14.12.2011

Sillä aikaa.

Ystäväni mainitsi tällä viikolla sähköpostissa että
"ensi viikolla on jouluaatto".
Katsahdin kalenteriin.


Tätä "valaistumista" on edeltänyt mm. tytön päiväkodin Joululuhla joka yllättti jälleen liikuttavuudellaan. Esitys on aina yksi isompi kokonaisuus johon kaikki päiväkodin lapset sekä työntekijät osallistuvat. Minä sain tällä kertaa pidäteltyä kyyneleet mutta vieressä virtasi. Mikähän siinä on, että näissä on sitä tunnelmaa joka vuosi.

Ja tämä punainen tuottaa hieman haastetta, sillä tarkoituksella en osta punaista. Joku muistaa kun pari vuotta  sitten eräs vaatekappale aiheutti harmaita hiuksia, punaisuudellaan ja sillon päätin että ehkä se ei vain ole Padmén juttu. Eipä hän ole ikinä mitään punaista pyytänytkään -jos tunttulakkia ei lasketa. Mutta jouluna, niin jouluna, ensi viikolla. Jouluna pitää olla punaista, minusta ainakin. Olen jo nyt kahdesti ratkaissut tämän  ostamalla burren punaisen paidan ja siihen sovittanut jotain muuta. Tänä vuonna ostin sen paidan lisäksi Zarasta aivan mahtavan punaisen hameen, jossa oli tosin varsin meille sopimaton sininen vyö. Vyö lensi kaapin perälle ja tilalle hain eri värisiä satiininauhoja, kaikki värit käyvät muutamaan burren paitaan joten tässä on jo ainakin 3 eri asua. Simppelisti mutta tarpeeksi juhlavasti. Joulun pyhät ollaan kuitenkin sukulaispiirissä kotoisasti joten tätä juhlavampaa ei tarvita.


Zarassa on viime aikoina ollut taas paljon kivoja vaatteita.
Ja muutama sieltä on mukaan tarttunutkin,
punaisen hameen lisäksi nimittäin kaksi mekkoa tytölle,
mm. sen punaisen paidan kaveriksi.
Kivan simppeleitä ja menevät hyvin haalarinkin alle päiväkodissa.


Viime viikonloppuna kävimme Senaatintorilla paljon odotetuilla markkinoilla. Niinkuin eräässä kommenttilaatikossa jo totesin, olin pettynyt. Markkinat on siirretty Senaatintorille espan tilanpuutteen vuoksi, mutta Senaatintorilla mökit on aseteltu vielä lähemmääksi toisiaan kuin entisessä paikassa. Tämän tuloksena on käytävä niin ahdas ettei siellä ole mitenkään miellyttävä kulkea tai tehdä pieniä hankintoja. En tiedä miksi yli puolet torialueesta on jätetty tyhjäksi mutta toivottavasti ensi vuonna mökit sijoitellaan hieman kävijäystävällisemmin kun tunnelmalliselle espalle tuskin ollaan palaamassa. Minulta loppui mielenkiinto yhden käytävän jälkeen ja lähdimme pois, en tosin voi väittää että aleksi olisi ollut juurikaan tilavampi paikka kävellä -tätä se on, jouluruuhkaa! Siitä olisin ehkä voinut päätellä sen jouluaatonkin olevan lähellä mutta tänä vuonna lumenpuute ja tekemisen paljous on saanut ajan kulumaan ennätysvauhtia.

Ainoa asia jonkä näin ja jäi mieleen oli Bää-tuote.
Olen kuullut että jossain päin Suomea on lunta ja pakkasta, täällä ei kuten näkyy. Täällä voi hyvin kävellä tennareissa ja farkuissa kun lämpötilakin huitelee reilusti yli nollassa. Olen odottanut että topat ja Emut pääsisivät jo naulakkoon mutta turhaan. Vettä tulee melkein aamusta iltaan ja kuraa kannetaan edelleen sisään ennätysmääriä. Tytöllä on käytössä päiväkodissa tiksun fleece-rubberin lisäksi Po.p :in välikausivatteet fleecellä ja täytyy sanoa että toimivin setti ikinä. Mutta ottaisin mielummin sen pakkasen ja lumen. Joku mainitsi että joulun jälkeen tulee oikea talvi, uskaltaisinkohan toivoa....


Enkä ole unohtanut pojan toppia, kenkiä, välikerroksia ja neuleohjeita.
Ne on kaikki listalla, ne ovat kaikki tulossa.
Muutakin saa toivoa, nythän on se aika vuodesta.
Espanjalaisella aikataululla mennään mutta mennään kuitenkin...

Rattoisaa viikonjatkoa
ja
muistakaa hidastaa !

(Ps. poistin vahingossa ison kasan sähköposteja joten he jotka ovat odottaneet minulta turhaan sähköpostia, laittakaa uudestaan postia sillä minulla ei ole edes kadonneiden sähköpostien osotteita tallessa)

6 kommenttia:

 1. Juuh, ensi viikolla on jouluaatto. Kauhistuttaa minuakin. En ole oikein pysynyt mukana.
  Tarvis varmaan tehdä jotain asialle.
  ONNEKSI olen ostanut kaikki lahjat jo syksyllä ja suurin osa oli paketoituna jo elokuussa. Olis tullut pieni paniikki tässä.
  Kotia laitetaan ja ehkä jotain leivotaan. Vielä ei stressiä, mutta tulee kyllä, kun miehen koko perhe tulee aatoksi meille. Enkä mä ole koskaan laittanut jouluateriaa...iiks. (Olen super huono kokki.)
  Ja lunta saisi tulla KIITOS! Kumpparit ja sadetakki alkaa jo tympimään...ja vanuttuneet entiset ihanat tumput ym. =(

  VastaaPoista
 2. anrinko, olet sentään osannut valmistautua ;) Minun täytyy tunnustaa että olen ihan vaiheessa kaiken suhteen. Olin jo valmis skippaamaan kodin koristelun jne. kunnes tyttö keksi että pitää ne laittaa. Laitetaan sitten. Mehän emme ole kotona jouluna joten ei olisi ollut pakollista. Lapsille oli Lego-lahjat ostettuna taannoisesta T'r'U:n alesta ja mies on nyt tehnyt jotain hankintoja sittemmin lahjojen saajille. Minä neulon. Ja neulon.
  (Ja kylläpä näyttää kummallisen väriseltä tytön nenä tässä näytössä =) )

  VastaaPoista
 3. Nappasin kuvan ihan samasta kohtaa aleksia joulun avauksessa, porukkaa oli pikkaisen enemmän mutt näyttää sitä olleen viime viikonloppunakin!
  Koitan perjantaina Tuomaan markkinoille, muutama täydennys lahjoihin vielä tarvittaisiin ja toivoisin tuolta löytyvän!

  VastaaPoista
 4. Myöhäinen kiitos hyvästä ja helppotajuisesta pöllöpipon ohjeesta:)! Sain viime yönä 7.pipon valmiiksi... Ihanaa joulunodotusta, oli se sitten missä vaiheessa tahansa:)

  VastaaPoista
 5. Tuo asuyhdistelmä on kyllä kiva! Ja väitän, että ennenkaikkea mukava päällä :)

  Sää sen sijaan ei ole. Kumpaakaan.. Lumi tuli, lumi suli. Ei ole tietenkään pakko olla lunta, mutta voisiko se sade jo loppua?!

  Meillä on päiväkodissa neljäveellä myös kurahaalari, fleecevuorella. Toimii ja tähän on muuten pk:n henkilökuntakin kauhean tyytyväinen, ei tarvitse montaa asua pukea päällekäin. Tuo jää varmaan pieneksi pian, uusi ostetaan takuuvarmasti!

  VastaaPoista
 6. Hyvä idea toi uusi vyö. Ja noi Zaran mekot on kauniit, villamekot on kyllä käteviä päiväkodissa ja mahtuvat mainiosti myös haalarin alle. Vitsi kun likasta on tullut jo ison näköinen!

  VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥