23.3.2014

Ihan törkeen hyvä!


Monissa perheissä ja suvuissa varmasti kulkee tietyt niksit ja omat tavat tehdä asioita. Meilläkin on monta "meidän tapaa" ja miehen puolella vähintään yhtä monta "heidän tapaa". Tässä me sitten luovitaan ja tehdään asioita välillä miehen "väärällä tavalla" ja välillä meidän "oikealla tavalla"... onneksi aika lailla yksiin meillä menee jutut ja jos ei mene niin se joka tekee niin päättää tavan.

Meillä mm. ikkunoiden pesu on mun juttu, paitsi jos tarvitsen vertikaalista apua. Minä olen tottunut että ikkunat pestään esim. Fairyllä ja ensin pestään ikkuna esim. harsolla (jotka on ihan superliinoja siivoukseen) ja sitten lastalla kuivataan vaakasuuntaan ja ehdottoman raidattomaksi. Lopuksi homma viimeistellään pyyhkimällä pokat myös puhtaaksi. Minäpä tietysti luulin aikoinaan että kaikki pesee ikkunat samalla tavalla mutta eihän se niin ole. Jotkut laittaa esimerkiksi etikkaa pesuveteen ja osa pesee sienellä ja todentotta, jotkut lastaavat pystysuuntaan joka minusta on kuulostanut ihan takuuvarmalta tavalta jättää lasit raidallisiksi. Olen myös tuhahdellut keikille "apuvälineille ja laitteille", turhia kotkotuksia moiset, kyllä se vanha tapa on parempi.

Ja sitten päästäänkin asiaan, Kärcher, missä oot ollu koko mun elämäni! Sain lahjaksi jo syksyllä Kärcherin ikkunanpesumasiinan ylistävin saatesanoin (Thanks B. ♥). Olin juuri pessyt kaikki ikkunamme, joita pelkästään keskikerroksessa sisäpuolella on himpun vajaa 50 m². Tähän päälle kun lyödään kaikki kaiteiden lasit ja sen saman noin 50 neliön pesu ulkopuolelta + muut kerrokset niin alkaa välineillä olla vähän väliä. Laitoin sillon vehkeen kaappiin odottamaan kevättä ja nythän tässä ollaan ihan nurkilla joten päätin testata masiinaa.


Paketissa oli mukana pieni pesuainenäyte ja laitteen valmiiksi laitto oli kohtuullisen simppeliä. Kulmakarvani nousivat kun näin että laitteella pitää lastata ylhäältä alas... hmph.  Rohkeasti lähdin kokeilemaan ja nyt meillä on elinikänen liitto, en enää todellakaan halua pestä ikkunoita ilman tätä. Ihan törkeen hyvä, nopee ja ei jätä raitoja. Lisäksi pesuaine tosiaan teki laseista kiiltävät ja tuoksui todella hyvältä, eli sitä pitää hakea lisää. Eikä tarvitse läträtä! Ensin suihkuttelee aineet lasiin pumppupullosta, sitten pyyhkii pumppupullossa kiinni olevalla tupsukalla (tällä oli varmasti joku asiallisempi nimi käyttöohjeessa) lasit, vaihtaa masiinaan ja vetää lastalla ylhäältä alas samalla kun imuri imee vedet säiliöön -ihan mieletön! Yhdellä latauksella kone toimii noin 20 minuuttia mutta minulla ei mennyt kuin muutama minuutti noin 25 neliöön.


Me ollaan tästä jo Instagrammin puolellakin oltu aika yksimielisiä, kaikki joilla on tämä laite on todella tyytyväinen käyttäjä. Ja nyt jos joku Kärcher firmassa töissä oleva tyyppi lukee tätä niin voisitteko lähettää mulle sitä pesunainetta ja alkaa suunnittelemaan jatkovartta laitteeseen, se on ainoa asia mikä tästä puuttuu.

Kesä tulossa ja fiilikset katossa, minne ei yllä mieskään. Millä himputilla me nuo lamput asennetaan takasin...


Aurinkoista ja keväistä viikkoa kaikille!
Ja pakko vielä mainita että sain siis laitteen perheenjäseneltä lahjaksi, en Kärcheriltä ;)

21 kommenttia:

 1. Toimiikohan linkki: http://www.karcher.fi/fi/Tuotteet/Home__Garden/Ikkunapesurit/16331150.htm?&sdp=ac&pid=26330070&accessoriesGroupName=&pn=Jatkovarsi&title=Jatkovarsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin kurkkaamassa, siis toimiiko tuo tosiaan sen imurin kanssa? Onko kokemusta? Instassa oli puhe ettei jatkovartta olisi ja en edes tutkinut asiaa. Tuo olisi hyvä jos vain toimii imurin kanssa, jotenkin vaan näyttää että olisi pelkälle lastalle... Pitää mennä rautakauppaan kyselemään jos ei täältä löydy kokemuksia, anyone?

   Poista
 2. Pitäsköhän minunkin.. Oon tosi laiska ikkunan pesijä ja yhtälö onkin tosi kiva tässä isossa talossa. Mieheni osaa kyllä neuvoa, muttei tarttua toimeen :D Ennen muinoin odotin keväisin niin kauan, että anoppi päätti "auttaa", mutta nyt olen omillani. -Piia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos meillä tuo laite hajoaisi niin menisin silmää räpäyttämättä ostamaan uuden. Tuntuu hiemän hölmöltä sanoa että tekee mieli pestä ikkunoita koko ajan mutta tuo laite on vaan musta käsittämättömän magee :D Vaikka sinänsä pidän ikkunoiden pesusta niin onhan se sellainen asia joka jää helposti, koska jo pelkästään toimeen ryhtyminen vaati aineet ja ämpäreiden täytöt ja vähintään kolme liinaa jne jne. Nyt osiaan ei tarvitse kun napsasta laturi irti ja suihkia, niin olen aika varma että meillä ikkunat pestään vähintään kaksi kertaa vuodessa (sisäpuolelta ainakin). Meidän aina lähmässä oleva terassin ovikin on nyt superhelppo tuolla putsata, joten suosittelen lämpimästi :)

   Oma äitini, joka on myös tarkka ikkunoiden peusta, oli eilen myös kovin vaikuttunut laiteesta. Luulen että joko lainaan hänelle tuota omaani tai sitten ostan vaikka äitienpäivälahjaksi oman, sen verran hänenkin asunnossaan niitä ikkunoita on.

   Poista
 3. meillä on kärcherin ikkunapesuri ja mies osti jatkovarren siihen erikseen. jatkovarsi on 180 cm pitkä, joten sillä jo ylettyy hyvin.
  laite on hyvä, kunhan muistaa pitää ikkunan märkänä. ilman tuota konetta minulla ainakin on jäänyt raitoja, eikä peseminen ollu yhtään mieluista....
  P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, eli mun täytyy nyt lähteä etsimään sellasta jatkoa. Meidän yläikkunat on myös kolmiot toiselle puolelle eli pitäisi olla sellainen niveljuttukin, mutta eiköhän nämä siellä rautakaupassa selviä. Kiitos!

   Poista
 4. Ihan törkeen hyvä!Meinaan myyntipuhe=D Täällä otettiin heti vinkistä vaarin ja käveltiin paikalliseen Giganttiin hakeen oma(ihinta muuten myymälässä 69,netissä 59-kannattaa mainita niin saa halvemmalla;),nyt on ihan tuskaa odottaa että laite lataa itsensä!!!
  Ensimmäistä kertaa ikinä oikein odotan että pääsen peseen ikkunoita!

  VastaaPoista
 5. Vastaukset
  1. Kääk, onko niitä valkoisenakin! Toivottavasti olet tyytyväinen, mulle tuli nyt kovat paineet :D Muista tulla raportoimaan mitä tykkäsit!

   Poista
 6. Pakkohan tommonen on hankkia sitten, jos se helpotttaisi tulevaa pesu urakkaa. Inhoan ikkunanpesua ja meillä myös ikkunoita ja pestävää riittää. Kiitos vinkistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti vinkki oli tosiaan hyvä ja pidät laitteesta :)

   Poista
 7. Mä oon tehnyt nyt muutaman vuoden niin, helpottaakseni ikkunanpesua, että jätän ne pesemättä :) Kahden tunnin päästä pesusta, on talon toisen puolen ikkunat samannäköiset kuin ennen pesua. Mutta nyt meillä on parvekelasit, ja sillä puolen taloa pitäis saada lasit puhtaaksi. Samalla aggressiolla pesee tuon autotien puolen lasit.

  Mie vaan sitä ihmettelen, että mikä tuossa nyt helpottuu tuolla laitteella. Sä joudut perinteiselläkin tyylillä vettä lasit ensin pesuainerätillä, ja sitten kuivaimella. Tuolla laitteellahan näyttää olevan ihan sama juttu. Ainoa ero näyttää olevan kallis hinta? Vai mikä tuossa laitteessa on nyt se juttu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ratkaisuhan se on sekin :) Meillä ei ole verhoja joten laseista näkyy todella jhyvin kun ovat likaiset... ja koska en kestä niitä katsella, niin ne on pakko pestä. Ikkunoiden likaisuusaste varmasti vaihtelee tosi paljon asuinpaikan ja talonkin mukaan, etenkin se miten nopeasti ne likaantuvat.

   Se mikä tuon laitteen kautta muuttuu, varmasti riippuu miten pesee ikkunat nyt. Itse olen pessyt niin että on pesuaine ämpäri missä huljutan yhtä rättiä, sitten lasta jolla pyyhin ja kuiva rätti jolla pyyhin sitä lastaa ja sitten vielä jää jäljelle ikunanpuitteiden kuivaus/puhdistus. Tällä Kärcherin pesutavalla aine ja pesulasta on yhdessä ja kuivauslasta imee ylimääräisen veden sisäänsä joten sitä ei tarvitse kuivailla, eikä vesi valu pitkin ikkunanpieliä/lattioita. Ts. ei tarvitse mitään muuta kuin kuo kaksi esinettä. Ikkunaruudut jotka on avattavia, kannattaa toki kostealla pyyhkiä puitteineen myös ikkunalasien välistä.

   Poista
 8. Mä en ole koskaan ymmärtänyt tyyppejä, jotka skippaa ikkunanpesun. Itse ainakin tykkään sen verran paljon valoisuudesta, ja pesen sen takia ikkunat pari kertaa vuodessa. Muutimme kuukausi takaperin ja asunnossa oli ikkunat ihan harmaat liasta kun pesin ikkunat valoisuus lisääntyi heti. Sitten jos asuu vähänkin vanhemmassa asunnossa, niin korvausilma tulee monesti ikkunoiden kautta, ja jos haluaa raikkaan tuoksun niin kantsii pestä ikkunat sekä pyyhkiä kaikki välit. Meillä edellisessä asunnossa vessassa, jossa oli ikkuna haisi tosi omituiselle, kun pesin ikkunan ja pyyhin välit ja tiivisteet, vessan tuoksu raikaistu, kun ilma alkoi kulkea paremmin.

  Eiks teitä jotka ette ikkunoita pese, häiritse mitenkään valon puute tai se että ne ikkunat on törkyisen näköiset? Ette kattele ulos?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa ottaa tähän kantaa koska olen siinä ryhmässä jolle ikkunanpesu kuuluu kevään pakollisiin juttuihin :) Mutta jos on vaikka aina valoverhot tms. ikkunan edessä niin ehkäpä se likaisuus ei silloin ole niin selkeää... Tuo raukkausjuttu muuten voikin olla ihan totta, ei ole edes tullut mieleeni :)

   Poista
  2. Olen tuo, joka lopetti ikkunanpesun pari vuotta sitten. Itseasiassa vain toiselta puolen taloa.
   Meillä menee vilkas autotie tuosta läheltä, niin tosiaan jo kahden tunnin päästä pesusta ikkunat ovat yhtä likaiset kuin ennen pesua. Tähän autotien puolella oleviin ikkunoihin ei paista aurinko kuin todella aikaisin auringon noustessa(en ole katsomassa ikkunoita silloin). Joten sitä likaa ei näe niin hyvin.

   Poista
 9. Minä pesen ikkunat juuri samalla tavalla, kolmen eri rätin kanssa heiluen. Tai niinkuin sinä ennen:) Mutta, se kun tuntuu niin työläältä ja sottaavalta puuhalta kun se pesuvesi valuu lattiallekin - ja koska en vain pidä siivoamisesta, niin mukavaa kuin siivouksen jälkeen onkin - niin kuulun niihin, jotka skippaavat ikkunanpesun välillä, vaikka hiemanhan ne likaiset ikkunat häiritsevät. Ja hävettää, kun anoppi tulee kylään..

  VastaaPoista
 10. Meillä on se 75-malli ja sen valko-harmaa. Siinä on mukana kaksi erilevyistä imuterää. Meillä on kyllä jäänyt raitoja jonkun verran ja nyt ekaa kertaa opettelin sanomalehden käytön ja sen avulla on sitten tullut tosi kirkkaat ikkunat. Mutta parasta tossa laitteessa on se, että vesi ei valu ympäriinsä! Luulen, että yksi ongelma on se, että ikkuna alkaa kuivua siinä kun toista puolta kuivaa ja raitoja tulee sen takia. En ehkä saa pidettyä ikkunaa riittävän märkänä. Mutta olen kuitenkin erittäin tyytyväinen tämän laitteen hankintaa, enää meillä ei skipata ikkunan pesua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin itse että kannattaa tosiaan jättää ikkuna aika märäksi niin laite tekee hyvää jälkeä. Toinen mikä meillä alkoi aiheuttaa raitoja oli kissankarvat, alempana kommentissa niistä vähän enemmän :)

   Poista
 11. googletin tästä pesurista ja päädyin sinun sivuillesi :) Mun on pakko nurista, kun itse olen konetta nyt 4-vuotta jo käyttänyt ja vieläkin ikkunoiden pesu on ikävää. Suurin ongelma on, että meillä on kaikki ikkunat kapeita ja niissä on vielä kiinteä t-ristikko ylhäällä. Pelkästään olohuoneessa on 8 ikkunaa, vaikka koko seinä on 'yhtä' ikkunaa. Ja tuo t-ristikko tekee sen ongelman, että lasta ei edes mahdu siihen väliin. Mutta, asiaan... millä pyyhit reunat, koska pesurihan ei ota niitä täysin kuivaksi? Onnistun myös saamaan raitoja jotka nostaa niskavillat pystyyn. Vaikka pesen yhden lasipinnan kerrallaan ja yritän kastella sen mahdollisimman märäksi. Olen testannut eri asentoja koneella + painanut sitä hiljempaa tai kovempaa. Tällaisin terveisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi :( Totahan se on että varmasti löytyy ikkunoita mille kone ei sovi. Meilläkin on keittiön ikkunat niin kapeat että melkein parempi vain pyyhkiä mikroikuituliinalla koska lasta ei mahdu leveyssuuntaan ikkunaan.
   Meillä kävi sittemmin ilmi että ohuita kissankarvoja jää ikkunoihin kiinni ja jos niitä ei pyyhi alta pois, niin nistä saattaa jäädä raitoja ikkunoihin (karva jää lastaan ja ikkunan väliin poikittain jumiin). Eli nykyin pyyhkäsen eka kostealla harsolla "näkymättämät" karvat pois ikkunasta ja samalla harsolla pyyhkäsen myös ikkunanpokat -meille on sellaiset aika syvät pokat niin ne pitää kuitenkin pyyhkiä pölyistä ja liasta (kissat kävelee niiden päällä koska ovat lattiatasossa) niin muutkin reunat menevät tarvittaessa samalla. Yleensä ei sivureunoihin kyllä mielestäni mitään pyykittävää jää...
   Toivottavasti löydät vielä hyvän tavan noihn hankaliin ristikkoikkunoihin, olisiko mikrokuituliina ja Fairy kuitenkin paras sellaisiin?

   Poista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥