20.8.2009

Jee! Lentsikoita!

Monet olivat viikonloppuna katsomassa lentokoneita. Mekin olimme, mutta emme Malmilla. Menimme pitkästä aikaa Tuusulantien varteen katsomaan nousevia ja laskevia koneita, täällä sen voi tehdä ilmaiseksi ihan sillon kun haluaa, äiti vaan unohti ottaa eväät mukaan. Ihan pienempiä pitää pitää kyllä silmällä sillä paikka on kallioinen mutta jos meidän hosut selvisivät yhtenä kappaleena niin eiköhän teidänkin ;)

Paikka on upea, koneet lentävät aivan yläpuolelta ja niitä menee yleensä kohtuu usein. Lentokentän laajennuksesta johtuen on muitakin paikkoja, yksi pienen matkan päässä aika liki Vauhtikeskusta, sielläkin piipahdimme.

Aivan loistavaa viihdettä lapsille ja kivaa aikaa perheen kesken.
Kuvia oli 318 kappaletta joista 28 oli julkaisukelpoisa.
Olisi pitänyt valita vain 5, en pystynyt.
Ehkä joudutte vielä myöhemminkin katselemaan tätä reissua.

Tytöllä on muuten päällä Nextin syysmalliston farkut ja fleece,
kengät ovat Zarasta.

10 kommenttia:

 1. Meillä varsinkin pienkoneita lentelee siihen tahtiin oman pihan ja lapsen päiväkodin yläpuolella, ettei tarvitse lähteä minnekään ;) Poikakaan ei enää aina jaksa jokaista osoitella!

  Kauniita kuvia ja kiinnostavia kallioita (samanmoisilla pieni poika on harjoitellut motoriikkaa tänä kesänä siihen malliin, että äidin sydän on välillä meinannut pysähtyä...kalliota noustessa ei aina muisteta nojata eteenpäin ja vaikutus äidin näkökentässä on se, että kaatuu suorin jaloin takaraivolleen ja vierii kallionrinnettä alas...)

  T. Välillä blogissasi vieraileva Vertin äiti

  p.s. Mukavaa syksyä teille, meillä siis alkaa päiväkoti-/työarki muutaman "vapaa"vuoden jälkeen

  VastaaPoista
 2. Kyllä meidänkin pojat viihtyisivät, lentokoneet (tai siis kaikki koneet) ovat meillä tosi suosittuja :=)

  VastaaPoista
 3. Me visiteeraamme myös aika ajoin lentokentän läheisyydessä. Kaikilla on aina hauskaa. Täytyykin muistaa seuraavan kerran ottaa eväät mukaan.

  VastaaPoista
 4. Mekin käymme aika usein "Lemminkäisen kalliolla", muun muassa - ilmailuradiosta aina kuunnellaan, mille radalle tulevat laskuun ja mistä lähtevät, ja sitten valitaan paras bongausspotti :D Ennen tenavaa ajattelin, että miehekkeen harrastus on lähinnä nolo, mutta nyt kun poikanen kiljuu innoissaan ja tunnistaa jo muutamia koneita niin ei se enää niin järjettömältä ajanvietteeltä tunnukaan ;)

  VastaaPoista
 5. Meillä näkyy pikkukoneita, mutta ne ei hirvesti saa ihailua osakseen. Lentokentillä (oikeilla ja isoilla) sitten onkin eri asia.

  Ihania kuvia! Onneksi oli sulla mies mukana, etteivät lapset tipahtaneet - 318 kuvaa, vau!

  VastaaPoista
 6. Hienot kuvat jälleen! Mekin käymme katsomassa koneita siellä Gargo-alueen puolella Tuupakassa/Viinikassa. Siellä näkee sekä nousevia että laskevia. SAmalla reissulla kun käy Megarangella lyömässä pallot ensin...

  Teidän neitikin on taas niin söpö, kuten aina! Kysyisinkin, että mitä kokoa käytät neidillä Gapiltä? Hän taitaa olla aika pitkä ikäisekseen? Meillä ollaan ensi kesänä 2 ja risat ja mietin, että minkäkokoisia isovanhemmat voisivat tuoda Kanadasta. Ostin itse kesällä 2T-kokoa ja ovat reiluja vielä. Nyt pituutta noin 85 ja ikää 1,5v.

  VastaaPoista
 7. Moi Vertin äiti :) Tosi kiva kun käyt välillä kurkkasemassa! Eiköhän me tässä törmäilläkin jossain vaiheessa. Kuulin muuten Vertin onnettomuudesta, hui kamala! Onneksi selvisitte vain säikähdyksellä <3

  Vertin äidille ja kaikille muillekin toivotan erittäin hyvää syksyä, tämä tuli mieleeni sillä illat ovat niin jäätäviä ja päivätkin vaikka aurinko välillä lämmittääkin että kyl se on nyt täällä :)

  shaoli, ei niistä monikaan ole millään tavalla julkaisukelpoinen ;) Mielestäni on mukavaa sillon kun mies on mukana kun voin ottaa kuvia hieman rennommin, tosin hän ei aina tunnu sitä ymmärtävän että se on hänen tehtävä kirmata lasten perässä :D

  Suvi, samaisessa paikassa mekin välillä ;)

  Neiti kiittää kehuista ja on tosiaan aika pitkä ikäisekseen.
  Ja niihin kokoihin:
  Padmé oli 1,5-vuotiaana 88cm, sillon oli käytössä Gymbolta ja Gapilta 2T.

  2-vuotiaana (toukokuun alku) hän oli 93cm ja käytässä edelleen 2T.

  Nyt kesän aikana olemme ottaneet vasta 3T:n käyttöön mutta housuista riippuen osassa on vielä liian pitkät lahkeet, sen verran pallerohan tuo on että liian leveitä eivät mitenkään ole... ja se pulleus vie tavallaan aina hieman pituutta, kuin myös vaipat, jota vielä käytämme.

  Jossain aikasemmassa bloggauksessa oli mm. Gapin farkut joissa keltainen kukka, ne ovat kokoa 3T. Gapilla tosin tuntuu vaihtelevan nuo pituudet aika reippaasti eri mallien kasken.

  Summa summarun, arvioisin että Gapin 3T koko olisi ehkä noin 95-100 senttiselle lapselle,näin niinkun näppituntumalta :D

  VastaaPoista
 8. Niin, kaikista kallioisista saarista ja muista selvittiin, mutta kylpylän suihkuhuone teki sitten tepposet :(

  Onneksi saatiin apua, vaikkakin se lossimatkojen päässä kesti to-oo-della kauan (kauheeta, jos itse asuisia aina yli tunnin ajomatkan päässä lähimmästä päivystyksestä!) eikä loppujen lopuksi käynyt pahemmin (kaikesta huolimatta taisi olla suojelusenkeli matkassa mukana).

  Vertillä "matkamuistona" liimattu haava takaraivolla, aikanaan mahdollinen arpi jää kiharoiden peittoon...

  T. Jarna

  VastaaPoista
 9. mikä koko padmella on tuo nextin pallopaita?

  VastaaPoista
 10. Kaikki Nextin vaatteet ovat kokoa 3-4 (tai isojen puolelta koko 4).
  Toivon että paidat menevät koko talven, housut varmasti pidempään koska ovat aika pitkää mitoitusta.

  VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥