17.8.2014

Neulottu lattiatyyny [OHJE]Miksi virkata koreja jos voi neuloa tyynyjä! Keväällä neulotut sohvatyynyt ovat valuneet ja vakiintumeet lattiatyynyiksi sillä edelleen 3/4 perheestä lojuu yleensä lattialla telkkaria katsoessaan. Nyt kesän taittuessa syksyyn menee sohvatyynyt uusiksi joten myös lattialle tarvitaan eri väriset tyynyt. Onneksi Novita on kanssani samoilla linjoilla ja syksyn värikartasta löytyy meille oikeat värit Tuubi -langasta tai oikeastaan kuteesta. Alla on ohje jonka olen tehnyt tyynyille jo keväällä, tosin tässä versiossa on silmukkamäärää hieman kasvatetty tähän edelliseen versioon nähden.

Näissä tyynyissä ei tarvitse ommella mitään, vaan tyynyt aloitetaan Magic Cast On -tekniikalla ja päätellään silmukoiden. Tarvitset kaksi kerää Tuubilankaa (Novita) tai vastaavaa ja siitä jää yli seuraavaankin tyynyyn. Lisäksi tarvitset sisätyynyn, tosin suosittelen esimerkiksi Ikean halpissisätyynyjä kaksi per neulottu tyyny, jotta tyynyt pysyvät tarpeeksi paksuina päällä lojumisista huolimatta. Tyynyt neulotaan kympin puikoilla eli 100cm pidempi pyöröpuikko kympin päillä pitää myös kaivaa esiin. Päättelyyn tarvitset yhden ylimääräisen puikon tai puikoksi kelpaavan.Neulottu lattiatyyny by anana

Luo Magic Cast On -tekniikalla 80 silmukkaa (40+40) (MagicCastOn-linkki vie Novitan PDF-oheeseen)
Jatka neulomista aina oikein 74 kierrosta.
Tunge sisätyyny(t) tyynyliinan sisään.
Päättele neuloen silmukoiden:

NEULOEN SILMUKOINTI (alkuperänen lähde Knitting Daily ja Stitsailuja blogi)

Jaa silmukat kahdelle puikolle ja ota kolmas puikko päättelemistä varten.
Pidä puikot vasemmassa kädessä rinnakkain ja niin että lanka tulee taaimmaiselta puikon oikeasta reunasta. Katkaise lanka niin että pätkä varmasti riittää päättelyyn

1. Neulo etupuikon ensimmäinen silmukka nurin, pudota se puikolta ja vedä lanka sen läpi.
2. Neulo etupuikon seuraava silmukka oikein, jätä se puikolle ja vedeä lanka sen läpi.
3. Neulo takapuikon ensimmäinen silmukka oikein, pudota se puikolta ja vedä lanka sen läpi.
4. Neulo takapuikon seuraava silmukka nurin, jätä se puikolle ja vedä lanka sen läpi.

Toista vaiheita 1-4 kunnes on kaksi silmukkaa jäljellä, neulo ne yhteen, vedä lanka läpi ja päättele.

Muistathan mainita ohjeen lähteen mikäli teet ja julkaiset, kiitos!


Alla olevassa kuvissa näkyy MagicCastOn -aloituksen jälki, sekä silmukoiden päättelyn jälki joka olisi hieman siistimpi jos en olisi kiristänyt niin tiukalle. Tästä onkin vaikea päätellä minkä väriset sovatyynyt meille tulee syyskaudelle,
aurinkoista viikonalkua kaikille!11 kommenttia:

 1. Kiitos ohjeesta! Neuloin sillä oranssin tyynyn ohjeella Tuubista turkoosista ja luonnonvalkoisesta raidallisen 50 x 50 cm tyynyn. Se on aivan ihana! Mäkin olen kuteesta aikaisemmin vain virkannut koreja, mutta neuloenkin tulee kivaa jälkeä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Hanna, ilo on minun puolellani. Tosi mukava kuulla että joku käyttää ohjeita! Turkoosi-luonnonvalkoiinen yhdistelmä kuulostaa todella hyvältä. Minullakin on jäljellä vielä oranssia ja turkoosia ja nyt ostin mustaa, valkoista ja harmaata. Työn alla olisi vielä kolme tyynyä, yksi musta-valkoinen ja pari harmaa valkoista. Ja sitten keväällä taas katsotaan kevään uudet värit ;) Kerrassaan koukuttavaa ;)

   Poista
 2. Ihania! Laitanpa ohjeen talteen, pakko kokeilla.

  VastaaPoista
 3. Wow, nyt on lähdettävä lankakauppaan! Ihana! Anteeksi tyhmärt kysymykset (en ainakaan heti löytänyt tekstistä vastausta..), mutta olen _hieman_ univelkainen... Kuinka iso tyynynpäällinen tuolla ohjeella tulee? Meillä on ne Ikean isot tyynyt (varmaan 70*70 olisi sopiva päällinen) osaatko sanoa silmukka- ja lankamäärää siihen? Paljonko noille päällisille tuli hintaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tanja ♥ Ei tarvitse lankakauppaan asti, Prisma riittää ;) Tuolla sisällä on 2 muistaakseni 50 senttistä tyynyä, mutta voivat olla 45 senttisiäkin. En muista mutta niitä Ikean 2,99 lituskoja. Ts. tällä ohjeella ei saa sellaisiin isoihin lattiatyynyihin tarpeeksi isoa päällistä. Meillä on ollut vuosia kaksi isoa lattiatyynyä (just niitä Ikean) ja me siirrettiin ne bellan huoneeseen muuton yhteydessä, jotenkin olivat liian rotjakkeita olkkariin. Nämä tulivat tilalle ja tuntuvat olevan paljon enmmän käytössä kun ne isot ikinä oli.

   Jos WhatsAppaat ja muistutat niin vin laskella sopivaa silmukkamäärää niihin isoihin tyynyihin... liuuen että pitää olla about kaksinkertanen määrä. Suosittelen että teet pienemmät ensin ja katsot olisko kutenkin riittävät ;)

   Yksi Tuubi -kerä taitaa maksaa 16,95 € Prismassa. Tosta mustavalkosessa tyynyssä on aika tarkalleen saman verran molempia lankoja ja kun alotin mustalla jämällä tekemään uutta päällistä, sain tehtyä noin 20 kierrosta ennen kun se loppui. Eli yhteen tämän kokoiseen tyynynpäälliseen menee noin puoltoista kerää? Mun mielestä ihan ok kustannus, noin kolmekymppiä sisätyynyjen kanssa. Tosin mitä isompi tyyyliina niin sitä enemmän sitä lankaa menee ja hinta nousee..

   Kun tyynyjä haluaa pestä,ni nehän on pintapestävä koska sisätyynyjä ei saa enää ulos. Itse pesen samalla tavalla kuin fatboyta eli verhoilun puhdistus aineella :)

   Poista
 4. Mustavalkoisuus on niin koukuttavaa! Lisään tämän työlistalle. :)

  VastaaPoista
 5. Hei! Kiva tyyny, mutta minkä kokoinen se on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tietty vähän käsialasta kiinni, mutta näihin ja edelliisin vastaaviin on tungettu sisälle 1-2kpl 50*50cm tyyny(j)ä :)

   Poista
 6. Tpsi kiva tyyny, kiitos ohjeesta!

  VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥