24.3.2013

[Kastematokeleihin] Ver de Terre

****************************************


Minulla on todella hyviä kokemuksia Ver de Terren sadepuvusta. Minulla on myös huonoja kokemuksia ihan samasta puvusta. Niin se taitaa nykyisin mennä; ei riitä että vaate on laadukas, pitää olla myös matkassa hieman hyvää tuuria. Ostin Jiille ekalle luokalle vuosia sitten VdT:n sadepuvun ajatuksena että hän heittäisi sen koulupäivinä päälle kun sataa (ekaluokkalaiset ei arvosta kuravaatteita ihan siinä mittakaavassa kun vähän vanhemmat ja vähän nuoremmat). Jep jep, ajatustasolla kuulostaa todella hyvältä, eikö? Käytännön toteutus olikin sitten aivan jotain muuta. Puku oli repussa tai koulussa, päällä joskus paisteella, ei ikinä sateella, puku ei koskaan ollut siellä missä olisi pitänyt olla. Onneksi pukuun kuuluu kantopussi niin sentään housut ja takki pysyivät yhdessä ja melko puhtaanakin. Puku oli liki uusi kun toinen polvi meni rikki, pahasti. Niin pahasti ja ilman mekaanista rasitusta että saimme uuden puvun tilalle. Siinä oli ehkä kaikkien aikojen vähiten käytetty sadepuku, mutta ajattelin jo silloin, ettei vika ollut puvussa vaan tässä tapauksessa hyvin hektisessä käyttäjässä.


Joitain vuosia sittemmin ostin Laurettesta samanlaisen puvun tytölle. Sitä käytettiin p a l j o n. Se kesti ja kesti (kaksi tai kolme päiväkotikautta) ja se meni kirpparille myyntiin vähintäänkin hyväkuntoisena. Päiväkoti kiitteli erinomaisesta alkukesän ja alkusyksyn kosteankelin vaatteesta. Lapsi ei ollut hikinen eikä tarvinnut viileämmällä säällä pukea kuriksia alempien kuorivaatteiden päälle. Lapsi oli tyytyväinen kun lämpimällä säällä oli t-paidassa pihalla mutta kuitenkin peppu kuivana sadepuvun housuissa ...kun yöllä oli jälleen satanut. Kiva kun löytää vaatteita jotka toimivat sekä teknisesti että ovat myös kestäviä, pidettäviä ja katseltavia.

Minun piti saada vastaava puku edellisen jäätyä pieneksi mutta VdT:n teknisien vaikeuksien takia jäi saamatta. Ostin tilalle Tiksun Plain Rainin mutta aaargh! housut menivät rikki pepusta viikossa jonka jälkeen ne ovat aikalailla turhat (sama lapsi, sama päiväkodin piha). Takki oli käytössä päiväkodissa sadetakkina joten jotain käyttöä kuitenkin tuli. Selvennettäköön ettei Padmélla ole ikinä ollut kumista sadetakkia päiväkodissa vaan ainoastaan haalarimallin kurikset pahimmille mutakeleille ja muuten vedenpitävät kuorivaatteet/ sadepuku. (Ja ei, päiväkoti ei ole ikinä huomauttanut sadetakin ”puutteesta” :) )


Nyt pyörittelin taas asiaa mielessä ja päätin ostaa puvun jos löytyy mieleisessä värissä. Hintahaitari puvuissa on mielestäni oudon suuri; Suomessa puvun saa 87 eurolla tai sitten siitä pitää maksaa jopa 119 euroa. Värivalikoima tuottajan päässä on laaja mutta Suomessa jälleenmyydiä on vähänlaisesti ja värivalikoima on suppeahko. Otin yhteyttä Le Bunuelliin sähköpostitse ja vastauksen sain ennätysnopeaan ja jo saman päivän aikana sovimme että menemme sovittamaan pukua seuraavana päivänä tytön kanssa. Värinävaihtoehtoina koossa 8 oli Navy ja ehkä Berry –jos sen varannut henkilö ei pukua noudakaan. Keskiviikkona tytön valinta oli Navy… ja itseni yllätin sillä valinta tuntui minustakin juuri oikealta!


Kyllä me vähän juteltiin (ne tiksun housut mielessä) ettei laskettaisi puvulla kalliolla peppumäkeä ja ei ainakaan niillä puisilla vaunurampeilla. Ja että on kivempi sitten olla sateella kuivana kun takapuoli märkänä. Olin ostamassa tytölle myös sydvestia mutta siihen tuli ehdoton ei… joten päätin olla luova. Hain Benettonilta lippiksen ja käsittelin sen kosteussuoja-aineella. Nyt ei sada kasvoille ja lippiksen lisäksi voi päähän rankkasateella heittää hupun. Tämä idea sai tytöltä tasansataprosenttisen hyväksynnän. Sadepuvun ja sadelippiksen kaverina on bubblegum Crocs Jauntit.

 . . .

7 kommenttia:

 1. Meillä oli viime vuonna tuo navy niin ostin nyt sen berryn :) Samaa mieltä laadusta, onkohan nyt neljäs koko menossa (oon aina ostanut niin sopivan et mennyt vain sen yhden kauden) ja mitään käytönjälkeä ei ole. Okei, nuoremman vaaleanpunaisesta tuskin kaikki lika irtoo ja saman kohtalon luulen käyvän berrynkin kanssa, mut se menee varmasti kaksi kautta.

  VastaaPoista
 2. Moikka Anni! Se berry on TOSI hyvä sävy, tykkään todella. Jotenkin ehkä pienoinen "pinkki ähky" kun talven tyttö ollut pk:ssa kokopinkkinä :D Ja tummansinistä ei ole ollut kummallakaan lapsella juurikaan pitkään aikaan.

  Mielestäni VdT:n laatu on tasaista ja tuo materiaali sadepuvuissa on kaunis sekä miellyttävän tuntuinen.
  Se tytön edellinen puku oli vaalea ja silti se oli todella siisti pesujen jälkeen, vaikka ennen pesua pinttynyttä hiekkaa/mutaa oli puku täynnä, eli lika irtoaa hyvin materiaalista -mielestäni paremmin kuin kurahousujen kumista johon lika pinttyy todella.

  Mikäs koko teillä muuten on Berrystä?

  VastaaPoista
 3. hmm, en jaksa penkoa, meillä joko tuo tai kammakarlon violetti jemmassa.
  nähdään miten käy kun V rypee asfaltilla polvillaan :)

  VastaaPoista
 4. Ihana puku!
  Meillä mennään toistaiseksi kumihaalarilla ja Pienimmällekin sen aion hankkia. Maailmanhistorian loistavin keksintö :)

  VastaaPoista
 5. Kippuralla, tosiaan Kammakarlollakin taisi aikoinaan näitä olla. Muutenkin oli kivoja vaatteita eli harmi että yritykselle kävi niinkuin kävi...

  LPT, kumihaalari onkin mainio kun ei ole vielä turhan lämmin. Sellaisia on meilläkin kävässyt taannoin :)

  VastaaPoista
 6. Minä ostin tämän blogin innoittamana pari vuotta sitten Tretornin kumihaalarin, mutta meillä se ei toiminut lainkaan, vaatteet oli todella liikkuvalla pojalla aina märät. Saumat ei pitäneet. Päiväkodissakin pyysivät perinteiset kurahousut ja takin ja ne onkin ainoat, jotka meillä pitävät kuivana, eikä aina lätäkköuinneilla nekään.

  Johanna

  VastaaPoista
 7. Kurja kuulla Johanna ettei kumihaalari toiminut. Olen kuullut niistäkin kumpaakin, osalla toimii ja osalla ei. Tytön päiväkodissa tykkäsivät haalarista tosi paljon mutta tytön kaverin haalari taas rikkoontui tosi nopeasti ja oli sen jälkeen vasta paikkauksien jälkeen jälleen käytettävissä. Pääasia että jokaiselle löytyy ne toimivimmat kamppeet että pysyy leikkien riennoissa kuivana ja lämpimänä :)

  VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥