18.8.2015

SUP-lautailua Porvoossa


Joku viikko sitten kokoonnuimme Porvoossa Kokonniemen maauimalassa bellan luisteluseuran muokkajoukkueiden kanssa. Piknik-sää oli mitä mainioin ja uinnin sekä eväiden lisäksi oli tarkoitus kokeilla SUP-lautailua (stand-up-paddling). En ollut edes ajatellut aiemmin että lapsetkin voivat tätä lajia harrastaa mutta varsin helpon näköisesti nuorimmatkin kokeilijat laudoilla menivät.Aluksi ohjaaja kertoi hieman laudoista ja siitä mitä niillä on tarkoitus tehdä. Hän myös näytti miten laudalle mennään, miten melaa pidetään, melontapuolta vaihdetaan ja miten laudalla noustaan seisomaan kun meno tuntuu tarpeeksi vakaalta. Mukana oli kelluntaliivejä heille jotka olivat epävarmoja uimataidostaan mutta uimataidolliset lähtivät matkaan liiveittä, turvanaru kuitenkin tiukasti nilkkaan kiinnitettynä. Eräs lapsista teki terävän huomion "Vaikka osaisi uida, voi putoamista säikähtää niin ettei muistakaan miten uidaan".Laudat ovat todella vakaita ja osa kokeilijoista menikin rohkeasti tavallisissa vaatteissa suppailemaan ja kaikki pysyivät laudoilla, onneksi. Meidän J innostui hommasta niin paljon, että kyseli jo oman laudan perään ja vaikka lautakaupoilla ei vielä lähdetty niin lupasin harkita asiaa jos into jatkoo ensi kesänä. Alkoi nimittäin kiinnostamaan minuakin vaikka nyt en koittamassa käynytkään.


Kannattaa ehdottomasti kokeilla SUP-lautailua jos vähänkään kiinnostaa, vaikutti rannaltakin katsottuna todella helpolta lajilta aloittaa. Itse en kyllä tohtisi ihan tavallisissa vaatteissa lähteä sillä tyynelläkin säällä siltä laudalta kyllä tippuu kun tarpeeksi pelleilee.


5 kommenttia:

 1. Mielenkiinnolla olen pikkaisen seurannut tuota, ja olisi kiva kokeilla. Porvoonjoen jollain kiskalla? vuokrataan noita lautoja, mutta en minä kyllä halua Porvoonjoessa suppailla, yäk.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, miksi Porvoonjoessa ei voi SUPppailla? Itse juuri ajattelin että ensi kesänä mentäisiin koko perheenvoimin sinne koittamaan kun siinä aika mukavat maisematkin olisi... jos niitä ehtii tasapainoilulta nyt edes katsoa :D

   Poista
  2. Porvoonjoki on niiiiiiiiiiiiin likainen. Keskikesällä siinä ei kehtaa enää edes koiraa uittaa, haisee kuin rankkitynnyri. Kauheata liejua rannassa. Alkukesästä voisi toki, mutta vesi on silloin niin kylmää.

   Poista
 2. Olen nähnyt tuota harrastavia täällä Vaasassakin, näyttää hauskalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla monelle jo ihan vanha juttu tämä SUPailu mutta olen itse niin hitaalla että tosiaan vasta nyt jotenkin innostuin tästä. Saa nähdä menenkö ensi kesänä koittamaan :D

   Poista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥