12.2.2011

36 kerrosta vaatetta,

20 astetta pakkasta
3 paria suksia ja monoja
lauta ja kengät
6 kappaletta sauvoja
1 pupu
ja paljon muuta.
Ollaan Tahkolla, minilomalla.


Eilen treenailtiin likan kanssa, lasketteluvaljaat osottautuivat erinomaiseksi sijoitukseksi. Kotona pähkäilin hieman vaatetusta kun haalarin lahkeet eivät mene monojen päälle, päädyin ottamaan likalle mukaan ensi talveksi ostetun tiksun anorakin -vähän reilu mutta en täksi kaudeksi enää uutta takki ala ostamaan. Tänään tulin myös toiseen johtopäätökseen, poika tarvitsee laskettelutakin jossa on hihassa hiihtolipputasku, mutta nyt mennään vielä nykyisellä varustuksella.



Sää on ollut ihan mieletön kaksi päivää. Aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta ja kun on vaatetta riittävästi, ainoastaan nenänpää paljastaa pakkaslukemat. Lämpökerrastot ja Buff:it ovat kullanarvoisia tässä säässä.  Ihanan hiljaista, hiihtolomaan on vielä aikaa joten täällä saa olla aikalailla omassa rauhassa, on tilaa ja ei tarvitse jonottaa. Tahko on meille entuudestaan tuttu, täällä on käyty vaihtelevalla sykl
illä vuosia, pidän kovasti paikasta. Mielestäni lastenkin kanssa toimii hyvin, lyhyet välimatkat ja vähän kaikennäköistä tekemistä kaikille.



Poika on nyt lasketellut kolmisen vuotta. Lautailua ollaan sivuttu muutamat kerran mutta olen vaatinut että suksilla pitää ensin sujua ja sittten vasta kokeillaan muuta. Olen itse aloittanut laskettelun 2,5-vuotiaana ja vaihdoin lautaan ollessani 14. Eilen olin suksilla rinteessä koska opetin tyttöä ja muutaman mäen kokeilin laskea, ei enää tunnu omalta lajilta kyllä yhtään. Tänään vuokrattiin pojalle lauta ja itse olin opastamassa alkeita. Mitään opettajan pätevyyttä minulla ei ole, mutta kokeiltiin nyt näin.



Meidän prinsessa, ei ollut aivan samaa mieltä. Jo rinteeseen lähtiessä taisi hieman väsy painaa ja jossain vaiheessa ei enää käynyt mikään. Hetken olin yksin lasten kanssa, hinasin pulkalla poikaa ylös ja lasketin tyttöä yksin alas -kävi aika selväksi että myös isiä tarvitaan rinteessä -ainakin niin kauan kunnes toinen lapsista on täysin itsenäinen laskettelija. En juurikaan hämmenny pienistä raivonpuuskista, julkisellakaan paikalla. Mielestäni ne kuuluvat lapsuuteen ja lapsen pitää saaa purkaa sitä mikä nyt sillä hetkellä suututtaakin. Tämäkin tuuli vaihtui kun haettiin vähän murua rinnan alle (ja rinnuksille) sekä kuumaa kaakaota. Kaikkihan tiettävät että laskettelun syvin olemus löytyy kaakaomukista, kermavaahdon kanssa.




Eilen oltiin myös uimassa Tahko Spassa. Ihan kiva paikka ja ei mielestäni mikään älyttömän hintainen. Mistähän lapsilla riittää energiaa. Likka nukkuu vielä päiväunet mutta poika jaksaa laskut ja uinnit ihan tuosta vaan. Missähän iässä tuo ominaisuus katoaa. Tänään lapset kävivät isin kanssa toteamassa ettei hotellin uima-allas ole aivan yhtä hellivä kuin Spa:n -tyttö kalisi jo puolen tunnin jälkeen ja halusi pois. Nyt värittää vieressä onni Oravan värityskirjaa ja odottaa seuraavaa ohjelmanumeroa.



Tämä oppi pysymään pystyssä laudalla, hieman kääntymään ja sekä menemään hissillä. Itseltä jäi laskut tältä päivältä väliin mutta ehtiihän tässä vielä. Ehdottomasti tämän päivän opetussessio oli tämän arvoinen. En muista millon olen viimeksi nähnyt pojalla tälläistä pitkäpinnaisuutta ja kärsivällisyyttä. Kerta toisensä jälkeen keräsi itsensä ylös ja yritti uudelleen, ei lannistunut, ei kiukutellut. Yhden kerran kaatui todella pahasti, olin varma että meni niskat nurin mutta muutaman kyynelen jälkeen lähti uudelleen hissillä ylös. Aivan mieletön suoritus!

Ja tämä toinen, on täysin rakastunut jäällä olevaan kelkkakaruselliin. Tässä pyörisi varmasti vuorokauden ympäri jos saisi valita.

Pikaraportti Tahkolta päättyy tältä illalta tähän.
Nauttikaahan säistä ja palataan ehkä huomenna !

18 kommenttia:

  1. Kiitos raportista, todella kivalta näyttää!!

    Pitäisi opettaa noita seiskavuotiaita tyttösiämme laskettelun makuun, tietenkin myös pienintä. Itse en ole ollut rinteessä moneeeeeen vuoteen, joten taidan tarvita omaakin oppituntia. Vai olisko niinkuin pyörällä ajo...

    VastaaPoista
  2. Kaakaosta vielä asiaa :) Aikoinaan ostettiin rinnekahvilasta aina Milkkistä=kaakaotetra, joka lämmitettiin mikrossa. Joka ainut kerta suu paloi, mutta kuului niin asiaan.

    VastaaPoista
  3. Upeita kuvia... Varmaan kiva reissu. Mistä olet hankkinut tuon takin tytölle? On aivan ihana.

    VastaaPoista
  4. Mahtireissu! Meillä piti olla vastaava tammikuussa, mutta eipä omat raskausvaivat sallineet enää pitkiä ajomatkoja.

    Meillä on esikoisella tuo samainen Ticketin anorakki. Ihan loistava takki onkin. 4,5-vuotias saa sen helposti itse päälle, ja on ilmeisen mukava ja lämmin.

    Nauttikaahan aurinkoisista keleistä :)!

    VastaaPoista
  5. Voi ihanuus teitä - olen kade!!!! Kaakaosta, kelistä, hiihdosta, napakelkasta..:)!!! Nauttikaa!!!

    Meillä painittu saman lahjeongelman kanssa. Molon haalaria on ihan toivoton kiskoa puikkamonojen päälle. POPin houst menee just, ticksut toimivat meillä parhaiten. Ticksun takeissa myös noi hissilipputaskut, kuten myös Peakeissä. POPilla ei taida olla?? saatan olla väärässä..

    Ihanaa minilomaa!!!! Mekään ei tällä kertaa olla ESpoossa;)!

    VastaaPoista
  6. Aurinkoinen pakkaspäivän ulkoilu kera kaakaon on kyllä asia mistä olen nyt kateellinen :)) Voisinpa sen joku päivä lapsilleni tarjota.

    Mukavaa reissua

    Ja arvaas mitä sun blogin kuvat ovat niin kiinnostavia, että kun mulla oli jäänyt sivu auki niin yksi lapsistani oli selannut kuukausi tolkulla taaksepäin näitä kuvia ja kuolaili pullien perää sekä ihaili vaatteita :))

    VastaaPoista
  7. Voisinko mäkin tulla sun lautailukouluun?

    Piti käydä tsekkaamassa, ja totta. Popilla ei ole lipputaskua, Ticketillä ja Peakilla on. Mololla on muuten erikseen skimbaushaalari, jossa on säädettävät lahkeet. Ja Ticketin plussaksi on sanottava, että lahkeensuut SEKÄ lumilukot ovat säädettävät.

    VastaaPoista
  8. Moi! Hauskaa laskettelua!
    Kuule, jos ehdit voisitko kertoa missa sailytat kuvia? Onks sulla kaytossa joku online-palvelu (cloud storage tai vastaava?) Vai ihan Picasa?
    Kovalevy huutaa hoosiannaa ja pitais loytaa hyva palvelu jossa kuvat olis tallessa. Suositukset siis tervetulleita.
    Kiitos!

    VastaaPoista
  9. Hih, mulle ei valkene kuin ainoastaan tuo "laskettelun syvin olemus". Pelkään jo hissejä, saati sitten että pitäisi tulla rinne alas...

    Ihana koko perheen reissu teillä, nauttikaa!

    Nimimerkkillä tasamaan hiihtäjä:)

    VastaaPoista
  10. Ihania kuvia!!!
    Meidän kuusi veen po.pin talvitakissa on ainakin lipulle tasku. Hihassa vähän korkeammalla, juuri sopivalla korkeudella :)
    Kaisa

    VastaaPoista
  11. Voi kun oli ihania kuvia! Alkoi tulla kaipuu Tahkolle, on ehdottomasti meidän lempikohde. Lapset eivät ole vielä sen ikäisiä, että voisi suksille lykätä, joten viimeiset reissut sinne on tullut tehtyä kesällä, mutta useampaan otteeseen. Spassa majoitutaan ja on mulle niin lomaa kun voi olla. Ah sitä fiilistä, kiitos tästä :)

    VastaaPoista
  12. Ihana, ihana miniloma :o) Näyttää niin kovin raikkaan kirpeältä ilmalta!

    Mekin lähdetään minilomalle perjantaina. Ellalla on hiihtoloma ja lähdetään till fjället. Sinne on luvattu loppuviikosta -20, ei naurata. Mä en ainakaan lähde mäkeen paukkupakkasilla. Piste.

    VastaaPoista
  13. Iltaa :) Vielä pari postausta taaksepäin... Aivan ihana tuo KappAhl takki + Pop housut setti = loistoidea, kiitos!!! Kyselisin, minkä koon otit teille housuista, 110 vai seuraavan (meillä taidetaan olla aika samaa kokoa ;)? Kiitellen, Sanna

    VastaaPoista
  14. Iltaa kaikille, Idolssin lomasta ;)

    Tiina, suosittelen seiskoille hiihtokoulua. Laitettiin myös poika tunneille aluksi ja uskon että oli oikea ratkasu. Tyttö ei ole tunneilla koska opettaja ei ymmärtäisi puhetta, joten alotellaan nyt näin. Ensi talvena toennäköisesti menee skimbakouluun. Ja tuohon pyörällä ajoon... ei se minulta kyllä ainakaan tullut ihan itestään :D Pysyin toki pystyssä mutta auraamalla alas... muutaman mäen jälkeen hieman muistoi toki mieleen. Taukoa suksista minulla on kyllä ollut jo 19 vuotta.
    Ja joo! Muistan sen Tazza-koneen omasta lapsuudesta, se oli aina ihan tuhottoman kuumaa. Laitoin sekaan aina ainakin 2 pikkutetraa kermaa :)

    Moikka Nina, takin tilasin Tiksun nettikaupan alesta joskus kesällä kai. Otin myös housut, sellaiset beessit joissa on vaaleanpunaisia ääriviivakuvioita laskettelijoista. Setti on kokoa 116 cm ja tarkoitettu vasta ensi kaudeksi mutta nyt tuli pieni tenkkapoo haalarin lahkeiden kanssa, kun se Kammakarlon settikään ei enää mahdu likalle. Tuo anorakki on kaunis vaikka en ihan vakuuttunut ole tuosta paksusta päälikankaasta, ei kuitenkaan näyttänyt tyttöä haittaavan.

    Marika, harmillisesti joskus raskaus estää reissuja. Itse olin Tahkolla tyttöä odottaessa mutta pienillä viikoilla ja isolla mahalla :D Kuten todettu, takki on kaunis, osaako 4,5 vuotias itse sulkea sen sivuvetskarin?

    Tanja, pojan Po.pin takissa ei lipputaskua ole, omassa Peakin takissani on ja tosiaan tuossa likan anorakissakin on hihassa tasku. Tiedän että on taskullisia hanskojakin mutta se ei sovellu, liian häviämisalttiit :D Ja todellakin nuo Tiksun housut on aivan huiput lahkeiden osalta lasketteluun, pitää tarkistaa että ensivuoden housuissa on sama systeemi. Pompun popin housut on myös leveät lahkeista, nuohan ei ole se perusmalli.

    enkulille ♥

    mizyéna, =DD Kiva että jälkipolveakin kiinnostaa ja miellyttää, lapsethan ne ankarimpia kritiikoita ovat! Ja tulkaahan tänne käymään, ensi viikoksi kuulemani mukaan luvattu pohjoiseen 40 astetta pakkasta :D

    Miikkis, kiitos -loopui jo :( Mutta oli oikean hyvä miniloma!

    Nina, tervetuloa -en vastaa lopputuloksesta ;) Ja samaa mieltä housuista, noi tiksut on aivan loistavat ja ainakin tuo pompun popin malli vaikuttaa toimivalta, tosin henkseleitä ei ole. Lautailijoilla taitaa kuulua näkyä puoli takapuolta sieltä? -en käsitä. Peakin housut pompulla on ollut mutta musta niissä oli aika kaposet lahkeet. Luulen että saatetaan orientoitua Tiksuun kun kokoja vain riittää.

    Anonyymi, kiitos :) Mulla on kuvat koneella ja muutaman kerran vuodessa tyhjennän ulkoiselle kovalevylle. Blogin kuvat on suoraan ladattu bloggeriin paitsi joskus alkuaikoina linkkasin Flickr:stä.

    U.S. no ei se varmasti kaikkien juttu olekaan -mikäpä olisi... Kyllä Suomeen tasamaan hiihtäjiäkin tarvitaan, muuten olis kilometreittäin latua ihan turhaan :)

    Kaisa, teillä on sitten joku toinen malli kun meillä, pitääpä tutkia asiaa syksyllä :) Niin ja kiitos ♥

    Anonyymi, ole hyvä :) Pidän myös Tahkosta kovasti ja onhan siellä tekemistä vaikka ei mäessä olisikaan. Olemme myös olleet eri vuoden aikoina ja tyttö on siellä ensimmäisen juhannuskokonkin "nähnyt" (taisi nukkua). Ja juuri sopivalla etäisyydellä täältä "etelästä"!

    Ellas Mirakel, äläs nyt viel sano -jos paistaa niin mikäpä sitä pitäisi pois ulkoilemasta ;) Oikein hauskaa lomaa teille!

    Sanna, likka oli torstaina mittauksissa neuvolassa ja pituutta on 107,2 cm ja painoa 19,4 kg. Takki ja housut on molemmat 116 cm. Housut on reilut, luulen että 110m mahtuisi ainakin kevään. Nuo on ostettu kuitenkin myös syksyksi joten ehdottomasti tuo 116 cm on perusteltu. Leveäthän ne on, nyt se vielä korostuu kun likka on hoikistunut mutta hyvät kiristimethän niissä on :) ja ole hyvä, ideoita on ilo antaa ♥

    Kiitos kaikille, yritän tasaantua ajomatkasta ja katsella olisko jotain kuvasaldoa :)

    VastaaPoista
  15. Me ollaan ihan samoissa maisemissa ;) mentiin just ristiin.

    Meilläkin on auto täynnä suksia ja monoja ja paljon muuta. Lämpimiä vaatteita etenkin.

    VastaaPoista
  16. anana, meillä osaa ainakin. Siis _halutessaan_. Saa myös päälle ja pois ilman sen sivuvetskarin avaamista, jossei alhaalta ole helmaa hirveästi kiristetty. Ylläri oli mulle, mutta hyvä niin!

    VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥