21.4.2014

Pojan huone, koputa.

Tuntuu vähän hassulta esitellä meidän kotia tai huoneita kun meillä on ihan tavallinen koti. Itse kuitenkin saan tärppejä mitä tavanomaisimman tuntuisista asioista joten ehkäpä tästä jollekin joku tärppi löytää.  Meillä on monet asiat ratkaistu käytännöllisyys huomioiden ja tingitty ulkonäkökriteereistä ja etenkin lastenhuoneissa on mietitty toiminnallisuus ja säilytys ennen äidin visuaalisia mieltymyksiä. Minulle tärkeää on että tavaroille on oikeat paikat ja siivoaminen on helppoa, en esimerkiksi halua että tavaroita säilytetään sängyn alla. Molempien huoneiden värimaailma on sovittu yhdessä ja monet kalusteet ovat ”vanhoja” joten jo valmiiksi mieleisiä. Me ei vaihdella kalusteita kausittain tai trendien mukaan vaan kaikki tavaramme ovat aika perus klassikkoja ja monet olleet meillä tai minulla jo yli 30 vuotta. Sisustusmakuani on varmasti muokannut omat lapsuuden kotini joissa on ollut paljon esimerkiksi Muuramen, Artekin ja Kukkapuron kalusteita, eli aika modernia ja selkeää ja hyvin vaaleaa. Moni tämän päivän ”trendi” onkin minulle tuttu jo lapsuudesta.

Erotuksena lapsuuden kotiin, meillä on myös paljon Ikeaa. Vaikka tuossa ruotsalaisessa mielipiteitä jakavassa tavaratalojätissä on myös laadutonta kertakäyttökamaa, on se silti mielestäni erinomainen kotikauppa ja valikoima on valtava. Etenkin keittiömme on saanut koon muutoksen johdosta paljon uutta täytettä kaappiin tarjoilukulhojen ja vastaavien asioiden muodossa. Vaikka Ikeassa moni asia on plagioitu lähes suoraan jostain klassikosta, istuu meillä lähes samassa tilassa sulassa sovussa esimerkiksi Muurame ja Malm-lipasto.Mutta siihen pojan huoneeseen. Meidän teini on minimalisti. Hänellä on aika riisutun oloinen huone mutta silti omistajalleen mieleinen. Jii ei juuri kirjoituspöytää käytä paitsi Legoja kasatessaan. Pöytä on kasattu vanhasta Muuramen kolmosesta sekä Muuramen nepparihylly-modulista ja pöytälevyn leikkasi isi lasten vanhan yhteishuoneen pöytälevystä. Olisimme pojan kanssa halunneet ensisijaisesti lasilevyn mutta sellaista ei Ikeassa ollut oikeassa koossa joten päädyimme kierrättämään edellisen pöytälevyn. Pöydän keskimmäinen laatikko on teipattu washiteipillä. Hänellä on myös tv-taso jonka olen itse suunnitellut ja teettänyt seitsemän vuotta sitten turkulaisessa NollaNollassa. Tason päällä on kaksi suojaavaa lasilevyä ja jos niitä ei olisi ollut valmiina, olisi tason päälle teetetty vaneri. TV-tason sijoitus tähän asuntoon aiheutti hieman harmaita hiuksia, kunnes keksin että pojan huone on täydellinen sijoituspaikka tasolle. Taso kätkee sisäänsä pelikoneet, stereot, pelit ja lähes kaikki muut pojan tavarat. Huoneessa on myös Muuramen Jungmanni sänky joka toimii samalla sohvana ja itseasiassa sänky on puolikas edellisessä kodissa olleesta Muuramen kerrossängystä. Työtuoli on pojan oma heräteostos valinta Anttilasta (ja näin huoneeseen ei tullut Artek 69 tuolia kuten tytöllä) ja minä osti Fatboyn rahin heräteostoksena Stockalta.


Moni varmasti karsastaa sitä, että huoneen seinät, lattiat sekä kalusteet ovat valkoisia mutta valkoinen on yksi pojan lempiväreistä. Väriä ja kotoisuutta tuo lähes päivittäiset vaatemytyt lattioilla, koulutavarat tuolilla ja sekalainen sortimentti äidille outoa tavaraa pöydällä. Nyt huoneessa on siistiä koska poika on mökillä ja meillä pääsiäisen suursiivous menossa. Jii olisi halunnut maalata yhteen seinään koko seinän kokoisen kirkkaan vihreän DC:n logon mutta tunnustan että ylipuhuin/lahjoin hänet pois siitä ajatuksesta sillä se ei tuntunut kovin kauas katseiselta ratkaisulta. Sen sijaan yllätin hänet hankkimalla lumilautojen seinäkiinnityssarjat ja maalauttamalla (isillä) seinään vuoriston silhuetin. Tämä oli hitti ja vaikka pari yksityiskohtaa huoneesta vielä puuttuu, niin poika tykkää kovasti lumisesta lautailuteemaisesta huoneestaan.


Olen yrittänyt puhua että laitettaisiin seinälle joku hylly mutta sellaista hän ei kuulemma halua, vaan …riippumaton. Tahkolla otimme hyppykuvia joista on tarkoitus teettää taulu(ja) seinälle. Sängyssä ei käytetä päiväpeittoa, koska todellisuutta on se ettei poika sänkyä kuitenkaan aamulla petaisi ja päiväpeitto vaan lojuisi pitkin lattioita. Sängyssä on aina yksiväriset pellavalakanat joita meillä on useammassa värissä ja joista poika suosii tummanharmaata. Isot farkkutyynyt on ostettu H&M:stä kuten myös pikkutyynyt ja elikkotyynyjä olisi tarkoitus lisäillä kun sopivia tulee vastaan. Granitista ostettu yölamppu on kytketty kaukosäätimeen sillä mallista puuttuu katkaisin. Värisävyt huoneeseen on valikoitu pojalle mieleisistä väreistä sekä hänen lumilaudoista joista valkoinen Burtonin Shaun White on käytössä ja niin ikään Burtonin Star Wars lauta säilytetty keräily- sekä sisutusarvonsa takia. Ennen kesää huoneeseen asennetaan vielä pimentävä rullaverho ja sängyn päähän on tulossa ”yks juttu”. Matto heitettiin tuolin alle jotta lattia ei naarmuuntuisi mutta kesäkaudeksi se todennäköisesti otetaan pois, siihen jää nimittäin aika ikävästi kiinni pieni tekoruohosilppu (muistaakseni matto on ostettu Ikeasta joskus suunnilleen silloin kun se tuli Suomeen). Meillä on muutenkin talvella enemmän mattoja lattioilla sekä taljoja tuoleilla. Kesäksi aina hieman kevennetään, on helpompi siivotakin kun on vähemmän tekstiilejä.
 
Tälläinen on meidän just kohta teini-ikäisen pojan huone ja ainakin toistaiseksi ollaan kaikki tykätty, täällä nimittäin välillä ollaan me muutin esimerkiksi katsomassa telkkaria.

29 kommenttia:

 1. Näyttääpä hyvältä! :) Kyllä tuolla kelpaa majailla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milla! kiva kun ehdit jättää kommentin <3

   Poista
 2. Kiva huone pojalla! Minulle tärppinä tuli laudat seinällä ja kiva vuoristosilhuetti... mahtava idea! :)

  VastaaPoista
 3. Kiva huone ja Aku Ankoista plussat! ;) Täällä miehellä monen sadan Akkarin kokoelma ja poika lukee myös! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan niitä Aku Ankkoja on joka paikassa :D Itsekin lapsena olin suurkulutaja ja olen ihmetellyt ettei tytö niitä lue, vaikka lukea osaakin. Aku on niin klassikko ja itse pidän noista minitaskareista kun niiden selkämyksistä tulee kuvio, pitäisi vähän täydentää kun muutama numero taitaa puuttua..

   Poista
 4. Näyttää oikein mukavalta ja mikä parasta jos itse asuja on tyytyväinen!!! Toi vuoristo silhuetti on kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ja tärkeintä on että huoneen omistaja on tyytyväinen, hänenhän se huone on eikä meidän muiden. Olen ollut iloinen että makumme käyvät yksiin ja huone on meille molemmille mieleinen.

   Poista
 5. Kiva kun laitat lasten huoneista kuvia. Olenkin odottanut niitä ja saanut ennenkin sulta "tärppejä". Viimeksi ainakin ikean vaatekaapit... ja tämän postauksen myötä aloin miettimään pitäskö munkin hellittää ja suostua ettei päiväpeittoa olisi pakko käyttää, kun meillä sama homma ettei se eksy sänkyyn kuin harvoin ja nalkuttamalla :( Ainut mikä mua vaan häiritsee on se että meilläkin sänky on myös sohva ja pojan kaverit tulevat istumaan sinne likaisilla housuillaan. Silloin kun on kylmemmät kelit niin ulkohousut riisutaan, mutta enhän mä nyt voi sanoa pojan kavereille että housut pois kun alla on vain boxerit.... Häiritseekö sinua hiekkaisilla housuilla sängyssä istuminen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla että aiemmistakin postauksista on ollut hyötyä!
   Toistaiseksi hiekka ei ole ollut ongelma, nuo taitavat olla skeittiparkissa suurimmaksi osaksi niin pysyvät aika siistinä (viimein).

   Isompi ongelma on keinonurmi, jota kantautuu meille joka paikkaan ja se jää sukkiinkin kiinni niin, ettei edes pesussa irtoa. Pojat könyävät olkkarissa sohvalla ja matoilla ihan samalla lailla kun Jiin huoneessakin ja samoissa paikoissa könyää poika itsekin esim. yövaatteilla, eli sinänsä eroa ei ole. Jossain vaiheessa jos juurikin hiekkaa alkaa kantautua sisään, pitää miettiä uudestaan mutta sitten se kyllä olen minä joka sen sängyn aamulla petää, tiedän sen jo valmiiksi. Aika usein poika kuitenkin heittää peittonsa sängyn päälle eli sinne lakanoille asti tuskin ulkoliat menevät vaikka sisään kantautuisivatkin.

   Poista
  2. Minuakin häiritsee, kun meidän pojan kaverit tulee olkkariinkin samoilla vaatteilla kuin ovat ulkona, kesäaikaan siis. Kai tämä on nipotusta, kun on valinnut lapsen, niin sitten ei voi odottaa, että paikat pysyy siistinä/puhtaana. Pääasia tietysti että lapsella käy kavereita kylässä. Pitäis varmaan ostaa tekstiilipesuri jos sillä saa sohvan puhdistettua?

   Poista
 6. Lastenhuoneet ovat minusta aika vaikeita sisustaa, mutta tämä on kyllä onnistunut huone kaikessa yksinkertaisuudessaan. Yksinkertainen on kaunista pätee onneksi aina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saija! Ihan totta että lastenhuoneet ovat hankalia, etenkin pienten lasten kohdalla kun suurin osa tavaroista olisi helpointa lapselle pitää esillä. Sieltä välistä pitää sitten löytää sellaisia järkikompromisseja :)

   Poista
 7. Onpas kivat nuo lumilaudat tuossa! Ja varmasti pojan mielestä paras seikka kun tuli yllärinä ÄIDILTÄ! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen että olen edes hitusen cool lasten mielestä kun lumilautailen. Yritän kovasti löytää niitä yhteisiä juttuja, että välit säilyisivät avoimina läpi murrosiänkin, katsotaan miten käy :)

   Poista
 8. Minkä kokoinen tuo telkkari pojan huoneessa on? siis tuumakoko :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Telkkari on meidän olkkarin vanha telkkari eli 32".

   Poista
 9. Piti sellaistakin vielä kysyä että missä poika tekee läksyt kun ilmeisesti ei koulupöydän ääressä? Keittiössä, lattialla?? Meillä on tehty vuosikausia lattialla läksyt...molemmat lapset. Eivätkä muuta tapojaan vaikka ehdottelen että pöydänkin ääressä ne voisi tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne tehdään yleensä koulussa tai olkkarin lattialla tai ruokapöydällä. Luulen että niitä on joskus tullut tehtyä kirjoituspöydälläkin, ei vaan nyt tule yhtään kertaa mieleen :D SIlti mielestäni pitää olla kirjoituspöytä huoneessa, ehkä niitä siinä vielä jossain vaiheessa tehdään kun ikää tulee lisää. Tyttö käyttää ahkerasti omaa työpöytäänsä, hän on kova askartelemaan ja piirtämään joten pöydän käyttöaste on sen mukainen.

   Poista
 10. Onpa kivan näköinen huone pojalla. Hienon näköistä nuo lumilaudat ja vuoristo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos marru! Vähän vuoristoja tänne laakeeseen Suomeen :)

   Poista
 11. Tosi kiva huone! Tyylikäs & valoisa. Oma 11v poikani viihtyisi tuolla varmasti :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Miehen kanss amuuten juteltiin pöydän sijoituksesta ja hän ei pitänyt automaattisesti oikeana ratkaisuna että pöytä laitetaan ikkunan eteen, joka taas minusta on automaatia. Niin me miehet ja naset ollaan erilaisia :) Paras työskentelyvalohan se luonnonvalo on, paitsi tietysti pimeänä vuoden aikana.

   Poista
 12. Mistä nuo lumilautojen seinäkiinnityssarjat ovat peräisin?
  -Paula

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiinnityssarjat ostin Helsingin Burton Storesta, ovat siis Burtonin omat sarjat ja niillä voi laudan kiinnittää mtös vinoon tai vaakaan, Paketissa on muistaakseni kolme kiinnikettä (myös tytön lauta on näillä kiinni omassa huoneessa) joista on helppo myös napata lauta pois mäkeen lähdettäessä.

   Poista
 13. Tosi kiva huone! Shaun Whitea fanitetaan täälläkin. Meillä ei ikinä ole ollut työpöytiä lapsilla, läksyt on tehdään joko ison ruokapöydän ääressä tai lattialla.

  Kiva kun laitat postauksia teidän kauniista kodista!
  CalGirl

  VastaaPoista
 14. Tuo on totta, yhteinen <3 (kaikille mieluinen) tekeminen on todella tärkeätä! Terkkuja Rukalta jossa on koko päivän satanut lunta :)

  VastaaPoista
 15. Heipsan,

  Satuin taas blogiisi ja pakko oli jättää kommentti tähän postaukseen... Ihana pojan huone! Tyttöjen kivoista huoneista löytyy vaikka mitä inspiskuvia, mutta pojille on vaikeampi löytää. Meillä on 8v poika ja nyt pitäisi laittaa hänen huone vähän isomman pojan huoneeksi ja tästähän sai vaikka mitä vinkkejä. Mistä muuten on tuo koulupöydän tuoli peräisin? Ihanaa kesän odotusta sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, oikein mukava kuulla! Tuoli on Kodin Ykkösestä :)

   Poista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥