8.4.2010

Minulla on k y k y ...

...jättää ostamatta.

Vaikka se olisi ihana,
eikä kovin kalliskaan.
Voin jättää sen kauppaan.
Kuinka monella muulla on tälläinen k y k y.

Tänään mietin asiaa kun katselin Kapp Ahl:ssa
Vintage Mallistoa.

Oli paljon kivaa,
sellaista mitä voi yhdistää simppelinpään.
Sellaisia kivoja juttuja katsella ja hiplata.
Eikä niin tavanomaisia, jotain vähän muuta.

Olisin voinut ostaa ne
pinnit
laukun
paidan
ja
mekon.
Niin ja olihan se villatakkikin kiva!
Kun yhdistää johonkin simppelinpään.

Mutta en ostanut.
Ostin vain yhden tunikan.
Siinä on ruusuja ja kiva sikssak-tere.
Jotenkin siitä tuli paljon ihanampikin,
yksilöllisempi.
Kun on vain se yksi.Aina tulee uusia ihania.
Ei kaikkea tarvitse hamsteroida.
Niin se vain on.

Huomenna on perjantai, jes!

35 kommenttia:

 1. Mullakin on. Kyky olla ostamatta. Toisaalta olen vallan hyvä myös ostamaan kaikkea;) Mutta kaikkea kivaa mitä eteen tulee, en kotiin kanna.

  VastaaPoista
 2. Kykyä täälläkin, välillä enemmän ja välillä vähemmän. Osaan myös ostaa, en kiellä, mutta nykyään aika useasti tavara jää kauppaan jos ei ole just sitä mitä ajattelin.

  VastaaPoista
 3. Onkohan samaa kykyä täälläkin vai johtuneeko enemmänkin nuukuudesta näin hoitovapaalla ollessa :) Hyvä silti, että malttaa jättää kaupan hyllyille osan tavarasta, eikä kanna kaikkea kotiin komeroita täyttämään.

  Löysin vasta äskettäin ihanan blogisi. Lisäsin heti suosikkeihini. Kiitos muuten inspiraatiosta! Aloitin juuri tyttärelle pinwheeliä kuvistasi inspiroituneena. Aurinkoista kevättä!

  VastaaPoista
 4. Mulla ei tuota kykyä ole. Mutta onneksi budjetti pitää huolen siitä et kaikkea ei voi ostaa ;)

  VastaaPoista
 5. Mun kyvyn määrittelee lompakon laihuus :D Ihan kaikkea vaan ei saa vaikka haluais, riittävästi kuitenkin saa.
  Edelliseen sanoisin, että liputan kumppareiden puolesta. Ne on meillä ne välikausikengät.

  VastaaPoista
 6. Jee, kerrankin voin myöntää, että mulla on joku kyky! Ostaminen ja tavarat/vaatteet ei tuota mulle yleensä mielihyvää. Katson ja jätän kauppaan suurimmaksi osaksi.

  VastaaPoista
 7. Onneksi tuota kykyä voi harjoitella, välillä se onnistuu oikein hyvin ja siitä tulee yllättäen aika hyvä mieli, ettei ostanutkaan.

  Huomenna minä koettelen itseäni saman vintagemalliston äärellä. Sitä käsilaukkuahan minäkin...ja oliskos siellä vai jotain pinnejäkin? No, hiuspannan ainakin haluan! Ja ehkä sen muffinimekon...

  VastaaPoista
 8. Nina, olen myös todella taitava ostamaan. Mutta olen aivan liian vaativa jättääkseni sen siihen, siksi myös tuo päinvastanen puoli pitää olla hiottuna huippuunsa ;)

  Katri, sama homma. Minusta on tullu todella ronkeli. Ja aina on mielessä se että AINA tulee uusia kivoja, ihania ja mageita juttuja.

  Pizzicato, mahtavaa että olet löytänyt paikalle ja tervetulos lukijaksi ♥

  Johannak, no pääasia että joku rajoittava tekijä löytyy ;) Ja on sinulla varmasti. Sillä ihmiset jotka eivät pysty olemaan ostamatta eivät ajattele budjettia ;)

  Katja, musta tuntuu että Pro-kumppari -liike on nyt johdossa tuossa välikausikenkätilastossa :) Jokaisella varmasti raja tulee vastaan mutta valitettavan moni ei silti sitä rajaansa tunne.

  Kenza, olen varma että muitakin kykyjä löytyy :D Mutta tuo on hyvä kyky. Kyllähän ostamiseen jää helposti koukkuun ja jos ei sellaista itsehillintää tai realistisuutta ole, ei suunta ole välttämättä kovin hyvä.

  Unelma Säleikkö, itse katsoin vain oikeastaan tuon isompien tyttöjen malliston. Oli pinnejä mutta ne olivat valtavia, pannat olivat mielestäni aika jäykkiä kuminauhaltaan ja koppuroita, käsilaukku oli hauska mutta ei ehkä kovin käytännöllinen. Yksi mekko oli tosi kaunis mutta sen yläosan malli oli minusta ehkä liian aikuismainen. Huomaatko miten hienosti olen rationalisoinut ostamatta jättämisen ;)

  Olipa kiva viettää hetki aikaa blogeissa, tosin tarvitsisin tähän yhden vapaan viikonlopun että ajatuksella paneutuisin ja ehtisin myös muutaman sanasen kommentoida! Mies on matkoilla koko kuukauden kaikki viikot eli luen kyllä Teidänkin blogit mutta en varmasti ehdi kauheasti kommentoimaan. Vii-vii-viikonloppuja!

  VastaaPoista
 9. Mulla ei taida olla. Toisaalta ei kai sitä tarvi vielä olla, kun tyttö on vasta 6kk ja vaatekaappia saa uusia muutenkin aivan koko ajan.
  Toivon mukaan sitten myöhemmin sellainen kyky löytyisi...
  Oon jo pitkään lukenut tätä, mutta nyt päätin uskaltaa jättää merkinkin vierailustani ;)

  VastaaPoista
 10. Toisinaan tuo kyky on, toisinaan se jää johonkin taustalle ;)

  VastaaPoista
 11. Hmm. On kykyä. Viimeksi olen ollut ihan vaan lastenvaateostoksilla joulukuun alussa. Se johtuu ihan vaan siitä, että uuden kodin rakennus ja pintojen miettiminen on täyttänyt vaatekuoseille varatun kolon päässäni :D Muutaman huutisostoksen olen tehnyt, siinäpä ne.

  VastaaPoista
 12. Voisinpa melkein sanoa että laitoit rahaa pankkkiin;-) Nääs odotas muutama kuukausi, niin malliston loput saa sillä -50%:n tai jopa -80%:n alella, tuttuun kappiksen tyyliin.

  Itsekin kävin keskustan myymälässä eilen vaan ei siellä ollut nuo myynnissä vielä?

  VastaaPoista
 13. Mulla taasen on kyky ostaa joka kaupasta jotain :o) Parempi olla käymättä niin usein. Nyt on onneksi ollut niin kiirettäkin, ettei ole ehtinyt edes netissä surffailemaan ja sieltä etsimään uusia kauppoja...

  VastaaPoista
 14. Se on hyvä kyky. Ihanhan sitä olisi paikat täynnä kamaa, jos kaiken kivan kotiin kantaisi. Ei sillä ettenkö osaisi myös ostaa (liikaakin) välillä, mutta kyllä monet jutut jäävät kauppaankin.

  VastaaPoista
 15. Mullakin on tuo sama KYKY. Ja sitten välillä harmitaa kun kotoan ei ole sitä kivaa, mikä jäi kauppaan.

  Kiitos vinkistä, että KappAhl on tullut noin ihna mallisto. Täytyy käydä katselemassa kesävaatteita tytölle!

  VastaaPoista
 16. Tuo kyky on hyvä ja tyylikäs. Mun mielestäni on aika tyylitöntä haalia kaikkea myynnissä olevaa ja sitten vaatekaappi ym. on aika sekasotku. Mietityt täsmäostokset ovat ja panostaminen siihen mitä käytetään minkä vaatten kanssa on ihailtavaa ja tyylikästä. Teillä tuo linja on! Ja juuri simppelin yhdistäminen kirjavaan/runsaaseen. Itseasiassa vaate on mukavamman näköinenkin, kun sillä on selkeä käyttötarkoitus ja käyttöikä. Vaatetta tulee pidettyä.
  Niin ja mä harrastan tätä samaa : )

  VastaaPoista
 17. Mäkin haluaisin tuon K Y V Y N. Mutta mä oon matkalla kohti tuota kykyä... Oon kuullut jostain että jos lopettaa pankkikortin käyttämisen niin loppuu myös ostokset. Sen rahan häviämisen huomaa silloin paljon paremmin kun se käteisenä häviää lompsasta. Vitsit, nyt mä alan kyllä ihan tosissani matkan kohti K Y K Y Ä!!!

  VastaaPoista
 18. Tunika näyttää kivalle, sik sak reunus on ihana:) Mulla on tuo sama kyky, aika paljon jää ostamatta, mutta ne vähät mitkä ostaa tuntuu niin kivoille:)

  VastaaPoista
 19. Hmm.. mäkin luulen että mulla on KYKY. Harvoin tulee huteja, mutta asian toinen puoli on se, että mä vatvon liian kauan ja jään ilman jotain.. Mulla siis on ehkä enemmänkin kyky olla ostamatta kuin ostaa..?? Kai??? En tiedä:).

  VastaaPoista
 20. Oon yrittänyt kans kehittää tuota KYKYÄ ja oon jossain määrin jo siinä onnistunutkin. Sitä olen myös yrittänyt itselleni tolkuttaa, että AINA TULEE UUTTA ei ne vaatteet kaupasta lopu. Ja varmasti yhtä kivojakin ellei vielä kivempiakin, ei kaikkea tarvii keralla ostaa. Jää vielä ostamisen iloa myöhemmäksikin kun eivät ole kaapit valmiiksi täynnä. Mutta tuo vintage mallisto kyllä hokuttaisi käydä kurkkaamassa, jos siitä jotain on vielä jäljellä kun pääsen sinne asti ;)

  VastaaPoista
 21. Ai että sitä mielihyvän tunnetta, kun on lähtenyt kaupasta ostamatta mitään! :) Minulla on kyky!

  VastaaPoista
 22. No todellakin, osaatpa olla rationaalinen:) Tuohan on hyvä idea, että etsii systemaattisesti jotain vikaa kaikista potentiaalisista(?) ostoksista!Tottapuhuen kävin tänään katsomassa malliston ja eipä se kyllä oikeastikaan sykähdyttänyt. Pinnit olivat Jättejä. Se käsilaukku jotenkin lattea ja hailakka. Ne pannat olivat liian isoja meidän tytölle ja uskon että vastaavia löytyy monesta muustakin kaupasta... Muffinimekon kuitenkin ostin ja söpön huulirasvan:)

  VastaaPoista
 23. Minä en ole tuota mallistoa vielä nähnytkään, tänään ehkä pääsen piipahtamaan kaupoissa sen verran, että tuokin tulee tutuksi. Tai se, mitä siitä on jäljellä. Mutta ei haittaa, minäkin olen hionut huippuunsa kyvyn olla ostamatta. Toistelen itselleni kaupassa tahtomattani, että tarvitsenko muka tuotakaan, entäs jos jossain on joku ihanampi, mitä samalla rahalla saisi... No, osaan minä ostaa ihan liikaakin, jos kerran päästän itseni sille tielle, mutta yleensä kallistuu tuolle puolelle. Kiitos ihanista kuvistasi, en aina ehdi kommentoida, mutta luen joka kerta.

  VastaaPoista
 24. Kyvyttömyys olisikin sairaus, ostomania. Joten hyvä että sinulta se kyky löytyy.

  VastaaPoista
 25. Hei! Blogissani on sinulle jotakin :)

  VastaaPoista
 26. Minulla on kyllä kyky ostella, osaan toki olla ostamatta mutta yleensä ostan edes jotain pientä..t-paita tai jotain. No 3 lasta joten hyvä syy joku muka tartee aina jotai...mikä ei pidä paikkansa:)

  Tuota mallistoa en ole vielä nähnyt mutta täytyypi käydä kurkkamassa, sen verran hyvältä ruusut näyttävät.

  VastaaPoista
 27. minullakin on tuo kyky.
  Vaikka itselläni vähän kaikkea onkin, osaan olla ostamatta jotain halpaa ja hienoa, sillä ainoa asia mikä minulla ostamiseen vaikuttaa, on tarpeellisuus. Ihanaa että on muitakin ihmisiä, jotka eivät ole koko ajan ostamassa kaikkea turhaa! Koska, turhan ostaminen on turhaa. Ja tyhmää.

  VastaaPoista
 28. Sinulla on kyky jonka olen vuoden sisällä oppinut minäkin. Olen siitä kiitollinen ja kukkarokin on :) Hah Itse en osta nykysin kuin ihan ne parhaimmat löydät ja tarvitaan jutut.

  VastaaPoista
 29. Mistät te kaikki nyt olette ilmestyneet :D
  Hullunmylly viikonloppu ja samanlaisena jatkunee viikko. sain tänään onneksi tehtyä monta asiaa jotka ovat roikkuneet sillä eivät onnistu jos ei ole toista vanhempaa vahtimassa lapsia.

  Ostamiseen sen verran että minäkin joskus saatan ostaa jotain täysin impulsiivisesti, hetken mielijohteesta. Silti en ole muistaaksni ikinä ostanut mitään mikä ei olisi kadottanut. Luulen että minulla on vain todella vahva intuitio siitä mistä pidän ja mitä haluan.


  Minusta on kiva lukea miten blogistien kesken kuitenkin uskalletaan tästäkin vaihtaa mielipiteitä ja reiluti tunnustaa jos itsihillintä on löysähkö ;) Eihän tässä maailmassa parempaa tekemistä olekaan kuin itsensä kehittäminen arjen tiimellyksessä ;)

  VastaaPoista
 30. Tosi kaunis kuva ja kaunis tunika.

  VastaaPoista
 31. Palaan vielä tähän - huomaatkohan viestiäni? Ostin tuon samaisen tunikan kahdelle nuorimmalle tyttärelleni. Koeajoimme ne nyt vappuna - voi miten kauniita olivatkaan päällä! MUTTA: tänään pesin mekot, täysin pesuohjeen mukaisesti, ja punainen reunus päästi pahasti väriä. Kumpikin mekko värjäytyi vaaleanpunaiseksi :-/ Oletko sinä vielä käyttöönottopessyt Padmén tunikaa? Säilyikö pohja puhtaan valkeana?

  VastaaPoista
 32. Moi Miikkis,
  ja voi ei !
  Hyvä kun laitoit viestiä. En ole vuelä ottanut tunikaa käyttöön mutta todellä hyvä tietää että väri leviää. Vie ihmeessä takaisin kauppaan tunikat ja vaadi hyvitystä. Täytyy itse muistaa kastella tunika etikkaan ennen pesua, jos se auttaisi.

  VastaaPoista
 33. Etikkako voisi auttaa? Hyvä tietää jatkossa.. Nyt mars KappAhliin, en aio tyytyä värjäytyneisiin tunikoihin :-(

  VastaaPoista
 34. En ole itse kokeillut. Mutta "ne" väittää että jos esim. raidallisen vaatteen kastaa etikkaan ennen pesua, ei värit leviä. Meilläkin on muutamia punavalkoisia vaatteita mennyt pilalle pesussa vaikka on pesty täysin ohjeiden mukaan.

  Ja tietysti viet tunikat takaisin kauppaan ja vaadit vielä päälle kompensaatiota. Tuohan on tosi kurjaa että kauniit vaatteet menevät ekan käytön jälkeen täysin pilalle :(

  VastaaPoista
 35. Hei taas!
  Meillä kävi niin että kun tyttö meille kerran siunaantui, niin puetaan tyttö sitten kaikkein kauneimpiin vaatteisiin.

  No KappAhlin kassalta sain mukaani pienen mainosvihkosen tulevasta Vintage Stories mallistosta, ja kotona sitten bongasin sen yhden, kaikkein ihanimman, vaatekappaleen jonka halusin pikku Fannylle ostaa.

  Eihän tämä kyseinen aivan ihana vaaleansininen mekko (joka olikin sitten paita) olekaan saatavana suomessa! VOI EI!

  Otin puhelimen kauniiseen käteen ja soitin ruotsiin KOLMEEN KappAhliin ennenkuin sain varaukseen juuri mekon (paidan) kokoa 68.

  Ruotsissa asuva ystäväni kävi sen sieltä ostamassa ja lähetti tänne Suomeen.

  Kun on pakko saada, niin se vaan on pakko. Vintage stories on I H A N A.

  :)

  VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥