4.3.2013

Porvoo - Borgå

Harvemmin näin talvella tulee käytyä kaupungissa jossa vietin lapsena aina kesälomastani puolet. En tosin varsinaisesti kaupungissa silloinkaan. Pidän Porvoosta todella paljon ja ihan harmittaa kun viime aikoina kesälläkin käynnit ovat olleet sellaisia pyrähdyksiä. Nyt Jii meni lautailemaan kummitätinsä kanssa ja minulle tarjoutui mahdollisuus käydä Porvoon TeeTee Shopissa samalla. Menomatkalla pysähdyimme Kiseleffin talossa Senaatintorin laidassa Helsingissä Silmä, Pisto, Tikki, Takki -tapahtumassa.


Silmä, Pisto, Tikki, Takki tapahtuma on loistava tilaisuus päästä hypistelmään lankoja ja muita käsityötuotteita livenä. Paikalla on  pienyrittäjiä ja itse lähdin täältä etsimään jo toista kertaa käsinvärjättyjä lankoja. Viime kerralla ostin aivan täydellisen väristä Handu sukkalankaa (joka sopii toki muihinkin tuotteisiin) ja nyt etsin saimaista lankaa eri värissä. Tyttö ihastui Puputsin nappeihin ja minä Beloved :in haarukoista tekemiin norsuriipuksiin (kuva instagrammissa ->> ). Pysyttiin kuitenkin aiheessa ja mukaan tarttui "vain" Handulta neljä vyyhtiä lankaa.

80% Alpakka & 20% Bambu handdyed by Handu

75% Villa & 25% Polyamidi handdyed by Handu
Langoista on tarkoitus tehdä pari uutta huivia itselle. Tein edellisistä Handuista Baktus -huivin ja ihastuin mallin yksinkertaisuuteen ja käytettävyyteen aivan täysiä. En ole sellainen pitsi-tyyppi joten Baktus on täydellinen huivi minulle. Mielestäni huivissa toimii kivasti kirjava käsinvärjätty lanka jolloin huviin saa yksinkertaisuudesta huolimatta sellaista luksuksen tuntua ja vähän jujua.

Baktus 194g/ 150 cm
Valon- ja ajanpuute on saanut aikaan Instagrammin käytön räjähtämisen ja myös neuleista on yleensä siellä kuvat ensimmäisenä. Yritän toki saada valmiista töistä myös tänne kuvat jossain vaiheessa. Tässä huivissa ei juuri esiteltävää ole mutta suosittelen lämpimästi kokeilemaan jos huivien ystävä on -ja minähän olen! Ja on muuten jäänyt kaikki muut huivit jääneet käyttämättä tämän valmistumisen jälkeen.

Porvoon TeeTeestä ostin itselle ihan uutta lankaa eli Sirdar Snuggly baby bamboo :ta. Langassa on bambun lisäksi silkkiä ja kuvissa kiilto ei tule mutta sitä on. Yritän löytää lankaa jota voin neuloa kesälläkin, villan neulomisesta helteillä ei tule kuin hikiset kädet ja pahalle tuulelle. Katsotaan mitä tästä saa aikaiseksi...


Loppukevennyksenä tytön kädentyöt eli ensin piirretty mallikuva talosta ja perään toteutettu, mallikuvan mukaan, rakennettu valmis talo. Aika siisti!


Lumista viikonjatkoa ja palataan pian!

2 kommenttia:

  1. Me ei ehditty kiireiltämme mukaan tapahtumaan, harmistus. Yleensä kädentaitomessut menee ihan huumassa: ne värit, fiilikset, kaikki. Keväällä messariin kameran kanssa, oijoi.

    Ja aivan ihana tuo suunnitelma talos ja toteutus :) Lapset on käsittämättömän kekseliäitä ja luovia, monet insinöörit saisivat ottaa mallia!

    Kivaa tiistaita :)

    VastaaPoista
  2. Ihania sävyjä:)Oli kiva käväistä blogissasi<3

    VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥