11.3.2009

Tehdään piposta asiaa.
***
Pipot, hatut, lippikset, myssyt, huivit, lätsät ...kaikki kuuluvat jossain muodossa lapsiperheen arkeen, tai ainakin pitäisi kuulua. Päähine suojaa kylmältä, tuulelta ja auringolta, joskus se täydentää asun tai pitää hiukset pois silmiltä. Helposti ajatellaan että vain kylmällä tulisi pitää pipoa mutta ainakin meillä lapsilla on lähes poikkeuksetta jotain pään suojana aina kun ollaan ulkona. Lapsille tämä tapa on kasvanut niin kiinni, että joskus kiiressä on lapsi itse huudahtanut että "Äiti, minulla ei ole vielä hattua" -kun ollaan ovesta lähdössä ulos.

Vuodenajan vaihtuessa tulee yleensä hetkiä ettei oikeen tiedä mitä pitäisi lapsen päähän pukea; onko fleece liian kuuma tai lämmittääkö puuvilla tarpeeksi? Itse yritän aina ajatella että millaisella päähineellä itse olisin ulkona, vaikka en kesäsiin ja välikausin juurikaan päähineitä pidä. Onneksi nykyään on päähineitä moneen lähtöön ja tilanteeseen. Malleissa, väreissä ja materiaaleissa löytyy kirjoa, ihan niinkuin hintahaarukassakin. Lapsiperhe varmasti pärjää muutamalla päähineellä per kausi mutta toisaalta on kiva kun on eri vaatteisiin sopivat päähineet ja ehkä muutama erikoisuuskin siellä joukossa. Nykyään otetaan ihanasti huomioon myös kaulan suojaaminen sekä että päähine istuu hyvin: ei tule silmille ja pysyy korvilla.

Tänään meille tuli Pikku Stikkarilta paketti. Paketissa oli Padmén kesä-coco ja Alvari-ystävän Saku-Sammakko.

Meille niitä kerääntyy, en edes tiedä kuinka monta pipoa ja lippistä esikoisella on. Niitä löydetään välillä kaupoista aikuisten puolelta, välillä äidin vaatekaapista ja joskus jopa mummun huivikätköistä. Erästä Ruisrokista ostettua virkattua pipoa olen säilyttänyt jo yli 15 vuotta, toiveena että joskus olisi se tyttö joka sitä voisi pitää ja nythän on! Tyttöjen päähineet ovat minulle uutta. Ei, yhtään lippalakkia ei tälle tytölle osteta, vaan mitä erilaisimpiä malleja ja värejä muita päähineitä. Ne ovat salakavalia, monesti ne maksavat vain muutaman euron -"no otampa tämän kun on niin edullinen" ja kotona huomaat että niitä muutamien eurojen pipoja on laatikossa kaksikymmentä -Millon me kaikkia näitä pidetään?

Kyllä niitä pidetään, eri vaatteiden kanssa, eri tilanteissa. Meillä on varmasti pään suojausta joka lähtöön -paitsi se pyöräilykypärä vielä puuttuu ;)

***

Tänään aamupäivällä leikimme kevät- ja kesäpäähineillä


12 kommenttia:

 1. Tämä on niin ihana blogi,todella kauniita kuvia aina.
  Mulla on kanssa joku pipomania,juurikin tuon "halpuuden" vuoksi. Mies on välillä ulalla,miksi yksi pipo sopii vain yhden tietyn asun kanssa.

  VastaaPoista
 2. Ihana vuo virkattu lätsä, olisiko sinulla ohjetta?

  Meiltä löytyy kanssa ziljoona pipoa, hattua, lätsää tms... ja lisää tuntuu tulevan suht usein :D

  Niih ja meidän neidin toinen suosikki on tuo kisu roikottaa kukkaa-pipo :)

  VastaaPoista
 3. Ihana vuo virkattu lätsä, olisiko sinulla ohjetta?

  Meiltä löytyy kanssa ziljoona pipoa, hattua, lätsää tms... ja lisää tuntuu tulevan suht usein :D

  Niih ja meidän neidin toinen suosikki on tuo kisu roikottaa kukkaa-pipo :)

  VastaaPoista
 4. Hih, täällä kanssa yksi hattu/lätsä-hullu ilmoittautuu. Kolmella lapsellani on hattuja yhteensä varmasti 50 paikkeilla. RAKASTAN kauniita hattuja, niin tytöillä kuin pojilla. Ja kyllä, meilläkin lapsilla hattu päässä säällä kuin säällä. Tosin niin on minullakin usein. =)

  VastaaPoista
 5. Rouva Huvikumpu, kato ei ne miehet vaan tajua :) Meilläkin on lapsilla välillä täysin "väärät" pipot ja miehen mielestä tehtävä täyttyy kun pipo on päässä.

  Prinsessa Pieni, tuo virkattu hattu on tilattu Etsystä. Yritin eka ystäväni saada moista tekemään mutta sanoi ettei kuvan perusteella pysty. Tuokin lätsä on siis lähdössä mallikappaleeksi ystäväälle postilla että saadaan toisenkin värinen :)

  Anrinko, mahtavaa että itsekin pidät hattua! Itse en osaa pitää kuin pakkasella pipoa ja joskus paisteella lippistä. Kaupat ovat täynnä ihania päähineitä mutta mielestäni näytän aina ihan hoopolta kun jotain innostun kokeilemaan.

  Jarna, kiitos :)) Kävin ihastelemassa tiskiharjojasi <3

  VastaaPoista
 6. Ihania pipoja.:)

  Meilläkin niitä riittää...

  VastaaPoista
 7. Tästä postauksesta tuli jotenkin tosi hyvä mieli (vaikka olen päähinekammoinen, koska tällä hetkellä päässäni näyttää hyvältä vain isotädin vanha turkishattu, jota en kehtaa käyttää, ettei ihan kahelina pidetä). Varsinkin tokavika kuva oli aivan ihana!

  VastaaPoista
 8. Aivan ihania myssyjä!

  Harmittaa, kun tytöille on lastenvaatteissa niin paljon suuremmat valikoimat - pipoissakin!

  VastaaPoista
 9. Voi harmi kun se on sieltä. Novitan sivuilta löysin samantapaisen, ei tosin lähellekään yhtä ihanan lätsän ohjeen. Teen sellaisen kokeeksi pimulle :) Toivottavasti ystäväsi saa tuollaisen aikaiseksi, olisi ihanaa kun noita olisi eri värisinä :)

  VastaaPoista
 10. Ihania pipoja!!!

  Meillä suojaudutaan aurinkoa vastaan mutta muuten on läpi vuoden pipottomat säät eikä meilläkään läheskään aika päähineitä lapsilla ole vaikka olisi kai ihan järkevää.

  VastaaPoista
 11. Täällä kanssa yksi pipohullu ilmoittautuu. Kesäksi on erilaisia hattuja, ohuita pipoja ja lippiksia. Ei ne miehet aina ymmärrä, että mikä sopii minkäkin kanssa ja että eri asun kanssa on omat hatut.

  Tosi suloisia päähineitä teillä.

  VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥