3.4.2013

Kevät ja tennarit...

Ei ihan vielä. Paitsi jos ne on Tretornin Gore-Tex tennarit pörrövuorilla, ne on just nyt just täydelliset. Jii kokeili viimekesäisiä Conversen tenskuja kun mammu oli ne putsannut ja ne ei  mahdukaan. O-ou. Mies sanoi että Jii voi lähteä reissuun talvikengillä ja ostetaan sieltä sitten tennarit -yeah righ! Kukapa ei lähtisi Floridaan vaikkapa Sorelit jalassa...


Viime sunnuntaina tulimme myöhään yöllä kotiin elokuvista ja syömästä ja ilma tuokusi ihan keväällä. Kriitikot sanoo että koirankakalle, heinänuha mainittu tänään ensimmäistä kertaa duunissa mutta minusta kevät  tuoksuu kertakaikkiaan i-h-a-n-a-l-l-e, etenkin juuri se ensimmäinen kerta. Samana yönä bella oli ensimmäistä kertaa yöhoidossa ja hyvinhän se jo tässä iässä meni.

Pojan kanssa kävimme keskustelua eräs päivä teini-iästä:
J: Äiti, mä oon kuule teini-iässä
Minä: Et sä kyllä ole.
J: Oon mä, oon teini (sisältäen outoa omahyväistä hymyä ja myhinää)
Minä: No etpä ole. Teini tulee englanninkielen sanasta "teen" joka on numeroiden thirteen ja nineteen lopussa. Eli olet tennari kun täytät kolmetoista.
J: *hiljaisuus* Jaa, no ainakin mä olen puberteetti-iässä!

Selvennettäkään että ilmeisesti teini-ikä olisi ollut täydellinen tekosyy kaikelle epäsopivalle käytökselle. Se olisi ikäänkuin vapauttanut lapsen itsensä vastuusta kun voi syyttää kaikesta mahdollisesta pöllöilyistä hormoneja... Pieleen meni!


Teini-ikää kolkutteleva sai Reimalta lahjaksi ihan supermagean kevytuntsikan kevättakiksi. Poika sai itse valikoida ja ei epäillyt hetkeäkään, se oli tämä ja vedenpitäväksi takiksi X-sarjan musta kuoritakki josta kuvia myöhemmin joskus kun ehdin. Keltaisen Saturate takin mukana tulee pussi mihin takin voi sulloa ja heittää vaikka pyörän stongalle roikkumaan, sitten joskus kun päivät lämpenee jo nii paljon, kätevää.

Tytön Fairie -takki on niinikään saatu Reimalta. Takki ei ole tec mutta pilarit on 3000 ja lupasin vähän testailla miten takki pitää vettä. Molempia takkeja olin jo vähän suunnitellut lapsille ennen kuin Reimalta lapsille tarjottiin kevätvaatetusta.


Minä olen kävellyt lähe skoko talven Merrelin Gore-Tex kengillä ja nämä ovat kyllä tosi kivat jalassa. Aluksi vierastin hieman tennarimaisen oloista ulkonäköä sekä lilaa mitä kengissä vähän on, mutta olen jo tottunut. Merrelin lesti käy leveälle jalalleni hyvin vaikka äitini jaksaakin aina vähän marista kun en käytä juurikaan ikinä korollisia kenkiä. Minkäs teet, omena ei ole ainoastaan tippunut kauksi puusta vaan singahtanut naapuriplaneetalle, olen aina ollut "hieman" poikamaisempi ja rennompi pukeutuja kuin rakas äitini.


Ei muuta kun kevättä kohti !

8 kommenttia:

 1. Mä olen joka päivä siunaillut noita Tretornin tenskuja, ovat kyllä hyvät (ja kadehtinut sua kun muistelen, että älysit ostaa seuraavan koon varastoon..).

  Ihana teinikeskustelu ♥. Ja aivan supermagee takki! Kyllä kelpaa!

  VastaaPoista
 2. Ihqu tuo Reiman sydän tuossa hupussa. Tänään aamulla mietin ekaa kertaa, että nyt tuoksuu kevät ja se tuoksuu vain hyvälle :)

  VastaaPoista
 3. Mulla taitaa olla samat Merrelit harmaana ja koko talven mäkin oon niillä kävellyt, tosi hyvät jalkaan :)

  VastaaPoista
 4. Meillä on kans 11v "teinipoika" esikoinen ja vaikka välillä ihmettelen, että onko tuo miun pieni kullannuppu lainkaan, niin vielä ainakin hieman huvittaa nuo pöllöilyt. -Piia

  VastaaPoista
 5. Moikka Tanja!
  Jees, pitäis olla yks koko vielä jemmassa :) Minusta nämä ovat vielä ne ensimmäiset. Malli on kyllä liian kapea mielestäni tytölle mutta kyllä hän toisaalta itse sanoo herkästi jos kengät ei tunnu jalassa hyvältä.

  Jännää mutta meidän perheessä likka käyttäytyy enemmän kuin teini ja Jii apinoi häntä..

  Eva, no niin on ♥ Ja saattaa olla viimeinen kausi kun tämäntyyppisiåä takkeja voi pitää... ehkä ensi vuonna tyttö haluaa jo jotain "koululaismaisempaa", sitä ei tiedä. Takki on aivan ihanan tuntuinen myös, toivottavasti kestää käyttöä :)

  Petra
  Oo, väri harmaa kuulostaa todella hyvältä :) Noissa on sellaiset nappulat pohjassa että aluksi tuntuivat oudolta kävellä mutta nyt olen ihan in lööv ♥

  Piia, kuulostaa todella tutulle! Kuten todettu, meillä tyttö käyttäytyy enemmän teinisti ja poika tuntuu jossain jutuissa matkivan häntä ... todella outo tilanne :D

  VastaaPoista
 6. Meilläkin on noi tenskut ekaluokkalaisella. Tuo 5-6veen teinikäyttäytyminen kuuluu ikään. Se menee kyllä onneksi ohi, tai ainakin meillä meni koulunaloitukseen mennessä.

  VastaaPoista
 7. Mulla on ollut pari vuotta nuo tenskut, ei kyllä pysyneet vpunaisi na mutta pitää vettä ;) budget sportissa on vielä näitä 50e eli puoleen hintaan

  VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥