7.4.2010

On säitä pidellyt.


Ja minä päätin ettei meille tule gorekenkiä kevääksi.
Jaa miksi ei?
Koska ne kaikki ovat minusta rumia. (piste)
Mikähän sille viikkarillekin oikein tuli.
Ne olivat niin kauniita edellisellä kaudella.
Siis sellaisia meidän kauniita.
Ja nyt ne on kaikki fuchsiaa ja muuta epäsopivaa.
Jep, täällähän minä!
Äiti joka priorisoi esteettisyyden käytännöllisyyden edelle.

No en sentäs.
Ollaanhan me vuosikymmeniä pärjätty ilman texejä,
kai tämäkin kausi.
ja ihan o i k e a s t i
luulen että tuolla on tosi märkää ja sitten tosi lämmintä ja kuivaa.

Ei ole juuri valikoimaa gorekengissä.
Ei jos tyttölapsella on leveä jalka,
ei jos äiti pitää -noh, rajallisesti.

Mulla on siis vahva tunne
että me ollaan kumppareilla
ja sittemmin kesäkengillä.

Vai onko sulla joku vinkki
juurisiihenoikeaanjanättiinsekäkäytännölliseenvälikausikenkään?39 kommenttia:

 1. Hei!

  Minun vinkkini on nuo kumpparit! Talossa kaksi lasta ja ei ole koskaan ollut välikausi goretexejä ja eikä taida tulla! Ennenkin on tosiaan pärjätty ilman ja menty kumppareilla ja sitten siirrytty kevyempiin kesäkenkiin.

  Meille osataan kyllä luoda noita "tarpeita" valmistajien tahoilta vaikka minkälaisia... ja mielestäni nuo välikausigoret kuuluu tuohon lajiin.

  VastaaPoista
 2. Meillä vedellään kumppareilla ja loistavasti pärjätään! :)

  VastaaPoista
 3. Meillä ei ole aikaisemmin käytetty kumppareita kotioloissa lainkaan, vaan menty aina goreilla. Tänä keväänä taidan tulla muutos siihen. Hommaan yhdet goret ja useammat kumpparit.

  VastaaPoista
 4. Meillä sama juttu tälle keväälle, Oliver ja Emil saa mennä kumppareilla. Syksyksi ehkä täytyy goret ostaa, ne vaan on minusta kätevämmät kuitenkin. Vaikka nyt kyllä saa kumppareissa tosi kauniita malleja. ;)

  VastaaPoista
 5. Meillä ei ole koskaan ollut välikausigoreja :D Talvigoreista siirrytään suoraan kumppareihin, ja siitä tennareihin/kävelykenkiin kunhan tiet kuivuu :) Ja ollaan pärjätty mainoisti. * Mulle ei ole tullut mieleenkään että joku niitä välikausigoreja tarvitsisi.*

  VastaaPoista
 6. Mä luulen, että meillä poika menee kumppareilla tän kevään. Tytölle mahtuu viime syksyn goret, joten ne on kumppareitten kaveriks. Mutta poikien kengät on musta järestään rumia, varsinkin jos ajatellaan sitä käytännöllisyyttä, kyllähän niitä söpiksiä löytyy, mutta onko ne kaikki ees jalalle hyväks. Vaikeeta on täälläkin :D

  VastaaPoista
 7. Meillä on molempia, mutta kumpparit jalassa painetaan etenkin päiväkodissa...Toisaalta gorelenkkarit on hyvät vaikka pyöräillessä.

  VastaaPoista
 8. Meillä kanssa nuorimmalta ja keskimmäiseltä jäi goretex kauppaan kun ei sopivaa väriä ja mallia ollut. Tosi mälsää.
  Onneksi on kivoja kumppareita!Tuota fuksiaa on ollut sitten joka kevät jos minä muistan oikein. Viime keväänä ne kelpuutin pinkin Ticketin kanssa ulkoiluun.

  VastaaPoista
 9. Mä en ole koskaan ymmärtänyt välikausi-gorejen käyttötarkoitusta. Maa on joko kuiva tai täynnä lätäköitä. Milloin goreja käytetään? Kuivalla ei tarvitse ja lätäköissä eivät suojaa kuin kumpparit (mieluusti reiteen asti yltävät).

  Meillä pojalla kolmet kengät, joista yhdet ovat olleet kaksi kertaa käytössä. Tytölle en ole vielä saanut aikaiseksi ostaa, enkä taidakaan ennen syksyä.

  VastaaPoista
 10. Mä seuraan innolla jos joku vinkkaa sulle jotain kaunista!
  Kumpparit on leksussa hyvät, mutta pihaleikkeihin kaipaisin niitä varrellisia goreja.

  VastaaPoista
 11. Minä onneksi löysin viikkarin välikausigoret viime kaudelta kenkäkaupan alesta 30e, nätit oli ja ostin. Harmillista ettei tänä vuonna ole nättejä, en ole vielä edes nähnyt minkälaisia. Kuopus ja keskimmäinen jäävät siteen ilman.

  VastaaPoista
 12. Meillä pojalla Adidaksen välikausigoret ja tytölle pinkit viime vuoden malliset Vikingin goret.

  Ja sille, joka ihmetteli koska niitä pidetään niin meillä keväällä, kun kumisaapaskausi on ohitse ja vielä ei lenkkareilla pärjää... Ja syksyllä, kun ei vielä tarvitse talvikenkiä :)

  -Rose

  VastaaPoista
 13. Mä kyllä tykkäisin välikausigoreista, varrellisista sellaisista - nyt alkaisi olla niille kelit kun puistossa ei ole enää lätäköitä mutta vielä on koleat ilmat... mutta en ole onnistunut kivoja minäkään löytämään. Pepille pitäisi olla se maailman levein lesti (Viking pääsääntöisesti ainoa mikä passaa jalkaan) ja Nellille taas maailman siroin ja kapein :D Joten meilläkin siis mennään kumppareilla kunnes siirrytään lenkkareihin, varrettomiin goreihin tms.

  VastaaPoista
 14. Meidän työlle ostettiin loppusyksyllä luumunväriset kauniit Eccon gore texit, jotka onneks menee vielä tämän kevään. Myös kumpparit kovassa käytössä. Tosin Ecco on kapeajalkaiselle lapselle parempi, jonka vuoksi ne istuu meidän tytölle paremmin kun Vikingit. oletteko kokeillet eccoja?

  VastaaPoista
 15. Meillä mennään kanssa kumppareiden kanssa koko kevät. Ja näyttää olevan täällä maalla lasten lempikengät myös kesäisin... :D Varsinkin ne crocsien tapaisesta materiaalista tehdyt kumisaappaat on erityisen mieluisat.

  VastaaPoista
 16. Pidetää vielä talviviikkarigoreja kun on niin lumista meidän pihalla..kauppaan jne. kesäistä nahkakenkää jo jalkaan. Kumpparit aiotaa ottaa seuraavaks käyttöö villasukan kaa. Ei ole koskaa kevätkenkiä eriksee ostettu meillä.

  VastaaPoista
 17. Nykyään on niin ihania kumppareita, joten välikausigoreja ei tartteta mielestäni. Ostin lapsilleni ihanat pinkit ja vihreät Bundgaardin kumpparit Ombrellinosta ja ne vaikuttaa istuvan hyvin ja ovat kivan näköiset.

  VastaaPoista
 18. Tuo äidin maku on kumman rajoittava tekijä ;) Mutta suloiset ovat nuo vaalenpunaiset kumpparit!

  VastaaPoista
 19. Hei, meilläkin mennään kumppareilla. Tosin meillä on liian leveä malli nyt... Viking. Yhdet rumat goret tuolla kaapin pohjalla odottaa kyllä (oli niin edulliset että oli pakko ostaa..). Muuten en ole edes katsellut kunnolla gorejen perään -Tiina

  VastaaPoista
 20. Meillä ei koskaan ole ollut mitään vk-kamppeita. Ei vaatteissa, ei kengissä ja loistavasti on pärjätty! :)

  VastaaPoista
 21. Meillä ei ole välikausikenkiä. Talvikengät, kumpparit,lenkkarit, kesäkesäkengät. Niillä pärjätään.

  Niina

  VastaaPoista
 22. Taidan olla kommenttien perusteella vähemmistössä :) Meillä käytetään nyt lähes pelkästään vk-goreja. Goreilla kapea- ja sirojalkaisen on paljon parempi juosta kuin lonksuvilla saappailla. 4,5 v. neitomme ei nimittäin juuri kävelyaskelia ota. Kumppareita käytetään lähinnä mökillä. T. Peatu

  VastaaPoista
 23. Kumppareilla meillä kyllä pääosin nyt mennään. Tai sit Timbun gore tex kengät on hyvät, mut nyt niitä ei meillä ole. Joka vuosi tähän mennessä ollut.
  Itsekin juuri rantauduin kotiin kahden pv Hesa reissusta lasten kanssa ja kumppareissa mentiin koko poppoo. Mulla "tyylikkäät" pinkit Hait...=) Mut onneksi soluttauduin hyvin katukuvaan muiden kumppareiden sekaan.
  Mä olen niin laiska tälläisissä reissuissa kantamaan monia kenkiä mukanani kun lapset mukana.

  VastaaPoista
 24. Kumisaappaat on hyvät kengät. Niillä meillä mennään lenkkareilla välissä.

  VastaaPoista
 25. perhepäivähoitajana (ja kaksi omaa ala-asteelaista) kyllä peruskumpparit hakkaa goret ja muut kuusnolla käytännöllisyydessä.

  Vuorittomat peruskumpparit ja villasukat ehtii kuivahtaa esim lasten päikkäriaikaan kun taas kunnolla lätäkössä mulitut goret on kyllä märät sisältä vielä iltapäivällä ulos mennessä ja aika kurja se on sitten koko lapsiryhmän kanssa sisällä kököttää ihan vaan siksi että yhden kengät on vielä sisältä niin märät ettei ulos voi mennä. Eli mä kyllä vienosti vinkkaan hoidettavien lasten vanhemmille että peruskumpparit ja villasukat on tähän aikaan vuodesta paras valinta.

  VastaaPoista
 26. Päiväkodissa mennään kumppareilla ja niitä löytyy muutamat, välikausigoreja en ole vielä löytänyt. Katsellaan jos löytyy, jos ei niin ei voi mitään.

  Niin ja hei, bloggaa vaan eBaysta ja selitä niitä termejä BNWT, BNWOT etc. minulta noi unohtui ja varmasti mietityttävät monia.

  VastaaPoista
 27. Ei meilläkään ole ikinä ollut välikausi goreja, vikingin talvi goret ei ole niin paksut, niin käytetään niitä sekä kumppareita. En vaan ymmärtänyt miksi tarvittaisi välikausi goreja.

  VastaaPoista
 28. Mä vedänkin sanani takaisin, ei tästä keväästä ehkä tulekaan niin vetinen kuin pelkäsin. Ainakin pk:n piha on ihan "normikostea" joten yksillä kumpapreilla pärjätään ja metsästetään niitä vk-goreja.

  Meillä vk-goret on käytetyimmät kengät niillä mennään maaliskuun lopusta toukokuuhun ja syksyllä syyskuusta joulukuuhun, leudoimpina talvina vielä tammikuussakin.

  Jotenkin ajatus, että lapsi kulkisi epäergonomisissa kumppareissa päivittäin kuukasitolkulla, on mulle aika epämieluisa.

  En vaan ikinä opi, että varrelisten gorejen tarjonta näin keväisin on aika nihkeä. Pitäisi syksyisin muistaa ostaa kevääksi seuraavaa kokoa.

  VastaaPoista
 29. Kenkäpulmia täälläkin eskarilaisen, nelivuotiaan ja 11kk typykän kanssa.. Että ei niihin mulla mitään näppärää kommenttia.

  Halusin vai ilmoittaa, että pidän kovasti sun tavasta kuvata! Kuvasi ovat ihania!! Vähän erilaisia, harkittuja, mutta kuitenkin elämänmakuisia. Nice!

  VastaaPoista
 30. Meillä ostettiin kauniit Vikingin varrelliset gorekengät ihan loppusyksystä, ja nyt testattiin, vieläkö mahtuu. Kyllä mahtuu, ja olen tosi tyytyväinen niihin. Niillä mennään aamulla ja tullaan iltapäivällä kotiin. Jos päivällä on piha niin märkä, että kumppareita tarvitaan, laitetaan sitten ne kumpparit. Mutta turhaan ei matkoja tallustella kumppareissa, jos ei tarvitse. Ninan tavoin epäilen saappaiden ergonomiaa.

  VastaaPoista
 31. Mahtavasti tästä aiheesta saatiinkin keskustelua. Pidän tosi paljon siitä kun kommenttiboksissa mielipiteet sinkoilevat. Ihana lukea ♥

  Itse kuulun myös siihen ryhmään joka ei luota kumpsujen ergonomiaan ja ei kävelytä lapsia kumppareissa ellei ole pakko. Koska esikoisemme tuhosi muistaakseni 3 kengät (goret) viime vuonna ( kahlasi mm. hanhenkakkalammissa polviin saakka) olen alistunut käytäntöön että jos on märkää, hän menee kumppareissa kouluun ja pihalle.

  Ilokseni tänään huomasin että Crocsin kumpparit pysyvät hyvin jalassa myös juostessa, eli eivät hölsky ja lonksu. Hänellä on nimittäin todella kapea, matala ja pitkä jalka.

  Olemme kokeilleet erilaisia kumppareita ja niissäkin minulla on vaatimuksia. Kumpsujen pitää olla kevyet ja sen malliset etteivät hölsky jalassa. Sittemmin nämä kriteerit ovat täyttäneet ainoastaan kahdet kumpsut; Crocsit sekä Tretornit. Molemmat pysyvät hyvin kapeammassakin jalassa ja eivät askeltaessa leviä miten sattuu.

  Tytöllä on nyt myös Crocsit sekä Cupcaket ja Vikingit. Cupcaket siksi että JOS tulee tarvetta saappaille siistimmissä menoissa, on yhdet kivannäköiset (lisäksi ystäväni halusi ostaa ne meiltä käytettynä omalle tytölleen joten tilaus oli jo olemassa), Vikingit siksi että olivat vaaleanpuaiset ja vain 2 e kirpparilla ja Crocsit siksi että molemmille lapsille haluttiin yhdet hyvät kumpsut kouluun ja päiväkotiin. Pojalla on crocsit ja Vikingit. Vikingit oli pakkorako-ostos kun entisiin tuli reijät pohjaan ja nuo tulivat vastaan kirpparilla samana iltana parilla eurolla.

  Pojalla on muutamatkin goret mutta jalkaan ne eivät kyllä mene ennen kuin kuivenee tuo maa. Hän tulee joka päivä- 2 kertaa täysin päästä varpaisiin litimärkänä kotiin. Tarve on siis muutamille kumpsuille sekä vk-vaatteille todellakin.

  Kyllä meillä tytölläkin nyt ne goret olisi koska liikumme aika paljon ulkona ja haluan kengiltä ergonomiaa sekä liikkumisen vapautta, mutta en osta niitä jos ei sopivia tule vastaan. Katsotaan sitten syksyllä vaikka uudestaan. Viime syksyiset ovat nyt pienet ja olivat kyllä valitettavan vähällä käytölläkin, nyt tilanne varmasti muuttuu kun päiväkodissakin on ihan erilainen tarve joka päivä kunnon kengille.

  Nyt täällä on jo pääväylät aika kuivat eli voimme hyvin käydä tuossa kaupoilla ihan kävelykengillä tai tenskuilla. Leikkimään mennessä laitamme sitten saapikasta jalkaan :)

  Ps. nythän on tullut Stockalle myös Merrellin kenkiä (leveä lesti näytti olevan), odotamme vielä niitä kivannäköisiä sellaisia!

  Jatkakaa, olkaa hyvä ;)

  VastaaPoista
 32. Olen hyvä ja jatkan:)

  Ei meillä lapset edes suostu kumppareita käyttämään, ellei ole pakko. Inkan on pakko, kun muita kenkiä ei ole;) Ja Luksullekin pakolla saa vain Crocsin kumpparit jalkaan.

  Ja kyllä mä sen ymmärrän, en mäkään huvikseni kumppareissa kulkisi. No eipä mulla sellaisia ole ollutkaan vuosikymmeniin, ennen näitä yhteiskäyttöhuntereita.

  VastaaPoista
 33. Nina, Inka voisi ehkä tulla juttelemaan padmén kanssa? Hän nimittäin halusisi AINA laittaa kumpsut kun lähdetään ulos. Kulkee myös välillä sisällä ne jalassa :D

  En tiedä mistä tuo tulee, missähän mä mogasin... Luojan kiitos kuitenkin taipuu kun sanon että kumpsut laitetaan vain kun sataa ja mennään ulos leikkimään. Toistaiseksi aina on tällöin valinnut nätisti toiset kengät \o/

  VastaaPoista
 34. Hei,

  meilläkään ei ole koskaan ollut välikausigoreja - turhuutta!
  Talvigoret kyllä on ja kun loskat loppuneet (lumi hävinnyt) siirrytään kumppareihin ja kesäkenkiin. Hyvin pärjää.

  VastaaPoista
 35. Mä tungen ja vielä nokkani aiheeseen.

  Tuosta ergonomiasta... Mä olen miettinyt monesti mikä tekee saappaista epäergonomiset jos saappaat on SOPIVAT. Eri asia jos lapselle ostetaan sitä kasvuvaraa se 2-3 numeroa jolloin ne saappaat hölskyy jaloissa.

  Joo, saappaan pohja on tasainen.. ei tue jalkaholvia, ja varsi on löysä, ei tue nilkkaa.. Mutta.. ainakaan meillä lapset ei kulje sisällä mitkään ergonomisen nilkkaa ja jalkaholvia tukevat sisäkengät jalassa, vaan ihan sukkasillaan tasaisilla lattioilla..

  Lihaksia ja jänteitähän niissä nilkoissa ja jalkaholvissa jaloissa yms on.. jos ei niitä käytä, ne surkastuu.. MUN järjen mukaan liian "tukevat" kengät hoitaa jalkojen omien lihasten thtävät, ja kohta sitä joutuukin käyttämään jotain erikoispohjallisia kaikissa kengissä.

  No ergonomian kannalta pahimmat on ne toisen valmiiksi linttaan astumat tai vääränkokoiset kengät.

  Valmiiksi hiukan lintallana oleva pohja, joka EI MUUTEN näy ulospäin, ohjaa lapsen jalkaa samaan virheasentoon kuin edellinen on ne ehkä jo astunut.

  Liian isot kengät.. näihin joskus törmää hoidettavien kanssa joidne vanhemmat hankkii hyvin kalliita varusteita mutta valitettavasti hiukan liikaa kasvunvaraa jolloin se laatu jää sen liian ison koon haittoihin (pätee myös ulkohaalareissa) Lapsella suhteessa numeroa kahta liina iso kenkä vastaa samaa kuin akuinen nainen tunkisi koon 39 jalkaa ne miehen 43 kengät.. kannattaa kokeilla.. eli lapsi jolla on ne sentin pari liian isot (ei siis se normi sentti puolitoista, vana sne päälle se ylimääräinen sentti) kävelee usein jalkaterät ulospäin ettei kompastu kengän kärkiin.

  Liian pieniä kenkiä näkee ihan liian usein. Vastikään jouduin eräälle vanhemmalle vihjaisemaan, että onko huomannut että lapsen isovarpaat on kääntyneet sisäänpäin kun varvas ei enää oikein mahdu. Seistessä kun kenkää painelee niin tuntuu että siellä on vielä tilaa.. mutta lapsne liikkuessa jalka ei mahdukana liikkumaan kengässä.

  Ihan kenkäkaupasta saatiin joskus HYVä vinkki!

  laita lapsi seisomaan pahvin päälle, (ei paperin, paperi kurttaantuu sovituksessa) ja piirrä lapsen jalan muotokuva, katso ettei lapsi kipristä varpaita! Piirrä sitten sen jalankuvan varpaiden eteen se sentin puolentoista liikkuma ja kasvuvara. ja leikkaa pahvilapuska irti. ja työnnä se leikattu pahvi sinne kenkään..Vähintään se senttihän pitää varpaan eteen jäädä tyhjää tila ajotta jalka mahtuu kunnolla liikkumaan. Yllättäen pienen lapsen jalan saa ahdettua huimasti pienenpäänkin kenkään kuin mihin se ergonomisesti on hyvä tunkea, ja päällisinpuolin on monesti yllättävän vaikea hahmotta apaljonko kengän sisällä oikeasti on jalalle tilaa... Eli edelleen moni lapsi kulkee ihan liian pienissä kengissä..

  Tosi harvoin esim syksyllä ostetut sopivalla kasvuvaralla hankitut kengät mahtuu enää keväällä.. Kyllä tässä välissä on varmasti paidan ja housujen koko kasvanut, niin kyllä se jalka kasvaa aika samaa vauhtia kuitenkin ;)

  Mutta joo.. ja ihan MUN mielipide.. ei mikään fakta tai ainoa totuus, on että sopivat lapselle hankitut kumpparit on ergonomialtana paremmat kuin numeroa liian isot tai numeroa liian pienet, tai pahimmassa tapauksessa sisaruksen vanhat tai jopa kirppikseltä hankitut päällisinpuolin hyväkuntoiset kengät. Saappaita kuitenkin on tarkoitus pitää vain kurakelillä, ja muita kenkiä sitten kuivalla säällä. Kun taas niitä perintö-välikausi-linttaan-astuttuja goreja pidetään sitten kokoajan, jolloin ne pienetkin epäergonimiset haitat vaan kertaantuu.

  Meillä kierrätetään kaikki muu mutta kengät ostetaan uusina.

  Ja joo.. en siis tarkoita että saappaissa tarvii tallustella jos niihin ei ole sään takia tarvetta. Kuivalla säällä kuivansään kengät.. mutta kurakelillä saappaat hakkaa muut kengät mennentullen.

  VastaaPoista
 36. Hei täällä toinen!! Mä ihastuin nyt niin ikihyviks kaikkiin ihaniin kumppareihin että meillä myös on vaan kumpparit ja monet erilaiset. HOidossaki tykkäävät että kumpparit on hyvät, ainaki vielä.

  VastaaPoista
 37. Hei ja ihana blogi sinulla!
  Pakko nyt kommentoida, kun niin ajankohtainen aihe.
  Meillä ei ikinä aiemmin ole ollut vk-goreja, talvikengistä ollaan siirrytty nilkkureihin, kumppareihin ja lenkkareihin. Viime syksynä heräsin gore-kenkiä etsimään, mutta turhamaisuudessani jätin ostamatta, kun mikään ei miellyttänyt silmää ja kumppareillakin pärjättiin. Nyt kun esikoisella jo niin kova meno ulkoillessa, fillarointiharjoitukset jne, ajattelin työntää turhamaisuuteni syrjään ja etsiä käytännölliset ja mukavat vk-goret peruspuistoiluun, ja monen etsintäreissun jälkeen löysin lähiprismasta juuri saapuneet vikingit, jotka oli ihanan marjapuuronväristä mokkaa, eikä mitään räikeää urheilukangasta. Ovat kyllä tosi hyvät ja kevyet myös tytön jalassa. (Blogistani löytyy näistä kuvia.)
  Vuoden ikäiselle pojalleni löysin superfitin varrelliset vk-goret ja nämä kyllä ajavat asiansa pienellä, jonka on vielä kumppareissa tosi vaikea ulkoilla.
  Timberlandin waterproof-nilkkurit on myös molemmille odottamassa, mutta näistä ei ole vielä käyttökokemuksia, kun ovat sen verran reilut, että menevät ehkä sitten syksyllä.
  Kumppareitten merkillä on kyllä valtava vaikutus käyttömukavuuteen. Ostin pojalle nokian plan-kumpparit ja molon raitakumpparit, ja nokian saappaat jäävät varmasti kokonaan käyttämättä, kun ovat niin löysät ja leveät, ettei millään pysy jalassa. Molon saappaat on tosi kapeat ja kevyet ja pysyvät jotenkuten jopa kohta vuosikkaan jalassa.
  Tytölle on cupcaken ja sofie schnoorin kumpparit, ja näistä jälkimmäiset ovat aika samanoloiset kuin nuo molotkin. Erittäin sirot ja kevyet. Niin ja toki kauniit. :) Cupcaket taas odottelevat kokonsa puolesta syksyä, joten näistä ei vielä kokemusta.
  Tulipahan tekstiä..:)

  VastaaPoista
 38. Tuoreena blogi-intoilijana en muuten osaa etsiä blogistasi paikkaa, mistä voi kirjautua lukijaksi..?

  VastaaPoista
 39. VINSKIllä oli tosi hyviä huomioita! Ja tosiaan aivan liian usein näkee liian pieniä tai isoja kenkiä lapsilla.

  Hei Emmi ja kiitos :) Kävinkin kurkkimassa blogisi ja nuohan ovat aivan loistavat. Täytyy katsoa josko niitä löytyisi vielä jostain :)!
  En ihan muista mistä itse etsin aikoinaan sen lukijaksi liittymisen. Muistaakseni jos klikkaat minun prifiilini auki niin sieltä tai sitten kopioit blogini osoitteen ja menet omaan hallintapaneeliisi ja lisäät sieltä kautta.

  Huomenna prismaan ;)

  VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥