23.11.2014

Eiku villapaita


Aloitin jokus ennen kesää Jiille uuden villapaidan joka unohtui keskeneräisten koriiin koko kesäksi ja syksyksikin. Nyt loppusyksystä olin sairaana muutaman päivän ja tein villapaidan valmiiksi. Villapaita oli alotettu ajatuksella että päälle tulee nurja, kaulaaukko on oikeaa joka kääntyy rullalle ja hihat ovat suorat ilman resoria.

Kun jatkoin paitaa ja ensimmäinen valkoinen raita oli valmis näytti paita juuri siltä miltä olin etukäteen ajatellutkin... Eiku! Etukäteen mielessä ollut ajatus ei näyttänytkään ollenkaan hyvältä käytännössä. Päätin pikaisesti muuttaa suunnitelmaa ja toivoa että lennossa keksitty b-suunnitelma toimii paremmin.

Kokomallina käytin Jiin kaapista löytynyttä neulettä eikä edes tullut mieleen että lapsi olisi voinut kasvaa vaatteista ulos kesän aikana, my bad.  Niinhän siinä sitten kävi että kun uutta villapaitaa sovitettiin jo  v a l m i i n a, kävi selväksi että lapsi on kasvanut ja uusi neule menee täpärästi ehkä tämän talven. Tehdään vissiin sitten uusi seuraavaksi talveksi.

Paita on neulottu Aholaidan villasta eli mustasta ja valkoisesta lampaasta. Se tuoksuu sekä näyttää lampaalle ja Nietoskin on ollut kovin ristiriitaisin tuntein langasta. Kaula-aukko on käännetty ja ommeltu kiinni, hihoissa on 1n1o(kiertäen) resori ja alareuna on ikäänkuin päärmätty kujaksi ja sinne on neulottu i-cord naru. Muuten ihan perus raglan sileällä neuleella.


Ja loppuun muutama kuva Nietoksesta joka ei, nimestään huolimatta, ole vielä ihan varma että voiko lumessa ulkoilla vai ei. Tartteiskohan se villasukat.
14 kommenttia:

 1. Hei tää on ihan mielettömän hieno. Pitäis varmaan jossakin vaiheessa iteki alkaa paitoja neuloon. Edellisen paidan olen tainnu neulasta joskus kymmenen vuotta sitten ja senki kohtalo oli valmiina purkutuomio ja uudellen käytetty lanka. Sitä ennen tuli kyllä tehtyä yks jos toinen paita. Yks kuppi nurin ja se oli siinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna! Paidat on kyllä kivoja, ainakin jos tekee hieman paksummasta langasta niin tulevat aika nopeasti valmiiksi :)

   Poista
 2. Ihana paita! Mä en edes saa yksiä lapasia valmiiksi...remontti vetää ihan kuiviin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä stressaa Tiina! Remonttihan on yhtä rentouttavaa kun neuloosi ;)
   Minä muuten yritin tehdä lapaset, idea oli loistava mutta koko homama kaatui reikäiseen peukaloon, eli ei jatkoon :(

   Poista
 3. Hieno!! Ja suomivillaa on kiva neuloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kerttu. Ihan totta, koko paita idea lähti siitä kun tyttö halusi villapaidan lampaasta :D Vielä en ole ehtinyt hänelle paitaa tehdä mutta langat on jo valmiina :)

   Poista
 4. Hieno !! Nostan sulle hattua, että oot saanut jotain noin suurta aikaan.
  Kumpa minäkin. Toivon saavani tästä inspispiikin :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Varmasti saat aikaiseksi mutta nyt on niin pimeää ja harmaata ettei kannata stressata ;)

   Poista
 5. Hih, ihana Nietos! Ite virkkasin joskus 20 vuotta sitten omalle kissalle töppöset, tosi suurin odotuksin että sehän ilahtuu näistä varmasti ihan suunnattomasti...lopputulos oli varmaan se että sain ehkä yhden vähän väkisin (vaikka melkein kaikkeen sopeutuva ja suostuvainen kissa olikin) jalkaan tungettua ja loput jäi nuken sukiksi :D -Merja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, loistavaa :) Luulen että nietos katsoisi minua hyvin harmistuneena jos uskaltaisin edes ehdottaa sukkia... tai ei sitä tiedä, syö se pähkinöitäkin.

   Poista
 6. Vaude! Ja tuo alareunan nartsa vasta kiva onkin :)
  Nietos tarvitsee seeprasukat, tietty!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mulla on kova nartsamania nyt, kato vaikka seuraava postaus ;) Seeprasukat olis aika siistit, tai puputossut!

   Poista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥