17.7.2012

Ooppera on keskeytetty

eilen illalla, koska satoi niin paljon vettä. Ja ei tarvinnut mennä edes oopperaan sitä todetakseen, riitti kun kuunteli katon rummutusta ja katseli kadulla virtaavaa vesimassaa. Että hyvää kesää vaan ja nauttikaahan auringosta sateista! Eipä tarvitse miettiä riittääkö vesi pelloille ja voi ihan estoitta ihailla vehreitä maisemia ja upottaa jalkansa silläkin kohdalla Saimaaseen johon vesi ei yleensä yllä. Oikeasti en tiedä on mitään yhteyttä Saimaan poikkeuksella vedenkorkeudella ja koko kesän kestäneillä kaatosateilla mutta voin edes leikkiä hivenen marttyyrimaisessa olotilassani että on. No ei kai tässä mitään, on sitä ennenkin vietetty sateisia kesiä. Ei nyt tule yhtään mieleen joka yltäisi tälle tasolle mutta olen aivan varma että sellaisia on ollut.. Ehkäpä totuimme vähän liian hyvään viimeisen parin kesän aikana kun ainoastaan hellevaatteet ja viilentävä järvi riittivät koko kesäksi. Aikansa kutakin niinkuin vanha kansa sanoisi.

[kyllä mua nyppii]

Eihän se sade mitään tekemistä varsinaisesti estä. Mutta vaikka lapset nauttivatkin vesisodasta ja mutaleikeistä, en kyllä enää parin viikon jälkeen usko että hekään varsinaisesti iloa repivät kalastuksesta kaatosateessa ja ihan oikeasti ei meidän isikään jaksa siellä rannalla leikkiä Paavo Pesusientä virvelin kanssa joka ilta. Ja tuolla ulkona on kylmä. Kyllähän kaatosateessakin voi uida jos olisi lämmin vaan kun ei ole. Mun mielestä kesällä kuuluu paistaa aurinko mutta missä on mun rusketusraidat! Lapsille yritän pysyä positiivisena ja toissa päivänäkin nökötettiin Lipalla kun kesäsadekuuro (vaadin käyttää kuuro sanaa myös yli kolme tuntia kestävistä rankkasateista) yllätti puistoilijat kesken kesärientojen. "Haha, kattokaapa lapset miten täyttä tänne lipan alle tuli! Aina sama juttu kun sade yllättää Savonllinnassa, ihmiset kerääntyvät Lipalle sadetta pitämään ja kassakone käy". Mikään ei voita onnellisia lapsuusmuistoja melankolian keskellä.

[kertakäyttösadetakki]

Sataa sataa ropisee. Jossain vaiheesa olemme varmasti jo ohittaneet jo koko asian uutiskynnyksen ja jos sinä olet aiheesta jaksanut tänne osti lukea niin onnittelen. Kesän opetuksena voi pitää tällä kokemuksella että sattuma tosiaan suosii valmistautunutta ja ne kolme vuotta käsilaukussa kannetut kertakäyttösadetakit olivat lopulta sittenkin tarpeen. Kertakäyttösadetakki on kevyt, siinä on huppu ja sen voi stailata tosi kivaksi solmulla 120 senttiselle lapselle. Suorastaan nerokas läpinäkyvä muovi mahdollistaa kaupungille valitun asukokonaisuuden ihailun myös sateen yllättäessä. Pure genious sanon minä! Illalla on käyttötestin toinen osa sillä minun pitää vielä saada se pari metriä muovia taiteltua takaisin siihen pikkupikkumuovipusssiin seuraavaa käyttöä varten (jahas, mies aloittikin juuri harjoituksen). Saattaa olla että käyn jossain vaiheessä vielä kertaalleen tutkimassa Partioaitan minisadetakkivalikoimat. Ja toiseksi, kun ostat pienen sateenvarjon, osta sellainen josta oikeasti pidät. Ei ole mitään järkeä viettää koko kesää sateenvarjon alla joka on vähän  "off".  Jään miettimään millaiseen sontsaan investoin.

[ja se pääkallohauta]

Toistaiseksi saviksen saldona on yksi pääkallohauta sekä Pieksämäki, joista ensimmäinen etsittiin heti ensimmäisenä iltana Talvisalon Hautuumaalta. Se mystinen kivilaatta jossa on risti, pieniä kuoppia sekä pääkallo. Kukaan ei taida tietää haudan alkuperää joka tietysti tekee asiasta entistä kiehtovamman. Samalta hautuumaalta löytyy minun sukuhautani sekä paljon muistoja. Samaa ei voi sanoa Pieksämäestä jossa en ollutkaan ennen käynyt joten vierailu oli virkistävä kokemus kaiken kaikkiaan. Big Wheels -tapahtuma ei ollut ainoastaan big wheels vaan myös big, sanan varsinaisessa merkityksessä. Väkeä ja autoja taisi olla yli järjestäjienkin odotuksien sillä pois lähtiessämme oli rannekkeet loppuneet portilta. Kerrankin tapahtuma joka on hinnoiteltu hyvin kävijäystävällisesti, aikuiset vitosen ja lapset ilmaiseksi. Sääkin suosi Pieksämäellä, tuulesta huolimatta oli aurinkoista ja jäi sellainen fiilis että Pieksämäelle mennään ensi kesänäkin.

[äiti, me ei mennä tänäänkään Kesämaahan]

Ai ei, sataako siellä? -Joo. No ei mennä sitten mutta mennäänkö Casinolle uimaan? B-suunnitelmat alkaa loppua kesken koska sää on niin  e p ä v ä k a a t a. Mansikanpoiminnat voi unohtaa ja miehen loma alkaa uhkaavasti loppua. Uhmakkaasti olen päättänyt että saadaan tälle viikolle se yksi vähäsateisempi päivä jotta lapset pääsevät Kesämaahan ja viikon loppupuolella suunnataan takaisin etelään. Laitetaan sormet ristiin ja siihen asti vaikka keinutaan tihkusateessa sillä keinuminen on kivaa ja uusi Pikku Kakkosen puisto on kuulema aivan huippu!

























[ x ] 4. hammas lähtenyt, hammaskeijua odotellessa.
[ x ] löytynyt yksi uusi jätskimaku joka maistuu
[ x ] bandana-huivi on the_must_vyö



LEPPOSAMPIA LOMAPÄIVIÄ !

13 kommenttia:

  1. Hih, vaikka ei tää nyt niin hauskaa oo.. ;)

    Täälläkin nyhjätään lomapäiviä sisällä ja mietitään mihin täällä Punkaharju/Savonlinna akselilla viittii suunnata sateella. Pikkusen alkaa jo nyppiä muutaman päivän nyhjöttelyn jälkeen.
    Toinen mikä nyppii on pyykit, kun ei ne kuiva tuolla katetulla parvekkeellakaan tällä kosteudella. Eihän ne ole kun kaks vuorokautta jo siellä roikkunut. Huoh.

    Kesämaa. Se taitaa meillä jäädä välistä, pojat toivoo enemmän pääsevänsä Visulahteen. Mutta nähtäväksi jää onko niitä aurinkoisia päiviä koska..

    Mites Pikku-ässä? Kävittikö leikkimässä? Toisaalta varmasti sekin on niin nähty, kun vastaa Hop Lop:a, mutta ainakin energian purkamiseen hyvä paikka. ;)

    Taisin muuten nähdä teidät eilen illalla Prismassa?
    Tai ainakin poika oli kovin tutun näköinen ja tajusin että sinunhan se taisi olla, kun huomasin myös tutun näköisen pikku tytön isänsä hartioilla. ;D

    -Poikien tyyliin Mia-

    VastaaPoista
  2. No sanoppas se. Kaikki on kosteaa ja mikään ei kuiva. Meilläkin kylpypyyhkeet on patiolla "kuivamassa" mutta eihän siinä niin käy. Miehen kengät on nyt neljättä päivää
    kuivumassa... Ja haisen ihan märälle koiralle :)
    Millainen se visulahti on? Olen liettinyt sitäkin mutta kun ei ole mitään kokemusta paikasta. Mutta olisiko jollain muulla??

    Ja oltiin prismassa eilen! Tyttö on usein olkapäillä, tämä on nyt ensimmäinen kesä ilman rattaita ja hän on ottanut isin aasikseen... Olisitpa tullut juttelemaan :)
    Tyttö oli jo aiemmin saanut jonkun esitteen pikkuässästä mutta ei ole siellä vielä käynyt.. Kun säät on mitä on niin ehkäpä huomenna sinne. Tänään on nimittäin räjäytetty puoli kämppää kun lapset on rakentaneet katakombi-majaa....

    Superkiva kun ehdit jättämään sanasen, nyppiinnytään yhdessä täällä savon seattlessa =)

    VastaaPoista
  3. Sait hymyilemään, vaikka ymmärrän ettei sua ehkä nauratakaan. Kertakäyttösadetakkien viikkaamisharkat. :D Ja hei mä niin aion pohtia että onko mun sontsa varmasti in eikä off. ;)

    Omasta puolesta voin sanoa että just mietin eilen ääneen miehelle että onkohan mussa joku vika kun mua ei ota oikeastaan yhtään pattiin nämä säät. En mä tiedä, olishan se kiva että paistais ja olis lämmin, mutta Suomen kesä nyt vaan on tätä mun mielestä. Eipähän tartte kekkuloida, tai edes harkita kekkuloimista, bikineissä?! ;D

    Kivaa lomaa säästä huolimatta! :)

    VastaaPoista
  4. NIIN totta tuo sateenvarjojuttu, kuten kaikki muukin... Alkaa nyppiä tämä sade... Mun kuvauskeikat siirtyy, siirtyy siirtyy, kunnes tulee talvi..:/. Onneksi niitä ei ole montaa. Eikä tällä sateella tule..

    Meillä juuri tänään puhuttiin rusketusraidoista. "Äiti, mitä ne on?!". Niinpä.

    VastaaPoista
  5. Mä oon vielä töissä ja toivon, että elokuussa on mahtavat säät kun mä lomailen:) Mua ei niin kyllä kauheasti ole säät ottaneet pattiin, mutta johtuu varmaan just tosta etten ole vielä lomalla.

    Toivotaan poutaisia ja aurinkoisia päiviä Savon Seattleen:)

    VastaaPoista
  6. Muakaan ei kyllä nää säät harmita, mutta kyllä se on helppo ymmärtää jos koko loman sataa ja mieluummin haluaisi sitä aurinkoa. Hellekammoisille oikein kiva kesä on ollut! :D Tuo keksijäätelö oli muuten hyvä löytö! Mekin sitä Lotan kanssa ollaan joskus maisteltu.

    VastaaPoista
  7. Noita "paikallisia sadekuuroja" on joo sattunut yks jos toinenkin, yleensä juuri sinne missä me liikutaan.

    No, innovatiivisina lähdettiin flamingoon uimaan. Niin pari muutakin..

    Mä vedän villasukat jalkaan ja lähden tänään hakemaan ne rusketusrajat suihkusta tekorusketuksen muodossa, heippa :)

    VastaaPoista
  8. Kiva, että tykkäsit Pieksämäestä! Big wheels on kyllä huikea tapahtuma! Ihanaa, että meillä on täällä pikkuruisessa kaupungissa joku noin omalaatuinen tapahtuma. Upeita autoja ja hyvä tunnelma. Kävitkö Savon Vintage messuilla samalla?
    Harmi, että en bongannut teiltä :)

    VastaaPoista
  9. Terkut Savonlinnasta myös. Käytiin mekin tänään Pikku2:sen puistossa mutta sateenvarjo ei ole se kaikkein kivin leikkikaveri :)

    Eilen tosin mini totesi että, äiti eikö olekin ihanaa kun on paljon lätäköitä? Mitä siihen sanomaan.
    Ok, mut kerrohan innostuneelle (lue:laiskalle) vähän koordiaatteja sinne Talvisaloon, suunnatakko sankaripatsaan alamaastoon vai yläosiin ja kummalle puolelle.

    T.vakkarilukijasi Milla

    VastaaPoista
  10. Savonlinnassa lasten kanssa sadetta pitämässä minäkin. Lapset olivat varmoja että täällä vain uidaan, veneillään ja kalastetaan (niin kuin aikaisempina kesinä), joten pettymys on kova kun menikin sisähommiksi.. Ja mikä pahinta: kotona länsi-Suomessa paistaisi nyt vihdoin se aurinko!

    Tsemppiä meille kaikille sateen runtelemille :)

    VastaaPoista
  11. Sadetakit ja -viitat olivat kyllä meidänkin reissulla kovassa käytössä.

    Kengiksi valikoitui flipflopit, sillä säässä joka vaihtuu vähän väliä aurinkoisesta sateiseksi, ei ole hyviä vaihtoehtoja. Kumisaappaissa ei jaksa lompsia ja muut kengät olisivat koko ajan märkinä. :-/

    Parempaa loppulomaa teille!

    VastaaPoista
  12. Nina, kyllä tää on sellasta tunteiden vuoristorataa että voidaan nauraa yhdessäkin.

    Ja pitikö meijän hommata yhesä ne sontsat sieltä yhestä paikasta muuten ;)

    Säät on mitä on ja eletään niiden mukaan. Harmittaa tietty kun on lomaa kovin odotettu ja sitten kaikki ne jutut jää tekemättä mitä on suunniteltu. Koitetaan kohta eteläsuomessa uudestaan ;)

    Tanja :D
    Tosiaan, taitaa mennä tän kesän ulkokuvauksetkin aika luovalla aikataululla.

    Katri varmasti onkin. Koska ei tää sade voi kestää ikuisuuksia ;)

    Laura, sepä se. Itellä ihan kiva fiilis kun ei tarvitse töitä tehdä mutta lasten pettyneet äänen sävyt joka aamu alkaa harmittaa todenteolla. Ja kyllä sitä itsekin mielellään auringosta nauttisi kun sisätöitä tekee vuoden ympäri mutta ootellaan kauniimpaa loppukesää ja syksyä :)
    Ja jäde on tosiaan hyvä löytö sillä poika on aika valikoiva jätskien suhteen.

    La Petite Princesse hei ei saa huijata! :D

    Hanna, harmi tosiaan :) Ja en käynyt Vintagella, tällä kertaa ;) Oltiin enemmän nyt lasten ja miehen ehdoilla liikenteessä, ensi vuonna toivonmukaan samanlainen reisu tiedossa, tykättiin kyllä!

    Milla, meidän muksut on kyllä sateenvarjoistakin repineet riemua kun niin vähän on yleensä tarvetta niille :D Mutta tajuan kyllä... Ja se pääkallohauta on sankaripatsaan alapuolella. Eli kannattaa mennä kirkon taka/alapuolelta hautuumaalle ja sitten nousta hieman yläviistoon oikealle ja kävellä samalla eteenpäin perämuuria päin (kyllä on hatara opastus, pahoittelen). Vieresä on kunnostettu vanha rautaristi, tosin niitä on siellä täällä.

    Anonyymi, just toi! Että kun on odotettu sitä joka kesäistä tori-järvi-pikkukakkonen-kesämaa -meninkiä niin ei tämä oikein näin toimi. Höh myös teidän puolesta :(

    -Jassu- :( Sama juttu, tänään sanoin että senkus laitatte rantacrocsit jalkaan kun ei oo kumppareita mukana ja jalat kastuu kuitenkin... Parempia ilmoja myös sinne!

    VastaaPoista
  13. No ois pitänyt tulla, ujous kai iski! ;D
    No mutta oltiin meidän kahden nuorimman kanssa ruokaostoksilla ja piti tehdä pikakierros, väsynyttä porukkaa mukana.

    Me ollaan käyty viimeksi Visulahdessa 4 vuotta sitten, eli onhan tuosta aikaa. Pojat tykkäsi enemmän kun Kesämaasta. Onhan se laajempi ja enemmän selvästi tekemistä. Eli sanoisin että Kesämaasta suurempi versio.
    Kesämaa on meidän isoista pojista niin laimee, ettei sinne enää kannata mennä. ;)
    Visumaassa on (tai ainakin oli) minustakin paremmin eri ikäisille juttuja.

    Ja sade vaan jatkuu.. Aamulla oli täällä jopa muutaman sekunnin auringonpaiste, kummastelin mikä outo sääilmiö se oli. ;)

    VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥