4.4.2010

Liikettä


Ensimmäinen ahaa-elämys digijärkkärin hankkimisen jälkeen oli liike. Kyky kuvata kohdetta niin että liike näkyy oli varsin kiehtova. Aluksi oli vain yksi tapa tehdä se... ja sillä tavalla kuvista tuli aivan väärän värisiä. Sittemmin kokeilujen kautta on kirjo kasvanut ja taito varmasti kehittynytkin.

Jossain vaiheessa tuli ähky. Liikkeen sijasta kiinnostivat kuvat jotka ovat tarkkoja ja joissa on niin paljon valoa että jokainen ripsikin erottuu. Koska edelleen olen noviisi kuvankäsittelyn suhteen en osaa tehdä huonosta kuvasta hyvää vaan jo lähtökohta pitää olla kohtalainen. Monelle pokkaria käyttävälle on ehkä yllätys, kuinka erilaisia kuvia järkällä saa otettua, ilman kuvankäsittelykin.

Liike on nyt taas palannut. Ei intohimoksi vaan tilanteiden mukaan. Koska lasten luonteeseen yleensä kuuluu sähellys ja vauhti, on kiva sitä välillä katsoa kuvissakin. Välillä liikkuu lapsi, välillä joku muu.


Olen älyttömän huono termeissä. Minun on hankala opetella niitä samankaltaisia kokonaisuuksia ja rinnakkaisia käsitteitä. Kertoisin mielelläni teille miten kuvaan ja millä mutta en osaa. Tämä on vähän niinkuin se neulonta ja ohjeet. Olen enemmän sellainen kokeilujen ja erehdysten kautta voittoon. Asiat jäävät selkärankaan. Näissä kuvissa on liikettä ja sitä tosiaan oli sinä iltapäivänä. Kuvissa on lisätty hieman valoa sillä päivä oli pilvinen.


Olen ehkä kaivanut kuopan itselleni sillä olen saanut vihdoin tytön suostuteltua kuvattavaksi kun lupaan että sitten saa hyppiä sängyllä. Liki joka päivä hän tuleekin sanomaan että "kikko" ja "kuvii". Niin tuonakin päivänä laitoimme mekon ja otimme kuvia. Mutta ei puhettakaan että saisi mitään muita kuiia kun sellaisia missä tyttö pomppii ylös alas. Riemua, kai se on pääasia.


**********

8 kommenttia:

 1. Sinä olet sellainen valokuvaaja, jolla on luonnostaan silmää kuvaamiselle. Kuvakulmasi ovat kauniita ja selvästikin ajateltuja. Varmaankin kokemus on tuonut varmuutta, mutta kuvissasi on jotain sellaista mitä ei voi opetella, nimittäin näkemystä. Vai onko se hieno sana - visio, ehkä kuvaavampi. Sinä osaat ja hienoa, että mekin saamme nauttia kuvistasi!

  VastaaPoista
 2. Täällä tykätään myös kuvata, mutta mennään ihan perusdigikameralla. Silläkin saa kyllä todella hyviä kuvia, kunhan osaa ottaa. Mutta olispa ihana saada järkkäri ja päästä sillä harjoittelemaan! :)

  Söpöt nämä kuvat ♥

  VastaaPoista
 3. Mahtavia kuvia!Ei näihin taas voi muuta sanoa..Itsekin haluaisi osata ottaa parempia kuvia, mutta kameran käyttöohje pitäisi ehkä eka lukea :) Aina kun sun kuvia katselen niin päätän, että ostan sen järkkärin..mutta aina sitten nuukuus iskee. On nää kyllä ihan toista luokkaa kun mitä tavallisella kameralla saa. Ostin just hiljan uuden digikameran, olis vaan pitänyt ostaa se järkkäri!

  VastaaPoista
 4. Minusta täällä on aina hyviä kuvia. Nytkin niin raikkaann värisiä!

  Meilläkin on järkkäri. Mutta räpsin sillä vain kuvia, opettelematta sen kumemnin sitä edes käyttämään.
  Tulisi vamaan parempia kun opettelisi vähän tekniikkaa, mutta kun ei jaksa...

  VastaaPoista
 5. Samaa mieltä tytön kanssa, riemu on pääasia :)
  Hyviä kuvia taas kerran.

  VastaaPoista
 6. Wow, I really like these pics! :o :) And yes, we really should meet up some day soon - what about if u give me a call next time you're downtown? Or would it be easier if I come visit u? :)

  VastaaPoista
 7. Padme näyttää näissä kuvissa jo tosi isolta typyltä!

  VastaaPoista
 8. iik, kiitos Elisa ♥ Tuli ihan puna poskille kun luin kommenttisi -ja uudelleen :)

  s u v i :), nimenomaan perus digilläkin saa oivia kuvia kun ne perusasiat ovat vain kohdallaan. Ihmettelen suuresti tämän hetkistä järkkäribuumia. Kun tuntuu että jokainen haluaa vaikka ominaisuudet eivät juuri kiinnostaisikaan.

  Sini, jos kiinnostusta riittää niin ehdottomasti! Kyllä siinä riittää opettelemista koko loppuiäksi ja ainakin ite olen jäänyt todella pahasti koukkuun kuvaamiseen -se ehkä näkyykin =D

  Kiitos sanna :) Ei tarvitse edes kirjaa lukea, kääntelet ja vääntelet nappuloita ja kokeilet eri juttuja, siitä se lähtee ;)

  Katja, riemu on katossa aina kun saa hyppiä sängyllä ;) Ei se ole ehkä järkevää mutta tuskin sängyllä pomppimalla kieroutuukaan, muut kuin jouset ;)

  Maria, M. is in Oulu now. If the weather gets better I could come to Stockmann etc. some day. I think the kids are all for some ice cream ;)

  Pipsukka, niin -kun se on :( Voisko joku kutistaa mun tyttövaavan. N yt alkanut tulla sellaisia isojen tyttöjen elkeitäkin. Aika jännä seurata näin pojan jälkeen ihan eri juttuja :)

  Kiva kun olette taas käyneet piristämässä vt. yh:n arkea ...ja löysin ne sydämetkin uudestaan ♥♥♥

  VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥