25.11.2013

Florida 2013 / Venice

Sarasota – Venice 29 miles/ 47 km

Olin tehnyt jo ennen matkaa taulukon josta näkyi välimatkat niiden kaupunkien välillä joissa olimme ajatelleet käydä. Näin ajankäytön suunnittelu helpottuu hieman ja lapsille voi etukäteen ilmoittaa että nyt istutaan autossa esim. tunti –ottakaa unet. Pelkkä välimatka ei sinänsä vielä kerro kaikkea, pitää ottaa huomioon ettei liiku ruuhka-aikaan ja eksyminen on aina vaihtoehto tai ylipäätään hidas eteneminen syystä tai toisesta.

Vankkurit. Tuulilasissa näkyy samat ötökät kun monissa tienpäällä otetuissa kuvissa.

Tässä on kesän 2013 Gap tyttöjen mallistoa.

T-paita Abercrombie ja shortsit Tommy Hilfiger.

Nenä kohti hiekkaa, etsimässä.
Me menimme Veniceen rannalle. En ollut käynyt tässä kylässä aiemmin ja sanotaan että Venicen rannalta löytäisi helposti hainhampaita. Me ei kyllä löydetty yhtään joka johtuu ehkä siitä että ne parhaat ja näkyvimmät kerätään rannoilta jo auringonnousun aikaan ja poimijoina taitaa olla monasti ihan muut kuin lapset. Oli kuitenkin aurinko, oli hiekkaa ja oli vettä = lapset viihtyy. Rannalla mukana meillä oli yleensä uimakamat, erilaisia rasvoja (joita myös käytettiin paljon koska aurinko Floridassa on todella voimakas ja hyvinkin aurinkoa sietävä voi palaa yllättävän helposti), pallo/haavi/hiekkalelut sekä vettä, paljon vettä. Mies piti ensimmäisen lämpöhalvauksen jälkeen lippiksen tiiviisti päässä (enkä ole muuten IKINÄ ennen nähnyt häntä lippis päässä) ja rannalla ei juurikaan ilman kenkiä voinut kävellä koska hiekka pop-pop-polttaa. Lämpötilan huidellessa päälle 30 asteessa ei kenelläkään ole nälkä päivisin ja jätskiä saa syödä niin paljon kun napa vetää.

Monin paikoin ennen viittä ei ravintoloissa edes tarjoilla esimerkiksi pihviä, joka hieman vaikeutti lihansyöjälapsemme ruokailua, onneksi mäkkäri ja Subway pelastaa koska ilmeisesti subien syömiselle vuorokauden aikana ei ole määrällistä ylärajaa … josta tulikin mieleeni että jenkeissä tietty tarjontaa subin tiskilläkin on enemmän, itse yllätyin iloisesti pinaatista joka ei käsittääkseni Suomen valikoimassa ole. Koska pienempi lapsistamme ei juo mehua tai limua ollenkaan (pelkästään maitoa ja vettä), olimme varustautuneet isolla purkillisella laktoositabletteja joita itse käytin myös kahviin. Ja kun maidot ovat muovipulloissa (mäkkärissä sekä subissa), oli pulloon helppo kaataa laktoosikapselista jauheet, laittaa korkki kiinni ja sekoittaa jauhe maidon joukkoon.

Biksut Gymboree ja shortsit Boden


Venicessä ei sen kummemmin kierrelty, käytiin siellä rannalla sekä käveltiin yksi katu läpi. Katu siksi että sen varrella oli lukemattomia pikkuliikkeitä joissa myytiin erilaisia koruja ja tavaroita jotka oli tehty kaikesta siitä mitä merestä voi löytyä, lapset olivat tietysti aivan pähkinöinä ja tuliaispusseihin kertyikin sitä sun tätä. Kävimme myös syömässä yhdessä ravintolassa joka oli kun olisi palannut suoraan …jollekin menneelle vuosikymmenelle –todella hämmentävä kokemus jota en tässä valitettavasti sen kummemmin osaa kuvailla, se pitää kokea :D Ja rantaa on pakko kehua siitä että oli tilaa. Ei ollut sellaista ryysistä kun esimerkiksi Siesta Beachillä ja auton sai iisisti parkkiin ihan rannan sisäänkäynnin eteen. Tosi rauhallinen ja lungi tunnelma ja sopivasti aaltoja pitämässä lapset liikkeessä.


Loppuun kuva jostain Sarasota -Venice - Naples -akselilta, ei mitään muistikuvaa sen tarkemmin että mistä...


Jos tästä vähän aurinkoa ja lämpöä tänne Suomen pimeään ja kylmään alkutalveen, niitä lumia odotellessa!

2 kommenttia:

  1. Mitä on laktoositabletit: Miksi niitä söitte? Onko siis maitoallergia ja pitäisi saada laktoositonta maitoa,jota ei sitten tuolla ollut? Ihanan kesäisiä kuvia!

    VastaaPoista
  2. Heh, olenpas taas ollut epämääräinen :D Siis kutsutaan perheessa noita laktoositableteiksi vaikka ovat oikeasti laktaasientsyymivalmisteita jotka on tarkoitettu laktoosin pilkkomiseen...:) Eli minulla on laktoosi-intoleranssi todettu ja lapsilla ei ole testattu mutta kotikokeilun kautta todettu että vähälaktoosinen tai laktoosittomat tuotteet sopivat paremmin. Ja vaikkakin epäilen että kyse saattaa olla myös suomalaisen maidon käsittelytavasta eikä varsinaisesta laktoosi-intoleranssista niin pelattiin varman päälle. Jenkeissä on nykyään low lactose -tuotteita enemmän mutta huomattavasti helpommalla pääsee jos on purkillinen noita tabletteja mukana.
    Ja kiitos, ainakin etelässä on nyt todella pimeää ennen ja jälkeen töiden niin kivaa vaihtelua katsoa aurinkoa täältä :)

    VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥