14.7.2015

Kylmän kesän sukat/ Lang Touring


Kuten todettu, neulomisintoni on ollut kateissa. Olen aloittanut kolme uutta työtä viimeisen kuukauden, parin tai kolmen aikana ja mikään ei etene. Niitä edelsi eräs työ jonka tein kolme kertaa, purin ja lopulta nakkasin koko homman roskiin. Että ihan pikkasen on nyt hakusessa ollut tämä tekeminen. Sinänsä tekemisen puutteesta ei kuitenkaan voida puhua koska kaikki aika on mennyt pihalla puutarhahommissa.

Lauantaina lähdin viemään äitini Savonlinnaan ja ihan viime tingassa heitin vielä käsilaukkuun kasan lankoja ja väärän kokoiset puikot, sillä näköjään kaikki nelosen Cubicsit ovat taas poikki. Minulla onkin jemmassa aika kiva kasa Langin Touringia joka sattuu olemaan yksi lempparisukkalangoistani. Lanka on paksua ja siitä valmistuu ennätysnopeasti pehmeät ja kutittamattomat sekä vesipestävät sukat. Ja syy miksi minulla on sitä lankaa iso kasa on ennenkuulematon. Joskus keväällä Eiran Langat laittoi sellaisen lanka-alen pystyyn että meinasi mennä puikot väärään kurkkuun. Muistaakseni kaikki hyllylangat olivat puoleen hintaan, oikeasti. Minähän kiiruhdin töiden jälkeen putiikkiin jossa sai kyllä käyttää itsehillintää viimeiseen asti, sillä se kuka on liikkeessä käynyt, tietää että siellä on P A L J O N vaikka mitä ihania sekä laadukkaita lankoja. Malabrigohylly meinasi katkaista aasin selän mutta livautin siitä vain yhden vyyhdin kassalle kasaan, maksoin äkkiä laskun ja juoksin liikkeestä ulos. Mukana oli kaksi kassia Langin lankoja, pääpaino Touringissa ja mietteet joululahjaskissa. Koska langat olivat edullisia heittäydyin minäkin ja ostin sen värisiä lankoja mitä normaalisti en, kuten keltaista ja tummansinistä.


Nelosen Cubicsien puutteessa loin Savonlinassa lauantai iltana tavallisille nepan pyöröille Magic Cast On:lla 2* 8+8 silmukkaa (kaksi sukkaa kerralla juu nou) ja tein lisäyksiä joka kerroksella kunnes työssä oli 2* 14+14 silmukkaa per sukka. Jatkoin lisäyksiä joka toisella kerroksella kunnes silmukoita oli 2* 24+22 (24 on se jalkapohjan puoli).

Harmaalla langalla posottelin noin 25 kerroksen ajan jonka jälkeen vaihdoin vaaleanpunaiseen ja hetken jo luulin että sukista tulee tavanomaiset. 20 kerrosta vaaleanpunaista, vaihto turkoosiin ja niin alkoi homma hahmottua. Turkoosilla 10 kerrosta ja kantalapun alotus ja kantalappu siis sille puolelle missä on 24 silmukkaa eli jako kolmeen = 8. Kantapään käännön jälkeen kavennukset joka kierroksella (matala jalka) kunnes kaikilla puikoilla on 22 s ja kymmenen kerrosta tropiikin veden värillä ja ja kello oli 04 yöllä eli ooppera seis ja nukkumaan.

Seuraavana iltana Sipoossa lähti sukkiin keltainen lanka. Joo, näistä ei todellakaan tule tavanomaiset, ajattelin ja jatkoin innoissani neulomista neulemojon viimein löydyttyä. Luulin että keltainen olisi sukkien viimeinen väri mutta hiljaa hiipi mieleeni ajatus että laitetaan vielä jotain väriä ettei varret jää liian lyhyiksi, mielessäni kummitteli tummansininen. Pieni mallaus kun oli 20 kerrosta keltasella valmiina ja lopullinen valinta osuikin valkoiseen. Valkoisella 26 kerrosta joista kuusi viimeistä käännetään sukkien nurjalle ja ommellaan kiinni. Raitojen langanpätkien pätkien päättely ja kahden illan sukat on valmiit!


Miehen kommentti oli ettei ole kyllä ihan sun tyypillisen väriset sukat... en yllättynyt. Mutta nämä onkin minun kylmän kesän sukat ja juuri oikean väriset sellaiset. Nyt menen ostamaan niitä puikkoja, pakko varmaan vaihtaa metallisiin koska kalliiksi tulee kun nuo muuten niin ihanat cubicsit paukkuvat aika herkästi poikki.


10 kommenttia:

 1. Tosi kesäiset villikset. Mäkin tarvitsisin. Nyt jalassa ihan perus vaaleanharmaat. Tai oikeastaan tarvitsisin auringon. Että voisin nakata villasukat jalstani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistä tuli tosiaan suorastaan värien ilotulitus verrattuna mitä yleensä teen :) Harmaalla ei voi mennä huti, se on kyllä villasukkien paras väri! kesää edelleen odotellaan täälläkin, kohta toin on jo aika syksylle. Ehtiihän sitä kesästellä sitten ensi vuonnakin :)

   Poista
 2. Ihanat villasukat, villasukkia on kyllä tarvinnu koko kesän... ikävä kyllä. Tuntuu että ilmat vaan viilenee ja niimpä minä aloin neulomaan huivia anopin tuomasta vironvillasta, yleensä kesällä en neulo mitään. toivotaan että villasukat ja neuleet saa vielä heittää nurkkaan ennenkuin loma loppuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole minäkään näin paljon villaa neulinut kesäsin, nyt kuitenkin viileät säät ovat tehneet sen että voi olla sisällä ja kädetkään ei hiostu villasta -ihan mahdoton kesä :)

   Poista
 3. Voi miten ihanat sukat! Itse olen käyttänyt koko kesän sukkia. Näköjään nykyisin joudun käyttämään ympäri vuoden huonon ääreisverenkierron takia. Harmi, etten voi itse enää neuloa ollenkaan. Tosin en sukkia osais tehdäkään. Kantapää tökkii pahemman kerran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna! Minäkin käytän villasukkia vuoden ympäri. Varpaa on aina jäässä, jopa Floridassa :D En neulonut itsekään villasukkia 30 vuoteen mutta nykysin tuollaiset syntyy parissa illassa. Se kantapääkin on ihan helppo kun sen kerran tekee, etenkin yksinkertaisena.

   Poista
 4. Ihanat! Sun blogi oli tuossa muutama päivä sitten mainittu villasukkien ansiosta myös Etelä-Suomen Sanomissa:)

  VastaaPoista
 5. NÄMÄ ON NIIN HERKUT! Värit on ihan syötävät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, onkin kyllä ihan sun värit Minna -sulla on aina niin upeita värikkäitä tekeleitä -toimit hyvin inspiksenä :)

   Poista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥