20.6.2012

Tallinna Zoo

K U V I N

happy hyenaAvoinna joka päivä
mutta maanataissin sisätilat ovat kiinni.
Alue on iso,
kannattaa varata useampi tunti aikaa.
Eläimiä on paljon,
osa valitettavasti vielä
ressukkaosastoissa,
asiat paranemassa sillä
monilla eläimillä on sponsorit.8 kommenttia:

 1. Toivottavasti mekin päästäisiin tuonne käymään loppukesästä! Tarttis ensin lähteä jonottamaan passia...

  VastaaPoista
 2. Kivoja kuvia tuolta! Mäkin haluaisin viedä meidän Mion sinne, mutta vielä ei olla ehditty :) kuulin kuitenkin että tuolla on joillakin eläimillä todella pienet tilat. Pitikö paikkansa?

  miopoikanimio.blogspot.com

  VastaaPoista
 3. Outoa, mulle tuli noista kuvista surullinen fiilis :( Tunnelma jotenkin haikea ja kaikki kuvat noudatti samaa linjaa. Mutta hyvä tosiaan, jos olot siellä ovat paranemassa.

  VastaaPoista
 4. Hyvä, jos olot ovat parantumaan päin. Mutta siltikään en halua tuollaisia tukea siellä käymällä. Bisnes is bisnes...

  VastaaPoista
 5. -Tiina-, olenkin kuullut että niitä passeja tosiaan joutuu nyt jonottamaan, ainakin täällä etelässä. Toivottavasti pääsette matkaan :)

  Hanseka, pitääkin käydä blogissasi, olenkohan ennen käynytkään :)
  Ja pitää paikkansa, osittain. Osalla eläimistä on todella kurjat tilat, ainakin minun silmääni. Esimerkiksi jääkarhujen ulkoalue on samaa kokoa kuin Korkeasaaren vanha karhulinna -eli jos nyt ikinä vankila voi edes olla tarpeeksi iso, niin nuo ovat kyllä ainakin järkyttävän pieniä koppeja.

  Mikä paikassa on positiivista, on se ero ja kehitys mitä siellä on saatu aikaan. Uudet aitaukset ovat isoja, avaria ja paikassa näkee paljon enemmän kunnostusta ja hoitamista kuin esim. Korkeasaaressa käyntiaikaan. Ts. olot paranevat ja oli jo nyt nähtävissä eroa viime -ja tämän kesän välillä.

  Tuolla myös näkee paremmin eläimet sillä ainoastaan leijonilla on ne pleksit häkeissä, jotka Korkesaaressakin on niin likaiset ettei läpi näe. Toki, pieneten kanssa pitää olla varovainen koska käden voi kirjaimellisesti työntää jääkarhun kitaan. Mutta eläimiä on paljon ja aitaukset sellaisia että eläimiä on helppo katsoa, myös eri puolilta.

  N, niin, häkeisähän ne eläimet ovat, se on aina surullista. Tuolla aika pysähtyy ja se ehkä välittyy kuvista. Tallinnassa on niin voimakkaasti näkyvissä vanhan ja uuden ero ja sama ero näkyy Zoo:ssa. On sitä vanhaa ressukkaa ja uutta upeaa.
  Iso ero Korkesaareen on, ettei tuolla ole sitä hälinää ja vilskettä. Paikka on niin iso että ihmiset hukkuvat sinne ja siellä on todella rauhallista. Työmiehiä on kunnostamassa paikkoja mutta eivät aiheuta mitään häiriötä. Mielestäni sponsoritauluja oli tullut taas enemmän ja toivottavasti kävijitäkin, nehän sitä rahaa paikalle tuovat.

  VastaaPoista
 6. Typot...

  Anonyymi, ihan mielenkiinnosta kysyn että käytkö missään vastaavissa paikoissa? Itse en vie lapsia delfinaarioon, ainoa syy siihen on että kun olen nähnyt delfiinit vapaana tekemässä sitä mitä niiden kuuluu tehdä, en kykene katsomaan niitä pienessä altaassa tekemässä temppuja käskettynä. (Jos lapsille tulisi esim. luokkaretki paikkaan, en todennäkoisesti heitä kieltäisi osallistumasta).

  Korkeasaaressa, Sea Life:ssa ja Tallinnan Zoo:ssa käymme, osittain perinteiden takia ja siksi että ne eläimet jo on siellä eikä niille ole muuta paikkaa. Lasten takia siellä käydään, opetusta ja elämyksiä heille. Niin idealisti en ole että ajattelen että kun minä en käy, eläimet lopetataan ja päästetään kärsimyksistä. Eli the next best thing, viedään vuosittainen pääsymaksu paikkaan ja taataan että jollain elukalla on ruokaa ja hoitoa sauraavaksi vuodeksi. Todettakoon tähän vielä että maallikon silmin, eläimet näyttivät voivan hyvin ja häkit/aitaukset olivat mielestäni hurjan siistejä -mutta vankilahan se toki silti on.

  Nämä ovat kaikki henkilökohtaisia valintoja ja jokaisella on tietysti syyt tehdä niin kuin tekee :)

  VastaaPoista
 7. Itse en oikein usko että eläimet voivat hyvin. Jo Korkeasaaressa näkee ne aitauksiin muotoutuneet polut kissaeläimillä ja sen miten etenkin pienet kissaeläimet kävelevät aina häiriintyneesti edestakaisin sitä polkua. Ei se ole normaalia. En usko että tuollaisessa asfalttihäkissä voi mikään villieläin hyvin, kun se toimisi tuskin edes koirilla.

  Ensin myönnän että meilläkin käydään Korkeasaaressa (ja suhtaudun siihen hyvin ristiriitaisin tuntein). Delfinaarioon en minäkään halua lapsiani viedä. Oli vaan mielenkiintoinen tuo paradoksi kommentissasi siitä miten et vie delfinaarioon lapsia kun olet delfiinejä nähnyt luonnossa. Eli jos olisit käynyt safarilla niin et menisi enää eläintarhaan? Ja myönnän suoraan että omassa suhtautumisessani on taatusti vastaavia outouksia.

  Eläintarhahan on kaiken kaikkiaan ajatuksena aika kipeä, käydään tuijottamassa vangittuja eläimiä, jotka ovat kaukana luonnollisesta ympäristöstään ja luonnollisesta käytöksestä. Enkä oikein pidä järkevänä sitäkään että joitain lajeja pidetään väkisin hengissä eläintarhoissa ja sitä pidetään jotenkin kunnia-asiana. Kun jos niitä eläimiä on jäljellä vain eläintarhoissa niin se on vain ihmisen takia. Ihminen on usein sukupuuton aiheuttanut ja yrittää sitten itseään viihdyttääkseen pitää muutaman yksilön, joita ei voi luontoon palauttaa, hengissä.

  Itse en ole muualla kuin Korkeasaaressa käynyt Barcelonan eläintarhan jälkeen. Se reissu meni osittain itkuksi, niin ankeat eläinten olot oli. Ja siis se eläintarha oli tuohon Tallinnaan verrattuna "tasokas", mutta eläinten aitaukset oli minimaalisia ja etenkin gorilloista aisti niiden huonovointisuuden. Pahinta oli että kysyimme etukäteen eräiltä tarhassa käyneiltä onko eläinten olot hyvät ja he vakuuttivat että hienoa on jne ja totuus oli omaan silmään aivan toinen. Tarha oli tehty ihmistä varten (eli taatusti näet ne eläimet kun häkit on niin pienet). Itse koen että on moraalinen velvollisuuteni olla kannattamatta toimintaa, joka tuottaa suhteetonta kärsimystä eläimille. Ja taas päädymme siihen että kyllä, kävimme viime kuussa Korkeasaaressa :( Ihminen on onneton olento.

  t. Teija

  VastaaPoista
 8. Ihan samat ajatukset ovat minulla. Tosin en pidä Korkeasaarta mitenkään eri asiana kuin Tallinnan ELäintarhaan ja siksi en osaisi lapsillekaan sanoa miksi kävisimme toisessa mutta emme toisessa. Ja kun sanoin että voivat hyvin, tarkoitin että karvaisilla eläimillä on karvat ja näyttävät päällisin puolin terveiltä -niin terveiltä kuin häkkieläimen voi olettaa näyttävän. Se mitä tapahtuu turkin sisäpuolella ja silmien takana, on sitten eri asia.

  Olen nähnyt myös muita villieläimiä luonnossa Suomen rajojen ulkopuolellakin mutta delfiinien kokeminen luonnossa oli jotenkin niin voimakas kokemus etten ole ikinä käynyt delfinaariossa, enkä mene. Sen sijaan Korkeasaaresa olen käynyt syntymästäni asti useita kertoja vuodessa, niin se on vain jotenkin kasvanut kiinni, tapa.

  Eihän ihmisten tavat, viihteet ja julmuudet rajoitu vaan elintarhoihin vaan sama ilmiö toistuu ympäri elämää myös monissa muissa asioissa. Itse yritän luovia siellä joukossa, valita moraalisesti sopivimpia ratkaisuja ja eettisiä valintoja. En silti pysty olemaan tekopyhä; ihan tavallista elämää elämme ja varmasti osa valinnoistamme on tuomittavia tai vähintään kyseenalaiia joidenkin mielestä. Mutta vice versa.

  Kaiken kaikkiaan olen tänään ilahtuntu suuresti että tästä asiasta on tullut keskustelua ja nimenomaan rakentavaa keskustelua eikä sitä mitä helposti olisi voinut tulla. Kanssaihminen osaa yllättää ja haluan ehdottomasti kiittää sinua ajattelemisen aiheesta :)

  VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥