3.4.2014

Pientä pintaremonttia keittiössä

Meidän keittiö on ihan ok. Siis siihen nähden että se voisi olla todella paljon kamalampi ja sillon olisimme todellisessa pattitilanteessa. Keittiö on sen ikäinen ettei sitä ole vielä järkeä remontoida mutta noin 5-10 vuoden päästä voisi sellaista jo ajatella. Meidän vanhaan kotiin jäi minun suunnittelemani todella laadukas HTH:n keittiö; kaihoten muistelen valkoisia vetimettömiä korkeakiiltoisia kaapinovia, hidastimia, mustaa kiveä sekä välitilan peiliä. Lattian musta kivilaatta oli täydellinen. Nyt meillä on harmaat ovet, vetimillä joihin jää vaatteista kiinni, puiset tasot ja välitilassa ehkä jotain puristelaattaa jossa yhdessä laatassa on ikäänkuin monta laattaa samassa. Laatan väri on harmaansininen ja sauma-aine... onkohan tuo joku punatiilen värinen suunnilleen. Kuten todettu, ei ihan omaan silmään nappi mutta ei ihan mahdotonkaan. Kun ostimme asunnon, sanoin että kaappien paikkoja vaihdellaan ja välitilalle on tehtävä jotain. Ja nyt on tehty.


Amatöörimäisesti unohdin ottaa ennen kuvat mutta luulenpa että teemme saman tempun keittiön toiselle puolelle ja pääsen vielä korjaamaan asian. Nyt siis maalasimme sen puolen keittiöstä, jossa harvemmin laitetaan ruokaa, ellei sitten leivota. Ensin pesin laatat ja sitten sudimme päälle kerroksen Otexia. Tartuntapohjamaali on todella riittoisaa ja tuollaisesta pienestä purkista riittää useampaankin välitilaan, riippuen toki keittiön koosta (snadi purkki maksaa noin kympin). Meillä välitilaa nyt kertyi reilu 3,5 metriä ja purkista ei tainnut mennä puoliakaan.


Maalarinteippiä meni sitäkin enemmän ja revimme ensimmäiset teippaukset pois Otexin levitttämisen jälkeen ja jätimme seinän kuivumaan yöksi. Seuraavana päivänä uudet teipit ja mies telasi ensimmäisen kerroksen maalia pintaan. Mikäli kaakelit haluaa kaakelin näkösiksi, kannattaa pintaan laittaa kaakeleiden maalaukseen tarkoitettua maalia. Me halusimme välitilan muistuttavan seinään ja siksi maalasimme sen samalla seinämaalilla millä loppuasunto on maalattu ja maali levitettiin telalla. Laattasaumat jäävät tietysti näkyviin mutta se ei tässä kohtaa haittaa. Seuraavana päivänä päälle levitettiin vielä yksi kerros maalia ja se näyttää riittävän ja nyt puuttuu enää silikonit pöytätason ja seinän välistä.
Toinen puoli meidän täytyy pestä jollain todella stydillä aineella koska sillä puolella on liesi ja liesituuletin. Uskon että tämän onnistumisen innoittamana projekti saadaan alulle hiema nopeammin kun tämä ensimmäinen vaihe, jonka itseasiassa alotin miehen ollessa matkoilla jotta alkaa tapahtumaan. Kaappien siirron yhteydessä muuten huomasin että voisi taas karsia, vaikka muuton yhteydessä jo karsittiinkin. Tuntuu että on liikaa mm. mukeja ja laseja joita ei ikinä käytetä. Toisaalta, olen aika höveli ajattelemaan että lasten on kiva juoda siitä ja tästä.. vaikka monien mukien ja purkkien säilyttäminen on todella hankalaa, hyvänä esimerkkinä 25 senttiä korkeat Ice Age ja Saapasjalkakisa mukit ;) Mitenhän nämä on ikinä mahtuneet puolitoista kertaa pienempään keittiöön...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥