28.6.2011

Kun on kymmenen,

saa lahjaksi BMX pyörän
saa synttärit MegaZoneen
pitää kutsua vaikka J:ksi,
sillä pomppu on liian lame.
Kaikki on vähän ISOMMALLA.Juhlittiin niitä kymppejä sunnuntaina,
erityiskiitos mummille ja vaarille,
sekä sydämellinen kiitos kaikille ihanille vieraille

BMX-pyörän hankinta olikin mielenkiintoista. Ensin googlettelin pientä perustietoa aiheesta; pyöriä on siis 16", 18" sekä 20-tuumaisia. Runkoja on erikokoisia, renkaitakin ja tietysti stongat ja polkimet on vaihdettavia. Kävi nopeasti ilmi että oletettu 18" olisi oikea koko, mutta se kaikkein vaikein saada. Amerikassa toki olisi, Euroopassakin mutta Suomessa vain muutamassa paikassa, joten seuraavaksi juoksin eri liikkeitä läpi. Toki kaikki piti tehdä pojalta salassa ettei yllätys mene pieleen. Loppujen lopuksi Lauttasaaren Best Brakes:ssä juttelimme myyjän kanssa, sen ensimmäisen joka tuntui tietävän mistä puhuu kun on alan harrastaja itsekin (sen sijaan että elämän tarkoitus olisi myydä mahdollisimman paljon/kalliita polkupyöriä), poika kokeili erikokoisia pyöriä ja lopullinen valinta oli Mirraco 8ten. Edelleen, täysin salassa. Määrääviksi elementeiksi tuli koko ja se että pyörään saa helposti laadukkaita varaosia. Kokonsa puolesta pyörä menee vuosia joten olisi epäjärkevää ostaa pyörä jota ei saa kunnostettua kun se on ajettu rullalle betoniportaissa. Tähän menee 20" osat, eli kunnostus pitäisi tarvittaessa olla varsin näppärää. Kunhan poika palailee lomilta, käy hän valitsemassa vielä "katu-uskottavamman" kypärän johon osallistuu itse myös panoksella synttärilahjarahoistaan. Tälläiset hurjat BMX-kuljettajat ilmeisesti käyttävät skeittikypärän tyylisiä kypäriä, missä lippa ei ole temppujen tiellä. Pienesti sellainen olo että olen tipahtamassa kärryiltä...

Sunnuntaina tuli myös todistettua että Pinjatan voi helposti tehdä kotoa löytyvistä tarvikkeista. Jotenkin olimme täysin unohtaneet että poika toivoi vastaavaa huvitusta synttäreilleen, joka siis pikkusiskolla oli jo toukokuussa. Lahjapaperista ja kenkälaatikosta väkersimme hakattavana karkkien aarreaitan juhliin. Ja voi sitä jännityksen riemua kun lapset jonottivat omaa vuoroa pesismailan varteen.: kun emme löytäneet enää niitä siskon juhlien keppejäkään, oli turvauduttava varasuunnitelmaan. Ne olivatkin tarpeen sillä isi oli tehnyt laatikosta hieman keskivertoa vahvemman.HELTEISIÄ LOMAPÄIVIÄ LOMALAISILLE
JA LOMAN ODOTUSTA MEILLE MUILLE !

17 kommenttia:

 1. Aivan loistava ajoitus! Olin juuri tulossa kyselemään pyörien perään, se viime keväänä ostettu fillari on liian pieni.

  Menen nyt tutkimaan asiaa ja palaan pian kera tyhmien kysymyksien.

  Onnea 10-vuotiaalle!

  VastaaPoista
 2. Joo, kävin tsekkaamassa. En tajunnut mitään.

  VastaaPoista
 3. =D
  Millasta pyörää siis ajattelit?

  J:llä on mun broidin vanha Kona joka on dirtti, eli "ajettava" pyörä. Sit toi BMX on temppupyörä, eli ei oikein sovellu sellaseen matka-ajoon jne.

  Ja kymppi kiittää ihan kympillä!

  VastaaPoista
 4. Mä mitään ole ajatellut. Siinä se ongelma varmaan onkin. Mietin sitä Konaa, mikähän malli? Koko? Nykyinen 20 tuumainen cressu on ihan liian pieni..

  VastaaPoista
 5. Ota laps mukaan ja menette Tullinpuomin Shellin viereen Kauppaveljille. Siellä on Konaa putiikki täynnä. Sieltä on mun Kona ja j:n vanha ostettu ja ne myyjät kyllä tietää mistä puhuu. Ja noi tuumat o vähä eri ku puhutaan dirteistä, mäkipyöristä jne ;) Mutta siis sinne, niin varmasti löytyy mieleinen Kona -ja ei voi kun kehua. J:llä on nyt Kona Shred.

  VastaaPoista
 6. Tää on pudonnut jo aika päivää sitten. H ehdotti, että Nikelle ostettais BMX, joka olis kuulemma paras temppuiluun. Mä totesin, että ootetaan nyt että oppii ensin vakaasti ajamaan tasaisella...

  VastaaPoista
 7. Mitä hintaluokkaa tuo BMX oli? Meillä luultavasti vastaavan hankinta edessä, dirt hankittu, mutta temppuiluun pitäisi BMX saada...

  Rose

  VastaaPoista
 8. Onnittelut 10 vuotiaalle!

  Ihana tuo pieni kettukarkkihamsteri :D Ihan kuin omaa jälkikasvua katselisi..

  VastaaPoista
 9. Onko poikasi nimi oikeasti Pomppu? Ja tyttäresi nimi Padmé? :O

  VastaaPoista
 10. Katri, jeps. Siis eihän tuollainen sovellu ajamiseen juurikaan, jos varsinaisesta bmx:stä puhutaan. Että kyllä siihen rinnalle aina jonkun tavispyörän tarvii, jos on sellainen pyörällä liikkuja :)

  Rose, kyseinen pyörä on siinä 400 euron hujakoilla. Käytettynäkin voi ostaa mutta 18" käytetetyt on toi kysyttyjä- ja niissäkin aika kovat pyynnit. Alan liikkeillä on kuulema listat mitä kautta välitetään käytettynä ainakin tuota kokoa.

  La petite Prinsesse, kiitokset :) Ja tosiaan, kettukarkit on NIIN nostalgisia1 Meillä molemmat lapset ovat varsin viehättyneet niihin :)

  Anonyymi, ei ole. Kyseessä on lasten lempinimet :)

  VastaaPoista
 11. Onnea Iso-Jii! :-D

  Pähee on lahjakin ja kovin monimutkaiselta kuulostaa tuo pyörän osto nykyään... Itsellä kun ei ole minkäänlaista polkupyörää ollut varmaan 20 vuoteen. Pitäisköhän repäistä ja hommata tuollainen temppupyörä? (Temppuilisin sitten itseni ennätysajassa päivystykseen! :-D)

  VastaaPoista
 12. Paljon Onnea kymppivuotiaalle!!

  Hieno - TOSIhieno fillarikuva ja samoin Padmén hiukset - siis SYDÄN!!! WOW!!!!

  Jaa että BMX... ;)

  VastaaPoista
 13. Kymppisynttärit on iso juttu! Onneksi meillä ajetaan vasta potkumopolla, tämä äitee olisi ihan pihalla noista pyöräjutuista. :)))
  Legendaarisia kettukarkkeja!!!=)

  VastaaPoista
 14. Jassu, temppuilin pari vuotta sitten potkulaudalla itseni verille, teemalla "annappas kun äiti näyttää..." :D

  Tanja, kiitos ♥

  Eppusen kaapilla, ketut ♥ Ja kukapa ei olisi pyörällä näistä kaikista "nykyajan hömpötyksistä", thank God 4 Google!

  VastaaPoista
 15. Koitin itse tehdä pinjatan ilmapallo/sanomalehti/liisteri -syteemillä. Ei toiminut, meni liian helposti rikki ja kiinnitysnaru ei pysynyt kun muutaman lyöjän verran kiinni. Joten voitko antaa vinkkejä tohon kenkälaatikko versioon. Sellainen pitää toteuttaa sitten muutaman kuukauden päästä, kun juhlitaan seuraavaa sankaria.
  Kiitosta!

  VastaaPoista
 16. Leena, otettiin sellanen vähän tavallista isompi kenkälaatikko (vaelluskengät) ja pies teki sinne teipillä ja pahvin palasilla lokeroita. Lokerot että jos menee jostain kulmasta rikki niin kaikku herkut ei valu ulos. Teippasi kiinni ja teki muutamia viiloja joka puolelle. Sitten paketoitiin ihan normaalin lahjapaketin tapaan ja pahvista teipattiin myös pieni hantaaki mistä sai roikkumaan. Siihen päälle sellainen leveä. Ja tuli niin kestävä että siinä noin 10 lasta mätki 2 kierrosta ennen kun meni kokonaan rikki, pesismailalla :D Onnea seuraavaan prototyyppiin ;)

  VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥