31.8.2016

Muutamia huomioita villasukista Ne on varsin nopeat tehdä kun tekee kaksi kerralla, teki ne sitten miten päin hyvänsä. Varpaista aloitettuna, peruskantapää toimii mukavasti ainakin minun jalassa. Sittemmin huomasin, ettei ranskalainen kantapää olekaan yhtään vaikeampi ja jopa nopeampi ja toimii varresta aloitetuissa sukissa paljon edellä meinittua paremmin. Nyt mennään siis näillä, kunnes taas opitaan jotain uutta.

Tein hiljattain ensimmäisen IG sukkaohjeeni. Otetaan irti hyöty somekanavista ja työnnetään käsitöitä joka paikkaan, on uusi mottoni. Kun olin ostamassa lankoja niihin IG:n Eka ja Toka sukkiin, innostui bella sukkalankahyllyllä ja pyysi sukat kahdesta neonvärisestä langasta. Värit ovat aika sähäkät villalle mutta otin innolla haasteen vastaan. Mallina käytin omaa jalkaa sillä bellan jalka on jo 37, ainoastaan kaksi numeroa pienempi kuin omani. Kerillä langat olivat huomattavasti sähäkämmät mutta sukissa suorastaan täydelliset. Koska lankaa jäi yllin kyllin, sain jo idean seuraaviin sukkiin.
Sportsragg Viking/ 549 ja 577


Niin ikään joululahjasukkatehdas on jo aloittanut toimintansa. Tosin koko homma ehti jo pysähtyäkin, sillä sain niin ihania lankoja, että oli pakko siirtyä kesken kaiken huivien tekoon. Tässä näyttää nyt käyvän niin kuin aina, että aatonaattona päätellään viimeisiä lahjoja vaikka hyvä tarkoitus oli aloittaa aikaisin ja saada homma päätökseen jo ennen talvea. Pale summer night sukat valmistuivat keskellä kesää. Malli ja raidat omasta piposta Gjestal Jannen jämälangoilla.


Oma lempparisukkalanka on ehdottomasti Louhittaren Luolan Väinämöinen Sport. Tuulian värjäämissä langoissa ei ainoastaan ole upeat värit, vaan lankaa on myös todella kiva neuloa ja siitä tulee mukavan napakat sukat. Koska käsinvärjätyt langat ovat hivenen hinnakkaampia, olisi suotavaa esimerkiksi raidoittaa lankoja jollain edullisemmalla langalla. Mielestäni käsinvärjätyn langan väritkin pääsevät silloin paremmin okeuksiinsa. Löysin viimein täydellisen kaverin Väiskin Sportille, sillä Vuorelman Veto sopii paksuudeltaan oivasti ja langassa on varsin kattava värikartta. Molempia lankoja myy mm. TitiTyy Jyväskylässä ja Snurre Helsingissä. Alakuvan sukissa on Väiskin Sporttia värissä Ärjy ja Vuorelman Vetoa 001.

Nostan esiin vielä aiemmin vankkini raitojen tekemiseen liittyen. Kuten kuvista näkyy, on raitojen "pykä" aika huomaamaton. Eli kun vaihdan väriä, neulon ensimmäisen kerroksen normaalisti mutta seuraavalla kerroksella nostan ensimmäisen silmukan neulomatta. Näin tuo raidan reuna tasoittuu aika huomaamatomaksi.


Kahdet alimmat sukat ovat hieman epäistuvat sillä ovat koossa 39 ja mallin jalka tosiaan 37.

12 kommenttia:

 1. Vitsit, kun nämä on niin ihania nämä neulomuksesi! Upean siistiä jälkeä ja täydellisiä väriyhdistelmiä :). Ja myös edellisten postausten huivit innostavat kaivamaan lankavarastoja. Olisipa vain enemmän aikaa neuloa, mutta jos nyt jo tosiaan aloittaisi joululahjojen tehtailun, niin ehkä ehtisi saada valmiiksikin. Mukavaa syksyä!

  VastaaPoista
 2. Olisi mukava kuulla, miten teet ranskalaisen kantapään varresta aloitettuihin sukkiin? Itse teen varpaista aloitettuihin sukkiin kantapään Melissa Morgan-Oakesin kirjan ohjeilla (tosin nykyään melkoisesti soveltaen), jossa kantapää tehdään kiedotuilla silmukoilla ja olen siinä uskossa, että sitäkin kutsutaan ranskalaiseksi. Olen tykästynyt siihen, kun ei tarvitse poimia silmukoita, mitä inhoan. Kantapäästä tulee hiukan pussimainen, jota moni taitaa vierastaa, mutta meidän perheen jalkoihin sukat istuvat kuin hansikas ja myös kaikki, jotka ovat lahjaksi sukkiani saaneet, ovat todenneet samaa.

  VastaaPoista
 3. Voi että miten pirteän väriset sukat, ihanat :) taidan joutua lankaostoksille :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Miia :) No lankaahan ei voi ikinä olla liikaa, eihän?

   Poista
 4. Kiitos tuosta vinkistä tasaisten raitojen suhteen, se tulee käyttöön heti :)
  Rita

  VastaaPoista
 5. Aivan ihania sukkia!
  Olet taitava!

  VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥