1.8.2014

Lapsiperheen eteinen 2.0

Meillä on kaksi eteistä, tai oikeastaan tuulikaappi ja eteinen. Varsinainen eteinen on isohko jossa mahtuu pukemaan uaseampikin lapsi kerralla ja josta on pääsy kodinhoitohuoneeseen, saunaan, vierashuoneeseen, vaatehuoneeseen, vessaan ja yläkertaan. Viiden oven ja yhden portaikon lisäksi eteisessä on kaksi metriä leveä vaatekaapi jota lapset eivät  e h d i  käyttää. Eli käytännösssä lasten vaatteet, kengät sekä asusteet ovat tuulikaapissa = eteisen ja tuulikaapin lattialla. Ja liian usein on meidän aikuistenkin kenkiä ihan liikaa keskellä lattiaa.

Hyvässä aikeessa ostimme viime vuonna tuulikaappiin kivat kenkälipastot Ikeasta ja pari naulakkoa stockalta ja ihan oikeasti kuvittelimme että niitä käytetaan ja tuulikaapista solahtaa kätevästi eteisen puolelle. Yeah right. Yritäppä tosta solahtaa edes kesällä parin kauppakassin kanssa nilkkoja taittamatta.


Naulakot oli liian korkealla, niitä oli liian vähän ja pyöräilykypärätkään eivät mahtuneet mihinkään. Jakkara jonka päällä näppärästi saa kengät sidottua, on aina täynnä märkiä takkeja tai jotain muuta epämääräistä tavaraa kuten myös kenkälipastojen päälliset. Siistinä tuulikaappi oli oikein kivan näköinen mutta eihän se ikinä ole siisti, eli ei toimi. Ja huomioittehan että nämä kuvat ovat hellekesältä, kuvitelkaapa tilanne talvella.
Ostin Savonlinnan kierrätyskeskuksesta pitkän kenkätelineen jonka avulla kokeillaan pysyykö kengät paremmin paikallaan avohyllyllä (yök). Mikäli pysyvät, asennetaan tuulikaappiin kaksi kiinteää hyllyä alas lapsille ja yksi vaatetangon yläpuolelle miehen kengille. Vaatetanko haettiin K-raudasta ja on koukkuja vaille ja hengarit heitetään tangolle tarpeen mukaan eteisen kaapista. Edellisestä asunnosta tutut pupunaulakot pääsivät takaisin käyttöön ja ne asennettiin lasten korkeudelle ja ovat kyllä superkätevät isoine ja pienine koukkuineen. Toinen vanha enmuistaminkämerkkinen naulakko laitettiin sivuun kypäriä varten ja postilaatikon ja pyörän avaimet roikkuvat kätevästi vanhoissa Qualyn avainnaulakoissa. Pipot ja hanskat vielä mietityttävät, pitää miettiä jotain koria tms. kun se kausi alkaa. Eteisen seinä on muuten maalattu naulakon takaa tarkoituksella harmaaksi (H499) jotta likaiset takit likaavat vähemmän räikeästi seinää. Vanhat ruuvinreijät pitäisi vielä pakkeloida ja maalata piiloon. Nyt kokeillaan tälläistä, ensi kesänä remontoidaan uusiksi jos ei vieläkään toimi.
Eläköön ehjät nilkat ja sadekuurot!

18 kommenttia:

 1. Näyttää helpolta, toivottavasti myös käytännössä! Meidänkin eteiselle pitäisi tehdä jotain, se on tosin prioriteettilistalla ehkä aika alhaalla, joten sitä odotellessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja samaa toivon, aikahan sen näyttää :) Meillä edetään jossain inspis järjestyksessä sillä olohuoneen lattialistat on edelleen laittamatta :D

   Poista
 2. Ensimmäinen kuva näytti kovin tutulta! :) Vuokrakodin eteinen on nyt jo kaaos, talvesta puhumattakaan mutta menköön. Uuteen kotiin meille tulee lapsille naulakko ja aikuisille iso liukuovikaapisto. Tämä toimi ainakin vanhassa kodissa, joten eikös uudessakin. Pipoille ja hanskoille meillä on clasulta ritiläkori. Se on musta kiva edelleen! Mutta kengät, ne on haastava ne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä aikuisten vaatteet on myös liukuovikaapistossa ja samassa kaapissa on pipo/hanskakorit, huivit ja toisen kauden kengät. Tiedän että vaikka lapset ottavat asusteet sieltä kaapista niin takaisin ne ei löydä koskaan ja eipä niitä sovi märkänä sinne laittaakaan, siksi joku systeemi tuohon tuulikaappiin pitää kehitellä :)

   Poista
 3. Kovin on tutun näköistä. Meillä tilanne helpotti HIEMAN, kun laitettiin isot liukuovikaapit eteiseen. Ovien takana on sitten useimmiten kyllä tuo samainen näky, mutta onpahan edes ovet sulkiessa siistin näköistä. Alaeteinen onkin sitten ihan toinen juttu. Siellä kun on kaikki remppa- ja römppävaatteet ja kulku lisäksi ylä- ja alakertaan... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla suurimmassa osassa lapsiperheissä esterata ovella ;D Meillä ei tosiaan liukovikaappi toimi kun aikuisten kohdalla... tosin itsekin tulee jätettyä helpommin tuollaiseen avonaulakkoon takki ;) Olern juuri siivonut kaikki kaapit ja lipastot tänään joten nyt voi taas vuoden niitä sotkea, eläköön ovet!

   Poista
 4. Eteisen toimivuus on kyllä ikuinen haaste. Me tuskaillaan, että tarviiko liukuovikaapistojen lisäksi naulakon. No aika näyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun kokemuksella, tarvitsee :D En ole tainnut ikinä nähdä kummankaan lapsen laittavan takkia tuonne meidän eteisen liukuovikaappiin... enkä jaksa napista joten mennään siitä mistä aita on vähän matalampi :)

   Poista
 5. Meillä on kans (mini) tuulikaappi ja siis äää ! Niitä kenkiä on vaan niiin liikaa vaikkei meitä ole kuin kaksi, poika ja minä. Siellä tuulikaapissa on pieni kaappi (,jossa on ne tällä hetkellä ei vuodenaikaan sopivat popot), mutta sen ahtauden takia sinne ei tule käyttökenkiä laitettua. Tuonne ei mahdu mitään oikeestaan, että saisi helpotustakaan.. Tuulikaapista eteiseenkään en niitä haluaisi, eikä sinnekään kyllä oikeestaan mahdu. Tosi rasittavaa. : D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla tilanpuute vakio vaikka olisi minkä kokoinen kämppä ja säilytystilat :) En ymmärrä miten nämä meidänkään tavarat on mahtuneet sinne edelliseen 79 neliöön kun eivät meinaa tännekäänb mahtua! Olisiko teillä joku toinen paikka säilyttää niitä eri vuodenajan kenkiä?

   Poista
 6. Meillä on kenkätelineet ja ei toimi... Tai toimii silleen että yleensä on kaaos tuulikaapin lattialla josta minä välillä käyn kenkiä nostelemassa telineeseen että kulkuväylä vapautuisi. Itsekään en tule laittaneeksi kenkiä telineeseen silloin kun kotiudun. varsinkin kauppakassien kanssa on vaan kiire potkaista kengät pois ja kuljettaa kassit keittiöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, minä taas ajattelin että tuohon telineeseen (tai tulevaisuuessa hyllyyn) ne on paljon helpompi heittää kun asetella kaappiin... no katsotaan miten syksyn edetessä käy ;)

   Poista
 7. Eteisessä on aina pakko tehdä kompromisseja ellei halua itse olla koko ajan siivoamassa tai naputtamassa. Kivalta näyttää teidän eteinen ja toi harmaa seinä on loistava idea! Meillä lapsilla on toiminut suht hyvin heidän oma ulkovatehuone, joka siis on 1,5 neliön koppi malm-lipastolla, vaatetangolla, seinäkoukuilla ja parilla ylähyllyllä varustettu. Muistavat usein jopa sulkea oven (ainoa ovi jonka muistavat sulkea, sekin on ihan käsittämätöntä kaikki muut (vessa, khh, suihku, vaatekaapit) ovat k o k o ajan auki..:/. Tulkaahan katsomaan paikanpäälle ;)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oma koppi ovella kuulostaa ihanalta! Yritetään tulla kun... vaan päätetään tulla ;)

   Poista
 8. Pupunaulakot ovat aivan superit!

  VastaaPoista
 9. Pitkästä aikaa jätän minäkin kommentin käynnistäni :). Ilmeisesti olette muuttaneet uuteen kotiin, onnea! (Olin pitkään poissa blogimaailmasta.) Eteiset ovat kyllä haastavia. Meillä on todella pieni tuulikaappi - niin pieni, että edes useimmat kenkätelineet eivät sinne mahdu leveyssuunnassa. Hieman haastavaa kahden lapsen kanssa ;). Mun unelma olisikin eteinen, jossa olisi tilaa ja erityisesti vielä säilytystilaa. Muuten kaaos tuntuu olevan enemmän sääntö kuin poikkeus...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaaos on vakio, tiloista viis :) Eteinen pitäisi olla kodin käyntikortti ja meillä se kyllä huutaa lapsia, toiminnallisuutta ja kaaosta... eli ihan oikein menee. Vaikka tilaa on paljon enemmän kuin ennen, muutimme tosiaan noin vuosi sitten isompaan taloon kerrostalosta, niin tuntuu että silti samalla tavalla saa m iettiä säilytystä :)

   Poista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥