25.7.2015

Suomen kaunein ohitustie ja rullaluistelubaana


Todella. Kuulostaa hassulta mutta vaikka itsekin olin alunperin Savonlinnan ohitustietä vastaan niin voi morjens että se on upea. Kaupunki on kaivannut ohitustietä kipeästi sillä aiemmin Olavinkadun ruuhka oli aivan järjetön. Koko katu eli kaupunki seisoi päästä päähän joka päivä neljän aikaan ja silloin ei kannattanut minnekään lähteä autolla. Kun ohitustie - suunnitelmat tulivat niin olin varma että maisema menee aivan pilalle mutta tie on suunniteltu suorastaan nerokkaasti. Kaupungista tietä ei edes näe mutta nyt kaupungin ohi ajaessa näkee sellaiset maisemat että 60 rajoituskin tuntuu liian isolta. Ohitustien mukana tuli Suomen magein rullaluistelubaana, tämä pesee Kaivopuiston mennen tullen ja nykyisin meillä onkin aina rullat mukana Savonlinnaan mennessä.J on käynyt muutaman kerran jo rullailemassa kotonakin ja muutenkin nuoren miehen otteet on sellaiset, että tuntuu syntyneen luistimet jalassa. bella sen sijaan lähti ensimmäistä kertaa ja varovaisemmin tänä vuonna liikkeelle vaikka tyttö luistelua harrastaakin. J tuli rullilla ja me muut menimme autolla torille lounaalle ja takaisin bellakin luisteli. Itse tällä kertaa kävelin sillä niskakramppisena en halunnut ottaa riskiä että niska menee pahempaan kondikseen. Kevyenliikenteen väylällä on mahtavien maisemien lisäksi sileä asfaltti ja ruuhkaa ei ollenkaan, vaikka kävelijöitä ja pyöräilijöitä väylällä onkin. Jos asut saviksessa etkä vielä harrasta rullaluistelua niin nyt viimeistään kannattaa alottaa.Rullaluistimia on nykyisin aika vaikea löytää. Ilmeisesti nyt skeitit on tulleet takaisin muotiin scoottien jälkeen ja rullaluistelu on ihan out. Löysimme bellalle viime vuonna juurikin Savonlinnasta uudet Karhun luistimet puoleen hintaan ja koska ovat säädettävät, menevät useamman vuoden. Jiille jäi edelliset luistimet pieneksi tänä vuonna mutta niin ikään alesta löytyi uudet InterSportista. J käyttää K2:n luistimia sillä niissä on kepeahko lesti ja pehmeä kenkä joka sopii myös allekirjoittaneen jalalle hyvin. Nyt etsimme vielä miehelle uusia luistimia sillä hänen luistimistaan on jotain rikki, koon 46 koon luistimien löytyminen leveällä lestillä tuottaa kuitenkin hieman haasteita kun luistimia ei mieletöntä valikoimaa kaupoissa tällä hetkellä ole.

Luulen että kotona J ei käytä kuin rannesuojia ja vissiin toivottavati kypärää mutta nyt kun olin itse mukana niin komensin polvisuojatkin päälle. Vaikka en ole ikinä nähnyt pojan kaatuvan pirueteista ja hypyistään huolimatta niin eipä sitä ikinä voi tietää mitä tapahtuu. bella olisi ottanut selkäpanssarinsakin jos olisin antanut, kyynär-, polvi- sekä rannesuojat kuitenkin riittävät mielestäni luisteluun. Taitoluistelussahan ei kypärää käytetä ollenkaan eli hieman on ristiriitaista tämä lasten turvallisuuvarustelu.4 kommenttia:

 1. Onks siellä Savonlinnassa nyt lämmintä? On niin lämpöisen näköisiä kuvia.
  On kyllä ihana kaupunki, käytiin viime ja tänä kesänä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. me olimme tällä kertaa saviksessa vain neljä päivää, juurikin kelien takia. ne neljä päivää olivat hyviä mutta sitten taas säät huononivat. Savonlinna on mahtava kesäkaupunki ja harmitti että tänä vuonna visiitti jäi niinkin lyhyeksi mutta ensi vuonna taas uudestaan!

   Poista
 2. Kivan näköistä :)
  Täytyy muuten sanoa, että joskus aina hallilla mietin miten hurjaa, kun aloittelevillakaan taitoluistelijoilla ei ole kypärää päässään, vissiin kuitenkin harvoin päät jäähän iskeytyy? Mitenkäs, kun käytte ulkojäällä, pitääkö silloin olla kypärä?

  Rose

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on Rose todella hurjaa. bella oli yksi harvoista joka piti kypärää mutta joukkueeseen siirtymisen jälkeen jäi kypäräkin. En tiedä vaikuttaako se näkyvyyteen tai tasapainoon mutta toisaalta, eipä niitä pahoja kaatumisia tunnu tapahtuvat. Tytöt osaavat myös kaatua todennäköisesti otenkin hallitummin ja ovat takaisin ylhäällä ihan käsittämättömällä vauhdilla. Pitää vaan toivoa ettei tosiaan mitään vakavaa satu.
   Ulkojäillä bellalla on aina kypärä päässä, koulussa se tietenkin on pakollinen mutta myös kotikentällä luistellessä tyttö käyttää kypärää. Ulkojäillä varmasti kaatumisiakin tapahtuu helpommin/yllättävämmin koska jäät ovat yleensä epätasaisempia.

   Poista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥