12.6.2010

Mulle sanottiin että,


Kiitos Missu !

Missulla on superblogi ♥
Siellä on mielettömiä kuvia,
käykääpäs kattomassa.
 *****

Katrin innoittamana
jätän teidät viikonlopuksi  pohtimaan.
Halvempi vai kalliimpi?
Sama tyyli, eri hinta.

Ulkonäkö,
laatu,
pienet yksityiskohdat,
vai mikä?

Miksi olet valmis maksamaan jostain vaatteesta enemmän?
(Hinnat ovat "noin hintoja")
Huppari Lindex 20 e
Farkut Lindex 18 e
Kengät Nike 29 e
Yhteensä 67 e
Huppari Nova Star 45 e
Farkut name It 30 e
Lenkkarit Sketchers 75 e
Yhteensä 150 e
HYVÄÄ VIIKONLOPPUA !

12 kommenttia:

 1. Meillä on tuo Lindexin takki, tosin olen kitupiikkinä maksanut siitä vain 10 euroa. Samantyyliset farkut eivät todennäköisesti mahtuisi tytölle, jos ostaisin Lindexin farkut. Meidän setin farkut on ostettu CM:stä, 15 e. Kengät meillä on isin tuliaiset Nepalista, hintaa varmaan 4 euroa.

  Usein kalliimmalla ostetuissa vaatteissa olen valitettavasti joutunut pettymään laatuun, joten mieluummin ostan pojalle Lindexin paidan kuin Dunsin, kun edellinen kestää pesuista toiseen ja jälkimmäinen viruu muodottomaksi kahden pseun jälkeen.

  Pojalla menevät myös housut rikki melkein aina, joten en jaksa innostua Nova Starin housuista tai Ticketin puvusta enää, kun sama kohtalo housuilla on joka tapauksessa, jos ne olivat sitten puolet halvemmat H&M:n tai Lindexin housut.

  Oli vaatteen merkki tai merkittömyys sitten mikä tahansa, niin tärkeintä on se, että vaate näyttää meidän lapselta. Jotkut värit eivät vain sovi, jotkut mallit eivät vain sovi. Ja joku pieni juttu tekee siitä vain ihan meidän näköisen.

  Hyvää viikonloppua! i love your blog too!

  VastaaPoista
 2. I appreciate your PO very much the picture with the article. Continues to refuel!!

  VastaaPoista
 3. Neljän lapsen vaatettaminen on joskus aika taiteilua kun rahaa on rajallisesti. Juuri eilen poika pyysi ostamaan 50e lippiksen kun sisko sai niin kalliit housut. Lippistä ei ostettu, perusteena mm. se, että lippis hukkuu paljon todennäköisemmin kuin ne housut.

  Ulkovaatteisiin olen valmis satsaamaan enemmän, sisävaatteisiin vähemmän. Sekin rajoittaa etten tilaa netistä. Kaikki vaatteet löytyy Lahden kaupoista. Popin t paita 25e alkaa olla jo kipurajoilla, mutta toisaalta tiedän, että sitä tulee varmasti pidettyä. Vaikka eskarilaisen lempipaidaksi onkin tullut Prisman halpis t-paita 2,90e :D

  VastaaPoista
 4. Meillä on molemmat hupparit kaapissa odottamassa kasvua :)
  Ostan aika sekalaisesti, niin kalliita kuin "marketti/H&M/Lindex ym". Sieltä mistä meidän näköistä löytyy! Laatukaan ei aina kyllä kuljen hinnan kanssa käsikädessä.
  Ainakaan tällä meidän alle vuoden lastenvaatekokemuksella.

  Ps. Palaan spostilla illalla :)

  VastaaPoista
 5. Itse opiskelijan budjetilla ostan vain halpaa. Yleensä Lindexin vaatteetkin alesta, tänään esim. muovipussillinen vaatetta Lindexin -70% alerekistä, joista yhdet farkut hyvin samantyyliset kuin tytöillä kuvassa, hintaa farkuilla jotain 5e. Huppareita ostelen yleensä noin 10e hintaan alelaput ja alet hyödyntäen. Kengissä pyritään siihen, että ne ovat mahdollisimman hyvät, mutta myös halvat. Löytyy Kavatia, Eccoa, ym. mutta kenkien ostossakin hyödynnän alet. Nyt on opiskelut ohi, joten pian nähdään mihin suuntaan vaatehankinnat suunnataan. Varmaan enemmän tulee löytymään neidin kaapista ainakin Zaran vaatetta ja Nova Star myös miellyttää silmää.

  Mulla sama kokemus kuin Mari A:lla, ne merkkivaatteet ei aina todellakaan ole hintansa arvoisia, esimerkkinä tulee mieleen Paul Frankin t-paita, joka nyppyyntyi jo ekan pesun jälkeen, kuitenkin yli 20e hintaa. Mielummin ostan sen Lindexin 5e paidan, joka todennäköisemmin pysyy hyvänä. Ei niin harmita tahratkaan vaatteessa, jos on halvempi vaate.

  VastaaPoista
 6. Mä en maksa suuria summia mistään vaatteesta koska yksinkertasesti ei ole varaa ja edulliset on pääasiassa kestäny meillä ihan hyvin. Toki pettymyksiäkin on mutta halvalla saa myös hyvää ettei pelkkää huonoa. Jos ostan jotain kalliimpaa merkkiä niin ostan sen alennuksesta sitten. Sit olis eri jos olisin joutunu edullisiin pettymään mutta tosiaan pääasiassa ovat kestäneet meillä 2-3 pojalla samat vaatteet vaikkeivät olekaan kallista merkkiä. Ja se vielä et jos ostaisin kallista niin en mä raaskis niitä edes noilla pitää :P Ei kai sellasista vaatteista olis hyötyä :D

  VastaaPoista
 7. Mä olen valmis maksamaan vaatteen ulkonäöstä ja siitä, että päiväkodissa ei ole kymmentä samanlaista. Vatteen ei siis tarvitse olla kallis, mutta em. kriteereillä olen vaatteista myös valmis maksamaan - hyvä esimerkki ovat esim. Sketchersit. Laadusta tietysti myös maksan mielläni, lasten kohdalla tosin joutuu miettimään, että vaate voi joka tapauksessa olla tomaattipastassa tai polvesta puhki ekan käytön jälkeen...

  Visuaalisesti hieno postaus, erityisesti kuvan ja kuvatekstien osalta:).

  VastaaPoista
 8. Kiitos linkityksestä:)

  Mä meinasin just tänään kirjoittaa vauvan bodeista ja hintaeroista. Ostin juuri H&M:ltä kaksi pakettia bodeja (yht 6 kpl), koska tuo malli on vaan meidän kapealle neidille sopivimpia ja toisaalta tuolla hinnalla en saisi edes yhtä merkkibodya...

  VastaaPoista
 9. Meidan paivakoti-ikaiset tykkaa eniten vaaatteista joita myos kavereilla on, eli varta vasten haluavat pukea aamuisin samoja halpiksia kuin mita bestiksilla. Eivat missaan tapauksessa halua mitaan mita pitais varoa tai mita muilla ei olisi. Hyva nain. En itsekaan halua paivakotivaatteisiin laittaa paljon rahaa kiinni.

  VastaaPoista
 10. Heippati ja anteeksi etten ole kerennyt kommentoimaan.

  Meillä on laidasta laitaan vaatteita, on kalliimpaa ja halvempaa, kaupasta, kirpparilta ja lahjaksi saatua. Minulle tärkeintä on että vaate on lapsen näköinen, ihan niinkun Mari A:kin totesi. Tuosta setistä olen itse ostanut housut ja ne kyllä poikkeuksellisesti normihinnalla sillä olivat LEVEÄT, niitä on hankalampi löytää. Kengät saimme tuliaisiksi ja hupparin "lahjoituksena.

  Kun itse ostan, olen todella harkitsevainen. En osta niitä "kun halvalla sai" ja jos vaate maksaa enemmän, mietin toella tarkkaan onko se sen arvoinen tai saako sen jostain edullisemmin.

  Meillä melkein kaikkia vaatteita käytetään "missä vain", tosin päiväkotiin välttelen viemästä sellaisia vaatteita joille voi olla siistimpääkin käyttöä. Yleensä kaapissa on sellainen varustus ettei juhlien jne. takia tarvitse lähteä paniikissa kahlaamaan kauppoja. Suurin osa päiväkotivaatteista tulee Nextiltä ja kirpparilta, ja suurin osa kaikista vaatteista on ostettu alesta, lähes poikkeuksetta (nextillä ei ole alea -valitettavasti).

  Tunnustan kyllä että muutamassa kalliimmassa vaatteessa olen mieltynyt vaatteiden käyttökestävyyteen -tosin muutamassa pettynyt. Mainittakoon että Gantin paidat tulevat koneesta ulos niinkuin eivät olisi ikinä käytössä olletkaan kun taas CC:n trikoot nyppääntyvät jo ekassa pesussa. Ehdottomasti paras hintalaatu-suhde on mielestäni Nextin vaatteissa ja onneksi siellä on myös paljon niitä meidän lasten näköisiä :)

  Huteja ei ole tullut vielä kertaakaan vaatteen ulkonäön suhteen. Jos vaate on jäänyt käyttämättä (joita on todella vähän) on se johtunut tytön hieman yksilöllisemmästä ruumiinrakenteesta sekä kasvuvauhdista :)

  Olisin toivonut ehkä enemmänkin mielipiteiden vaihtoa mutta hyvä alku tämäkin, kiitos osallistuneille !

  VastaaPoista
 11. Maksan yksityiskohdista, ulkonäöstä, yksilöllisyydestä ja laadusta. Laadulle vain ei aina ole takeita, kuten muutkin mainitsivat.

  Halpaa ja kallista on sekaisin meilläkin. Kaikkia käytetään sekä kotona että päiväkodissa, tietysti ihan juhlatamineet erikseen.

  VastaaPoista
 12. Minulla oli mennyt tämä keskustelu ihan ohi, mutta Saariston lapset blogista bongasin tämän.

  Meillä on vaatetta laidasta laitaan, halpaa ja vähän kalliimpaa. Itse tykkään, että ei olisi ihan samanlaista kuin muilla, mutta kuten joku jo kommentoi, lapsi haluaisi ainakin välillä juuri sitä samaa kuin kavereilla. Ainakin isompi poikani on aika hyvä bongaamaan toisten päältä tai kaupasta samanlaiset vaatteet kuin hänellä itsellä on tai kavereilla on. Lapsihan niitä vaatteita kantaa, joten täytyy häntäkin kuunnella, sopivasti ohjaillen.

  Laadusta olen valmis maksamaan enemmän, mutta ei se hinta aina takaa laatua. Kunpa takaisikin... Ekologisuus ja inhimilliset tuotanto-olot ovat aina plussaa; niistä voin maksaa vähän lisähintaa.

  Mieluummin ostan kallimmalla sen mikä miellyttää silmää kuin halvemmalla kaksi ei niin kivaa. Harmittaahan se, jos ne tosi kivat vaatteet menevät pian rikki, kuten joskus väistämättä käy, mutta aika paljon vahinkoja pystyy myös korjaamaan.

  VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥