29.12.2010

Aivot narikkaan ...

Olen siinä uskossa että kaikki
ovat välipäivät lomalla,
paitsi minä.
Eihän se tietenkään niin ole,
mutta olisi kiva lomailla itsekin.
Tänään tuli pakonomainen tarve
tehdä jotain diipadaapaa
joten.

Nää mä niinku yhdistäisin...


Farkut on Nextiltä, paikka jossa on loistava hintalaatu-suhde vähintäänkin kohtuullisilla toimituskuluilla. Suurin osa vaatteista on brodeerattuja, ei painettuja. Koot vastaavat aikalailla senttimitoitustaan. Polo on Gantin, varsin perus mutta ei kirjaviin farkkuihin kuviollista paitaa kannatakaan laittaa,  ei ne farkun kivat jutut sitten enää erotu seasta. Trikootakin on tehnyt How to kiss a frog, lapsellista mutta herkkää ja kivoja yksityiskohtia.



Minymon tyyli on mennyt aika värikkääksi ja kirkkaaksi viime vuosina. Harvemmin sieltä enää niitä meidän juttuja löytyykään. Poikkeuksena tämä tunika jonka ostin aikaa sitten Bobon alesta. Zaran sammarit on kestosuosikki, sopii melkein minkä kanssa vain ja ovat mukavat päälläkin jouston ansiosta. Gantin college on tytön ensimmäinen college ikinä, erittain soma mielestäni ja varmasti tarpeen viileisiin kesäiltoihin.



Gantin mitoitus on aika kapea. Sopii erinomaisesti pojallemme mutta koska likka hoikistuu kovaa vauhtia niin myös hänelle. Olen aivan heikkona farkkuihin jotka eivät ole sinisiä joten nämä housut on meidän molempien lempparit, onneksi kesällä farkut voi olla vähän lyhyetkin. Phister&Philina on aikaisemmin kuulunut niin ikään suosikkeihini, viimeaikoina tuntuu että värit ja kuvioinnit menneet hieman liian kirjaviksi mutta raitapaidassa on täysi onnistuminen. Gantin neule on tytön ensimmäinen sininen vaate, ikinä, katsotaan jääkö viimeiseksi.



IKKS:n farkut on loistava osoitus miten kirpparilta voi tehdä todellisia löytöjä. Nämä maksoivat 6 euroa ja ovat täysin uuden veroiset -joskus minuakin lykästää. Burberryn ruutua siedän pienissä määrin, etenkin pastellisena tehosteena se on mielestäni tosi kiva. Zaran neuletakkia katsoin monta kertaa liikkeessä. En kuitenkaan millään haluaisi maksaa yksinkertaisista neuleista montaa euroa, ne kun ovat itsekin tehtävissä. Tuuri kävi ja oikea koko löytyy kesäalesta, kiitos.

***

Talvikaudella meillä on tälläsitä vähän konservatiivisempaa. Yritän piristää raidoilla ja kivoilla yksityiskohdilla mutta en osaa kuvitella tytölle isoja kontrasteja ja voimakkaita värejä. Kesällä on enemmän kirkkaita värejä ja kuvioita, sikäli kun olen niitä löytänyt. Olen ehkä aika nirso, mutta olen mielummin ilman kuin hankin jotain mistä en pidä. En juurikaan käy ostamassa isoja eriä vaatteita; yhden sieltä täältä, tarpeeseen tai varastoon, silloin tällöin. Nyt kun likka on hoikistunut, mahtuu moni vaate pidempään joten olen tullut nirsommaksi laadunkin kanssa. Päiväkodissa on liki joka päivä päällä neulemekko ja leggarit. Välillä hamekin mutta housut todella harvoin. Tämä varmasti muuttuu siinä vaiheessa kun ulkona ei tarvitse enää pitää erillisia kuorikerroksia. Tai en oikeastaan tiedä, pitäisi kysyä likalta. Mutta tälläistä nyt ja kaivetaan lisää myöhemmin sikäli kun kiinnostusta on. Likka tuli ilmoittamaan että "kauppa suljetaan" joten oletan että minun täytyy mennä ja lopettaa keskittyminen itseeni. Moikka !

13 kommenttia:

  1. Ah, vanhoja kunnon vaatepostauksia, näitä lisää =) Totta puhuen minulla on hieman ikävä niitä aikoja, kun olit kotona ja ehdit blogata useammin..
    Eniveis, kaikki otetaan ilolla vastaan - ihania käsityöpostauksia ennen joulua, kiitos niistä!
    Ja tämä kaikki kiitollisessa hengessä, toki perhe on ykkönen meille kaikille :)

    Taito yhdistellä vaatteita, se sinulta ei ole kadonnut mihinkään.
    Ihailen.

    VastaaPoista
  2. Ihania!
    Mä olen kokonaan luovuttanut vaatteiden yhdistelyn kanssa. En vaan enää jaksa tapella tytön kanssa. Se kulkee kuin rönttäliisa =(. Adidaksen ja Niken urheiluvaatteet sen lemppareita. Ulkovaatteet mitä sekalaisimmat. Kiitos Minymon rikkoutuneiden toppisten, on takki ja housut nyt täysin eriparia. =( Ja sekaan raitapipoa ja eriväristä raitahuivia. Koko komeuden kruunaa Legon kirkkaat toppahanskat pitkillä varsilla TAKIN PÄÄLLÄ pidettyinä. Ai niin, ja tukka räjähtäneellä takkuisella ponnarilla. Huoh. Kulkekoon, mut hermot ei riitä enää tappelemiseen.
    Ihana katsoa näitä seesteisiä tytön asuja. Mitä en varmaan koskaan enää näe tyttäreni päällä. (Ilman kiristystä ja lahjontaa...)
    Pojat...Automies on iloisesti ja siististi pukeutunut aina. Se haltsaa sen homman.
    Pantton räjäyttää vaatteensa hetkessä ja heittää kaikki muut nurkkaan, paitsi paidan. Eli peppu vilkkuu sillä joka ikinen päivä.
    Että silleen. pitäisköhän tuota komeutta joskus kuvata? Heh...
    Entinen lastenvaatefriikki on luovuttanut ja suuntaa tytön kanssa kierrätyskeskukseen jatkuvasti. (En suostu maksamaan isoja rahoja vaatteista joita en voi sietää...kamala minä.)

    VastaaPoista
  3. Kiva postaus. :) Harmittelen myös lastenvaatteiden liiallista värien käyttöä. Kauniit, hillityt värit ovat paljon kauniimpia ja niitä voi sitten piristää pikkaisen jollakin värillä... Huonosti löytyy mielestäni mukavan harmonisia värejä lastenvaatteissa. Kauniita vaatteita taasen!

    VastaaPoista
  4. Mä kans tykkään ostaa toisen sieltä ja yhden täältä ja kolmannen muualta. Vaikka mun ostokset onkin yleensä sitä popin ja h&m:n linjaa :)

    VastaaPoista
  5. Kauniita settejä teidän "puodissa" ;)

    Näin menee meilläkin, yks sieltä toinen täältä ja vaikka isompana varastoon kun mieluinen löytyy.

    VastaaPoista
  6. Ihania!

    Osaatko muuten sanoa, mistä Gantia kannattaisi ostaa? Asun Tampereella, mutta mielestäni Stockalla ei juuri valikoimaa ole. Huuto.netikään ei ihmeitä tarjoa:( lähinnä pojille etsin siis...

    VastaaPoista
  7. Ihana vaatepostaus, sinä osaat kyllä tuon vaatteiden yhdistelyn, loistavasti! Sinulla on sitä silmää :)

    VastaaPoista
  8. Moi! Voisitko laittaa vahan infoa niista Pompun Soreleista, (muistinko oikein?) mika malli teilla on ja pieni analyysi eli onko olleet hyvat. Tarvittais semmoinen poikkeuksellinen juttu kuin lampimat kengat tahan perheeseen.
    Kiitos & hauskaa Tukholmaa!
    CalGirl

    VastaaPoista
  9. Ihania vaatteita. Toivotan Sinulle Halauksien Kera Onnellista Uutta Vuotta.

    VastaaPoista
  10. Ihailen johdonmukaisuuttasi, sillä itse hankin sekä näitä vaaleita, maltillisia värejä että kirkkaita. Ei kannattaisi, eivät sovi aina yhteen. Mielelläni luen ja katselen vaatepostauksia lisääkin, saan inspistä.

    Mutta nyt teen paljastuksen...! Olen bongannut blogissasi muutaman meidän vanhan vaatteen, jotka olet tainnut löytää kirpparipöydältäni...:) Nyt tiirailin tarkkaan, olisivatko ikksin farkut meiltä, mutta eivät ole, meillä oli samanlaisilla taskuilla jotkut bobosta hankitut, en muista merkkiä. Mutta miten hauskaa, että joskus näkee, että omat kiertoon laitetut ovat löytäneet hyvän kodin!

    VastaaPoista
  11. Ihana lukea taas vaatejuttuja:) sinulla on niin mahtava kyky kauniisiin yhdistelmiin... Ihanaa uutta vuotta sinulle ja perheellesi!

    VastaaPoista
  12. Moikka kaikki :)

    Kiitos Miikkis, tosiaan ei oikein aika enää riitä vaatepostauksiin mutta yritän parantaa tapani. Ja kaikkia käsitöitäkään en jaksa kuvata, mutta suuremmat kyllä yritän :)

    anrinko, kuulostaa haasteelliselta :D Mutta niinhän se menee, varmasti jokaisen lapsen kanssa joskus. Nyt on tytällä vielä selkeä käsitys mikä on tyttä ja poikavaate, mikä on ihana ja mikä ei. Olen henkisesti valmistautunut että jossain vaiheessa mielipiteet ovat yhtä selkeät, mutta maku tyystin eri kuin omani.

    Nina, kiitos. Tosiaan "hempeet" vaatteet loppuvat monesti kokoon 92 cm - h a r m i. Saahan niitä vähän metsästää. Kesällä valkoisen vastapainona meilläkin on kirkkaita värejä, ja näin kun tekee niin luulen ettei kyllästymistä pastelleihinkaan tule.

    Katja, ei popin ja henkan linjassa mitään vikaa olekaan. On meilläkin molemmilla lapsilla vaatteita em. kaupoista kuin myös Prismasta/kirpparilta ja Kapp Ahlista -jotka koetaan monesti brandivaatteiden täydelliseksi vastakohdaksi. Minulle merkki on aika lailla se ja sama, kunhan vaatteen ulkonäkö, mitoitus ja laatu ovat paikallaan :)

    Ida-Antonia, hyvä tyyli -kannatan ;)

    Myrmeli, itse ostin aiemmin Gant:ia Tampereen Nanoukista joka oli koko SUomesta lempparilastenvaateliikkeeni. No sitähän ei enää ole :( meiän G:t on suurimmalta ostin ysmystä, ja loput Laurettesta ja Stockalta. Joku paita Daisy&Donista.

    Kiitos Nanna ♥

    CalGirl, anteeksi että vastaus kesti. Sorelit on muistaakseni Yoot Pac Juniorit. Kot ovat nafteja, pompulla on 38 koko kun muuten jalka on kokoa 37. (ja samaa olen kuullut muualtakin). Todella loistavat kengät, lämpimät, ei voi kun suositella. Nuo on ostettu Retkiaitasta Helsingistä.

    enkuli kiitos ja toivotan samaa sinulle ♥

    Violette, on meill'kin jotain kirkasta, joka sitten aina aiheuttaa minulle harmaita hiuksia ja lisähankintoja :D Ja mielenkiinto heräsi... jos ostan jo sinulta vaatteita niin voisin sen tehdä ehkä suoraankin?

    Anonyymille kiitos ja ja toivotan kaikille tasapuolisesti oikein hyvää Uutta Vuotta!

    VastaaPoista
  13. Hyvä ehdotus! Olen miettinyt, miten parhaiten hoitaisin meiltä liian pienet vaatteet kiertoon, enkä ole vielä keksinyt täydellistä tapaa. Tavaraa kun kertyy hyväkuntoisista aina kovasti kulutettuihin asti. Pidän sut mielessä, kun seuraavan kerran teen kaappien tyhjennyksen:)

    VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥