21.9.2014

Remontoidaan vilpola osa 1 : Katon maalaus


Joko teiltä tulee remppajutut korvista ulos? Meillä ilmeisesti ei kun taas on uusi kierros käynnissä. Äitini on asunut kuukauden vierashuoneessa joten sen laitto on pysähtynyt ja tässä odotellessa päätin aloittaa vilpolan remontin. Vilpola on ikäänkuin lasiterassi, siellä on ihan kunnon seinät joitka on lähes kokonaan ikkunapintaa mutta tilassa ei ole lämmitystä. Vilpolaan on käynti saunasta sekä kodinhoitohuoneesta ja sieltä pääsee ulos terassille ja pihalle omasta ulko-ovesta. Vilpola on toiminut vuoden varastona ja nyt siitä on tarkoitus tehdä saunan taukotila ja toinen puoli tulee puutarhajatkumoksi sekä tiettyjen ulkoleikkitavaroiden säilytyspaikaksi. Koska seinät on ikkunaa ja huoneessa on kolme ovea, ovat säilytysratkaisut aiheuttaneet hieman päänvaivaa, vinkkejä otetaan vastaan!

Kun myimme vanhan nahkasohvamme Torissa, tajusin että minähän saan varmasti samasta paikasta sohvan vilpolaan. Olin jo aiemmin bongannut Ikean Friheten sohvan joka malliltaan on tilaan täydellinen joten sitä lähdin tavoittelemaan. Koska sohva löytyikin ennätysvauhtia, pakotti oikeastaan se meidät aloittamaan remontin heti koska tällä hetkellä sohva on keskellä eteishallia. Sittemmin vilpola on tyhjennetty eteiseen, saunatiloihin ja kodinhoitohuoneeseen eli nyt rempan pitää edetä ennätysvauhtia.
Vilpolan lattia on korkkia josta pidän materiaalina vaikka väri ei ihan lemppari olekaan. Yksi seinä on talon ulkoseinää eli keltainen ja muut seinät on maalattu samalla keltaisella. Kaikki ikkunat, nurkat, kulmat ja ovet on reunustettu puun värisillä listoilla jotka sopivat ihan yksyhteen puun värisen panelikaton kanssa. Tilassa on kolme leveää puunväristä ikkunalautaa. Meitä siis kutsui maalikauppa. Pienen suostuttelun jälkeen mieskin oli sitä mieltä että kyllä se kattokin maalataan ja lähti maalikauppa kierrokselle kysymään neuvoja. On todella mielenkiintoista että kun kysyy kolmelta eri asiantuntijalta miten sama juttu pitäisi maalata, saa kolme aivan erilaista vastausta. Lopulta mies päätyi maalaamaan seinät sekä katon (ei talon ulkoseinää) Tikkurilan puolikiiltävällä Luja sisämaalilla. Koska lämpötilan sekä kosteuden vaihtelu tilassa on suuri, pitää maalinkin olla vaativiin paikkoihin sopiva. Puolikiiltävä on anteeksiantavampi kuin himmeä maali, johon jää aina jälki jos sitä kostealla pyyhkii. Yllätyksekseni mies ei soittanut maalikaupasta mitä väriä otetaan vaan oli suoraan ostanyt paperi-sävyksi sävytettyä maalia!

Alunperin meidän piti irroittaa kaikki listat ja maalata myös ne, mutta se suunnitelma muuttui lennossa. Kun mies irroitti listat ja koko tilan tunnelma muuttui kun salamaniskusta, sanoin että niitä ei sitten takaisin laiteta. Miehet ei tunnetusti tälläisiä purematta niele joten samantien etsin netistä ohutta muovia olevat kulmalistat joilla paksut puiset patukat voidaan korvata. Tällä hetkellä katto on maalattu kerran ja auton takakontissa odottaa uusi purkki maalia... ehkäpä tänään ainakin katto on maalattu valmiiksi asti. "Mä kans!" haluaisi myös kovasti osallistua remonttiin.Jatkuu...

1 kommentti:

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥