15.4.2010

Mietin vaan...


Että onkohan hassua pukea lapsia samalla lailla.
Ei se ole edes kovin helppoa tällä ikäerolla.
Mutta joskus se onnistuu.




Toinen näkökanta on se.

Että kiusataanko vanhempaa lasta
kun pikkusiskolla on samanlaiset vaatteet.
Eilen ei kiusattu, mutta asia kyllä huomattiin.
Jäin miettimään jäikö siihen
vain siksi että olin itse vieressä.

Vaikka lapset olisivat samanikäisiä,
en pukisi heitä samoin kuin todella harvoin.
Mutta etenkin tällä ikäerolla se on jotenkin hauskaa,
joskus-välillä-sillointällöin.




Havaitsin myös että softis on nyt nappivalinta.
Nämä ovat henkasta viime syksynä hankittu.
Housut on kapparista,
nuo pojan ovat jo rikki lahkeista.
Tänä aamuna hän puki vahingossa,
tytön housut jalkaan.

Tuo musta väri ei ole ehkä se...
...paras valinta kuivalla hiekkapihalla.


Huomenna se meidän isi taas tulee,
lapset ovat jo virittäytyneet.
Odotamme kovasti :)


Hyvää perjantaita myös Sinulle!

21 kommenttia:

  1. Joskus on ihan hauska saada lapset samanlaisiin vaatteisiin, mutta ei musta olis heitä aina pukemaan niin. Eikä meillä kyllä edes löydykään neljälle samanlaisia vaatteita. Kaksi nuorinta saa sitten kärsiä ja olla joskus samanlaisissa vaatteissa :)

    VastaaPoista
  2. Meillä on lapset vuosikausia kulkeneet mustissa softshelleissa, eikä se ole kumpaakaan häirinnyt. Eikä toivottavasti muitakaan;)

    VastaaPoista
  3. Kiva blogi sinulla ja söpöset lapset!Ollaan siskojen kanssa bongattu että jotain samaa näköä hauskalla tavalla on teidän tyttösessä ja siskoni tytössä(Pampula ja pikkiriikki):D.Todella hienoja kuvia myös!

    VastaaPoista
  4. Ikäeroa n.2v meillä pojilla ja ei taida olla ihan just samanlaisia vaatteita yhtään..hmmm..mutta samanhenkisiä kyllä on paljon ja usein puen heille vähän samaa värimaailmaa, mutta päinvastoin. :) Mutta meidän pojat on niin pieniä ettei vielä liiku missään missä kiusattais.

    VastaaPoista
  5. Mä olen ihan tarkoituksella yrittänyt hankkia lapsille jotain samanlaisia, mutta erivärisiä vaatteita. Poika on niin tohkeissaan, kun on pikkusiskon kanssa samanlaiset vaatteet.:)

    Mites teillä on mennyt noi housut rikki? Mietin vain kun meilläkin on samanlaiset...;)

    VastaaPoista
  6. Meillä on suht helppoa olla samalaisissa kun kaikki on poikia, mutta aika vähän kuitenkaan on. ;)
    Jotain kuitenkin, esim. kesäksi on kaikille neljälle lyhythihaiset tennispaidat niin että 2v ja 10v on vaaleanpunaiset ja 6v ja 9v vaaleanvihreät. :)
    Ulkovaatteissa isot pojat haluaa monesti jotain samaa kun toisella on.

    VastaaPoista
  7. Meidän tytöillä on 3v ikäeroa. Heillä on hurjan paljon samanlaisia vaatteita, mutta osittain vaan siksi, etten osaa kaupassa päättää kumpi saa ihanan vaatteen:)

    Minusta on joskus mukavaa pukea lapset samalla tavalla, mutta mieheni inhoaa sitä. Hän ei koskaan laita lapsille samanlaisia vaatteita päälle:)

    VastaaPoista
  8. Meidän pojalla myös samat housut...olivat päikyssä kääntäneet lahkeita ja nyt on sitten vuorikangas rikki. Great. Uudet housut ostin, nyt kumpparilahkeilla.

    VastaaPoista
  9. Miun lapseni poika (99), tyttö (04) ja poika (06) ovat tottuneet siihen, että joskus saattaa kahdella kolmesta olla samanlaiset vaatteet.

    Pojilla oli viime kesän juhlissa samanlaiset vaatteet -ja varsinkin isonpi on ollut siihen ratkaisuus tyytyväinen.

    Tänä menneenä talvena kahdella nuorimmaisella oli samanlaiset ruskea-turkoosit Minymon toppikset -asusteet tosin toisella turkoosia ja toisella pinkkiä. Esikoisella ja tyttörellä oli Ticketin unisex-toppahousut erilaiset yläosat tosin. Miekin mietin että haittaako iso veljeä kun pikkusiskolla on samanlaiset kukkaisat housut -mutta ei poika ollut moksiskaan.

    Miulla on sellainen kokemus, että jos kaverit haluavat kiusata, niin ne onnistuvat siinä ilman näkyvää syytäkin. Joten niin kauan kun lapset ovat tyytyväisiä äitin vaatemakuun ja -valintoihin on meillä ristiin rastiin samanlaisia vaatteita :)

    VastaaPoista
  10. Mutta ovathan lapsesi viellä niin pieniä, että voivat hyvin mielestän kulkea samanlaisissa ja tälläkin kertaa sosi tyylikkäissä vaatteissa.
    Olen muuten seurannut, että monetko eri kevät vaattet tuo tyttösi oikeen omistaa? Tosi kivoja kyllä kaikki :)

    VastaaPoista
  11. Oho, olen kauhian hämmästyny! Kaikesta sitä voidaankin kiusata. Meidän lapset kun on sellaisessa ympäristössä, että kaikkeen kiusaamiseen puututaan heti ja mitään ei suvaita.

    Mun mielestä on tosi kivan näköistä, että noin isolla ikäerolla ja eri sukupuolta olevat lapset kulkevat melkein samiksissa. Jos lasten mielestä se on ok, niin sitten on, lähinnä siis esikoispojan. Meillä on paljon samanlaisia vaatteita lapsilla, mutta he itse haluavat näin. VÄlillä esikoine jo sanoo, että haluaa muutakin, ja sitten taas haluaa samaa kuin pikkusiskolla. Nyt on ulkoilupuvut samanlaiset (Lindexin 2-osaiset Fixit, meidän ekat edulliset puvut), pienemmällä "tyttöväri" ja isommalla "poikaväri", itse valitsivat värinsä monesta vaihtoehdosta. Äiti ei valita, tykkää vaan.

    VastaaPoista
  12. Heippati kaikki :)

    Kaippa se niin on että jos lapset tykkää niin se on okei. Täällä on pihalla semmosia isompiakin poikia jotka välillä kiusaavat ja eilen tosiaan kuului kommenttia että "hei sulla on samanlaiset housut kun pikkusiskolla". Vähän noissa tilanteissa jää miettimään että toivottavasti ei mene siitä eteenpäin kiusaamiseksi.

    Meillähän tuo poika tykkää siitä pinkistäkin ja käyttää. Muistan kuitenkin aina kysyä ettei siitä vain kiusata.

    Nuo kapparin housut on lahkeista rikki. Poika on niin korsi että kaikki vaatteet aina vähän roikkuvat päällä ja menevät sitten nuo lahkeet kengän alle. Eka päivä kun ei ollut kumppareita oli sitten illalla lahkeet rikki.

    Tytöllä on täksi kevääksi uusi Uffo, Villervallan takki ja 3 välikausihousut.

    Aikaisemmin nähty Mini A Turen takki on jo kokoa isompi on ostettu varsinaisesti ensi syksyksi sekä ensi vuoden kevääksi ja kesäksi. En vain malttanut olla vielä kokeilematta sitä :)

    Viime vuodelta löytyy kaapista tuo henkkamaukan softis ja cc:n anorakki jotka mahtunevat vielä tämän kevään ja kesän. Kahdet housut on myös syksyltä mutta en ole vielä niitä kokeillut enkä usko että menevätkään enää leveydestä. Tuo Villervallan setti (ja uffo jos on vielä viileää) menee päiväkotiin kun se alkaa ja varmasti parit housut jos sattuu pihalla pissavahinkoja kesken päivän. Kotipihalla sitten käytetään softista ja cc:n anorakkia.

    VastaaPoista
  13. Minusta on suloista kun puet lapset samanlaisiin :). Sopii niin hyvin kummallekin, pipot piristävät kummasti mustia pukuja.
    Minä en pue koskaan samanikäistä tyttöä ja poikaa samalla tavalla, mutta joskus aniharvoin puen pojat samalla tavalla.
    Pitäis varmaan joskus kokeilla pukea tyttö ja poika samalla tavalla, kun vastaan tulisi jotain mikä sopii molemmille, mitä voi terästää tällä tavalla kuin sinä.
    Näyttää siis upealta ja taidan minäkin jossain vaiheessa kokeilla.

    VastaaPoista
  14. Heh, taisin nähdä teidät keskiviikkona Tapiolan Stockman Hulluilla Päivillä... :) Tyttö ei meinannut oikein haluta istua rattaissaan :D

    VastaaPoista
  15. Hipsu, jeps toi musta on vähän semmonen että kaipaa jotain tosi sähäkkää viereen. Kiva jos imspiroiduist kokeilemaan tyttö/poika mätsäystä ;)

    Anonyymi, me todellakin lähdimme ostamaan "jotain" karkkeja "jossa on sinistä" kun poika halusi. Totesin Sampokujalla ryysiksessä että jätetään Hullujen Päivien karkit väliin ja haimme tikkarit S-marketista :D Likka yleensä istuu tosi nätisti rattaissa mutta väsymyksen lisäksi on tottunut että Sampokujalla saa aina kävellä mutta en nyt halunnut että häviää ihmisvilinään kun siitä läpi mentiin.

    VastaaPoista
  16. Kivat asut nämä - minusta somaa, kun isoveikalla ja pikkusiskolla on samaa yllä :-) Mukavaa ja aurinkoista viikonvaihdetta koko perheelle!

    VastaaPoista
  17. Ihanat vaatteet!Aika hauskan ja suloisen näköistä kun kummallakin on samalaiset vaatteet. Meidän lapsilla ei ole varmaan koskaan ollut samanlaiset vaatteet, mutta olisi hauskaa ostaa jotakin samanlaista.

    Iloista viikonloppua!

    VastaaPoista
  18. Ihanat samikset!! Meillä esikoipoika joskus sanoo ettei halua samanlaisia vaatteita kuin pikkuveljensä. Joskus taas on aivan pakko saada samanlaista ylle. :) Meillä n. 3-v ikäerolla pojat ja heidät on helppo pukea samiksiin jos tahtoo..Harvoin kyllä aivan samalaisiissa ovat.

    Jos kyllästyty noihin kappan housuihin mitkä tytöllä on niin täällä ois niille sitten ostaja!! ;) Luulen ainakin että koko olisi juuri meille nappi!! =D Meidän kuopukselle ostin liian pienet joten isompia olemme metsästäneet kissojen ja koirien kans. ;)

    Oikein ihanaa viikonloppua sinne teille!!

    VastaaPoista
  19. Minusta kaksoset samoin pukeutuneina on ihan no-no, persoona katoaa. Mutta toisin on isolla ikäerolla ja vielä sukupuolella, näyttää hauskalta! Teidän murut on sitten söpöjä, molemmat! :)

    VastaaPoista
  20. Ihanat asut ja somat lapset. Meillä kaksi viikkoa vanhat kaksoset ja ostin heille kotiutumisasuiksi popin softshellhaalarit (sinisen ja vihreän) ja isosiskolle pinkin takin. Ovat kyllä kerrassaan suloinen kolmikko, vaikka itse sanonkin <3 <3 <3

    Ja samaa mieltä oon kuin Laura, että kaksosilla en samiksista tykkää, mutta eri-ikäiset ovat suloisia esim. juhlissa, kun näkee ketkä kuuluu mihinkin sakkiin:)

    VastaaPoista
  21. Heh, ymmärrän hyvin. Itsekin teki heti vaan mieli mennä S-markettiin tai Aslakkiin, kun näki sen Hullujen Päivien ryysiksen :) Karkki-kassallakin se jono oli jotain ihan käsittämätöntä...

    Tosi suloiset lapset :)

    (Ps. Löysin blogisi sattumalta, kun etsin kerran blogeja Tapiolasta/Mankkaasta. Itse asun Mankkaalla, joten jäin seuraamaan tätä)

    t. Sofia

    VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥