15.6.2012

Matkalla Tallinnassa


Matkalle pakataan kompaktisti tai ainakin haluan ajatella niin. Kun nyt oli yksi yö ja kaksi päivää reissua, pakkasin mukaan kaksi asukokonaisuutta ja yksi päälle. Koska sää oli todella epävarma tuli mukaan molempiin kokonaisuuksiin pitkä -ja lyhythihainen paita ja tietty varakengät ja vedenpitävät takit. Lapset saavat ottaa oman repun ja sinne mitä tykkäävät, tällä kertaa poika ei edes sellaista ottanut. Itselle kaksi asukokonaisuutta ja mielellään niin että kaikki käy kaikkeen. Koko perheelle riittää yksi laukku.

Me mentiin taas Tallinnaan ja tarkoituksena käydä Tallinna Zoo ssa sekä hankkia muutama juttu siinä sivussa. Jo viime vuonna totesimme että koko homma menee varsin sulavasti ja vaivattomasti autolla ja Viru Hotellilla joten saman kaavan mukaan toteutimme reissun tänä vuonna. Virussa huone oli 21. kerroksessa ja näköala merelle ...ja me tykättiin! Lapset tuijotteli pieniä ihmisiä ja autoja alhaalla sekä laskivat haitaribusseja.. Illalla kun kävin itsekseni vielä Virukeskuksessa olivat lapset käyneet saunassa ja sängytkin oli saatu valmiiksi, varauksissa oli joku sekaannus ja kun saimme huoneen ei lapsille ollut petejä ollenkaan.



Uskoin sääennustetta ja koska seuraavalle päivälle oli parempaa säätä luvattu päätimme kaupunkiin tullessa lähteä käymään Kristiine Keskuksessa. Ihan kompakti kauppakeskus, joskin jotenkin sekavan mallinen tai sitten olin vain väsynyt. Minulla oli missio saada uudet farkut Tommy Hilfigerin Denim -myymälästä mutta mallia jota käytän ei ollut valikoimassa ollenkaan. Harmistuin todella sillä Suomen Stockallekaan ei enää mallia tule joten olen kohta farkutta kun entiset hajoaa. Ja ne Tommyn Sonorat on ihan parhaat ikinä farkut ♥

Keräsin itseni ja ilokseni löysimme tytölle Skechersin myymälästä uudet tennarit 30% alella. Nämä tulivat kuin tilauksesta sillä meinasin juuri ennen matkaa tilata Hepposta uudet mutta maltoin vielä -onneksi! M&S :ltä lähdin katsomaan pojalle uutta yöpaitaa (edellinen osottautui loistavaksi ja käy kohta pieneksi), collegeshortseja parkouriin sekä remmillisiä lipilapeja tytölle isommassa koossa ensi vuoteen ja  B I N G O. Kaikki löytyi, tosin shortsit vasta seuraavana päivänä oikeassa koossa toisesta liikkeestä. Illemmalla  Virukeskuksen pyörähdyksellä mukaan tarttui mopin neule alerekistä ja vähän päivittäiskosmetiikkaa Kaubamajasta sekä siniset Terrranovan shortsit työlle ensi kesäksi. Pyöräpaita on Zaran poikien osastolta.





Paita Scotch R´Belle ja housut Dpam







Aamulla superaamiainen ja eläintarhaan. Onnistuin valitsemaan väärin päivät sillä sade alkoi melkein heti kun pääsimme porttien sisäpuolelle, sunnuntaina tietty paistoi aurinko kauniisti koko päivän kun me pyörimme kauppakeskuksessa.. Onneksi vettä ripsi niin harvakseltaan ettei se juurikaan kastellut mutta seuraava takaisku odotti nurkan takana, kaikki sisätilat olivat suljettuna. Eli ei kannata mennä Zoo :hon maanataina sillä sisätiloihin ei pääse ollenkaan katsomaan eläimiä. Lupasimme lapsille että tullaan ehkä uudestaan sitten loppukesästä... ja joku muu päivä kun maanatai. Näimme joka tapauksessa paljon eläimiä ja lapset saivat aivan uutta iloa vetokärrystä. Tähän asti on aina ollut rattaat mukana  ja nyt vasta olemme siirtyneet vetokärry-vaiheeseen!

T-paita Tommy, kaupuspaita Boden ja farkut Dpam




Eläintarhasta tuo konkkaronkka meni viereiseen mäkkäriin syömään ja minä viereiseen Rocca Al Mareen. Halusin käydä Reservedissä ja löysinkin itselleni parit shortsit ja paidan (näistä yritän saada kuvia lomalla) ja M&S:ltä biksut ja pojalle ne kollarishortsit. Kipaisin vielä sksetsun liikkeesä katsomassa olisiko niitä vilkkuvia tenskuja täällä oikeassa koossa tytölle ja siinähän ne nökötti. Kun hän nyt vuoden niitä pyytänyt niin tunsin liki velvollisuudeksi ostaa ne ensi kesäksi.  Ja onhan ne söpöt!


Laivalta sain vihdoin sen uimakassin joka oli ehdottomasti yksi tavoite matkalle. Peakin kassi(kin) oli alessa ja vaikuttaa käyttöömme juuri täydelliseltä. Molemmat lempi hajuveteni ovat loppu joten myös ne ostin laivalta sillä olivat ainakin Kaubamajassa kalliimmat. Lapset olivat aivan kierroksilla paluumatkan ja huokaisimme helpotuksesta kun autokansi avattiin ja saimme molemmat autoon.






Kaikenkaikkiaan reissu oli tosi kiva.
Yhdessäoloa, ei kännyköitä eikä tietokoneita.
Vähän uusia kauppoja ja kokemuksia.
Onnistuneita hankintoja.
Hymyileviä lapsia ja hassutteleviä vanhempia.

11 kommenttia:

  1. Kivan kuulonen reissu, vaikka pieniä vastoinkäymisiä olikin. Ja ihania löytöjä oot tehnyt! Me oltiin syksyllä tallinnassa ja musta tuntu silloin etten löytänyt edes Lillalle oikein mitään kivaa. Mutta saattoi johtua myös siitä, että tuo mun pieni shoppailuseuralainen ei oikein ollut shoppailusta innostunut... ;) Uimakassia täälläkin kaivattaisiin kipeästi, ihana toi peak :)

    VastaaPoista
  2. Mukava kesäreissu!

    On ollut jo muutaman kesän mielessä, että voisi tehdä vastaavanlaisen pikamatkan, mutta aina on sitten ollut muuta. En ole edes nähnyt niitä uusia (tai ei enää niin uusia?) kauppakeskuksia.

    Hyvä vinkki tuota eläintarhan sisätilan kiinni olemisesta. Täytyypä muistaa jos päästään käymään.

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  3. Mikä huonetyyppi tuo oli missä olitte? Oliko siinä siis sauna? Ja superhauska ilme neidillä tossa äidin paidan esittely kuvassa :)

    VastaaPoista
  4. veera, oli kyllä :) Ja en minäkään tehnyt sillä tavalla ostoksia kun olin ajatellut. Jotenkin vaan se tyssää siihen kaupan sisäänkäynnille, ei jaksa :D Pelastus oli että sain yksin kierrellä noita kauppoja... lasten kanssa tuskin olisi tullut mitään itselle hankittua.

    Jassu, toi on tosi kiva yhden yön reissu ja siinä saa helposti samalla hankittu perusjuttuja ;) En itsekään ollut aiemmin käynyt Krisinessä ja joten ihan kiva oli jotain uuttakin kokea :)

    -Anni-, vastaa ilmeisesti seperior-huonetta Suomessa. Ovessa luki Business Class mutta mies hoiti niin en oikein tiedä.. mä vaan hoidan lauman 8) Ja siis oli iso kylpyhuone ja oma sauna.

    Ja ajattelein kerrankin ottaa niistä omista vaatteista kuvia! Mutta tuo on tulos ensimmäisestä joten voit arvata että loput jäi kokonaan kuvaamatta :D Kuvausassari oli liian ilkikurisella tuulella...

    Mitenhän sellasen uudenlaisen vastaussysteemin saa blogiin... ja muuttaako se koko blogin ulkoasua?

    VastaaPoista
  5. Täytyypä alkaa puhua miehelle Tallinnan zoosta ja saunallisesta hotellihuoneesta. Mies on käynyt Tallinnassa joskus -80 luvulla ja asenteet paikasta sen mukaiset... Meidän esikoisneidillä on myös yhdet skeckersit ja ovat olleet tykätyimmät kengät viime syksynä ja tänä keväänä. Nyt tytölle saa sanoa, että vähän kevyimmilläkin kengillä pärjää. Ovat ilmeisesti kivan ulkonäön lisäksi mukavat myös jalassa.

    VastaaPoista
  6. Kiva reissu ja toi huonehan hotellissa on ollut mahtava. Pitääkin pitää mielessä. ja Zoo samoiten.

    VastaaPoista
  7. Ihana kesäreissu, ilman mitään stressaavia laitteita! ( lue: elektroniikka) =) Kokoperheelle tärkeää yhteiseloa.. <3

    VastaaPoista
  8. Moi,
    Kiva reissu teillä ollut!!
    Olen mielessäni suunnitellut samantyyppistä reissua, meillä eri aikaan lomat miehen kanssa joten lähtisin tyttöjen kanssa kolmin. Pitkästikö Tallinan keskustasta on tuonne zoohon? Autoa kun en taida uskaltaa otta mukaan :)

    Ihanaa kesää!

    VastaaPoista
  9. ihanat nuo tytön kengät! voiko tuollaisia ostaa suomesta mistään?

    VastaaPoista
  10. -M-, tytöllähän oli jo kahdet samanlaiset sketsut peräkkäin ja haluaisi aina kävellä niillä tai lipilapeilla... Hän myös mainitsee jos kenkä ei tunnu hyvältä joten nuo ilmeisesti ovat hyvät jalasa. ja tossiaan kantsii mennä Tallinnaan, se on muuttunut tosi paljon jopa 90-luvun puolivälistä :)

    Katri, suosittelen ehdottomasti.

    Matleena, kyllä! Ihana irtautua edes kahdeksi päiväksi.

    Susu, tuo eläintarhahan on aivan Rocca Al Maren vieressä (vastapäätä) ja kauppakeskukseen menee ilmainen bussi laivaterminaalista. En nyt tarkkaan osaa sanoa mutta noin 10 minuutin automatka, bussilla taitaa kestää vähän kauemmin. Katsoppa olisiko viikkarin sivuilla mainintaa siitä bussista ja sen metkan kestosta.

    Anonyymi, tällä hetkellä Skechersillä ei tietääkseni ole omaa liikettä Suomessa. Stockalla on muutamia malleja myynnissä ja ainakin nettikaupoista Brandos ja Happo myy myös merkkiä. En osaa sanoa missä muissa kaupoissa olisi.

    VastaaPoista
  11. Virukeskus, Rocca al Mare ja Kristine ovat minullekin tuttuja :). Niissä käy helposti kun on oma auto matkassa mukana. Oletko käynyt Stockmannilla? Sekin on ihan hyvä.

    Taidan lähteä vielä tänä kesänä uudelleen, käydä katsomassa vanhan kaupungin pienet kaupat ja viru keskuksen ulkopuolella olevat kaupat.

    Hotelliksi suosittelen lasten kanssa ja lemmikkien kanssa Hotel Reval park & Casinoa sekä Hotel Portusta. Reval parkissa on etupihalla ja takapihalla hyvin vartioidut paikat autolle, Portuksessa halli autolle. Molemmat hotellit oikein siistejä ja henkilökunta ystävällistä, suomea puhuvaa molemmissa.

    Kaksi viimeistä kertaa olen käynyt miehen ja koirien kanssa Tallinnassa.

    Tekisi myös mieli lähteä lasten kanssa sinne, käydä tuolla eläintarhassa. Minkä hintaisia sinne ovat liput? Kuinka kauan sitä aluetta suurinpiirtein kiertää?

    VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥