4.7.2015

No mitä Typyn tilalle?

Sisältää myös blogin kautta saatuja tuotteita.
 
Hah! Loppusuora häämöttää. Täällä kerroin mitä kaikkea oli tehty, sen jälkeen on tehty vielä lisää ja nyt alkaa olla tämän kevään ja kesän viimeiset punnerrukset käsillä. Tavoitteet on saavutettu eli kaikki mitä tapahtuu tämän jälkeen on pelkkää ekstraa ja puuhastelua. Aikataulussakin pysyttiin, meillä on tänään pieni grilli-iltama ja halusin että nämä nyt tehdyt työt on tehty siihen mennessä. Viimeinen kunnostetta laatikko on länsiseinän pieni laatikko missä on vuoden ajan ollut tehohoidossa Sihteerikkömagnolia Susan. Typy siirrettiin ruukkukasvatukseen sillä laatikkoon on tarkoitus kasvattaa Alppikärhö. Oikeastaan sen on tarkoitus kasvaa seinää ylös ja toivon mukaan peittää mahdollisimman iso ala ruskeasta (yök) lautaseinästä. Sain Alppikärhöntaimen taannoin Mustilasta (kiitos ihanat naiset M ja J ♥) ja tunnustan etten tätä ennen ole yhtään perehtynyt kärhöihin. Mustilassa kuitenkin näin miten upeasti ne kukkivat joten voin vain toivoa että tämä onnistuu. Ja kyllä, olen salaa suunnitellut kärhöjä jo muuallekin...
Ensin mies hakkasi naulat terassin seinään ja minä pingotin väliin narua jotta kasvi voi kasvaa ylöspäin. Nyt jos joku voisi vielä kertoa menikö ne sinnepäinkään? En usko että tämä ihan hetkessä ylös asti kasvaa niin laitoimme nyt vasta puoleen väliin narua jotta se ei turhaan haperru ajan saatossa. Typyn lisäksi laatikosta siirrettiin pois Kotkansiipi saniainen, yritän levittää niistä vastapäiseen kukkapenkiin seinämän naapurin tuija-aitaa vasten. Laatikosta tyhjennettiin (jep, taas) vanhat mullat pois ja salaojitusta parannettiin lisäkivillä ja soralla. Tilalle laitettiin uutta puutarhamultaa ja kaivettiin kuoppa kärhölle. Kuoppaan laitettiin ohjeen mukaan hiekkaa ettei vesi jää juurille ja kärhö istutettiin vinoon, noin 15 senttiä syvemmälle kun taimi oli ruukussa ollut. Vielä kertaakaan ei ole ollut näin epävarma olo istutuksesta mutta tehty mikä tehty. Kunnon kastelu ja that’s it! Nyt ei auta kuin odotttaa että se tuosta lähtisi kasvamaan, hetikään ei ole lian nopeasti.

Kärhön eteen istutin siemenestä kasvatetut Tarharistikin taimet. Näistä pitäisi kasvaa sellainen maan peittävä matto mutta niin onnettomilta näyttävät että olen hivenen epäuskoinen. Äitini kuitenkin oli sitä mieltä että kyllä ne siitä lähtevät ja ensi kesänähän sen näkee. Jos Tarharistikit ei lähde kasvamaan niin ostan ensi kesänä sitten jotain muuta peittokasvia joka pitää kosteuden laatikossa kuivempanakin aikana. Sitä paitsi peittokasvit ovat ihania! sen lisäksi että näyttävät kauniilta niin eivät anna sijaa rikkaruohoille –mii laikii. Alppikärhö on muuten väriltään valkoinen ja tarharistikit pinkkejä eli vastaava väritys kuin viereisessa laatikossa mutta toisinpäin, aatuhan oli vaaleanpunainen ja maanpeittokasvi tuoksumatara valkoinen.


Ensi kesänä voitais vaikka rakentaa vähän nätimmät portaat tuohon...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥