14.9.2012

Mitä uutta?

Pieni haaste päättää tuottaako sisältöä vai vastaileeko kommentteihin. Päätin että tuotan tänään siältöä ja vastaan huomenna muutaman aiemman postauksen kommentteihin. Sillä poden välillä todella huonoa omaatuontoa kun en ehdi vastata tai sitten vastaan viikon myöhässä johonkin ajankohtaiseen kysymykeen, eiei näin. Hei, kiitos kun olette täällä, todellakin. Käsi roikkuu edelleen mukana mutta jos kirjoitan koneella, tulee sen tapahtua vasemmalla kädellä. Olen yrittänyt levätä kättä minkä voin mutta hieman haasteellista kun on yksin kotona kahden lapsen kera. Onneksi koittaa viikonloppua ja kyllä, ajattelin ottaa levon kannalta.

Menen itseasiassa kyläilemään muutamallekin ystävälle viikonlopun aikana ja tarkoituksena myös vilkaista mm. Pomp de Luxin sekä meandin uusia mallistoja. Oli ihan mieletöntä taas saada muistutus siitä että kyllä muissakin perheissä ja niillä muillakin äideillä on ihan samoja tuntoja ja toiveita kun itsellä. Tiedättekö kun on sellaisia asioita mitä pitää muka omanaan. Että olen ainoa äiti joka haluaa hetken omaa rauhaa, olen ainoa äiti joka sanoo lapsille joskus että nyt hiljaa! ja olen etenkin aivan varmasti ainoa äiti joka haluaa, tahtoo ja aikoo nukkua sunnuntai-aamuna hieman pidempään. Että nousikin hymy huulille kun luin sähköpostihärdellistä sunnuntain treffiseuran lauseen joka meni sisällöltään suunnilleen näin "Voisimmeko mahdollisesti tavata hieman myöhemmin kuin kymmeneltä, sillä viikonloppuisin on hieman aamutahmeutta" Halleluja! Todellakin voimme, kiitos kun sanoit sen äänee. Olin itse pelkuri enkä kehdannut. Sunnuntaina nähdään!


Olen ehkä joskus maininnut että minä ja kasvit ei sovita ollenkaan yhteen. Ollaan vähän niinkuin öljy ja vesi... ei vaan toimi. Sain alkuvuodesta lahjaksi upean orkidean (taas) ja tiesin että kun kukat kuihtuvat, on se siinä. Koska sain kun sainkin pidettyä kasvin periskummallisen kauan nättinä, päätin olla heittämättä sitä pois vaikka jäljellä oli vaan tyngät varret. Itsepintaisesti kastelin sitä aina kun juuret menivät harmaaksi ja yritin huolehtia että kasvi on valossa eikä saa kylmää. Ja kas kas, se kukkii nyt. Otin oikein valokuvatodisteitä sillä tälläistä ei ole ikinä ennen tapahtunut, että olen ikäänkuin eläyttänyt kasvin, hyvä minä! Se on täynnä nuppuja ja mietin kuumeisesti miten saan uudet varret ohjattua kasvamaan nätisti ja miten tätä tulisi hoitaa tästä eteenpäin, olen hieman innostunut. Ehkäpä minusta tuleekin isona orkidea-kasvattaja!

Mutta olisiko täällä yhtään viherpeukaloa joka osaisi neuvoa hoidossa tai ohjata minut oikeean suuntaan tiedon etsimisessä?

Ja tiedon etsimisestä tuli mieleen että mistä ihmeestä saa objektiivista tietoa esimerkiksi vaatteiden alkuperästä? Olen sen verran selvillä että on useampia eri sertifikaatteja ja näitä saadakseen pitää ihan oikeasti nähdä vaivaa tuotteen koko valmistusprosesin ajan... tai sitten mennä siitä mistä aita on matalin ja ottaa sellainen "muka sertifiointi". Mutta kun jokatoinen kauppa tuntuu nykyään myyvän omia vihreitä/luomu/eko -mallistojaa, mistähän mahtaa saada selville miten ekologisesta tuotteesta on oikeasti kyse?

Täsä Kapp Ahlin luomupuuvillainen pandamekko... ja nyt olisi mielenkiintoista tietää että miten luomusta puuvillasta on kyse. Ja mitä on tapahtunut puuvillan kasvatuksen jälkeen. Mekko on nyt kaupoissa.
Gymboree tilaus tuli alkuviikolla perille. Ikinä ei ole mennyt näin pitkään mutta eipä tässä kiire ollut. Odotin ehtiikö paketissa tulevat Gymbucksit mennä vanhaksi ennen paketin saapumista mutta ei sentään, ne voi lunastaa kuun vaihteessa. Firmallahan on systeemi että kun tekee tilauksen tiettyyn aikaan, saa kuponkeja joilla saa alennusta tilauksesta taas määrättyyn aikaan. Tämä kala on koukussa.
En ole vuosiin tilannut gymbolta joten lähdin varovasti liikkeelle. Päätavoite oli farkuissa sillä haluan tytölle housuja jotka ei ole pillejä ja joissa on tilaa leikkiä. Tilasin farkut, koulaismalliston kangashousut, kaksi t-paitaa, pitkähihaisen paidan ja eihän voi tehdä tilausta gymbolle ilman että tilaa niitä ihania hiusjuttuja, eli niitä myös.
Siitä asti kun laatikko tuli perille ja päästiin sovittamaan farkkuja kaikkien iik/ ihana/ kato äiti miten nätti/ tää on magee/ oijjjjjj-huudahduten saattelemana ei tyttö ole muita housuja halunnut pitääkään. Tilasin farkut tavallisella mitoituksella ja koossa 7. Leveys on täysosuma ja farkuissa on juuri sopivasti kasvuvaraa, oletettavasti lyhenevät 1-2 senttiä ekassa pesussa. Kangas on pehmeää ja siinä on joustoa,  piilokiristyskumpparikin löytyy. Täydelliset.


Muita vaatteita ei ollakaan vielä sovitettu. Kangashousut näyttivät tismalleen samankokoisilta ja ovat myös pehmeää puuvillaa, hieman jännitin ovatko sellaista muovimaista kangasta mutta onneksi eivät. Paidat on gymbomaisesti tuhtia puuvillaa ja koko 7 on pari senttiä isompi joka suuntaan verrattuna H&M:n 122/128 paitoihin. Näppituntumalta sanoisin että gymbon koko 7 vastaa kokoa 122 siinä mitoituksen perimmäisessä merkityksessä, eli on 122 senttiselle lapselle oikean kokoinen.

Gymbon etanapostin rahti on 22 dollaria ja paketti on perillä jossain vaiheessa. Päälle tulee tai sitten ei, tilauksen loppusummasta riippuen, tullit ja/tai alvit. Nyt ei tullut ja tämä paketti tuli postinkantajan mukana suoraan kotiovelle. Minä tilaan uudelleen bucksien lunastuken aikaan ja suosittelen muillekin jotka etsivät lapsekkaita vaatteita reilummalla mitoituksella. Gymbolla on housuihin tavallisen mitoituksen lisäksi slim ja husky-mitoitus eli myös hoikeammat ja pyöreämmät löytänevät täältä ainakin oikeankokoisen alaosan. Hoikkiksille en suosittelekkaan gymbon yläosia.


Ja tämä on nyt uusin THE JUTTU eli mp3-soitin. Jii kuuntelee musiikkia puhelimella joten hänen vanha soitin annettiin Padmélle. Ja on muuten ollut ahkerassa käytössä. Eilen kävimme Habitaressa tytön ja kummitädin kanssa ja likka käveli messuilla yli 2,5 tuntia hyväntuulisena ja reippaana -luurit korvilla. Tämä siis toimi monella tasolla.

Tässäpä tätä asiaa olikin eli ei muuta kun 

SUPERNASTAA VIIKONLOPPUA !


9 kommenttia:

 1. Voih, olkapäävaiva kuulostaa liiankin tutulta, juuri parantelin omaani, mutta nyt on onneksi kunnossa taas, ainakin toistaiseksi. Pikaista paranemista sinullekin!

  En ole pitkään aikaan käynytkään katsomassa Gymbon tarjontaa. Meillä tuo esikoinen varsinkin on niin kovin hoikka, niin hänelle eivät vaatteet oikein sopineetkaan, kun joskus tilasin. Varsinkin tosiaan paidat jouduin laittamaan eteenpäin. Kuopukselle voisi sopia, kun hällä on vähän enempi lihaa luiden päällä :) Mukavaa vaihteluahan tuo Gymboree olisi, mutta toisaalta olen myös ajatellut, että ehkä minun ei ole ihan pakko tilata vaatteita ison meren takaa tullirajaa tuijottaen, kun lähempänäkin on niin paljon kivoja :)

  VastaaPoista
 2. Hienot kuulokkeet tytöllä. Mistä olette ostaneet? Entä merkki?
  Tarvisi myös löytää lasten päähän sopivat kuulokkeet eli ei liian massiiviset mutta kuitenkin semmoset jotka toimivat hyvin.

  VastaaPoista
 3. PIkaista paranemista kädelle! Mä olen ollut koko viikon flunssan kaatamana ja vielä pitäs synttärijuhlat järkkää sunnuntaille. Ja nauttikaa sunnuntaina:)

  VastaaPoista
 4. Tiedätkö, onko saatavlilla ns. turvallisia kuulokkeita, joissa voisi esim. "lukita" äänenvoimakkuutta turvallisiin rajoihin? Mä kun en oikein tiedä noista laitteista enkä niiden eroista... Oon kuitenkin lukenut, että huolestuttavan monella teinillä on jo kuulo huonontunut ja tinnityksiä jne. tullut kuvioihin, koska he kuuntelevat koko ajan musiikkia kuulokkeilla ja liian kovalla. Varsinkin meluisassa ympäristössä voi äänenvoimakkuutta huomaamatta nostaa liikaa. (Tästä on siis tehty tutkimuksia, eikä tämä ole vain jotain mutua.)
  Pikaista paranemista kädellesi ja hyvää viikonloppua!
  Emmi

  VastaaPoista
 5. Tea, hyvä jos olet saanut oman olkapääsi kuntoon, on tämä aika riesa tosiaan.
  Tosiaan mm. henkallakin on kivoja aplikaatiofarkkuja mutta ovat kapeampia kuin tytän slimmi strechit eli ei toivoakaan saada jalkaan :)
  Toitaiseksi mitoituksen ja istuvuuden takia tilaan Gymbolta ja toivon että jossain vaiheessa vastaavia saisi Suomestakin. Paidat tosiaan on leveitä, on myös piristävää nähdä tytön päällä paita joka ei näytä makkarankuorelta :D

  Ansku, tyttö kiittää. Kuulokkeet on WESC:n ja ostettu Tammistin OMG! :stä. Oli todella haastavaa löytää kuulokkeet jotka on tarpeeksi pienet lapsen päähän sekä kevyet ja pehmeillä ja isoilla korvaosilla. Tietenkin myös tuijotettiin hintaa koska kuulokkeiden johdot rikkoontuvat helposti lapsilla. Nämä löytyivät siis täysin sattumalta ja molemmille lapsille ostettiin.

  Kiitos Katri ja pikaista paranemistä. Muista delegoida ja lepää kiireestä huolimatta!

  Emmi, en kyllä tiedä yhtään. Ääntähän säädetään yleensä siitä itse laitteesta ellei sitten säätöä ole myös kuulokkeissa.
  Itse seuraan että lapsella on sen verran hiljasella volyymi että minun puheen kuulee musiikin läpi. Toinen lapsi ei ole aina puhe-etäisyydellä eli hänen kanssaan ollaan puhuttu että musiikin kuulee ihan yhtä hyvin vaikka se on hiljemmalla ja että tulisi pitää äänenvoimakkuus niin että kuulee ympäristön äänet. Tämä on ihan turvallisuuskysymyskin.
  Kiitos ja pirtsakkaa syysviikonloppua myös sinulle Emmi!

  VastaaPoista
 6. Pikaista paranemista kädelle! Varmaan maailman ensteks hankalaa :/
  Me opetettiin isoille joskus, miten telkkari toimii viikonloppuaamuina ja sovittiin siihen pelisäännöt :)
  Harmi, että tää uusin tulokas ei yhtään ymmärrä vielä sitä ideaa :D

  Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 7. Moi
  tykkään kovasti sun blogista, en vaan ole aiemmin kommentoinut :-) Mutta piti kysyä, mikä on Gymbon online-shopin www-osoite? Tykkään kovasti noista vaatteista kun muuten meidän 145cm neidille pitäisi jo käydä hakemassa päällepantavaa teiniosastolta, eikä oikein iske kun ikää ei ole vielä kymmentäkään...
  Ihanaa syksyä teille!
  t Mervi

  VastaaPoista
 8. La Petite Princesse :D Meillä ongelma on myös television äänensäätö, kun se tuppaa menemään täysille. Ja kiitos :)

  Mervi, kiva kuulla ja kivampi vielä kun jätit mertkin käynistäsi :)
  Täällä onnistuu shoppailu: http://www.gymboree.com/
  Värikästä syksyä myös teille!

  VastaaPoista
 9. Todella suloinen pandamekko ja plussaa luomusta. Tuo onkin aina vaikea kysymys, että mikä niissä sertifikaateissa tarkoittaa mitäkin ja mikä oikeasti merkkaa jotain, mutta itse ajattelen niin, että luomu-puuvillainen vaate on hieman parempi kuin tavallisesta puuvillasta, ja paras olisi jos osaisi jättää kummankin kauppaan kunnes vaatetta oikeasti tarvitsee ;) Itse en valitettavasti ihan siihen aina pysty, tyttö itsekin jossain vaiheessa vaatekaappiaan katsellessaan totesi, että "lisää ei kyllä tarvitsisi ostaa".

  Tuon luomu-merkinnän lisäksihän vaatteen ekologisuuteen vaikuttaa niin moni muukin seikka, että oikein hirvittää, mutta ainakin sen tiedän, että puuvilla on hyvin ympäristöä kuormittävää valmistaa, ja siinä suhteessa useat muuntokuidut (eri kuiduista, kuten esim. bambu, selluloosa ym. valmistetut viskoosit) voisivat olla parempia.
  Työn rehteydestä on sitten taas omat sertifikaattinsa, ja vaikka se ärsyttävää onkin, niin uskoisin tässä pätevän aika pitkälti sen, että kaikkein halvin tuskin tarjoaa työntekijöilleen parhaita oloja... Toki tietenkin jos hinta tulee vain jonkun huipputrendikkään muotisuunnittelijan nimestä, niin ei sekään tarjoa mitään takeita työn eettisyydestä. Loputon suo, jossa haluaisi pystyä edes hieman rämpimään kohti kestävämpiä valintoja, mutta se on usein niin kovin hankalaa.

  -Jaana

  P.S. Tulipas paatosta, mutta aihe on niin kiinnostava ja monimutkainen, ei ollut tarkoitus ainakaan saarnata :)

  VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥