12.8.2014

AR-VON-TA


Ensimmäinen luokka, jännittää. Jännittää ettei tiedä minne pitää mennä ja milloin. Ja mistä voi tietää mikä on se oma naulakko ja pulpetti! Ja mitäs jos reppu tulee niin painavaksi kirjoista ettei sitä jaksa kantaa. Ja ei sovi unohtaa niitä miinuslaskuja, ne ei ole yhtä helppoja kun pluslaskut, mitä jos ei osaa tehdä kaikkia läksyjä. Mietin jo hetken että ei kai me vanhemmat olla peloteltu lasta koululla ja sen tuomalla vastuulla mutta en usko. Kyllähän meitä aikuisia ihan samalla tavalla jännittää uusi työpaikka tai vaikka isot juhlat. Kun uusi asia on aina tuntematon niin miten sitä muka ei miettisi että miten siellä toimitaan. Enkä muuten tiennyt minäkään että minne se lapsi pitää ensimmäisenä päivänä viedä, mutta sen jätin visusti kertomatta. Yritin löytää oikeat sanat, vähättelemättä lapsen jännitystä ja tukea juuri oikealla tavalla. Rohkaista ja muistuttaa että niin se päiväkoti ja eskarikin on aikoinaan koittanut ensimmäisen kerran ja hyvin se on mennyt. Kyllä sä osaat.


Järjestelyjen osalta muuten ollaan ihan pihalla. Tiimari on jättänyt meteoriittikraaterin kokoisen aukon koulutarvikehamstraukselle ja onnettomina kierrettiin Suomalaisen kirjakaupan valikoimaa todeten että ei täällä ole mitään inspiroivaa. Ja siellä kaupassa oli niin pimeää ja ahdastakin ettei se mitenkään ylistänyt koulunalun iloa. Akateeminen Kirjakauppa oli vielä tyhjempi, mistä ihmeestä me nyt kaikki hajukumit ja propellikynät hankitaan! Lähdimme Jumbosta pinkin kuminauhakansion kanssa ja kotona täytettiin penaali laatikoista löytyneillä aarteilla. Onnea on olla tyttö ja saada ihania synttärilahjoja. Reppu ostettiin vuosi sitten Floridasta ja sillä mennään kunnes sataa vaakaräntää ja sitten vaihdetaan Reiman reppuun joka on todennäköisesti hieman sopivampi Suomen keliolosuhteisiin. Jostain löytyi jumppakassikin joten kyllä nyt kelpaa lähteä opintielle.


Ehkä isoin juttu koulun alkamisen kanssa on ollut se puhelin ja ihan oma kotiavain. Bella sai nyt oman avaimen ja avain roikkuu missäs muualla kuin kännykkäpussissa. Joka vuotinen keskustelu sen oikean puhelimen valinnasta ekaluokkalaiselle on vakio eikä ainakaan meiltä kannata ottaa oppia, bellan puhelin on minun vanha iPhone4 ja vähempikin riittäisi. Puhelimelle tein, siis v i r k k a s i n  (muistat ihan oikein, en virkkaa, inhoan virkkaamista) suojapussukan osana ”Eroon vanhoista langoista ennen kuin ostan uusia” –operaatiota. Puhelinpussukkaan mahtuu myös bussikortti vaikkakin toistaiseksi bella viedään ja haetaan kouluun meidän vanhempien toimesta.Koska en osaa virkata, tein kolme evoa ennen kun pääsin tuotantomalliin. Pussukan kaulanauha on tarkoitettu olan yli mutta lapset ilmeisesti mieluummin roikottavat niitä kaulassa. Ollaan puhuttu että kiipeilytelineisiin mentäessä pitää pussi olla takin sisällä tai pois kaulasta, koska mitään avautuvaa suojamekanismia nauhassa ei ole. Vastaavat pussukat kaulassa kulkee lähes kaikki tytöt meidän kylillä eli rohkeasti olen luottanut että lapset niiden kanssa osaavat toimia. Pussukassa ei ole nappia (koska ei kuitenkaan ehdi) vaan pampula vetää narun , joka estää puhelimen putoamisen, tiukalle roikkuessaan. bellalla ja kaverilla on nyt muutaman viikon ollut käytössä pussukat ja tytöt ovat kovasti tykänneet ja kuljettimet tuntuvat toimivan hyvin. Koska bellalla on jo kolme pussia ja lankaa oli vieläkin jäljellä, alotin tekemään yhtä itsellni ja tein kaksi arvottavaksi teille!

Puhelinpussukka arvonta !
 

Osallistu kommenttilaatikossa ja muista mainita väri!
Molempiin mahtuu sutjakasti iPhone4 mutta pinkki on hieman isompi kuin valkoinen.
Laita mukaan s-posti niin tavoitan sinut arvonnan jälkeen.

Jos s-postia ei ole, odotan viikon ilmoittaumista jonka jälkeen arvon uuden voittajan.
Postitan palkinnon vain Suomeen ja pussukan käyttö on omalla vastuulla (huomioitahan ettei turvamekanismia ole)
Osallistumisaika päättyy 29.8.2014


Onnea arvontaan ja kaikille koulun aloittaneille!

42 kommenttia:

 1. Voi että! Tämä olisi niin ajankohtainen meille. Olenkin instan puolella jo ihastellut pussukoitasi ja jopa miettinyt, että osaisikohan sitä itsekin. Mutta koiran onneani pinkin pussukan suhteen. Ekaluokkalaiseni tarvitsisi tätä ehdottomasti!

  Ja onnea opintielle teidän Bellalle!

  VastaaPoista
 2. Osallistun pinkin pussin arvontaan. Tarvetta olisi, työssä on hankala kun oma iphone ei mahdu taskuun ja pyörii sitten vähän missä sattuu. katjuskaisen at gmailpistecom

  VastaaPoista
 3. Minä tarvitsen tälläisen töihin itselleni, vaalea mieluummin!

  Info@mehukekkerit.net

  VastaaPoista
 4. Ompa sinulla suloinen koululainen =)
  Mukaan suloiseen arvontaan. Koitan tuuriani valkoiseen <3
  heli@lailanet.fi

  VastaaPoista
 5. Mukana arvonnassa. Valkoinen mulle! poika ei halunnu virkattua, ku on sen mielestä tyttömäinen. Tyttö on vasta vajaa 2v, joten ei vielä tarvi :)
  hanna.tiri@hotmail.com

  VastaaPoista
 6. Mukana ja vaalea. paperitypy ät hotmail.com

  VastaaPoista
 7. Ihania pussukoita! Molemmat on kauniita, mutta tyttö kyllä valitsisi tod. näk. pinkin. :)

  VastaaPoista
 8. pinkki ois valinta! :)

  terveys1 (at) wippies.fi

  VastaaPoista
 9. Aivan ihanat ♥
  Molemmat käyvät, sillä neiti eskari saa pian oman puhelimensa. Kunhan vaan äiti hankkii liittymän.. :D
  Pinkki varmaan on mieluisampi ja jos onni ei osu kohdille kiitän ideasta ja näperrän oman :)

  VastaaPoista
 10. Hei,

  ihanat pussukat taas! Meidän neiti eskarilainen valitsisi ehdottomasti pinkin, joten osallistun arvontaan!
  Ja koska arvonnassa on vain pari voittoa, niin kirjoitteletko ohjetta. En oikein ymmärtänyt tuota helminauhajuttua, mutta se näyttää mukavan tyttömäiseltä ja sen tekemiseen voisi lapsi itsekin osallistua.

  Työmatkavirkkaaja

  VastaaPoista
 11. Hei!

  Nyt kyllä laitan varpaatkin pystyyn, että osuisi minulle. Joudun kantamaan päivystyspuhelinta koko ajan mukanani ja aina ei ole taskua mihin sitä tunkea. Tuollainen pehmeä pussi olisi aivan mahtava, kun kuitenkin pitää sen puhelimen kanssa elää normaalia kotiäidin arkea. Ja värillä ei ole väliä, ihania molemmat.

  Sijaisäiti

  VastaaPoista
 12. Ihania ovat. Vaalea sopisi hyvin. Anne
  annelaukkanen09@hotmail.com

  VastaaPoista
 13. Valkoinen olisi kiva. Sofia
  chipmunk@hotmail.fi

  VastaaPoista
 14. Mukana pinkin arvonnassa. Ihana tuo Bellan reppu, onko Pottery Barn Kidsiltä? :)

  VastaaPoista
 15. Kauniita, pinkki olisi kiva:) tyttotriontalossa@gmail.com

  VastaaPoista
 16. Kivat pussukat! Pinkki olis pirteä!
  T.Arja
  arja.katariina@hotmail.com

  VastaaPoista
 17. Kiva arvonta! Valkoinen oli tyylikäs!:)
  Jutska
  pilkku10@hotmail.fi

  VastaaPoista
 18. Kiva arvonta. Tyttö onkin kännykkä pussukkaa vailla kun edellinen hajosi, jospa onni suosisi sais tyttö tyylikkään pussukan.:) tjvehv at gmail.com

  VastaaPoista
 19. Mageet! Pinkki ois pop meidän ekaluokkalaiselle. :)

  VastaaPoista
 20. Ihania pussukoita!Pinkki olis tytöstä parempi :)
  Mukana arvonnassa.
  hakkinen.mirva @gmail.com

  VastaaPoista
 21. Hei,

  Juuri mietin, että mistä pussukan löytää kännykälle kun tyttö aloitti ensimmäisen luokan ja pääosin kännykkä on repussa, josta sitä ei kuule. Ollaan mukana pinkin tai valkoisen arvonnassa, molemmat on söpöjä:)

  VastaaPoista
 22. Ihan kyselen: miksi puhelinta ja avainta pitää kuljettaa kouluun, jos haku- ja nouto tapahtuu vanhempien toimesta? Opettajathan/iltapäiväkerhon vetäjäthän saa koulun lankapuhelimesta kiinni tarvittaessa (ja sitä kautta sen ekaluokkalaisenkin).

  Itse yritämme pysyä siinä, että puhelinta käytetään ja pidetään ulkona vain tarvittaessa ja avaintakaan ei turhaan oteta kouluun mukaan mahdollisesti hävitettäväksi. Kuten mainitsitkin, esim. kiipeillessä kaulasysteemit eivät ole turvallisia ja siinähän ne on helppo unohtaa tai antaa isomman koululaisen anastettavaksi, kun otetaan pois kaulasta. Tai koulussa muuten turhaan pelataan/soitellaan/surffaillaan omasta tai kavereiden toimesta sillä puhelimella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tytöllä olekaan avaimia mukana nyt kun olemme hakeneet tytön. Puhelimesta en nyt ole varma onko ollut repussa vai ei. Ainakin meidän lähipiirin lapsille koulu ja puhelin on olleet aika isoja juttuja ja bella on tainnut viimeisenä edes saada puhelimen. Jos se hänen päiväänsä kirkastaa että se puhelin repussa on niin ei se minua haittaa. Hän odottaa kovasti että pääsisi itse bussilla kulkemaan kouluun ja kun uusia asioita on niin paljon, niin ihan kiva niitä on harjoitella vähän kerrallaan, esimerkiksi huolehtimalla puhelimesta koulussa mukana vaikka sitä ei varsinaisesti vielä tällä viikolla tarvitsisikaan :) Meidän kouluissa puhelimet pysyvät repuissa eikä bellalla mitään pelejä puhelimessa ole eli "turha käyttö" ei minua huoleta, tyttö itsekin tietää että puhelin on yhteydenpitoa varten.

   Poista
 23. Tiimarin jättämää aukkoa täyttää mun mielestä tosi hyvin Tiger. Lähimmät teiltä katsottuna on Columbuksessa tai Itiksessä, Porvoossa ei taida olla.

  VastaaPoista
 24. pinkki olisi kiva:). mariestrange(a)hotmail.com

  VastaaPoista
 25. Kiva idea pussukan sulkemiseen. Meidän eskarineidolle tuo valkoinen olisi passeli.
  piikkis06@netti.fi

  VastaaPoista
 26. Onpa söpöjä! Meillä poika lähti myös ekaluokalle tänä syksynä, ja sai viimein myös sen oman puhelimen. Pussukka tosin puuttuu vielä, joten tuommoinen pääsisi kyllä heti käyttöön.

  Mukana ollaan siis valkoisen pussukan arvonnassa.

  pupunen (at) iki (piste) fi

  VastaaPoista
 27. Voi kun ihania! Meidän tyttö valitsisi pinkin :).

  VastaaPoista
 28. Ihana pussukka ja meillä koululainen olisi juuri vailla uutta tuollaista! Tällä kertaa arvonta osuisi todella tarpeeseen joten ehdottomasti mukana!
  bianca842@gmail.com

  Tsemppiä teille koulun alkuun ekaluokkalaiselle!

  VastaaPoista
 29. Ihanat pussukat :) Valkoinen olisi mieluisampi ekaluokkalaiselle tänne!

  t. Sanna
  sannanie@hotmail.com

  VastaaPoista
 30. Aivan ihania! Pinkki olisi mieluisempi kolmasluokkalaiselle. =)

  mirvara@yahoo.com

  VastaaPoista
 31. Mukana!
  Valkoinen on mieluisampi!
  marvu954(a)hotmail.com

  VastaaPoista
 32. Ihana ekaluokkalainen ja kivat puhelinpussukat. Kumpikin väri kelpaisi, valkoinen olisi ehkä vielä vähän mieluisampi ;) Arvonnassa mukana siis! kinginvaltakunta(at)icloud.com

  VastaaPoista
 33. on Porvoossa Tiger, Taidetehtaalla :-) eikai, jo puhelin/avain hukkuu, voi puhelimella soittaa niin että numeron kautta saa selville osoitteen...?

  VastaaPoista
 34. Ihanaa, että ihmiset osaavat luoda tyhjästä ja keksiä omia ohjeita, hienosti toteutettu! :) Arvonnassa mukana ja molemmat värit ovat söpöjä! nimim: ekaluokkalaisen äiti -Hanni

  VastaaPoista
 35. Ihania kuvia ekaluokkalaisestanne <3 Mukana kauniin virkkuun arvonnassa, vaaleanpunainen on nätti, mutta valkoinenkin passaa oikein hyvin!

  -----almis-----

  VastaaPoista
 36. Hienoja ovat! Mukana valkoisen arvonnassa.
  harmaapipo@gmail.com

  VastaaPoista
 37. Pinkki olisi ihana, mukana sen arvonnassa! :)
  sopeutuja(at)hotmail.com

  VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥