8.5.2012

Sea Life Synttärit etc.

Minulla ei ole yhtään kuvaa Sea-Life synttäreiltä joten kuvitetaan muilla.

Keväällä monessa perheessä juhlitaan synttäreitä. Ainakin meille sataa kutsuja, etenkin toukokuussa, joka viikko. Tytön päiväkodissa on ollut tapana kutsua koko isojen ryhmä, joka tarkoittaa noin 14 syntymäpäiväjuhlia  vuodessa. Tosi monet synttärit on vietetty HopLopissa, muutamat Huimalassa, kotonakin on oltu sekä Sea Life:ssa. Siitä asti kun tyttö oli viime vuonna Sea Life -synttäreillä, on hän ollut varma että myös hänen ensimmäiset päiväkotikaveri-synttärit pidetään samassa paikassa. En nähnyt mitään syytä miksi näin ei oltaisi tehty kun asia tuntui olevan tytölle hyvin tärkeä, joten kalalaanhan me suunnattiin viime viikolla.

Sea Life tarjoaa erilaisia synttäripaketteja joista me valitsimme Seeprahain synttärisetin (voisin vannoa että se oli eri nimellä kun katsoin sitä suunnitteluvaiheessa). Ulkoistin järjestelyn miehelle ja emme tienneet mitä odottaa kun aiempaa kokemusta ei tästä paikasta ollut (ja ilmeisesti ulkoistettu taho ei lukenut Seeprahai-paketin ohjeita ja myyntiehtoja). Hintaa paketilla oli 18 €/lapsi ja lisäksi otimme Napostelupaketin hintaan 3,50 €/lapsi. Oletin että tilassa on kulhoja/laseja/lautasia/servettejä -mutta ei ollut. Olisi ehkä pitäny lukea paremmin teksti netistä. Napostelupaketin lisäksi veimme omia Trip-mehuja, sipsejä sekä popcornia (onneksi emme mitään mikä olisi tarvinnut tarjoiluastioita).
Koska synttärit järjestettiin viikolla, olimme laittaneet aloitusajaksi klo 17:30 ettei tule ihan järjetön kiire päiväkodista. Paikka sulkee ovensa kello seitsemän eli silloin loppuvat juhlatkin. Saimme myös sovittua että kaikki NELJÄTOISTA lasta saavat syöttää kaloja. Pakettiin kuului kaverilahja (en juurikaan pidä tästä tavasta mutta sosiaalinen paine ja niin edelleen) ja lisäksi tyttö sai valita Sea Life myymälästä jotain kivaa kavereille. Joku aika myöhemmin olin hetkellisesti neljäntoista  m e d u u s a n  onnellinen omistaja.

1,5 h on tosi hyvä aika synttäreille Sea Lifessa. Siinä ajassa ehtii napostella, tehdä opastetun kierroksen, kiipeillä pitkin seiniä sekä avata sankarin lahjat. Se lahjojen avaaminen tuntuu olevan hyvin tärkeää niin vieraille kun lahjojen saajallekin, eli sille kyllä kannattaa varata aikaa. Muutamilla synttäreillä ei ole aika riittäny lahjojen avaamiseen ja siitä on tullut hetkellistä harmistusta. Mikäli aikaa olisi ollut 2 h, olisimme laittaneet lapsille jonkun lyhyen DVD:n. Sea Lifen juhlatilassa ei juurikaan mahdu järjestämään aktiviteetteja, ainakaan silloin kun on pöytäpaikka 14 vieraalle mutta tilassa on videotykki.


Kaiken kaikkiaan synttärit oli tosi kivat ja todella äänekkäät (tilassa ei ole mitää ääntä vaimentavaa). Mielestäni tälläisessä paikassa pitäisi olla servetit/perusastiat/kahvinkeitin käytettävissä, mutta jos osaa ennalta varautua ettei niitä ole, niin tuskin tulee ongelmaa. Hintakin on kohtuullinen, kun sitä vertaa vastaaviin muihin palveluntarjoajiin. Lapset tykkäsivät kierroksesta, tilasta ja ihastuivat ihan täysia meduusoihin (en olisi heti arvannut) ja ne ovat olleet myös päiväkodissa vierailulla ahkerasti. (Mies oli kierroksella mukana ja sanoi että ehkä hivenen vanhemmat lapset saattaisivat keskittyä vielä vähän paremmin). Mielestäni vähän hassua oli että hintaan sisältyy ainoastaan yhden aikuisen läsnäolo kierroksella, toisesta olisi pitänyt maksaa 12,50... Kaiken kaikkiaan voin suositella kutsuja Sea Lifessa, mutta en ehkä nuoremmille kuin 5-vuotiaille.

Nyt on juhlittu ja koska aika moni miettii jossain vaiheessa että mitä 5-vuotiaalle voi ostaa synttärilahjaksi niin alla muutama idea. Itse ostimme tytölle lahjaksi toivotut JD Bug potkulaudan sekä Bride Barbien.


***

22 kommenttia:

 1. Asumme ihan vieressä ja varmaan joskus tulee ajankohtaiseksi. Mutta hinta mielestäni aika kallis. Kiitos kivasta postauksesta ja näistä tiedoista!

  VastaaPoista
 2. Moikka Riikka ja mukava kuulla jos tästä oli oikeati hyötyä :)
  Vertasin tuota hintaa Jassun (Blogi Hetki Elämästä) kertomaan Gymiin joka oli muistaakseni 27 €/lapsi. Muistaakseni Megazone on myös hintavampi, Huimalassa on eri hintaisia paketteja mutta tarkempia hintoja en ole viime aikoina katsonut.

  VastaaPoista
 3. niin no jos siihen vertaa. Onneksi lapsillemme riittävät vielä koti tai leikkipuistosynttärit. Jos Liisa joskus pääsisi noin erikoisille synttäreille, niin varmaan haluaisi itsekin.. Kiitos!

  VastaaPoista
 4. Kiva idea ottaa kuva nuista saaduista lahjoista, koska ne ideat on useimmiten hukassa;) Tyttölegoja itsekin mietin nelivuotiaalle kummitytölle lahjaksi!

  VastaaPoista
 5. Onpa kiva postaus!
  Ja tosi perinpohjaisesti kerrottu. Tämän perusteella, jos Tirppa näin haluaa, saatan harkita tuota.
  Nopsteri kun haluaa elokuussa keilaussynttärit, eimitäänlällyä.
  Tammikuussa oltiin hoplopissa :) Muuten kiva, mutta meidän pähkinäallergikolle tuli nougatjädeä. Onneksi huomattiin ajoissa!

  VastaaPoista
 6. Tuo on selkeästi ykkösharkinnassa jos ulkoistettuun joskus päädytään. Ihan mielenkiinnosta kysyn kun ei ole vielä näistä kokemusta, niin tuoko jokainen vanhempi lapsen itse (matkaa kuitenkin jonkun verran) vai organisoitteko kuljetusta jotenkin? Varmaan ihan tyhmä kysymys, mutta kiinnostaa :)
  Ja aika kasa uutta tavaraa siis tuli, tostahan riittää toviksi puuhaa!

  VastaaPoista
 7. Hei!

  Kommentoin tuota hintaa. Eihän se ilmaista ole, mutta samaa luokkaa minusta kuin esim. HopLop. Täällä Tampereen seudulla synttäreitä voi järjestää (ainakin) myös Megazonessa ja talvikaudella Särkänniemessä, molemmat ovat hintavampia.

  Eikä se kotona synttäreiden järkkäilykään ihan ilmaista ole, maksaa sekin! Ja on muutakin "vaivaa": siivous ennen ja jälkeen ja leipomiset sun muut...

  Meillä on poika 7 v ja tyttö kohta 6 v. Pojan synttärit on kahtena vuonna (pojan toiveesta) "ulkoistettu" - onneksi, sillä kymmenkunta tuon ikäistä poikaa pistää niin sanotusti talon matalaksi... Tyttö haluaa kuulemma tänäkin vuonna pitää synttärinsä kotona ja näin tehdään :)

  Aika vaaleanpunaisia lahjoja :) Ja nuo uudet Legot on iiiiiihania!

  VastaaPoista
 8. Niinu, no oikein tarkotuksella otin kun tuntuu että aina on pähkäily päällä, itsellä sekä ystävillä :D Luulen että toteutan tämän tästä lähin joka vuosi ...

  La Petite Princesse, keilaussynttäreitä ei olekaan vähään aikaan ollutkaan. Mistaakseni kun J oli ekalla, niin joka toiset synttärit oli keilahallilla :D Toi on järkkyä että tulee väärät ruoat erityisruokavalioiselle. Ei ole enismmäinen kerta kun kuulen, onneksi tosiaan huomasitte ajoissa!

  -Anni-, ei ole sellaisia kuin tyhmiä kysymyksia :)

  Muutama lapsi tuli kimppakyydillä ja loput omien vanhempien kyydissä. Monesti vanhemmat käy esim. kaupassa sillä välin kun on synttäreillä lapsi, kuten myös allekirjoittanut :) Kun J:llä oli Huimalassa parit synttärit, järjestimme itse sinne kuljetuksen -sillon kutsuttuja tosin oli vähemmän että mahtuivat kahteen henkilöautoon.

  Musta Sea Life synttärit on kivalla teemalla, mutta olenkin eläinfani. Mutta myös mukavaa vaihtelua lapsille sillä voit arvata että meidän alueella aika monet synttärit on Niittarin HopLopissa :D

  Ja tuossa on nyt tosiaan taas vuoden lelut, tai ainakin jouluun asti. Me emme juurikaan ikinä osta leluja lapsille, sillä heille riittää synttäri- ja joululahjoista iloa pitkäksi aikaa. Niitä availlaan yksi kerrallaan, useamman viikon ajan :) Aika liikkistä kun 5 v. tulee kysymään "Äiti, saisinko avata yhen paketin nyt?"...

  VastaaPoista
 9. Varmasti ikimuistoiset syntymäpäiväjuhlat :) Vau!

  Johanna

  VastaaPoista
 10. Anonyymi ehti väliin kommentilla :)

  Joo, joskus itse laskeskelin että kotisynttäreillä tarjoilut, koristelut, virikkeet jne. tekee helposti saman verran, tai ainakin lähelle. Toinen asia myös se että 10-15 noin 10-vuotiasta poikaa kotiin juhlimaan -varsin pelottava ajatus myös minusta :D

  Kyllä meillä lapset saa järjestää kotisynttärit jos haluavat, nyt kuitenkin tyttö oli toivonyt näitä jo vuoden ja poika toivoo eniten Megazone synttereitä tällekin vuodelle. Lapsen juhlasta kyse joten toiveet otamme huomioon tietysti.

  Ja oli kyllä niin tyttölahjoja että ♥ Me annamme yleensä lasten valikoida lahjat kavereilleen (toki hieman katsomme ettei mennä ihan metsään) ja uskon että niin myös monissa muissa perheissä toimitaan, näin ainakin lahja luulisin olevan lähelle mieluista kun kaveruksista on kyse :)

  VastaaPoista
 11. Johannakin ehti :)
  Todellakin oli! Tyttö on ensin odottanut vuoden, jännittäny kuukauden, ollut aivan tohkeissaan synttäreiden ajan sekä sen jälkeen muistanut kaikille kertoa että hänellä oli Sea Life synttärit, eli oli todellakin ajatuksella tässä asiassa :)

  VastaaPoista
 12. Täällä maalla on lähinnä kotisynttäreitä. Joskus kyllä kaipaisin ulkoistettua palvelua. Hoplop löytyy muutaman kymmenen kilometrin päästä, mutta se ei jotenkin ole inspiroinut, matka vähän hankala. SeaLife voisi olla varma nakki jos olisi lähellä vaikka maksaisikin. Nimittäin oli aika hulinaa kun täällä meillä kotona oli viime syksynä 10 8-9-vuotiasta tyttöä ja poikaa (erityistä) viettämässä synttäreitä.

  VastaaPoista
 13. Kiitos tosi paljon tästä postauksesta! Menee tosiaan muistiin meilläkin tulevia vuosia varten. Tuo hinta / sisältö vaikuttaisi ehdottomasti olevan kohdillaan.

  Meillähän oli tosiaan kokeilussa se Gymi ja sittemmin sain kommentteihin hyvän vinkin edullisemmasta vastaavasta paikasta Espoossa.

  VastaaPoista
 14. No joo, teillä on siellä kaikkea kivaa!Upean kuuloinen paikka. Meillä ei paljoa valinnanvaraa ole tai välimatkat siis pitkiä tommosiin, että kotona mennään. Mut Aatun kanssa on kiva, että voidaan pitää tulevaisuudessa pihalla ja sinne on helppo järkätä ohjelmaa (temppurataa tms) mut Eevillä on syksyllä ja saadaan kökkiä sisällä :)

  VastaaPoista
 15. Kiva ja perusteellinen postaus, vaikka se Sea Life onkin Keski-Suomesta käsin tosi kaukana :) Mutta meillä on täällä uusi Lelukauppa, jossa voi alakerrassa järjestää lasten synttärit tarjoiluineen, kattauksineen ja koristeluineen, alk. 79 eur. Vähänkö järjestän siellä 7 vee synttärit juhannusviikolla :)

  VastaaPoista
 16. Meillä on aina järjestetty periteiset kakkua, mehua ja karamelliä synttäreitä ilman sen kummempia tohotuksia ja vieras lahjuksia ja aina on vieraat tykänneet.

  VastaaPoista
 17. Me järjestämme tytön ja pojan (6 ja 4v.) juhlat paikallisessa keilahallissa. Lapset saavat keilata tunnin ja lopuksi on lahjojen avaus ja talon puolesta naposteltavaa ja juotavaa. Varasimme 3 rataa keilaamiseen, ja syötävien kanssa hinta oli 12 lapselta n.130€.

  Tuo Sea Life kuulostaa kivalta, mutta meidän lapset eivät vielä jaksaisi keskittyä kaloihin pitkäksi aikaa. Ainakaan jos mukana on 10 kaveria :)

  VastaaPoista
 18. Meillä oli ekat "ulkoistetut" synttärit, kun poika täytti 9v vuodenvaihteessa. Varasin kentän lähiurheiluhallista, tunti sählyä ja 1/2 tuntia syömisiin ja lahjoihin. Ja hinta minusta todella kohtuullinen, alle satasella päästiin ja vieraita oli reilut 10kpl.. =)

  Kauhulla odotan seuraavaa vuodenvaihdetta, kun poika haaveilee megazone tai hoplop- synttäreistä..mun mielestä ne on liian kalliita.. =/

  VastaaPoista
 19. Mahtavan paljon tullut kommentteja, huisia :)

  Katja, tosiaan täällä päin tuntuu että kotisynttärit aslkavat olla niin harvinaiset että niitä toivotaan. Ymmärrän että liki teini-ikäiset pojat haluavat mielellään esim. Megazoneen, sillä kyllähän pienemmile lapsille keksii helpommin kotona aktiviteetteja.
  Toinen on tämä nykyinen kiireinen elämänrytmi, tuntuu ettei aika riitä perusarkeenkaan, saatikka työpäivän jälkeen vielä syntärikutsujen pitämiseen, menisi meillä ainakin viikonlopulle. Kyllä me silti kotisynttärit järkätään jos sellaisia toivotaan, ja onhan meilläkin joka vuosi kotisynttärit kummeille ja muille kuin pk/koulu-kavereille :)

  Ole hyvä Jassu :) Pitääkin käydä vielä siellä sun kommenttiboksissa tsekkaamassa. Sain itse myös loistavaa tietoa siitä sun GYMI-postauksesta, eli kiitos :)

  Sini, säätakuulla olisi minustakin kiva järkätä pihalal synttärit! J:llä on pienenä itseasiassa ollutkin, nykyisessa kodissa olisi kyllä mahdollista mutta hivenen haasteellista :)

  Terhi, tuo lelukauppa kuulostaa kivalle. Minä muuten näin.... hmm, Kuopiossa lelukaupassa juuri sellaisen mahdollisuuden :) Hinnat taitaa laskea mitä kauemmaksi mennään stadista, vai miten on? Toisaalta pk-seudulla luulisi kilpailun laskevan hintoja.

  Niina K, niin meilläkin :) Nykyisin on molemmilla lapsille kahdet synttärit, kavereille ja sukulaisille omansa. Kesällä kahvitellaan mummolassa muurikkaletuilla ja kesämielellä J:n synttäreitä ja toukokuussa kotona mummon tekemällä täytekakulla ja mutakakulla serkkujen kanssa Padmén synttäreitä :)

  Triinu, joo! Keilasynttärit onkin kivat. J on tosiaan ollut monilla sellaisilla ja nyt muutamaan vuoteen ei ole ollut, luulen että tuttö on vielä väh'än liian pieni niihin. Ehdotin täksi vuodeksi J:lle mutta pojat haluavat *ylläriylläri* Megazoneen =D

  Anonyymi, säbäsynttäreillä on täälläkin oltu ja lapset tykkäsivät tosi paljon. Taitaa etenkin pojille upota kaikki joukkuelajit synttäreiden muodossa.

  Tuo hinta kuulostaa tosiaan edulliselta, en ole edes täältä päin kysellyt mitä kustantaa. Megazone on minustakin hintava, toisaalta pojalla on noilla synttäreillä vieraita huomattavasti vähemmän kuin 14 kappaletta :D
  Hän sai ekat megazonesynttärit kun tuli kymppi täyteen ;)

  VastaaPoista
 20. Hyvä postaus! Meillekin on alkanut tulla noita synttärikutsuja vaikka E. onkin vielä pieni, ja toki olen myös miettinyt millaisia synttäreitä pienelle pojalle voi järjestää. Vaikka meillä ollaan ehkä vielä vähän liian nuoria Sealife -synttäreille, on silti mielenkiintoista lukea näistä jo ihan senkin takia, että voi laittaa näitä vinkeejä korvan taakse.

  VastaaPoista
 21. Loistava postaus - taas kerran. Blogiasi on niin ilo lukea.

  VastaaPoista
 22. Kiitokset postauksesta. Meillä on lähiaikoina tarkoitus järjestää synttärit Sealifessä ja itse en ole koskaan edes käynyt siellä. Nyt tuli rauhallinen mieli kun luin kertomuksesi, eli varmasti onnistuvat hyvin. Ja muistan ottaa servetit, lautaset yms mukaan.

  VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥