3.8.2015

Ulko-oven maalaus - Tikkurila Unica Akva

Kuvien jälkeen olette ehkä samaa mieltä että meillä on, jos ei maailman, niin ainakin Etelä-Suomen rumin ovi. Se on ihmetyttänyt meitä ja herättänyt kummastusta myös naapureissa sekä tuttavissamme. Sellanen persikka, wtf. Jos minä olisin ostanut taloon oven, olisi se puun värinen, sileä ja siinä olisi vaakaan kapeita ikkunoita ja vieressä olisi korkea ikkuna, mutta näillä mennään mitä on annettu. Oven maalaus ei ole silti ollut korkealla prioriteetilla tekemislistassa  koska on tässä sitä sun tätä muutakin ollut. Ovi kyllä hiottiin jo kolme vuotta sitten ja se piti maalata perään mutta kas kas, homma on vähän jäänyt. Nyt sisuunnuin ja sanoin miehelle että maalaan oven vaikka itse.Päätin maalata oven Tikkurilan Unica Akvalla, joka on vesiliukoinen maali ja sopii niin ulos kuin sisällekin. Maalit ostettiin Prismasta, bonarit juu nou. Väriksi valikoituu Takorauta, harmaalla ei voi mennä pieleen ja talon sokkelirappaus on samaa sävyä kuin myös ulkoportaat eli oven edusta. Ovi oli tarkoitus maalata aluksi vain sisäpuolelta, koska en enää kertakaikkiaan kestänyt katsoa olohuoneesta keltaista kajoa tuulikaapin oven läpi.

Ensin pesin oven maalipesulla ja niin kuin aina, mies tuli auttamaan minua ja teipattiin reunat ja ARGH! kaikki kamalat pikku-ikkunat. Sen jälkeen maalattiin pokat ja oven sisäpuoli kerran ja vaikka ovi oli vielä ihan kirjava, hihkuin innosta.

Niinhän siinä sitten kävi että kun oven sisäpuoli oli maalattu toisen kerran, päätimme maalata oven samantien myös ulkopuolelta. Lopullisesta pinnasta ei tullut ihan niin sileä kun olimme ajatelleet mutta ovi oli silti niin hyvä että tartuimme pensseleihin. Oven kaikki urat ja nuo uritetut ikkunat tekivät maalaamisesti todella haasteellista, eli siihen nähden olemme erittäin tyytyväisiä lopputuloksseen, harvemmin sitä ulko-ovea tulee niin tarkkaan syynättyä.Kun ovea maalattiin päältä, selvisi samalla tarina kamalan värin takaa -ovi oli alunperin maalautettu tämän väriseksi! Laitoimme lapun talteen sillä haluan muistaa mitä väriä ei ikinä haluta minnekään. Olin myös tähän asti luullut että ikkunat ovat jotenkin viallisia mutta ne onkin tarkoituksella sellaisia veikeitä... selvä. Nyt kun ovi on harmaa, saimme kiitosta myös naapureilta.... ja taisipa yksi bellan ystävän äiti maalata oman ovensa perässä. Inspistä jakoon!
Tuulikaapin seinä on tarkoituksella maalattu vaaleanharmaaksi jotta likaiset ulkovaatteet eivät tee valkoista seinää niin ruman näköiseksi. Pari kohtaa seinästä pitäisi paikkamaalata kun edelliset naulakot repi maalin mukana... missähän se harmaan maalin jämä on. Ja en siivonnut, tälläistä meillä on eli mitäpä sitä aina siloittelemaan. Onnea on tuulikaappi jonne saa näppärät naulakot ja jonka oven saa kiinni - en ymmärrä miten monissa lapsiperheissä on niin siistit eteiset ja vaatteetkin menevät hengareille, ihan utopiaa meille. Inhoan muuten meidän eteisen lattiaa mutta sen vaihtaminen on niin kallis ja iso juttu ettei olla ainakaan hetkeen sille mitään tekemässä. Miksi täällä on kaikki persikan väristä...19 kommenttia:

 1. Oho, tulipa ovesta kyllä tosi kiva!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Väri sattui kyllä hyvin, ensin ajattelin paljon vaaleampaa mutta tämä on kyllä hyvä :)

   Poista
 2. Hyvin toimii tuo maalaus. Maalattiin meidän vihreät (!) kammottavat ovet valkoiseksi. Kiitti vaan taas vinkistä :)

  -suwilla-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, valumatkaan ei näy pahasti... ainakaan näissä kuvissa :) Vihreätkin ovet kuulostaa mielenkiintoiselta, riippuu tietenkin vihreästä ;)

   Poista
 3. Todella tyylikäs muutos parempaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pinei Lintu, tosiaan tyylikäs on avainsana verruna aiempaan. Pienillä jutuilla voi joskus olla kyllä iso vaikutus.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kyllä ja vaikutukset ulottuvat kauas. Naapurime sekä me itse nyt välillä luulemme että meillä on ulko-ovi auki kun sen kohdalla on tumma "läistkä" eikä vaalea :D Eiköähän tähän silmä pikkuhiljaa totu...

   Poista
 5. Ohoh! Ei tunnistaisi ihan heti samaksi oveksi. Kyllä kannatti maalaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kuulostaa todella hyvältä kuulla se jonkun muunkin sanomana =)

   Poista
 6. Komppaan edellisiä, edukseen muuttui ja laitan korvan taakse tuon maalin. Meillä on nimittäin ovi kerran vaihdettu "takuuseen" kun ei kestä pinta suomen olosuhteita, hah! suomalainen valmistaja suomen olosuhteisiin eikä kestä... no ei siitä sen enempää. Tuolla maalilla voisi entrata ja saada kestämään... ISO KIITOS!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja ole hyvä :) Aika oudolta kuulostaa tuo kommentti, kyllähän ulko-oven pitäisi kestää ulko-olosuhteitakin ja Suomessakin. Voikohan siellä olla sitten joku väärä pohja-aine?

   Meillä on maalattu ulko-oven lisäksi vilpolan katto ja myös sinne piti ottaa sellainen maali joka kestää lämmintä ja kylmää, kosteuden lisäksi koska vilpolassa ei ole lämmitystä. Nyt en tietenkään muista mikä maali se oli mutta joku Tikkurilan ja kaikki maalit mitä ollaan käytetty, ovat mielestäni vesiliukoisia. Tästä maalista on liuotinpohjainenkin versio mutta tämä uusi vesiohenteinen on kyllä kätevä; ei haise, kuivuu aika nopeasti ja pensselit on helppo putsata kraanan alla. Olin ensin ostamassa Clas Ohlsonilta hieman edullisempaa maalia oveen mutta tulin sitten siihen tulokseen että ehkä tälläisessä kohteessa luotan kuitenkin ihan "oikean" maalivalmistajan tuotteisiin :)

   Poista
 7. Tuo ovi on ihan täydellinen nyt, kun sai uuden värin. Entinen väri oli... no melko erikoinen, mutta kai se kävi talon väriin sitten. Jos mie saisin valita ulko-oven, niin ottaisin just tuon mallin ja värin. Niin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samaa mieltä :) Se vanha väri on tosiaan luultavasti mallattu talon väriin mutta rapatussa pinnassa sama värikoodi ehkä nyttää aika eri väriseltä, koska talon keltainen on paljon parempi :)

   Poista
  2. Meillä samanvärinen tilattu ovi. Piti tulla talon värisenä, mutta onkin huomattavasti orassimpi. Talo on vaalean keltainen. Wtf.

   Poista
 8. Onkos maali pysynyt hyvin ovessa?

  VastaaPoista
 9. UP. Kiinnostaisi tuo Rafun heittämä kysymys täälläkin.

  VastaaPoista
 10. Todella suuri muutos ja hyvin sopii! Onko kuinka hyvin tuo maali pysynyt? Me myös mietimme ovien maalaamista, mutta taitaa mennä vaihtoon kokonaan ja tilalle tulee uudet palo-ovet. Harmaan sävyisenä myöskin.

  VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥