14.6.2009

SeurasaariSeurasaari on ilmainen. En ole ollut siellä vuosiin mutta nyt päätimme mennä tutustumaan lasten kanssa. Siellä on seurallisia eläimiä, vanhoja rakennuksia sekä luontoa ja hiljaisuutta. Olin yllättynyt miten lapset jaksoivat tutkia kaikkea ja kävellä suurimman osan reissusta ihan itse. Tänne varmasti menemme uudelleenkin.Padmén mielestä ehkä mukavin oli vanha puhelinkoppi, isi sai käyttää kaikki suostuttelukeinonsa jotta pääsimme tästä jatkamaan eteen päin.Kuten todettu, pyrimme siihen että myös tyttö kävelee itse mahdollimman paljon. Joskus kuitenkin tulee harmituskänkkis ja sillon tyttö heittäytyy suurelkeisesti istumaan ja mököttämään. Tälläisiä kuvia on paljon koska tämä nähdään miltei joka reissulla. Pyrin siihen että puhumalla tyttö itse nousee ja jatkaa matkaa, eli emme mielellämme anna periksi 2-vuotiaan kiukuille ;)

Saari toimii myös erinomaisena harjoittelupaikkana lukemaan opetteleville. Pomppu luki mielellään kylttejä jotka kertoivat eri kohteista. Toivoimme tosin että kylteissä olisi ollut hieman laajemmin tietoa kohteista. Tässä on vilja-ja parviaittoja.Sorsat...ne sorsat seurasivat meitä oikeastaan koko saaren ympäri. Kävelivät perässä ja jos jäivät jälkeen niin lentää pyrähtivät vierelle. Outoa? Maissinaksut näille eivät kelvanneet, sen testasi pomppu.Valkoposkihanhet ovat tämänkin paikan ottaneet kodikseen. Jopa siinä määrin että jouduimme juoksemaan niitä karkuun vaikka itse lähestyivät meitä, ilmeisesti makupalojen toivossa.

Jotain ikävää mahtuu tähänkin reissuun. Miten selittää lapselle että miksi jotkut vahingoittavat eläimiä? Olimme syöttämässä edellä mainittuja sorsia kun eräs mies käveli meitä kohti ja kohdalla potkaisi toista sorsaa niin että lintuparka lensi monta metriä. Vasta tovin kuluttua se uskaltautui takaisin tielle metsästä. Olimme niin järkyttyneitäetä seisoimme suut auki ja vain katsoimme miehen perään. Myöhemmin toisella puolella saarta sama mies sattui edellemme ja potki lisää sorsia, jopa meni puskiin niitä potkimaan ohi kulkiessaan. Mieheni suuttui niin että oli lähdössä miehen perään mutta toppuuttelin koska meillä oli lapset mukana ja ei ikinä voi tietää mieten arvaamattomia näin käytöshäiriöiset ihmiset ovat. Pojan kanssa kävimme asiaa läpi sillä hän oli todella järkyttynyt näkemästään ja emme edes osaa arvioida miten tyttö tämän ymmärtää koska ei vielä puhu. Toivon että unohtaa asan samantien eikä seuraavan kerran kesyjä eläimiä nähdessään ala niitä potkia, 2-vuotiaathan ovat tunnetusti kovia matkimaan. Sanat eivättodellakaan riitä kertomaan miten karmeasta ja epämiellyttävätä näystä oli kyse.
Lukuunottamatta todella ikävää tapahtumaa oli reissu todella upea vaikka aurinko ei paistanutkaan ja sateen uhkaa oli. Tänne kannattaa ehdotomasti mennä pienempienkin lasten kanssa ja miksei vaikka eväidenkin sillä saaressa on paikkoja missä niitä voi nauttia.

7 kommenttia:

 1. Järkyttävää käytöstä!! Ja varmasti on ollut lapsillasi ihmettelemistä. Joskus olen itse joutunut puuttumaan tilanteeseen, jossa koululaisikäiset lapset ovat kivittäneet lintuja ja omat vanhemmat ovat vieressä katselleet sanomatta mitään. On uskomatonta, että tässä maassa on niin paljon ihmisiä, joille muut ihmiset ja luontokappaleet eivät merkitse mitään...:/

  Ihania kuvia taas kerran :)

  VastaaPoista
 2. Samat kommentit mielessä kuin edellisellä kirjoittajalla...

  No huhhuh...onko todella tuollaisia ihmisiä olemassa. On näköjään. Se on niin totta, että parivuotias matkii kaiken näkemänsä =(

  Ehanata ehanata että kamera ja kuvat ovat meitä taas viihdyttämässä =)

  -Nina-

  VastaaPoista
 3. Järkyttävä tyyppi, ei voi ihan terve olla jos noin täytyy käyttäytyä.

  Meidän 3-vee olis varmaan painellut pää kolmantena jalkana potkimaan myös ja ihastunut kun saa äidin huutamaan...

  VastaaPoista
 4. Tervetuloa takaisin kamera! :) Ihania kuvia taas kerran. Harmi, että reissuun mahtui tuollainen ikävä tapahtuma. Tuohan on eläinrääkkäystä ja poliisiasia. Ihme porukkaa sitä on liikkeellä. Oli varmaan lapsilla ihmettelemistä ja niin kuin sanoitkin, miten tuollaista selittää..

  VastaaPoista
 5. Lapsiin ja eläimiin kohdistuva väkivalta saa NIIN kiukkuiseksi!!
  Hyvä, että puhuitte asiasta kuitenkin heti.
  Itse olisin varmaan soittanut kiukuspäissäni poliisille.

  Niin se valitettavasti on, että lapset aina välillä kohtaavat pahan maailman silmästä silmään - vaikka sitä aikuisena haluaisi välttää. Uskon kyllä, että oikealla tuella he selviävät siitä hyvin!

  VastaaPoista
 6. Huh mitä käytöstä. Järkky tapaus, mutta tosiaan ei nykyään enää tiedä mitä pimeitä on liikkeellä ja siksi nykyään itsekin jätän puuttumisen väliin. Onneksi selititte lapsille heti paikan päällä.
  Seurasaari on ihana paikka ja tunnustan, että meidänkin viime vierailusta on muutama vuosi vierähtänyt.
  Ihanaa, kun olet saanut kameran takaisin.

  VastaaPoista
 7. Kamalaa! :(
  On siinä sitten lapsille selittämistä miksi jotkut aikuiset käyttäytyy noin, ei tainnut olla järkeä päässä ollenkaan..

  VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥