24.6.2009

Mmm - Mitä, mistä ja miksi?




Suurin osa vaateblogisteista taitaa juosta alet läpi. Itselläni on hiljalleen kasvanut periaatteeksi asti olla maksamatta mistään ovh:aa, ellei tilanne ole pakottava. Jonkun mielestä voi olla "noloa" ostaa alesta, omasta mielestäni se on kustannustehokasta sekä perin fiksua -jos vain aikaa riittää ja tahtoa.

Olen silti ronkeli, en kestä epäsiistejä kauppoja ja laareista en jaksa vaatteita kaivaa. Liikkeessä pitää olla selkeää ja siistiä ja vaatteiden siististi hyllyllä tai rekeissä. En käytä kyynärpää taktiikkaa enkä kirmaa ympäri kaupunkia nälkäisen lapsen kanssa huonontuulisena stressi päällä. Mietin jo etukäteen mitä tarvitsemme tai toivoisimme,mistä niitä saa ja millä reissulla pistäydyn missäkin -ei se maailman loppu ole jos yksi Bogin pallomekko jää saamatta ...ihan varmasti tulee uusia yhtä ihania ;)

Seuraavassa jotain alebongauksia ja suosituksia...


Eräs paikka minne menen aina ensimmäisenä päivänä kun heillä alkaa on Accessorize Kampissa. Siellä on mahtavia mekkoja ...tosin nyt vaikuttaa siltä että meidän tarvitsemassa isommassa koossa on valikoima tippunut yli puolella -perin harmillista. Onneksi siellä on myös kauniita laukkuja ja muita asusteita. Liike aloittaa 50% alella joka tässä maassa on suorastaan ruhtinaallisen antoisa. Meille kotiutui tällä reissulla 2 mekkoa, 2 päähinettä, 2 pakettia pinnejä ja caprit. Etenkin tuo yksinkertainen myssy sai minut aivan pauloihinsa kotisovituksessa.






Zara kuuluu myös vakiokalustoon. Yleensä täältä löydän pojalle vaatteita mutta värit olivat jotenkin tympeitä menneellä kaudella. Likalle löytyikin enemmän... olen nyt ihastunut trikoo/college-vaatteisiin ja täällä olen muutamia silmäillyt jo jonkin aikaan -nyt vain napsin edullisemmalla hinnalla mukaan. Maltti on valttia.





Stockaa on hankala ohittaa. Menin katsomaan josko siellä olisi tuo Bogin pallomekko alessa ja olihan se. Mukaan tarttui hyviksi havaitut Kangaroossin kengät pojalle sekä musta neule jota tarvitsemme häihin kesän lopussa. Thermoliten sukat sekä paksummat jarrusukat todettiin erinomaisiksi jo viime talvena -suosittelen. Reiman hattu on kai aina ajankohtanen -eihän päähineitä voi olla liikaa... ja Late Lammas sukkikset olivat yksinomaan lahja Padmélle, hän on suuri fani. Benttonin teeppari ja Hilfigerin mekko oli semmosia fiilispohjan hankintoja :)



Olen ehkä siitä harvinaisempi äitee että ohitän yleensä Popin ilman suurempia tuskia. Tämä johtuu siitä että siellä ei juurikaan mitään ole meille. Tällä kertaa sattuneista syistä kävin liikkeessä ja onneksi, vautsi mikä kirahvi-paita siellä meitä odottikaan!



Verkkokauppa Pro2Kidsillä on myös ale. En ole ennen sieltä mitään tilannut mut nyt päätin tutustua tuotteisiin ja nämä kyllä yllättivät positiivisesti, hintaa 2 housuille ja teepparille jäi yhteensä vain 18 euroa. Mitoitus on mielestäni... no ei ainakaan pientä.



Näitä suosittelen koululaisille ja miksei pienemmillekin. Name It:n aluspaidat on havaittu tukevaksi trikooksi sekä miellyttäväksi päällä, näitä Kampin Name It:ltä 2 euron kappalehintaan.




Ja sitten meni sekin teesi pieleen... normaalihinnalla Tarjoustalosta läjä sisustustarroja, 1,90 e.
(Ilmakuplat johtuvat laiskasta äidistä joka ei ollut varma jäävätkö tarrat tähän pysyvästi)



Fiilistelen vielä myssyä ...ja toivon että jokainen tekee hyviä löytöjä, niistä jää aika hyvä mieli :)




Ihana sää!

13 kommenttia:

  1. Tuota samaa Zaran perhoshihaista tunikaa hiplasin ja olin jo ostamassa, mutta jätin kuitenkin..

    Bogin pallomekko ja Kangaroosit kiinnostaisi..

    Monsoonin muista kuin mekkolöydöistä pitäis munkin blogata...

    VastaaPoista
  2. Saman olen todennut Name Itin aluspaidoista, meillä on niitä 8v:llä ja 10v:llä. Myös nuo Kangaroosin kengät löytyy 10v pojalta ja hyvät on kyllä olleet. :)

    Kaunis tuo myssy!

    VastaaPoista
  3. Hienoja löytöjä. Mä en osaa ostaa aleista oikein mitään. Mulla ei ole aikaa eikä hermoja. Mähän en itse asiassa pidä vaatteiden shoppailusta. Oikeasti. Kaikki ostokset teen ohikulkiessa, en juuri koskaan "lähde shoppailemaan". Ja aleihinhan pitää erikseen lähteä.

    Nettialeista ostan joskus, ehkä pari kertaa vuodessa.

    VastaaPoista
  4. Hei,mäkin löysin noita Nameit-aluspaitoja tästä pikkukaupungista!
    Kaksi ostin,10-vuotiaan kokoa hoikalle 8-vuotiaalleni ja hinta meillä 2,35 euroa...
    Pitäisi päästä muualle aleshoppailemaan, täällä se on vähän väkinäistä:)

    VastaaPoista
  5. Ihania löytöjä!:)

    Minä ostaisin mielelläni alesta, mutta nyt ei ole tullut mitään kivaa vastaan.

    Jumbon alen kävin katsomassa, kun miehelle etsittiin sieltä vaatteita, mutta mitään järkevää en lapsille löytänyt.

    Keskustaan kiinnostaisi mennä, mutta ei noiden kahden marakatin kanssa...

    VastaaPoista
  6. Mä olen käynyt meidän ruotsalaisketjut läpi, Kamppiin ja keskustaan en pääse myöskään noiden lasten kanssa - tai pääsen, mutta parin viime yrityksen jälkeen en lähde. Siispä suuntana mulla nettiputiikit. Noita pro2kidsin vaatteita olen katsellut muutamaan otteeseen, ihan noita samoja ;) Katsotaankin nyt, onko siellä enää mitään...

    Ihan teidän näköisiä vaatteita koko satsi.

    VastaaPoista
  7. Minulta on aleostokset jääneet ainakin vielä, mutta luultavasti lauantaina Tukholmassa lompakko aukeaa ja aleostokset pääsee kunnolla käyntiin.

    Tosi kauniita löytöjä olet tehnyt ja tuo myssy on aivan mieletön.

    VastaaPoista
  8. Hienoja löytöjä!
    Voi kun tekisi mieli lähteä shoppailemaan, mutta tällä viikolla ei kyllä kerkeä.. :( Ensi viikolla sitten. :)
    Ihanaa aurinkoista päivää sulle!
    /Sanna

    VastaaPoista
  9. Kivoja, kivoja!
    Monsoonin ale on aivan ehdoton 1 mun alelistalla. Tänä vuonna menen sinne hiukan myöhässä. =( No, ehkä jotain tarttuu mukaan huomenna, kun Hesaan suuntaan.

    Tuo kirahvipaita oli kyllä super söde!!! Onkohan sitä enää?

    VastaaPoista
  10. Olipa suloinen hattu!

    Olen blogiasi jo pitkään lukenut ja ihastellut kauniita kuviasi. Tähän asti olen vain ollut kovin huono kommentoimaan - tästä lähtien yritän jättää useamminkin merkin käynnistäni :). Päivittäin kun kuitenkin lueskelen ja kurkkaan, olisiko tullut uusia kuulumisia.

    VastaaPoista
  11. mä ostin myös noi samat seinätarrat ja muitakin tarjoustalosta :)

    VastaaPoista
  12. Ihania löytöjä. Meillekkin kotiutui Idalle Bogin pallomekko ja hattu sen kaveriksi. Mietin vielä, että ostaisin Ellenillekkin, mutta 86 taitaa olla 72 settiselle iso vaikka kuinka vääntäisi ja kääntäisi..:).

    Itsekkin hyödynnän alet, varsinkin nyt kun on kotona, niin pääsee apajille usein ensimmäisetn joukossa. En myöskään käytä kyynerpäätaktiikkaa, ei ole niin iso asia jos jotain jää saamatta.

    Ostan kuitenkin usein myös normaalihinnalla, varsinkin pikkuliikkeistä. Ajattelen, että pienemmillä paikkakunnilla pikkuliikkeet eivät vain pysy pystyssä, jos kaikki odottavat alea ja käyvät vain aleaikaan. Liian monta pikkuliikettä on tullut ja mennyt - kannattamattomana. En toki osta vain kannatuksen vuoksi - vaan aina jotain mitä oikeasti haluan:).

    Aivan ihania noi Padmen hattukuvat - huoh. Eipä tarvi neidin opetella poseeraamaan kun äiti löytää oikeat kuvakulmat;).

    VastaaPoista
  13. Kivoja löytöjä olet tehnyt!

    Pakatessani perhettä lomalle päätin jättää alet väliin kokonaan -kesävaatteita on vähintäänkin tarpeeksi ja niiden käyttöaika nii-in lyhyt. Talvialeissa yleensä kunnostaudun kun Suomessa voi käyttää villapaitaa ainakin 9kk vuodessa :)

    VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥