22.3.2009

Lapsia on ihana kuvata.

Pienten lasten kohdalla on ehkä enemmän kyse oivalluksista ja ilmeistä, isommista halutaan muistoja eri tilanteissa. Nykyään on helppo välittää informaatiota lapsen kasvusta kaukaisillekin sukulaisille internetin välityksellä eri kuvapalveluiden kautta. Aikoinaan kuvat otettiin, ne kehitettiin ja sitten ne makasivat hyllyssä -kunnes viaton sukulainen joutui väijytykseen ja "pääsi" selailemaan kuvia koko illaksi kylään.

Helppoja kuvattavia ovat vauvat ja taaperot, leikki-ikäisetkin vielä menevät mutta 7-vuotiaat pojat ovat aivan mahdottomia. Meillä lapset ovat tottuneet kameraan, etenkin esikoinen on ollut ihana kuvatava sillä hän hymyilee usein ja kauniisti -tähän asti. Nykyään hän vääntää naamansa mitä erikoisempiin irvistyksiin joita en niin innoissani haluaisi kameraan tallentaa, enää niiden 10 ensimmäisen hauskan jälkeen. Kuopuksen kohdalla vielä kyse on enemmän niiden tilanteiden tallentamisesta, joka sopii hyvin molemmille sillä tyttö ei ole lähellekään niin hymyilevää sorttia kuin veljensä. Onneksi joskus vahingossa poika unohtaa irvistää.


13 kommenttia:

 1. Kiva blogi, seuraamme tätä lähes päivittäin :) T. Kummari kumppaneineen

  VastaaPoista
 2. Kuvauksellinen lapsi, kaunis poika.

  Meillä kolmivuotias on jo aloittanut irvistelyn kameralle. Täytyy salaa napsia, valitettavan epäselviä yksilöitä sitten saakin.

  VastaaPoista
 3. Olen samaa mieltä. Lapset ovat niin aitoja.
  Itse en juurikaan metsästä kameralla hymyjä.Muut ilmeet viehättävät kuvissa enemmän.

  Kaunis tuo kuva.

  VastaaPoista
 4. vauvaa oli ihana kuvata kun oli paikoillaan. :D
  nyt 1 veetä on ihan mahdoton saada mihinkään paikoilleen tai naama kameraan.

  Sun on pakko lahjoa niitä jollain? :D

  VastaaPoista
 5. Aivan ihana kuva!!!

  Joas onneksi (vielä) rakastaa kameraa ja koska mun oma kiinnostaa niin kovasti se sai vanhan digin tutkittavakseen. Siinä on muutenkin linssivika, jonka korjaus maksaisi enemmän kuin uusi joten ei haittaa vaikka se välillä lattialle paiskottaisiinkin.
  Joaksen lempipuuhaa on katsoa siitä otettuja videoita kameran näytöltä...hassu näky, kun se puristaa kameraa tiukasti ja tuijottaa keskittyneesti pientä ruutua. Ehkä siitä muutaman sukulaisen tapaan tuleekin joskus valokuvaaja :)

  VastaaPoista
 6. Ihana kuva!! Kiva kuvakulma ja tykkään paljon myös värityksestä kuvassa.

  Mä olen ihan ehdottomasti henkilökuvaaja ja saanut aina eniten positiivista palautetta lapsikuvistani. Avoimeen blogiin en vain enää laita lasten kuvia eli nykyään voin vain yksin niitä "ihailla" :D

  VastaaPoista
 7. ps. Blogissani on sinulle tunnustus. Käypä hakemassa :)

  VastaaPoista
 8. Kaunis kuva! ♥
  Nappasit siis oikeaan aikaan,
  kun irvistystä ei näy.  Mutta kertovathan ne irvistyksetkin sitten siitä ajanjaksosta, näin olen tämän ajatellut.

  VastaaPoista
 9. Kaunis kuva! Minni on tosi hankala, ei suostu yhtaan pysymaan paikoillaan. Juoksee aina pois ja tahalleen ei katso kameraan vahingossakaan. osottaa mielta selkeasti aidin kameralle. Näin pientä on vaikea lahjoakkaan.

  VastaaPoista
 10. Ihana kuva ♥ Olet kyllä tosi hyvä kameran kanssa!

  Meillä on nykyään kanssa irvistelyä havaittavissa, vaikka onneksi suurimmaksi osaksi pimu hymyilee kuvattaessa.

  VastaaPoista
 11. Kaunis on kuvattavakin!

  Meillä poika irvistelee ja vääntelee naamaa heti kun näkee kameran kädessäni. Tyttö pyörii niin, että 75 prossaa kuvista tulee takaraivosta tai hiuksista kuvan reunassa...

  VastaaPoista
 12. Hyvä tietää että kumpparit ovat liikkeellä ;)

  Laura, teillä onkin sitten varhaiskypsä lapsi, ehkäpä irvistely sitten loppukin myös nopeammin.
  Välitän terveiset pojalle :)

  Hanna, lahjonta, uhkailu ja kiristys.. eikö ne ole ne kasvatuksen 3 kultaista sääntöä? Oikeasti en varmasti saisi yhtäkään hyvää kuvaa lapsista jos palaisimme filmiaikaan. Noin 100 kuvassa saattaa olla 10 ok kuva ja yksi todella hyvä ;)

  Saara, olen jo vauvablogeilla ihastellut kuviasi. Saat Joaksesta todella kauniita ja seesteisiä kuvia. Toivottavasti jatkat ihastuttamistamme niillä pojan kasvaessa.

  Mizyéna, pohdin pitkään blogin perustamista juuri sen takia että haluanko että lapsieni kuvat näkyvät "yleisölle". Lopulta ajattelin että otan riskin mutta jos esimerkiksi poika ilmoittaa ettei halua näkyä, ilmanmuuta sitten jätämme hänen kuvansa sellaisiin missä eivät kasvot näy.

  Vaikka lapsikuvat ovatkin lähellä sydäntäni, otat sinä mielettömiä kuvia ympäristöstä, tuskin saisin noin hienoja kuvia edes siellä joten itse ympäristöä lienee turha syyttää :D Ja ihan sanoinkuvaamaton kiitos tunnustuksestasi, eipä sanat riitä kertomaan miten hyvältä se tuntui <3

  Elohiiri, aivan, irvistys tuli heti tämän jälkeen ;) Ei irvistyksissä sinänsä vikaa ole, ne kuuluvat lapsen elämään ja persoonaan. Se on vaan se toisto mikä varmasti harmittaa ja kun joskus haluaisi juuri sellaisen "nätin" kuvan. Kyllä meillä irvistyksiäkin kuvataan :D

  Minnin äiti, hmm, kuulostaa aivan meidän kuopukselta :D

  Prinsessa Pienen tyty voisi lähettää myös meidän typylel sen hymygeenin <3

  shaoli, olen nähnyt molemmista lapsistasi kauniita kuvia eli joskus selkeästi tulee onnistumisiakin ;)

  Kiitos kaikille <3

  VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥