30.7.2015

henkkamaukka yllätti!


Tokaluokkaliselle tytölle on aika veikeää etsiä ja löytää vaatteita. bella on varmasti helpoimmasta päästä, hän pitää lähes kaikesta, haluaa pitää melkein kaikkea ja vaatekaapilla ei suurempia draamoja ole. Toisaalta juuri siitä syystä hänellä on aika paljon kaikkea: mekkoja, hameita, tunikoita, t-paitoja, pitkähihaisia, 3/4osa hihaisia, shortseja, leggareita ja paljon eri väreissä.Tällä hetkellä suurin osa vaatteista on Ralph Laurenin, Tommy Hilfigerin ja Gapin mutta kyllä sekaan mahtuu muitakin merkkejä, niin ruotsalaisketjujen vaatteita, merkkivaatteita kuin lasten omiakin vaatemerkkejä. Koska vaatekaappi on aika lailla 140 senttistä nyt, olen pikkuhiljaa alkanut etsiä seuraavaa kokoa ja voi elämä.

Kuten tuhannen kertaa mainittu, muuttuu lasteenvaatteet aika radikaalisti kun mennään koon 128 cm ohi. Tämä tapahtui meillä jo vuosia sitten mutta muutama vuosi sitten Floridasta ostut vaatteet ovat kantaneet pitkälle ja hankintoja on täytynyt tehdä niin vähän että kivoja on löytynyt sieltä ja täältä. Nyt kun tyttö itse haluaa kulkea kaupoissa valitsemassa vaatteita, on ongelma kirjaimellisesti silmien edessä. bella tietenkin tykkää niistä vaatteista jotka on ajateltu teini-ikäisille ja ne on siellä meidän osastolla koska kokoskaala on 128-170... siinä sitten perustellaan leopardikuosisen napapaidan sopimattomuutta 8-vuotiaalle ja yritetään saada järjenhiven mukaan koulu- ja leikkipuketumiseen. 

Ilokseni huomasin että henkkamaukka on tehnyt jotain aivan mieletöntä, nimittäin muuttanut pienten lasten osaston vaatteet jatkumaan 140 senttiin asti. Vähän liian myöhäistä meille mutta iloitsen vilpittömästi teidän muiden puolesta jotka näin saatte lisäaikaa alakoululaisten pukeutumoiseen sopivalla osastolla. bella bongasi kivan kisuneulen osastolta vaikka olimme sillä viereisellä, jossa ei muuten ollut ainottakaan ostettavaa vaatteita. Koska bella tykkäsi paidasta ja se ei näyttänyt ihan mahdottoman pieneltä kehoitin tyttöä kokeilemaan vaikka koko olikin 140cm ja wau! neule mahtui päälle ja eiköhän tuo mene koko talvikauden. Katsoimme osaston muutenkin läpi ja ostimme myös valkoisen pupuneuleen. Mikäli kissapaita olisi ollut siinä isompien tyttöjen osastolla olisi pituus loppunut navan yläpuolelle ja neuleessa olisi todennäköisesti lukenut Wild pussy tai jotain muuta yhtä järjetöntä mitä niissä paidoissa yleensä lukee, parempi näin.

Olen ostanut myös Billieblushilta muutamia paitoja jotka eivät ole ihan pienten lasten juttuja mutta kuitenkin vastaavalla tavalla kivoja. Benettonilta löytyi aika kiva Minni-paita ja yksivärisiäkin paitoja toki kaapissa on hyvä olla. bella käyttää koulussa yleensä farkkuja kunnes tulee niin kylmä että päälle vedetään ulkkarit. Suurin osa farkuista on nyt Gapin ja Tommy Hilfigerin ja mallina bootcut tai slim. Cubukselta löytyi housut joissa on todella paljon joustoa ja vaikuttivat miellyttäviltä jalassa, suosittelen tsekkaamaan jos lapsi on slimmimpien farkkujen ystävä. Kun ilmat kylmenevät ja ulkkarisäät koittaa, on bellalla koulussa yleensä hame tai tunika ja sukkikset.


Tuntuu hurjalta että tokaluokkalainen käyttää kokoa 146/152 ja tulee väkisinkin mieleen että mistä ostamme vaatteet parin vuoden päästä. Toisaalta aikuisten osastolle siirtyminen voisi olla helpotus koska sieltä tuntuu löytyvän silmään sopivampia vaatteita kuin siltä lastenosaston isommalta puolelta. Onneksi on merkkejä jotka tekevät myös laadukkaita ja ajattomia vaatteita ja vaatekaapin voi muodostaa sille pohjalle, kunhan jaksaa vähän etsiskellä näitä tosi kivoja juttuja joukkoon.12 kommenttia:

 1. Tämä oli mukava ylläri tälle äidille, kiitos siis vinkistä! Ei ole hetkeen tullut henkkamaukalla käytyä, mutta täytyypä kurkistaa pian heidän valikoimansa. Meillä kun vähän samanlainen ongelma, tytär aloittaa ensimmäisen luokan ja vaatekoko on jotain 128/134 luokkaa ja myöskään minä en suostu enkä halua että hän missään glitterileopardihirvityksissä kulkee. Taannoin olimme Lindexillä kouluvaateostoksilla ja kaikki kiva loppuu kokoon 122 ja isompien osastolta saa etsimällä etsiä, että edes yksi käyttökelpoinen vaate löytyisi, annoin tästä kyllä myyjillekin palautetta. Mikä se onkin, että jo alakoululaisen pitäisi näyttää pieneltä aikuiselta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, ilo on puolellani :) En itse käynyt pitkään aikaan henkassa, kapparissa enkä Lindexillä koska ne vaatteet isompien puolella oli aivan toivottomia. Kun Kapp Ahl julkaisi Hamptons mallistot aloin katsoa niitä läpi ja Lindexiltä bongaa ehkä yhden sopivan vaatteen kaudessa. Henkassa tyttö käy kollaamassa tilpehöörit ja nykyään sitten vaatteetkin niin tulee pyörähdettyä. Pitää toivoa että suunnittelijat olisivat heränneet ja siasivat jotain järkeä siihen isompien lastenkin vaatesuunnitteluun. Tuo palaute on varmasti paras tapa toimia, kunhan vaan menisi eteenpäin oikeaan paikkaan.

   Poista
 2. Meillä on yhdeksänvuotias 150cm pitkä tyttö. Vaatteiden osto on hankalaa. Nyt käytössä hoikalla tytöllä alkaa olla 170cm vaatteet lindexiltä ja henkkamaukalta. Niillä pärjäämme ensi talven ajan. Mitäs sitten tehdään? Aikuisten vaatteissa on valtavat kaula-aukot ja kummallisia lantion muotoja. Niitä ei todellakaan voi käyttää. Naisten osaston S koko vastaa jotain 160cm vaatteita, joten saa siirtyä 10 vuotiaana jo M kokoisiin vaatteisiin. Kyllä on vaatteissa hieman eri mitoitus kuin 80-luvulla. Kengät ovat nyt kokoa 39. Lasten osaston koot alkavat niissäkin loppua. Haastavaa on.T.Pia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on tosiaan pitkä tyttö ja voin kuvitella ettei ole helppoa läytää vaatteita. Perusyksivärisiä vaatteita varmasti löytää vero Modasta tai Henkasta mutta sellaiset kivat ja hieman lapsekkaat vaatteet on varmasti kivenalla 160 senttisissä vaatteissa. Hmm, muistaakseni Benettonilla muuten menee vaateet lastenpuolella 160 senttiin, kannattaa ehkä tarkistaa?

   Tuo kenkäongelma on myös meille tuttu. Tarrat loppuu kokoon 35 joka etenkin pojalle tuotti vaikeuksia ekalla ja tokalla luokalla. bellalla taas on leveä jalka eli tarvitsisi levempiä lasten kenkiä ja sellaisia ulkoiluun sopivia, tietenkin haluaisi tarrat kun ne on koulussa nopeammat mutta koko on jo 36 eli kaikki mm. Viikkarin lastenmallit on ulottumattomissa.

   Poista
 3. Kovin tuttua...meidän ekaluokan aloittava on jo huimat 140cm pitkä ja vaatekoko alkaa tosiaan olla 146. Ei ole helppoa löytää ikään sopivia vaatteita tämän ikäiselle ja pituiselle lapselle. Henkkamaukalta löytyy vielä osittain asiallisia housuja isompien puolelta, mutta paidat ja mekot, ihan nounou. Viime kesänä tytölle kesävaatteita etsiessä henkkiksellä tuli vastaan lyhyenlyhyet farkkushortsit, joihin oli painettu ympäriinsä "sweet candy". Tuli siinä mietittyä että kuka näitä oikein suunnittelee. Muiden ketjuliikkeiden kanssa pitkälti sama juttu. Tyttö ei onneksi, vielä, tykkää itsekään leopardikuoseista tai napapaidoista, kaupoissa katselee haikeana pienten puolella että tää olis ihana. Vaatekaapin pelastaja on tällä hetkellä pomp de lux, jota löytyy erityisesti paitojen ja mekkojen osalta paljon. Myös Nextiltä löytynyt mieleisiä, kuten Benettonilta. Lisäksi futista harrastavalla tytöllä on jonkin verran myös urheilumerkkien vaatetta. Aika paljon saa kyllä mielikuvitusta käyttää, että löytää lapselle ikään sopivaa vaatetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen myös ollut järkuyttynyt niistä teksteistä mitä tyttöjen vaatteisiin laitetaan. Onkohan ne arvottu googlesta jonkun kielitaidottoman toimesta vai miten ihmeessä tehdään pienille lapsille vaatteita joissa lukee mm. Kiss me! Pompilta on meilläkin ollut jotain mutta vähenemässä määrin. En pidä siitä että pitää tilata 200 eurolla tai sitten tulee järjettömät toimarit. Nextiltä tilattiin aikoinaan lähes kokonaisia mallistoja kunnes rikottiin se 116cm rajapyykki ja vaatteet muuttuivat radikaalisti, nyt katson kyllä nextin läpi mm. Tallinnassa käydessä mutta ei ole yksittäisiä vaatteita lukuunottamatta kummempaa tullut vastaan. On tämä aikamoista metsästystä :)

   Poista
 4. Niin tuttua... Meillä tehtiin kompromissi napamittaisten collegepuseroiden kanssa ja niitä on nyt kaksi, mutta alle pitää aina pukea pitkä toppi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuttu juttu, meillä on myös yksi Stadiumita ostettu lyhyempi college lyhyillä hihoilla ja ehtona että alle laitetaan pitkä toppi ;)

   Poista
 5. Tosi kiva asia. Poika 6-v 133 cm eli 134 joissain jo 140 koko käytössä. Tosin ei tuo kauaa auta, mutta silti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poikien vaatteet ovat isompia kuin tyttöjen, eli tämä on varmasti poikien vanhemmille ilouutinen.

   Tyttöjen vaatteiden mitoitus on nykyisin niin hurjan kapea että jos lapsi on hiemankaan raamikkaampi tai esimerkiksi harrastaa, joutuu helposti käyttämään jopa kahta kokoa isompaa kokoa kuin pituus määräisi. Muistan kun aikoinaan ostin juuri henkasta tyttöjen puolelta yksiväriset paidat Jiille koska ne olivat hoikalle pojalle paljon parempia mitoitukseltaan kuin leveämmät poikien paidat :)

   Poista
 6. Aika jännä homma, että itse en koe mitenkään ongelmalliseksi löytää kivoja tyttöjen vaatteita koossa140-14 cm. Aloin oikein miettiä, että mitäs merkkejä tytöllä kaapissa onkaan ja onhan siellä: Pomp de lux, Benetton, Lindex, KappAhl, H&M, Hilfiger, Peak, Warp... Juuri kävimme Lindexillä ja mielestäni siellä oli oikeinkin kivoja perusvaatteita myös isommille tytöille, myös KappAhlin Hampton-mallisto on ihana. Myös Nextillä on mielestäni kivoja vaatteita.
  Omasta mielestäni myös lasten vaatteiden koot pitävät tätä nykyä kohtuu hyvin paikkansa, oma hoikka, paljon urheileva tyttöni on 142 cm pitkä ja käytössä on vaatteet kokoa 140-146 cm. Mahtuupa vielä H&M:n 134-140 kokoisetkin vaatteet päälle.
  Meillä ehkäpä ennemmin ongelmana se, että kauniita ja tyttömäisiä vaatteita löytyy liikaa :)

  Rose

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitipä tähän vielä lisätä, että myöskään Zara ei petä koskaan :)
   Rose

   Poista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥