5.6.2013

Gone to the beach -not.

Ehkä muistatte minun maininneen kurkkukivusta. Diagnoosi eteni maanantaina kurkunpään tulehdukseksi ja lääkäri sanoi että pitäisi olla kaksi viikkoa puhumatta. Ilmeisesti järkyttyneen ilmeen nähdessään hän pienensi puhekarenssin viikkoon, jos jo ääntä silloin tulee. Puhumattomuus ei varsinaisesti ole ongelma koska minusta ei kuulu pihahdustakaan. Jos ei kahdessa viikossa tule ääni takaisin, uudestaan lääkäriin. No mitäs sitten? No eipä tässä, upeita säitä pidellyt; Jii on mökillä ja mies lähti työmatkalle. Me ollaan bellan kanssa kahdestaan kotona ja voin kertoa että hiljaista ei ole ollut vaikka itse olenkin äänetön. Ymmärrettävästi tyttö turhautuu viittomiseeni ja osoitteluuni ja pieniä mielenpurkauksia päivittäin on ollut siitä huolimatta että käy välissä ottamassa minusta lomaa päiväkodissa. Padillä on sellainen sanakirjoituspeli jolla voi kirjoittaa kerralla kolme lyhyehköä sanaa ja kone sanoo ne -niin epäselvästi ettei tyttö aina ymmärrä. Tänään hukkasin koko tytön Esport Centeriin kun hän pinkaisi juoksuun enkä voinut huutaa perään, enkä huudella häntä etsiessäni. Sokkeloisilla käytävillä hän oli kuitenkin löytänyt oikeaan paikkaan, onneksi.

Asiasta toiseen, rakas ystäväni on lupautunut tutkimaan muistikortit josko jotain olisi tehtävissä kadonneiden matkakuvien pelastamiseksi. Saan kortit hänelle viikonloppuna ja sitten selviää minkalaista matkaraporttia voin lähteä tekemään, kuvilla tai ilman.

Vinkkaan vielä Instagrammista, sillä nykyisin huomaan ottavani sinne aina mahdollisuuksien mukaan lasten vaatteista kuvia ja muutenkin sinne tulee kuvattua lähes joka päivä. Eli jos kuvien katsominen tai lasten rievut kiinnostavat niin kannattaa ladata tuo appi puhelimeen. Netinkin kautta kuvat näkyvät mutta aika kökösti eli Appina tuo toimii niinkuin pitääkin. Nimimerkillä, anana Instagram-addikti.Venice, Florida 8.5.2013

9 kommenttia:

 1. Pikaista paranemista. Ja harmi, jos kuvat jää saamatta. Ihania noi kuvat ainakin.

  Pakko kysyä millaisia suojakertoimia käytit lapsilla, jos noin ruskettuvat hyvin?

  Meillä reissussa 50 käytössä, ei tule auringon haittoja äidin päätöksestä. Mutta eipä juuri väriäkään. Suomessa sitten 20-30 suojakerroin. Valitkoon itse sitten Jiin ikäisenä tai vanhempana haittojen/ulkonäköpaineiden alla ;)

  VastaaPoista
 2. Kiitos :)
  Reissussa käytössä oli rasvana Coppertonen lasten 50 suojakertoimella oleva vedenkestävä rasva. Ja niitä meni liki kaksi tuubia että levitetty on :) Ja kyllä, lapset näyttävät silti tältä vaikka on ollut uv-paita sillon kun ei ole rasvaa... Mutta esimerkiksi tytön ihonväri on myös talvella tummempi kuin esimerkiksi kellään muulla lapsella uimakoulussa.

  Suomessa käytössä on ollut nivean tai lavidalin 30... Mutta kuten todettu, olen täällä liian lepsu rasvauksen kanssa.

  VastaaPoista
 3. Omaa Ameriikan matkaa suunnitellessani on pakko kysyä sulta :) Miten pitkään te kaiken kaikkiaan olitte reissussa? Miten monta paikkaa ehditte tuona aikana nähdä, kauanko siis per paikka? Mitä kautta lensittekään? Ja ennenkaikkea mistä kannattaa aloittaa kyseisen matkan suunnittelu?

  KIITOS :)
  Rose

  VastaaPoista
 4. En löydä sinua Instagramista tuolla nimimerkillä? :(

  -A-

  VastaaPoista
 5. Rose, palaan vielä tuohon kommenttiisi myöhemmin :)
  -A- Siis nikillä ananagram löytyy instagrammista :)

  VastaaPoista
 6. Oih noita kuvia! Toivottavasti saat loputkin pelastettua. Pikaista paranemista sinulle. Kesätaudit on inhottavia! Varsinkin, kun ulkona on mahtikelit.

  Kiitos edellisen postauksen kesälistasta. Sai taas unohduksissa olleita vinkkejä omaankin listaan :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos Johanna :) Ääni on vieläkin käheenä... uskomatonta. MUkava kuulla että vinkkejä on poimittu; me kävimem Alppiruusupuistossa viime viikonoloppuna ja se on kyllä aina niin mahtava <3

  VastaaPoista
 8. Rose, Olimme reissussa 16 päivää. Teimme ikäänkuin kierroksen eli Miami (Miami Beach) 3, Orlando 2, Tampa, Sarasota 7, Naples 2, Miami 2. Tuossa välissä kävimme myös muutamissa pienemmissä kaupungeissa päiväreissuilla. Kilometrejä tuli noin 2000-3000 kuulemma. Lensimme Heathrow:n kautta ja ehdottomasti halusin vaihdon Englannissa. Maahantulotarkastuksessa jonottelimme sellaiset pari tuntia. Suunnittelu kannattaa alouittaa siitä että minne haluaa ja mitkä on niitä asioiota mitä haluaa nähdä ja tehdä :) Ennen matkaa kirjotin pari postausta tuosta suunnittelusta, löytyy oikealta löytyvällä tunnisteella Florida 2013. Ja palaan tähän vielä tarkemmin kun selviää kadonneiden kuvien kohtalo :)

  Ps. Etsin netistä kaikki mahdolliset reissublogit/kirjoitukset Floridasta suunnitteluvaiheessa ja tämä on myös syy miksi olen itse kirjoittanut mahdollisimman paljon aiheesta ja kirjoitan vielä lisää. Jeesaa tosi paljon oman matkan suunnittelua kun saa lukea erilaisia kokemuksia ja näkökulmia.

  VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥