14.5.2012

"Etkö sä tee ikinä ruokaa?"

-minulta kysyttiin kerran. Tälläinen mielikuva saattaa tulla blogistani (kuulemma), koska täällä ei ole ikinä mitään ruoanlaitosta. Loistava esimerkki siitä miten paljon elämässä(mme) tapahtuu vaikka sitä ei täällä luekaan sanoin tai kuvin. Kyllä minä laitan ruokaa, viimeksi tänään ja jostain syytä tuo keskustelu tuli mieleeni kun kuorin perunoita.Tänään ilakoin koko päivän töissä kun huomasin ettei tänään tarvitse olla missään, siis töiden jälkeen. Mietin että tästäpä tulee rento päivä pitkästä aikaa, ihan hyvä alku viikolle. Ja näin se sitten käytännössä meni.

Aamulla kuuden jälkeen ylös, J:lle aamiaista ja hetken päästä tyttö päiväkotiin. Sitten töihin kuunnellen Aallon Dynastiaa ja töissä ilakoin kun ei tarvitse mennä minnekään kun on hakenut tytön neljän aikaan... kunnes mieleeni tuli yksi kuva villapaidasta joskus jossain ja päätän käväistä Villavyyhdissä. Vähän vailla neljä lähden hakemaan tyttöä päiväkodista ja suuntaamme suoraan kohti stadia. Keskustelimme hieman Villavyyhdissä väreistä ja päästyämme yksimielisyyteen haimme vielä jäden viereisestä Alepasta. On muuten mahtavaa kun tyttö syö eri jäätelöitä, J on hieman kulinaarisesti haasteellinen.

Kun pääsimme kotiin, siivosin kämpän, imuroin, laitoin pesukoneen päälle, viikkasin kuivat pyykit ja tein J:n synttärikutsut sekä laitoin seuraavan päivän vaatteet valmiiksi. Keittiö oli miehen kun pommin jäljiltä joten sen siivoamiseen meni hieman pidempään ja samalla kun tein kaikkea muuta, kanat valmistuivat uunissa. J:n lempiruoka on kanapelti, nyt kun isi on reissussa tehdään pienemmässä mittakaavassa eli kanaa ja perunoita vuoassa. Tämän ruoan laitossa pitää olla nopea, muuten lapset syö perunat sitä mukaan kun niitä kuorii.
Otin vielä yhden valokuvan ja laitoin lapset suihkuun ja nyt 20:45 on hetki aikaa istua kunnes patistan lapset nukkumaan. Mihin aikaan muuten teillä menee 5-11-vuotiaat lapset nukkumaan? Täällä lähtökohta on kello 20 mutta käytännössä 21:een mennessä.


Kuten olen jo aiemmin todennut, on toukokuu aika mieletön. Tuntuu että jokainen arkipäivä on jotain, mennään tukkaputkella ja viikot on valmistautumista viikonloppujen tapahtumiin. Yksi syy on varmasti se että tosi moni tuntuu olevan syntynyt toukokuussa (tästä olisi varmasti jotain tilastoja) ja tietenkin valmistujaisjuhlat ja kevätjuhlat ovat heti kesäkuun alussa. Tänään tuli taas tytölle synttärikutsu ja en voi kun iloita etteivät lapset vielä koe samanlaista kiirettä kun aikuiset. He odottavat aina vain niitä seuraavia juhlia ja nauttivat asia kerrallaan.

Äitienpäivänä kävimme pitkästä aikaa mökillä moikkaamassa mummia ja vaaria. Mukavaa kun on jo hupparikelit ja pääsee harrastamaan pitkästä aikaa kesälajeja. Tytöllä oli kova sulkapallon opettelu päällä ja poika sen sijaan diggailee kopitella pesäpallolla. Kohtahan tässä jo se koulukin loppuu ja uimakausi alkaa. Sen kunniaksi kävin Lilliksessä katsastamassa uimahousuja ja tilaukseen lähti Tommyn uimikset pojalle ja pari pikeetä tytölle. Lilliksessä koodilla Hilfiger koko Tommyn mallisto -40% tänään.

Aurinkoa ja tarmoa tiistaille!


***

39 kommenttia:

 1. Meillä 4 -ja 8-vuotiaat pyritään saamaan sänkyihinsä siinä noin klo 20. Tämä tarkoittaa hammaspesulle patistamista jo puolta tuntia ennen.

  VastaaPoista
 2. Täällä 4v ja 6v iltapala 20:00, suihku+hampaat 20:30, iltasadut ja pusut ja halit ja sänkyyn n.21..nukahtaminen venyy usein 21.30. 4v saa nukkua aamulla niin myöhään ku tahtoo ja 6v lähtee eskariin ja herätän sen n.8.20. :)

  VastaaPoista
 3. Jos minä laitan lapset nukkumaan (eli mies ei ole kotona) Lapset ovat sängyssä 20-20.30 mutta kun mies laittaa yksin tai yhdessä minun kanssa haarukka on 21.00 + (tänään taas meni 21.30 asti)

  Kertoo ehkä myös meidän luonteenpiirteitaä. Mä olen halki-pokki-ja pinoon-tyyppiä ja mies on "vähän" boheemimpi :D

  VastaaPoista
 4. Niin ja lisäyksenä, et meillä herättään 7-8 välillä riippuen töihin menoajasta.

  VastaaPoista
 5. Näitäpä on mielenkiintoista lukea, kiitos! (Ja lisää kiitos ;))

  Tosiaan, minä herättelen lapset niin että tyttö on pk:ssa noin 7:15-7:30. Ja sama juttu täällä että yleensä kun minä laitan lapset nukkumaan, ovat aiemmin nukkumassa ja pienemmillä kiukuilla -kuin miehen ollessa "vuorossa", mistä lie johtuu. Hiljattain kuulin että moni tämän ikäisistä menee nukkumaan vasta 21/22 ja kauhistuin että laitanko lapsia nukkumaan ihan liian aikaisin. Nyt kuitenkin näyttää siltä että ihan keskiarvossa ollaan :) Tyttöhän nukkuu päiväkodissa vielä päikkäritkin päälle.

  VastaaPoista
 6. Meillä kaikki kolme lasta (3,5 ja 7) menevät nukkumaan n. 19.30 aikaan yleensä ovat unessa klo 20 mennessä) ja herätellään aamulla 8 aikoihin :)

  VastaaPoista
 7. Meillä kohta 5v. menee klo 18 nukkumaan ja heräilee aamulla klo 7-8 välillä. Nukkuu siis 13-14h joka ikinen yö ! Tarvitsisi oikeasti vielä päikkärit, mutta en voi antaa niitä nukkua, kun muuten ei iltaisin nukahda ennen puoltayötä. Tämä aikainen nukkumaanmeno toimii meillä tosin hyvin.

  6-vuotias menee klo 19.30-20 ja heräilee samoihin aikoihin pikkuveljen kanssa. 11-vuotiaan nukkumaanmenoaika on arkisin klo 20, joka ei kuitenkaan käytännössä toteudu ihan joka ilta. Pyrin siihen, että 10h ehtisi kuitenkin nukkumaan joka yö.

  Meillä myöskin minun ollessa vuorossa ei kiukkuilla ja mennään ajoissa nukkumaan. Isin kanssa taistellaan ja nukkumaanmeno usein venyy ;-).

  VastaaPoista
 8. Ai niin, unohdin kysyä, että millainen ruoka on kanapelti? Kuulostaa hyvältä ja sellaiselta, josta meidänkin 11v. saattaisi tykätä :).

  VastaaPoista
 9. Hmm, tyttö on joskus jättänyt päikkärit väliin ja sillon onkin nukahtanut jo kuuden aikaan/jälkeen ja nukkunut aamuun asti :D Ei kuitenkaan tuota saataisi vielä mitenkään säännöllisesti onnistumaan.

  Kanapeltiin tarvitaan sellainen syvempi uunipelti joka täytetaan ruoalla :D Laitetaan kanaa/perunaa/sipulia ja sitten maun mukaa kasviksia. Eli kanan rintoja ja koipia (koipia koska lapset tykkää niistä), isoja halkaistuja perunoita ja sipuleita ja sitten vaikka porkkanoita. Uuniin noin tunniksi 175-200 astetta ja bon apetit! Meillä on sellaista paisto"kelmua" missä on reunoissa foliot, sen kun laittaa puolessa välissä pellin päälle niin kanat saa vähän pintaa mutta eivät kuivahda :)

  VastaaPoista
 10. Kyllä rytmit voi olla erilaisia :)
  Meillä mennään nukkuu 21-22 joskus myöhempääkin (harvoin!) ja herätään n.10 aikaan. Aikalailla kellon ympäri nukkuvat..
  Mutta tämä taas toimii meillä kun olen kotona ja elämä painottuu enempi sinne iltaan. Toinen nukkuu sit viel päikkärit päälle..

  T:Molla

  VastaaPoista
 11. Meillä Pinja menee myös nukkumaan siinä ilta 20-21 välillä, kaheksalta alotetaan iltapuuhat, iltapalaa, hampaiden pesu ja iltasatu, sit makaan ite Pinjan huoneen lattialla siihen saakka, että Pinja nukahtaa, usein onneksi tuo tapahtuu jo kello 21 mennessä.
  Pinja oli niin aamuntorkkukin, tänään heräsi 9.00, mun siis piti lähteä päiväkodilta polkemaan töihin 9.30, ehittiin kuitenkin ihan hyvin vaikka hitusen kiire taas tuli. Huomenna ois mun kouluaamu, eli Pinja menee hoitoon jo 7.45 aamulla, tosin tuo ei ikinä toteudu, käyn herättämässä Pinjan 7.30 kun pitäis mielellään olla jo menossa, yleensä Pinja siis on päiväkodissa mun kouluaamuina vasta noin kello 8.15, siinä vaiheessa meikäläinen on siis jo myöhästynyt, onneksi se ei koulussa oo niin justiinsa, töistä ei voi myöhästyä, mutta koulusta kyllä voi, niin ne kaikki muutkin myöhästyy. :)

  VastaaPoista
 12. Meillä 3- ja 6-vuotiaat pyritään saamaan sänkyyn klo 20, ja tämä yleensä toteutuukin. Kuopus on joskus huono nukahtamaan ja saattaa riekkua sängyssä tunninkin, esikoinen sen sijaan taintuu heti kun pääsee vaaka-asentoon. Arkisin aamuherätys on puoli seitsemältä, viikonloppuisinkin yleensä heräävät oma-aloitteisesti seiskaan mennessä. Ja nykyään ryhtyvät puuhailemaan sitten keskenään ja antavat meidän jatkaa uniamme vielä tunnin verran :) Minusta nykysysteemi on ylellinen, molemmilla kun oli puolen-kahden vuoden iässä tapana herätä jo ennen kuutta. Siitä ovat aamut onneksi vähitellen myöhentyneet edes vähän. Ja kolmevuotias lopetti päikkärit jo talvella (hoidossa toki nukkuu), samoin isoveli aikoinaan suunnilleen samanikäisenä. Nukuttaminen oli hirveää tappelua ja jos lopulta nukahti, se vaikutti jo selvästi yöuniin -> parempi näin.

  VastaaPoista
 13. Ollaan ilta-ihmisiä. Jos olen iltavuorossa, lapsonen 7 v. haluaa odottaa minut kotiin. Joskus siis lähdemme vielä saunomaan klo 21 jälkeen, iltapala 22 ja nukkumaan sen jälkeen. Kuulostaa melkein kamalalta, jos jotkut lapset nukkuu jo klo 19!! Eskariaamuina n. 4 kertaa viikossa on herätys klo 8 mutta vapaa-aamuina heräillään 10-11 aikoihin..

  VastaaPoista
 14. ai koulusta voi myöhästyä. Tosi hyvää kasvatusta. Kyllä lapset tarvitsee riittävästi unta, mutta tuo 13-14 tuntia on musta jo "epänormaalia" jos kuudelta menee illalla nukkumaan. Vanhemmat ei sitte ehdi nähdä kuin tunnin? vai onko lapsi kotona. meillä 5v nukkuu 10h, illalla kasilta maate ja kuudelta nousee tikkana, eipä tarvi herätellä. Hoputtaa meitä :-))

  VastaaPoista
 15. Meillä nukkumaan meno on välillä 20-21. Unta lapsille tulee noin 10 tuntia. Meillä toimii tämä systeemi, tuntuu että vähemmällä unella ei meidän lapset jaksaisi.

  VastaaPoista
 16. Aika harvinainenhan sellainen koti olisi, jossa ei ruokaa laitettaisi tai syötäisi. ;)

  Meillä 3-11v. lapset ovat kaikki vuoteessa klo 21 aikoihin (ainakin se on tavoite!), mutta isommat saavat vielä hetken lukea sängyissään.
  Käytännössä kuopuskin valvoo kunnes isommat sammuttavat valot, kun on periaatteessa sama huone kaikilla (kaksi huonetta yhdistetty isolla, avoimella oviaukolla). Pienin nukkuu vielä päiväunet, joten unta tulee silti tarpeeksi.

  Herätys on lapsilla arkiaamuisin seitsemältä.

  VastaaPoista
 17. Hei! Ihanat farkut tytölläsi. Onko minkä merkkiset? (tahtoo samanlaiset)

  VastaaPoista
 18. Meillä kouluikäinen aloittaa iltavalmistelut klo 20, sängyssä saa lukea klo 21 asti ja sitten sammuupi valot. Pojan opettaja esitti vanhempainillassa toiveen, että lapset laitettaisi hyvissä ajoin nukkumaan, kuulemma näkyy heti koulussa sellaiset lapset jotka saavat liian vähän unta, ovat levottomia ja väsyneitä. Pojalla on herätys 7.30, joten uniaikaa jää 9-vuotiaalle 10,5h.

  Meidän 2v on iltavirkku ja aamutorkku. Nukkuu yleensä 12h yöunet, eikä nuku päiväunia kuin satunnaisesti autoon nukahtaessaan.

  VastaaPoista
 19. Meillä 6v ja 9v ovat menneet klo 20 nukkumaan. Nyt keväämmällä on hiukan lipsuttu, eli kun 9v menee kouluun 9.30, silloin saa valvoa 20.30-21 asti. =) Kun kaveritkin saa..Tosin nukahtaminenkin on alkanut venyä, aiemmin nukahti heti, kun sänkyyn pääsi. Hieman toissapäivänä aloin miettimäänb ,että olenko tiukkis, kun kaverit soittelivat esikkoa ulos klo 19.45..no, kesä tulee kohta ja silloin saavat valvoa pidempään. =)

  VastaaPoista
 20. Meillä pian 7-vuotias menee sänkyyn noin 19.30-20.00. Normaalisti nukahtaa siinä klo 20 aikoihin, nyt valoa tuntuu olevan niin paljon iltaisin, että nukahtaminen venynyt 21-21.30 välille. Meillä heräillään noin 6.30, joten olen ollut ihan kauhuissani niin vähästä unimäärästä.

  VastaaPoista
 21. Minulla on neljä lasta ja 9- vuotiaaksi asti sänkyyn on menty ennen kahdeksaa, 4 ja 5v ovat sängyssä tasan kello 19.00 ja 14 -vuotias menee koulupäivinä yhdeksään mennessä edelleen. Viikonloppuna saa olla pidempään hereillä ja ulkonakin.

  Ihmoset ovat oikeatsi yllättyneitä siitä että meidän lapset menevät niin ajoissa nukkumaan mutta heillä ei ole vaikeuksia herätä aamulla, enkä muista olisivatko koska viimeksi kiukutelleetkaan.

  Koulumenestys on brilliant ja se on meidän perheessä tärkeetä. Kyllä he nuorina aikuisina ehtivät sitten roikkua ylhäällä vaikka aamuyöhön jos tykkäävät. Me osataan miehen kanssa arvostaa pitkiä rauhallisia iltoja paitsi että nyt on itsekin huomannut että kymmenen aikaan on hyvä olla pehkuissa silmät kii että jaksaa seuraavan päivänä taas:)Vanhuus ei tuu yksin...

  VastaaPoista
 22. Sulla on sun näköinen blogi, eikä mulla oo koskaan ees tullut mieleen ettet tekis ruokaa :)
  Mutta heti kun kirjoitit listan; imuiroit, pesit pyykkiä jne, niin heti tuli olo, että ootpas ollut ahkera :D

  VastaaPoista
 23. Heh, no eipä ole tullut mieleen ettet tekisisi ruokaa- eihän sun blogi mitenkää ole käsitellyt asiaa... hassua - tieten jos vähän väliä olisi noutoruoka tai ulkonasyötin postaus niin sitten, mutta enpä sellaisa muista nähneeni. Bloggaajat voi tehdä aika paljon muutakin mistä kirjoittavat ; )

  Meillä 6 ja 4 V menevät just kans kasilta petiin ja ysiin menessä ovat unessa. Aamulla herätys n 6.20. Viikonloppuisin saattaa venyä lähemmäs ysiä, kun ovat sängyssä.

  VastaaPoista
 24. Tätä lukiessa tajusin että meillä ei olekaan ulkofarkkuja. Olin kokonaan unohtanut ne! Minkä merkkiset farkut kestää ulkona ehjänä?
  Eilen oli jo täälläkin niin lämmintä ettei ulkohousuja ja takkia enää tarvinnut. Mietinkin että jotain kevyempää tarvittaisiin jalkoihin...
  Koululaiset nyt ei enää ole suostuneet ulkohousuja pitämään mutta eskarilaisella ne on ollut vielä jalassa.
  Nukkumaan menosta; meillä on aina menty nukkumaan ajoissa viimeistään klo 20 koska kouluun on pitänyt herätä välillä puoli 7.
  Nyt tänä talvena kohta 12v ja kohta 10v ovat valvoneet vähän pitempään (yleensä 30min pidempään) mutta korkeintaan klo 21 asti. Meillä kun herätään muutenkin aamuisin aikaisin 7-8, tuo pieni mies (1v) ei oikein ymmärrä vielä että aamulla pitäisi nukkua pidempään..

  VastaaPoista
 25. Meillä 3- ja 4-vuotiaat menee nukkumaan 20.00, heräävät seiskan pintaan ja pienempi nukkuu lisäksi 1-2 tunnin päiväunet. Meilläkin nukkumaanmeno on suoraviivaisempaa pelkästään äidin laittamana, mistähän johtuu?

  (Jännästi ajateltu että et kokkaisi jos et kirjoita siitä blogissa... Eri blogit nyt vaan keskittyy eri aiheisiin, musta vaikkapa omassa käsityöblogissa tuntuisi hassulle ruveta selostamaan että tänään leivottiin karpalopiirasta ja kokattiin lohipataa - ei yksinkertaisesti kuulu blogin aihepiiriin. :p )

  VastaaPoista
 26. Niin ne päivät viuhahtaa - toukuussa ja muutenkin..:)-. Ja vaikka ei olisikaan mitään hommia, niin aina ne täyttyvät.

  Onpa mukavaa lukea, että muissakin perheissä mennnään nukkumaan kasin aikoihin - olen luullut että meillä ollaan poikkeuksellisen ajoissa kun pitää herätä arkisin jo 6.30 (siis lasten - ja mun 5.30). Meillä ongelma on se, että Idalla ja Emilillä harkat loppuu 2-3 krt viikossa vasta kasilta, silloin venyy nukkumaanmenokin reilusti - aamuherätys ei ikävä kyllä jousta. Viikonloppuisin valvotaan vähän pidempään - ja lomalla. Lasten unimäärä tuntuu olevan eri perheissä melko vakio - monilla on mahis nukkua pidempään ja silloin tietty voi mennä myöhemmin nukkumaankin.

  VastaaPoista
 27. Ai niin, mieletön idea koodata noi uljkofarkut. Ei tarvi sitten joka aamu näyttää kädestä pitäen..:)

  VastaaPoista
 28. Molla, selkeästi ja monestihan se unomäärän tarvekin vaihtelee kasvun mukaan. Meidän tyttö nukkui alle 2 vuotiaana niin paljon että oli vain muutaman tunnin päivässä hereille, eoli sekin hieman haastavaa. Poika sen sijaan on vasta koulu-ikäisenä alkanut nukkumaan pidempään.

  Meeri, koulu tosiaan taitaa tuossa suhteessa olla vähän joustavampi :) Padmékin oli pienenä aamutorkku, tai oikeastaan ympäri vuorokauden. Aamulla heräsi vauvana vasta joskus 11 aikaa, oli kyllä luksusta.

  Johanna, täällä myös kuopus on huonompi nukahtaja nykyisin, poika sen sijaan saa heti unen päästä kiinni kun menee sänkyyn –onneksi nykyään nukkuukin pidempään kuin kuuteen aamulla ;) Me kokeilimme iltakiukkujen takia lopettaa tytön päikkäreitä mutta sitten hän ei pysy hereillä kuin kuuteen… ja kiukkua on iltapäivällä –eli vielä mennään päikyillä.

  Anonyymi, samahan se tosiaan mihin aikaan unet ajoittuu kunhan unta saa riittävästi. Minulle sopisi paremmin myös sellainen etelä-eurooppalaisempi rytmi missä elämä painottuu ilta-aikaan, olen ehdottomasti ilta/yö-ihminen… harmillisesti työnantaja on toista mieltä :D

  Anonyymi, 13-14 tuntuu aika paljolta, toki riippuu iästäkin. Meillä tyttö tosiaan nukkui pienenä aivan käsittämättömän paljon, moni olisi varmasti pitänyt epänormaalina. Nyt kuitenkin nukkuu minusta ihan normaalisti ja saa tietenkin nukkua kun nukuttaa. Viikonlopusin olisi kiva jos nukkuisivat pidempään mutta jos 5 päivää viikossa heräilee 7 aikaan niin mistäpä se keho osaisi kahtena päivänä pidempään nukkua … kun vasta näin vanhemmalla iällä ;)

  Anskuliini, samassa keskiarvossa sitten olette meidän perheen kanssa :)

  Suvi, ainakin voisi kuvitella näin :) ja hyvin samanlaiselta kuulostaa teidän systeemi meidän kanssa. Tosiaan yhteinen huone niin lapsetkin menevät samoihin aikoihin nukkumaan, joskus kyllä likka siellä höpöttelee pidempää mutta onneksi ei haittaa isomman unia :)

  Anonyymi, tarkoitatko mökkikuvissa olevia? Ne on Kapp Ahl:sta ja sellaista tosi ohutta farkkumaista kangasta, ja ovat kyllä tosi kivat. Itse etsin juuri kokoa 128 cm samoista housuista, saa vinkata ;)

  Vera, huomaan myös omista lapsista jos alkaa väsy painaa. Meidän lapset nukkuvat autossa monesti lyhyitä ja pidempiäkin matkoja ja välillä kun huomaan että silmä luppasee niin sanon ihan että nyt unta palloon hetki. Kyllä se pitkä pimeä vuodenaika ja kiireinen elämänrytmi välillä lastakin väsyttää.

  Anonyymi, pojalla soi viikko sitten kännykkä kello 21:30 ja olin aivan whooooot? Kaveri siellä soitteli ja ei kyllä tulisi mieleenkään että antaisin pojan soittaa kavereilleen ysin jälkeen ja eipä edes kello 20 jälkeen mitään asiaa pitäisi olla. Kotona pitää olla 19 ja kesään kohti mennessä saa sitten ulkona olla pidempään, lomalla 21:een asti, koska kesälomalla saa valvoa tilanteiden mukaan, jos pysyy hereillä ;)

  Mari, välillä itsekin mietiskellyt unimääriä. Mutta jos lapsi itse herää aamulla kun herää niin minkäs sille mahtaa. Kyllä se sitten takaisin jossain vaiheessa otetaan, niin ainakin haluan ajatella:)

  champagne, niinhän se pitääkin tehdä mikä omassa perheessä toimii :) Me ei aina kyllä olla kaupastakaan kotona kello 19 mennessä, riippuu tietenkin niin tilanteesta ja vuodenajastakin. Nyt kun mies on ollut paljon matkoilla, on kaikki asiat tehtävä minun joten joskus saattaa oma aikataulukin venähtää ja sitten lasten siinä samalla. Mutta toisaalta, joskus lapsi/lapset nukahtavat kello 18 ja nukkuvat aamuun asti –miten milloinkin :)

  Anonyymi, tuo lista kuuluu joka päivään :) Kun mies on kotona, sälytän hänelle yleensä puolet hommista tai sitten hommia tulee vain lisää. Ja monesti nakitan hänet keittiöön… tosin miesten käsitys keittiön siisteydestä eroaa aika paljon naisten käsityksestä ;)

  Amalia, no sepä se! Välillä ihmiset tosiaan tuntuvat ajattelevan että blogi on koko elämä!

  VastaaPoista
 29. Sadie, no eilen nimikoin farkut kun tyttö jo viime viikolla kärtti päiväkotiin farkkuja ulos (mahtavaa että joku hoksasi kuvan idean!). En oikeastaan tiedä mitkä kestävät, olen vain aina muutamista housuista päättänyt että ovat niitä päiväkodin ulkoiluhousuja, muuten kohta kaikki housut olisivat polvista hiekkapiki-sotkussa/rikki. Näillä näkymin ulos menevät nuo Name It:n baggie-farkut ja parit H&M:n vanhaa leveämpää mallistoa olevat sydänpolvikangashousut… lisäksi ehkä yhdet pieneksi käyvät Tommyn farkut uhrataan hiekkajumalille.
  Poikahan ei ole enää vuoteen käyttänyt ulkkareita eli farkuilla vaan.

  Meidänkin lapset nousevat viikonloppuisin aikaisin, onneksi joskus nukkuvat jopa kasiin, teini-ikää odotellessa ;)

  Sarita, sen kun tosiaan keksisi että mikä siinä nukkumaan laitossa on se kommervenkki kun isi sen tekee. Ja samaa mieltä blogihommasta… miten edes tulee monille mieleen että ihmisen elämässä olisi vain kaikki ne asiat jotka olisi blogissa :)

  Tanja, älä muuta sano, pitää buukata se tapaamispäivä ennen kuin kesäkuukin vilahtaa ohi! Meilläkään ei orjallisesti voi noudattaa nukkumaanmenoaikoja vaan joskus elämänrytmin mukaan joustetaan. Vaikka aamulla pystyisi joustamaankin, mikä siinä on että ne pienet silti herää kukonlaulun aikaan… lomaa odotellessa, mä aion ainakin ruveta nukkumaan päikkyjä tytön kanssa ;)

  Ja joo, pakko koodata niin ei tarvitse päiväkodin tätienkään miettiä mitä oli ulos ja mitä sisään, isistä nyt puhumattakaan :D Koodaus onnistuu Leukoplastilla ja nimikointikynällä aika kätevästi ;)

  Ihanan paljon tullut tähän eri perheiden käytänteitä ja kokemuksia ♥ Aika pitkälle samaa kaavaa noudattavat, ehkäpä se länsimainen elämänrytmikin sitä vaatii :) Ihana on lukea näitä!

  VastaaPoista
 30. Olen 4 ja kohta 2 vuotiaan kotiäiti ja meillä nukkumaanmeno katsotaan usein lapsesta, ei kellosta. Elämä painottuu iltaan kun lapsilla unta riittää reippaasti 9-10 asti, niin ei ole illalla niin kiire petiin :)
  Hyvin nuo kiukkuamatta elävät tässä, välillä kunnollakin muuttuvassa rytmissä..

  VastaaPoista
 31. Anonyymi, hyvä pointti :) Niinhän se on monesti että oma vanhempi etenkin näkee kyllä lapsesta onko uni tulosa vai ei sitten yhtään. Meilläkin kesällä rytmittömyys on se ainoa rytmi ;)

  VastaaPoista
 32. Huikee idea toi farkkujen koodaaminen. Toimis kotona, mutta oispa hienoo jos työpaikalla päiväkodissakin kaikilla ois selkeesti erikseen ulko ja sisähousut. Kesäaika kun on aikamoista pohtimista, yhdessä lasten kanssa, mitkä mahtaa olla ulkohousut.. entä sisähousut, Vai oliks sulla nyt sisähousut ulkona, Mitäs sä sit laittasit sisälle...:)

  VastaaPoista
 33. Mun piti vielä palata lukemaan näitä muiden vastauksia nukkumaanmenoajoista ku aloin miettimään, että saako meillä 6v liian vähän unta, mutta kun kerran tosiaan vähän yli 8aan asti aamulla saa nukkua niin tuleehan tota yöunta reilu 10h joten ihan ok onneksi. :)

  Tänään piti herätä koulututustumiseen tuntia aikasemmin ja oli tosi väsynyt nyt illasta, sen kyllä huomas. Yritin aikaistaa nukkumaanmenoa, mutta tuolla ainakin pikkuveli vielä kuuluu olevan hereillä - kävi pissalla ja yskäisi sängyssään. Toinen kun on herännyt vasta 9.40, haasteellista tämä kun on kaksi nukkujaa samassa huoneessa. ;)

  VastaaPoista
 34. Me ollaan iltaihmisiä. L nukkumaanmenoajan tavoitteena klo 21, mutta todellisuudessa menee nukkumaan puoli kymmenen - kymmenen maissa. Arkisin ollaan kotona normisti klo 19-20, joten aikaisempi nukkumaanmeno ei vaan onnistuisi. Esim tänään oltiin kotona pelien jälkeen klo 20.30 joten nukkumaankin meni klo 22.

  Jos telkkarista tulee tärkeä peli, niin sitten nukkumaanmenostakin joustetaan. Niitä tärkeitä pelejä tulee aika usein;)

  Arkiaamuisin herätys on klo 7.45 - 8.30.

  VastaaPoista
 35. Heips,
  mistä olet löytänyt vaaleanpunaisen Gantin hupparin tytölle? Itse olen metsästänyt sellaista jo pitkään, mutta olen löytänyt vain pienempiä kokoja. Isommille tuntuu olevan pinkimpää...

  Lumia

  VastaaPoista
 36. Meillä noi pienimmät menee nukkumaan siinä 20-21. Joskus venyy 21.30 asti ja Nikellä 22 asti. Aamulla heräävät ihan omatoimisesti (valitettavasti myös viikonloppuisin) klo 6.30 - 7. Aikaisemmin nukkumaan meno aiheuttaa heräämisen klo 5...

  Tosi hyvä idea toi ulkohousujen koodaaminen, onko toi apteekin teippiä? Taidan varastaa idean:)

  VastaaPoista
 37. Hauska! Blogin perusteella siis ulkoilet, valokuvaat, ravaat Stockmannilla, pinoat vaatteita tuolille silittymään, järjestät kaappeja, peset pyykkiä väreittäin sekä neulot. Teillä ei koskaan tehdä ruokaa, käydä töissä tai viedä roskia:-D

  CalGirl

  VastaaPoista
 38. Kiva lukea näitä kommentteja. Aikalailla samoissa lukemissa meillä pyöritään, kun valtaväestöllä täälläkin. Tosin kolme lasta = kolme erilasta nukahtajaa/nukkujaa/virkkua/torkkua. Yksi heräisi AINA kukonlaulun aikaan, toinen oikein nauttii "laiskoista aamuista".

  Mutta ihmettelinpä vaan yhtä asiaa: parin kommentoijan teksteistä paistoi läpi (vai näinkö vain omiani?), että aikaisella nukkumaanmenolla on NIIN suora yhteys kiukutteluun?! Yhteenvetona jopa voisi todeta, että jos lapsi menee nukkumaan ykkösellä alkavalla lukemalla, niin se ei ikinäkoskaanmilloinkaan kiukuttele?? Hienoa. Meillä aletaan mennä nukkumaan jo heti päivällisen jälkeen, niin johan jaksaa äitikin kolmevuotiastaan paremmin; uhma selättyykin unella! ;o)

  Pahoittelen provosoitumistani, mutta eihän se mene niin, että myöhään nukkumaan menevät kiukuttelevat ja aikaisin nukkumaan menevät eivät. Kiukkua kuuluu lapsen elämässä olla ja kiukutella saa. Vaikka se onkin niin pirun rasittavaa...... :o)

  VastaaPoista
 39. Olipa mielenkiintoista lukea, meillä selkeästi vaikuttaa aamuheräämiseen se että lapset nukkuvat samassa huoneessa, uni aamulla on niin pinnallista, että kun toinen herää niin toinenkin. Mutta siis 3-veellä oli talvella n. 20-06 rytmi ja oli selkeästi väsynyt päivällä, jopa aamulla, ja nukkui päikkäritkin. Nyt kun aamuherääminen on siirtynyt seiskan pintoihin niin jaksaa paremmin, on parempi tuulisempi jne. Ollaan monesti mietitty onko kaksi lasta samassa unihuoneessa sittenkään meidän vaihtoehto, varsinkin kun mahdollisuus olisi molemmille oma huone laittaa.

  Katien kommentille peukkua :)

  VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥