28.11.2013

Florida 2013 / Naples Zoo
Alunperin tässä piti olla yksi postaus Naplesista mutta koska kivoja kuvia olikin hieman enemmän kun olin ajatellut, olen jakanut postaukseen kolmeen erilliseen osaan josta tämä on ensimmäinen.
Sarasotasta kun ajaetaan alaspäin Venicen ohi, saavutaan Naplesiin. Naples on aikalailla samalla korkeudella kuin Miami mutta Floridan niemen vastakkaisella rannalla. Naplesin ja Miamin välissä on kansallispuisto Everglades jonka  läpi pääsee ajamalla moottorietietä pitkin tai pienempää tietä, joka onkin suositeltavaa mikäli haluaa pysähtyä katsomaan alligaattoreita matkan varrelle. Naplesissa olen ollut itse useamman kerran aiemminkin, asunut "kotona" sekä hotellissa. Tällä kertaa olimme muutaman yön kaupungissa ja kävimme mm. katsomassa vanhaa tonttia, ostoksilla tutussa Seven Elevenissä sekä tietty Naples Pier, 3th Street South ja 5th Avenue oli näytettävä lapsille ja miehelle. Hotelli tänne varatiin lennosta ja se oli joku aika lähellä Downtownia oleva Ramada, iso uima-allas sisäpihalla ja liitteenä ihan ok ravintola. Ja odotetuimmat jutut Naplesissa oli Naples Zoo ja delfiiniristeily. Täältä voi lukea lisää Naplesista.
Olen viimeksi käynyt Naples Zoossa kun se tunnettiin nimellä Jungle Larry's. Täällä kosketin ensimmäistä kertaa alligaattoria ja näin ensimmäistä kertaa norsut. Muita muistikuvia ei sitten juuri olekaan. Nyt siis ihan freesiltä pöydältä lähdettiin uuden nimen saattelemana tutustumaan elukoihin. Eläintarha on sopivan kokoinen ja siellä on paljon nähtävää vaikkakin on pienempi kuin Tampan Lowry Park Zoo. Orankeja ei täällä ole mutta muuten mielestäni ihan kattava valikoima eläimiä ja olipa leikkipaikkakin jossa bella paahtavasta kuumuudesta huolimatta jaksoi leikkiä (lapset eivät siis ole palaneita vaikka punertavat vaan päivät alkoivat toukokuun puolen välin lähestyessä olla  t o d e l l a  kuumia). Maksua vastaan pääsee täälläkin interaktioon eläinten kanssa mutta ilmankin näkee vallan hyvin ja kolikoilla saa automaateista ruokaa kaloille jatai linnuille. Myös Naples Zoohon tullaan ja mennään kaupan läpi eli taas on mahdollisuus ostaaostaaostaaostaa ja äiti käyttikin tilaisuutta hyväkseen ja osti hieman *OHO* koriste-esineitä :D (Jotka edelleen etsii paikkaa koska... Olen tavattoman huono sisustamaan). Auton saa hyvin eläintarhan eteen maksuttomaan parkkiin.
8 kommenttia:

 1. Vitsi, mä tajusin just, että vaikka olen käynyt Floridassa lähemmäs 30 kertaa, en ole koskaan käynyt tuolla... Seuraavalla kerralla... ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Amy, suosittelen! Olisiko sinulla hyviä vinkkejä minne kannattaisi mennä ...me ollaan kuulema (lasten mukaan) menossa vielä uudestaan vaikka oma mieli halajaa länsirannikolle :D

   Poista
  2. Me ollaan käyty Miamin meriakvaariossa (aivan ihana paikka), Evergladesilla monessa eri kohteessa, Butterfly Worldissa, Flamingo Worldissa, Palm Beach Zoo/Drehen Parkissa, Leijonasafarilla, Orlannossa sitten kaikissa eri kohteissa. Kaikki erilaisia ja kivoja paikkoja. Ja yks suurimmista ostoskeskuksistahan on Sawgrass Mills, suosittelen... Ja jos oikein tosisaan haluaa ihanaan paikkaan, niin Key West ja sieltähän löytyy mm. Ernest Hemingwayn talo ja erikoiset kissat. :-)

   Poista
 2. Ai juu, ja pakko kysyä, kun en voinut olla huomaamatta tuolta yhdestä postauksesta teidän matkalaukkujen määrää...
  Miten ihmeessä teillä sai olla noin monta matkalaukkua? Meinaan kun meidän 5-henkinen perhe sai viimeksi tuoda 4 matkalaukkua tavaraa (yks per täydet maksava matkustaja...). Pikku ongelma oli saada ostokset sopimaan ja tällä taktiikalla piti kotoa tuotuja pyyhkeitä ja kenkiä ym jättää sinne... :-0

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me siis maksettiin ylimääräsistä laukuista ;) Ylimääräisiä kasseja oli kaksi, eli meillä oli yhteensä kuusi ruumaan menevää kassia. Kahdesta ylimääräisestä laukusta lentoyhtiö otti maksun Miamin kentällä joka oli yhteensä muistaakseni noin 120 dollaria. Vaikka osa kasseista oli hieman ylipainorajojen niin ylipainosta emme joutuneet maksamaan. Samoin käsimatkatavarat taisivat olla hieman ylipainoisia ja meillä oli vielä ylimääräisenä bellan booster-istuin mutta nämä saatiin ongelmitta koneeseen.

   Me ei tosiaan lähdetty reissuun kuin yhden kassin kanssa eli matkatavaroita oli todella vähän neljälle hengelle, yksi pyyhe oli mukana ja kaikki hammasharjoista vaatteisiin ostettiin paikanpäältä. Reissu ajoittui hyvin sillä lapsille olisi juuri pitänyt uusia lähes kaikki kesävaatteet joka onnistui nyt näin kätevästi.

   Poista
  2. Okei, me ei haluttu maksaa... Aattelin jo, että onko joillakin lentoyhtiöillä eri säännöt. ;-)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Joo mulla on aika paljon niistä kuvia koska jenkit on sellanen kylttien ja tekstien luvattu maa :) Hauskimmat toli ehkä puhelintolpassa oleva puhelinnumero josta saa koulu"diplomeja" ja motarin varrella klassiset asianajajien mainokset.. todella viihdyttävää...

   Poista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥