillä ei ollut oikein sopivaa neuletakkia päälle ja kuulema mekko ei näytä yhtä kauniilta jos alle laittaa pitkähihaisen paidan (olin hiljaa samaa mieltä).  Tovottavasti Pompilta saadaan yhtä kaunis mekko ensi talven juhliin sillä nyt on ainakin täydellinen neuletakki kaveriksi.




Neuletakin kanssa Alex and Alexasta löytyi perus kyynärpaikkapaita jotka on tytön lemppareita ja äidin myös. Erityisesti ilahduin Paul Smithin kuumailmapallo paidasta joka on mielestäni aivan ihastuttavan täydellinen. Tuntuu olevan todella vaikeaa löytää tässä koossa sellaisia kuvapaitoja jotka ovat niin äidin kuin tyttärenkin mieleen mutta tässä on onnistuttu täydellisesti ja oikea kokokin löytyi.

Petit Patapon on takuuvarma hitti eskariin ja miksi ei kouluunkin. Harmaaraidallinen mekko on kuin tehty haalarin tai toppavaatteiden alle ja alla näkyvä sinivalkoraidallinen on kiva merellinen lisä kesämekkoihin, tosin koko 12 on vielä tulevaksi kesäksi liian iso. Näin se on nettikaupoissa, koot on hieman kokeilua tuttujenkin merkkien kohdalla.


Stockalla olen enemmän kuin kerran katsonut bby:n pikeemekkoa, sillä bellalla on kaksi kesää ollut samanlainen hiekan värisenä ja se on todella tykätty mekko. Kysyin että olisiko sama mekko mustana mieleen ja kuulema joo! joten kävinkin alessa ihan tätä varten ja onneksemme koko löytyi. Mekko käy mainiosti tilanteeseen kun tilanteeseen ja on kiva kontrasti reisusta ostettuihin valkoisiin ja värikkäisiin pikeemekkoihin.


Ja onhan meillä vaatteita muualtakin kun Stockalta tai erikoisliikkeistä! Ennen joulua Gap laittoi koko nettikaupan -40% ja sieltä tuli muutamat sukkikset ja hame sekä pojalle perustrikoota. Nämä ovat kuitenkin nyt pesussa kun ehtivät jo käyttöön. Tarkoituksella olen yrittänyt vilkuilla mm. Lindexin, Kapp Ahlin sekä H&M:n isojen tyttöjen puolta ja tuskin olen ainoa 6-vuotiaan äiti joka toteaa tilanteen olevan aika haastava. Saatan pysyä jatkossakin Gapin asiakkaana sillä siellä tuntuu olevan isompi valikoima tämän ikäiselle ja kokoiselle sopivia vaatteita. Henkkamaukasta löysin kaksi kivaa vaatetta isojen puolelta; joista toinen on harmaa neulehame (pesussa) ja toinen tämä hihaton paitis johon nappasin kaapista vanhat farkut kuvausrekvisiitaksi. 


Alla alelöydöt tytölle, aika mätsäävää väriskaalaa ja tuttuja juttuja. Näitä sitten täydennetään kauden mittaa tarpeilla ja kivoilla löydöillä. Pinosta tosiaan puuttuu ne fleecesormikkaat, kullanväriset sukkahousut), neulehame sekä Stadiumissa eteen kävellyt T-paita "Snowboarding" tekstillä. Meinasin muuten sen T-paidan ostaa normihinnalla jo mutta onneksi lykkäsin, nyt malliston paidat taisivat maksaa vitosen kappale. Alla on muuten Alex and Alexan tilaukseen kuulunut Joulesin mekko joka sai lapsen ilahtumaan niin että korvissa soi vieläkin =D


19 kommenttia:

  1. Kylläpäs on mahtavia osumia ja juuri teidän näköisiä! Oli mukava ukea :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Bambi ♥ Mietinkin että onkohan täällä enää kiinnostusta minkäverran tälläisille postauksille. Niin pitkä aika edellisestä etten meinannut edes osata kuvia ottaa tai tekstejä kirjoittaa :D Mukava kuulla että tykkäsit!

    VastaaPoista
  3. On kyllä ihan totta, että yli 128 senttiselle on vaikeampi löytää sopivan lapsekkaita vaatteita. Oma 8-v tyttöni on 146-152 koossa ja töitä saa tehdä, että löytää muutakin kuin teinipissisvaatteita. Onneksi on joitain luottokauppoja/merkkejä, joista saa kivoja vaatteita. Aika paljon ostan Nextiltä, Pompilta ja Molokidsin vaatteita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan totta puhut :) Nextiltä kyllästyin jossain vaiheessa katsomaan kun aina ne mitä oliisn halunnut tilata, oli loppu! Toivottavasti pääsen keväällä Tallinnan liikkeeseen. Pompilla on paljon sitä ribbiä paidoissa ja tyttö ei oikein pidä siitä, en tiedä miksi. Merkin mekkoja kuitenkin rakastaa eli niitä katsellaan sieltä. Molo Kidsiä on ollut todella vähän, ovat ehkä hieman liian räikeitä tai kirjavia meille mutta viime kesänä ostin sitä undulaatti printtiä mekon ja paidan, se oli tosi kiva. Nyt onkin tullut hieman vastaava mitä harkitsen myös... Lisää kyllä kaivataan ala-asteikäisille kivoja kuvio-paitoja ja lapsekkaita vaatteita. Ehkä osastojen kokojako kaipoissa ja valmistajilla on hieman väärä...

      Poista
  4. Näitä postauksia olen odottanut! Iloa silmälle, inspiraatiota ja yhdistelyvinkkejä, jee. :) Makeita löytöjä olet tehnyt. Kesävaatteet haluan myös ehdottomasti nähdä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katjuska, mukava kuulla! kesävaatteet on kuolettavan tylsiä -ostin lähinnä pari kassia per lapsi Tommylta :D Ehkäpä sieltä jonkun postauksen kesällä saa -katsotaan :)

      Poista
  5. Hitsipiili kun tuo teidän 140cm on tyttö, itse kaipailisin pojalle vaateinspiraatiota samassa koossa.Ovat samanikäisiä nuo meidän lapsoset! ;) Tosi monessa kivassa merkissä ne kivimmat vaatteet loppuu kokoon 128cm ja olen kokenut tämän tosi haastavaksi. Tosi ihania vaatteita löysin Bellalle kyllä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mia! Tosiaan tyttö ja tyttömäisiä vaatteitakin :) Pojalle voisin suositella Nextiä ja Bodenia, niissä ainakin on kivoja ja lapsekkaita vaatteita tämän ikäiselle. Next tulikin tuossa ylempänä käsiteltyä ja Bodenin vaatteitakin meillä on ollut, sen jälkeen kun siellä vaihtui suunnittelijat niin on ollut vähemmän, värit ei ihan natsaa yhtä hyvin kun ennen. Gymboreella on myös kivoja vaatteita pojille mutta niissä pitää ottaa huomioon tullit ja alvit... eli kannattaa tilata isjompi kasa sillon kun siellä on kaikki -60-80% ja sitten vaikka maksaa suosiolla ne ylimääräiset kustannukset. Ja Gap! Sieltäkin kannattaa katsoa.

      Olisihan se helpompi kun voisi kävellä vaan kauppakeskuksessa liikkeeseen ja ostaa kerralla ismpi satsi mutta itse ainakin olen todennut sen mahdottomaksi tässä kokoluokassa.

      Poista
    2. No arvaappa kuka tämän postauksen innoittaman kävi nyt sitten Gapillä ja Alex & Alexan nettipuodeissa ostoksilla? Mutta ihan huimaa, sain pojalle Gapin hupparin kevääksi ja kesäksi (ihan parasta), parit dc:n kengät, lippiksen ja pari Bby:n ja Gantin paitaa! :) Nextiä käytän paljon myös, mutta siellä on kyllä tytöille paremmat ja kivemmat valikoimat, ne isojen poikien jutskat on aikas tylsiä... Muksaa iltaa!

      Poista
  6. Teidän eskarineiti on aikas isokokoinen jos menee jo 140cm vaatteisiin, meidän samanikäinen käyttää kokoa 122... :-)
    Toisaalta kyllä kiva, saa vielä ostettua pikkutyttömäisiä vaatteita. ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Amy, aika hurja kasvuvauhti tytöllä on ollut. Nyt tosiaan kaapissa on 128-140, ulkovaatteet on 134cm Tyttö itse on noin 130cm ja jos kasvaa käyrällään, on toukokuussa noin 134 cm, saa nähdä!

      Poista
  7. Onpas Bella kasvanut pituutta! Meillä mennään nyt siinä 128cm koossa, paidoissa menee se koko vielä jonkun aikaa, housuissa joudutaan vaihtamaan seuraavaan kokoon ehkä parin kuukauden päästä.
    Ja samaa olen kauhistellut, varsinkin noiden ruotsalaisketjuliikkeiden isompien tyttöjen vaatteet ovat kyllä liian bling-rock omaan makuuni. :(

    Ihania alelöytöjä olet tehnyt!

    VastaaPoista
  8. Moi Jassu :) Tuossa ylempänä noita koko juttuja kerroinkin. Aloin miwttiä niitä kesävaatteita niin taitavat olla suurimmaksi osaksi Tommyn M kokoa, olikos se 8 vai 10? Jokatapauksessa niiden on mahduttava :D Housuissa menee aina pienempi jos leveyttä vain on elii tällä hetkellä on mm. Popin 128:ja ja gapin kasit on hyvällä kasvuvaralla pituuden suhteen. Ja kyllä, liian blingblintsängbangnapanäkyyjoaglitteriteisokaise.

    VastaaPoista
  9. kerros kapeita paitoja pojalle, pituutta taas venyy ja nyt on jo espritinkin paidat liehumassa ympärillä. jos saisi täsmäiskulla ostettua eikä yhtä sieltä ja toista täältä ja kolmatta jostain ihan muualta..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tossa seuraavassa olikin mutta tilaapa Molo Kidsin yksivärisiä paitoja, löytyy useassa värissä ja ovat todella kaposia. Toinen on Mini A Ture, niissä on kiva nepparilista ja ovat myös todella kapeita (bellalla on näitä pari vaikka ovat kai poikien eli en tiiä mihin asti niissä on kokoja, ainakin 134)!

      Poista
    2. joo 134 on varmaan se koko, ei ainakaan pienempää kannata ostaa. meen etsimään jotain kivoja aleja tässä iltapalan syönnin lomassa :D

      Poista
  10. ihanat löydöt olet tehnyt, vitsi kun tytöillä on sen verran ikäeroa etten ala hamstraamaan teidän pieniä:) sen verran hyvin menee maut yhteen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedätkö Katri kun juuri ajattelin teitä kun huomasin että bellan Napapijrin takki ei mahdu enää keväällä! Sitten mietin että ei se Katri kyllä tätä jemmaan ota kun on kokoa 8 :D Meillä olis muuten Jiiltä mm. kaksi käyttämätöntä Gantin valkoista kauluspaitaa eli jos kevään juhlallisuudet kaipaavat sellaisia niin laita meiliä :)

      Poista
  11. Ah, juuri näitä vaatepostauksia olenkin kaivannut! Eskarilaisemme on samaa kaliiperia Bellan kanssa. Tässä tuli monta hyvää vinkkiä haastavaksi käyneisiin vaateostoksiin. Tyttömäistä, siistiä haetaan - mutta ei teinimäistä. Ja mitoitus pitäisi olla reiluhkoa, kun on solakka mutta lihaksikas tyttö.

    VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥