8.9.2011

Jotain vanhaa ja jotain uutta.

Syyskuu 2008

Olen ollut kohta viikon sairaana. Enkä suinkaan sellaisessa tavisflunssassa jossa voi toimia kuitenkin aika normaalisti, välillä pärskien ja niistäen, vaan määrittelemättömässä megataudissa johon edes antibiootit eivät tunnu tehoavan. Kävin maanantaina lääkärissä ja tulehdusarvot huitelivat 70:tä ja lääkäri antoi 2 päivää sairaslomaa. Keskiviikkona sairaslomaa jatkettiin puhelimitse, sillä oli itsestään selvää etten kykene töihin kun kotiaskareetkin ovat ylivoimaisia. En pärski enkä niistä, ulkoisina oireina on vain pahan kuuluinen yskä ja sisäisenä oireena täydellinen uupumus. Pienikin liike aiheuttaa kylmän hien ja huimauksen. Ulkona kävin tänään ensimmäistä kertaa maanatain jälkeen, mies ajoi minut Postiin ja takaisin kotiin tullessa olo oli kuin olisi juossut maratonin. Samalla mies kertoi että heillä töissä on liikkeellä vastaavaa flunssaa, joka tuntuu vain kestävän ja kestävän, viikkokausia. Lohdullista. [pysykää kaukana ihmisistä]

Eilen yritin kuvata vaatteita Huutikseen mutta huonolla menestyksellä. Eikä minulla ole mitään käsitystä, millon jaksan istua koneella niin pitkään että saisin ilmoitukset tehtyä tai kuvattua loput vaatteet. Olen jo päättänyt että osan vien kirpputorille, sillä Espooseen avataan Länsikeskukseen uusi Lastentarvikekirppis Nella Ja Nuttu. Eniten tässä harmittaa että töissä kasaantuu työt ja kotonakaan en pysty mitään järkevää (tai edes vähemmän järkevää) tekemään. Kun ei aikaa muutenkaan liikaa ole, harmittaa tietysti että se vähäkin menee sohvalla makaamiseen. Olen aina ollut tarkka käsienpesusta ja käsidesi on käytössä etenkin näin syyskausilla, mutta eipä näille silti mitään voi, tulee jos on tullakseen. Positiivista on että miehen työmatkat tältä viikolta päättyivät jo tiistaina, eli on ollut kotona ja hoitanut lapset.  Ja minä olen päättänyt parantua viikonlopuksi... katsotaan miten käy.

Syyskuu 2007

Tässä sairastaessa, tein ensimmäistä kertaa tilauksen Lekmeriin. Halusin tilata tytölle keijuhatun sillä sellaista meillä ei ole, mutta tiedän että tyttö ilahtuisi siitä tosi paljon. Itseasiassa on meillä yksi sellainen askarreltu, tyttö teki isänsä kanssa yhdessä mutta sitä ei voi liikuttaa kodin ulkopuolelle kun on pahvista ja silkkipaperista tehty, ja hieman hauraampi. Samalla huomasin että nettikaupassa on myös paljon muuta ja aikani kuluksi kävin ale-osastoa läpi. Muutama Aya Nayan toppi tuli ostoskoriin ja pitkään emmittyäni kokoa, päädyin kokoon 122 cm. Tytöllä on nyt jo koko 6 käytössä ja halusin olla varma että nämä mahtuvat ensi kesänä.

Ja tästä päästäänkin itse asiaan. Postireissun jälkeen, huomasin katsovani kahta Aya Nayan toppia koossa 6. Mietin että ei se mitään, kyllä nekin mahtuvat ja olin ajatellutkin että taisin tilata liian isot. Hauska sattuma että lähettivät väärän kokoiset. Mutta lähetyslistassakin luki että koko 122 cm. Ja sitten tuli mieleeni että sivuilla oli jotain epämääräistä sanottu että mikä vastaa mitäkin kokoa. Ajauduin väkisin päätelmään että nettikauppa ilmoittaa koot sivuillaan väärin. Ihan niinkuin Elloskin Vertbaudetin kohdalla. Ainakin ennen Vertbaudetin kooksi kerrottiin 116 cm, kun vaatteen valmistajan ilmoittama koko on 114 cm. En oikein ymmärrä mikä logiikka on ilmoittaa nettikaupassa väärä koko tuotteen kohdalla. Mikäli nettikauppa on vakuuttunut vaatteen poikkeavasta mitoituksesta, olisi lienee järkevämpää ilmottaa että vaatteen mitoitus on skandinaavista mitoitusta pienempää/suurempaa, kuin selkeästi laittaa väärää tietoa tuotetietoihin. Ainakin ne kuluttajat jotka ovat merkkiuskollisia, menevät tässä kohtaan ihan metsään -kuten allekirjoittanutkin. No, seuraavalla kerralla tiedän, jos muistan .... ja nyt tiedätte tekin. Lekmerin sivuilla siis Aya Nayan koko 122cm on oikeasti Aya Nayan koko 6 ;)
Minulla on nyt aika "huonobloggaajafiilis",
pahoitteluni
mutta jahka tästä olo paranee niin yritän panna paremmaksi.

Viikonloppuja!

Ja mm. nämä, tulee huutikseen -joskus.

25 kommenttia:

 1. Voi minkä lentsun se nyt sulle pukkasi! Lapin reissultako mukaan tarttui :-(

  Oikein pikaista paranemista ja toivottavasti ei ole sitä sorttia joka vain kestää ja kestää...

  Entäs blogikirppis noille vaatteille? Ajattelin vaan, että jos olisi vähemmän työlästä ;-)

  VastaaPoista
 2. -Jassu-, en usko että tuli pohjosesta. Meillä oli ensin mies kipeä ja sitten poitsu... ja nyt minä. Ekat sairastajat eivät kyllä olleet aivan tällä tasolla =D Ja kiitos, olen todella motivoitunut parantumaan... en kestä tälläistä tekemättömyyttä.

  No blogikirppisjuttua sillon kokeilin ex-ananan kanssa. Koska inhoan huutista, siellä olevia älyttömiä ostajia (ei suinkaan kaikki), sen työläyttä sekä nykyisiä provikoita ja lunastamattomia huutoja. Mutta ex-ananan kanssa tuli vielä enemmän lunastamattomia joten... sepä vasta sitten turhaa työtä onkin.

  Mutta myyn melkein mitä vain, melkein kelle vain, että tuostakin kuvasta jos joku kiinnostaa niin meiliin vaan kyselyä ;) Meilit tulee puhelimeen josta on nyt akku loppu mutta perille tulee silti ;)

  VastaaPoista
 3. Pikaista paranemista! Ja lepoa!

  Mulla on ollut flunssa tulossa jo jonkin aikaa, kurkku kipee ja silleen. Eilen illalla iski totaali väsymys päälle ja ääni lähti. Nyt oon sitten päivän kähissyt, maannut sohvalla ja olo on ihan vetämätön ja kurkku sairaan kipee. Oiskohan samaa tautia? Meillä muilla on mennyt yskänä ja nuhana ohi, ei mitään tämmöistä.


  Minkä kokoisia nuo myyntiin tulevat vaatteet on?

  VastaaPoista
 4. Katri, mulla oli ekana kurkku TOSI kipeä. Siis koko keuhkoputki niin kipeä että kun yskin meinasi itku tulla. Sitä kesti yhden ollan/yön ja seuraavana päivänä tuli kuume... ja siitä se ajatus sitten lähti ...

  Suurin osa vaatteista on kokoa 104/110... J:n vanhoista 140cm. Tuo Molon Bubblegum on 116 ja yhdet henkan uudet topat samaa kokoa.

  Ja toivottavasti et saa tätä tautia!

  VastaaPoista
 5. oi kuullostaa kurjalta taudilta, voimia ja paranemisia!

  Minkä kokoinen tuo molon puku on? Voisin hyvinkin helpottaa urakkaasi, jos on 104 tai 110 kokoinen :D

  VastaaPoista
 6. Mulla sama tauti, ja helpotusta ei näy... niin tylsää.
  Iiik mitä vaatteita, minuakin kiinnostaa moni noista. Olen useasti teiltä ostanut ja aina yhtä tyytyväinen ollut :)

  VastaaPoista
 7. Mä laitoin sulle s-viestiä Molon haalarista. Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
 8. Moikka!
  Olen kiinnostunut tuosta Molon 116 cm haalarista. Laitan sähköpostia ja kysyn vähän lisää mitoituksesta.
  Mila*

  VastaaPoista
 9. Voi mikä tauti! Kuvattiinko keuhkot? Jos tulehdusarvot on noin korkealla, niin ei se ole mikään perusflunssa. Keuhkokuume voi olla myös kuumeeton ja se aiheuttaa juurikin tuollaisen väsymyksen ettei mitään jaksa. Mä suosittelen kyllä uutta lääkärikeikkaa, ainakin ne tulehdusarvot kannattaa tarkistaa uudelleen!

  VastaaPoista
 10. Sinulle tiedoksi että kannattaa viedä Kaivarin kanuunan itsepalvelukirkpputorille, se on aika tasokas paikka.
  Itse myin siellä tuossa elokuussa lasten vaatteita viikon ja tilitys 1340 eur siis viikossa:)
  Jos siis asut pääkaupunkiseudulla, kuten oletan.

  VastaaPoista
 11. Paranemista!
  CalGirl

  VastaaPoista
 12. Voihan tautia! Pikaista paranemista!

  Mä täällä harmittelen, että teidän pitkän tytön vaatteet on ihan liian isoja meidän talvella 3v täyttävälle, ja esikoiselle luonnollisesti jo pieniä.
  Melkoisen ihania juttuja :).

  VastaaPoista
 13. Kurjaa, että tuollainen megatauti on teille tiensä löytänyt. Huspois tauti!

  S

  VastaaPoista
 14. Todella pikaista paranemista! Onneksi olet jo ollut lääkärissäkin, kun liikkeellä on ärhäkkää keuhkokuumetta :(

  Mä jään kanssa odottamaan huutista, sieltä olen ennenkin tehnyt sinulta löytöjä! Tirppalla nyt käytössä 98cm, joo.. se on pieni pikkuakka, joten varmasti tulee jotain kivaa :)

  Tsemppiä arjen haasteisiin, hushus tauti!

  VastaaPoista
 15. Toivottavasti tänne ei rantaudu tuo tauti, minä olin viime talvena tosi usein sairaana, vaikkein yleensä usein sairastakkaan, pieni flunssa menisikin, mutta kun kyseessä oli niitä flunssi jotka kaatoivat täysin sohvan nurkkaan.
  Pikaista paranemista sinulle!

  Ihana tuo Unq:n pupunen huppari, pitää muistaa kurkkia sitä huutiksesta jos laitat sen jossain vaiheessa sinne. :)

  VastaaPoista
 16. Voi mikä söpöliini, pieni neiti! :)

  Pikaista paranemista.

  VastaaPoista
 17. ..KAUHISTUS. KUULLOSTAA IHAN MYKOPLASMALTA JA SE SELVIÄÄ VAIN ERILLISELLÄ VERIKOKEELLA. SIIHEN AUTTAA VAIN TIETYT ANTIBIOOTIT. SITÄ ON TOSI PALJON LIIKKEELLÄ! ITSE YSKIN 5 VIIKKOA JA NYT ON KYLKILUUT KIPEENÄ! PIKAISTA PARANEMISTA!
  -IRAS-

  VastaaPoista
 18. Paranemisia, täälläkin poidettu :( Tylsää ja turhauttavaa.

  VastaaPoista
 19. Täälläkin kauppa käy:

  https://www.facebook.com/pages/Muksujen-merkkituotekirppari/161118083955638

  VastaaPoista
 20. Iltaa!
  Palaan muuhun myöhemmin... nyt aloitan vastaamaan lukuisiin sähköposteihin joita olen saanut.

  Koska kiinnostuneita on, en laita näitä sinne huutikseen sillä siellä minä maksan komissiota Huutikselle ja te kovempaa hintaa hupihuutajien jne kanssa -joten myyn nämä suoraan tarjousten perusteella. Kuvia laitan ex-anananaa minkä ehdin ja PYYDÄN:

  Te jotka olette lähettäneet minulle jo sähköpostia, ÄLKÄÄ pliis lähettäkö uudelleen kunnes vastaan ensimmäiseen postiinne. Vastaan kyllä ja sitten jatketaan sitä samaa viestiketjua tarvittaessa -jooko :)

  Hieman nyt sukkuloin 3 eri G-tunnuksien kanssa tässä ja yritän opetella järjestämään viestejä Gmailissa joten yritetään pitää asia simppelinä ;) KIITOS ♥

  VastaaPoista
 21. Juu ihmeessä mykoplama testiin. Olin viime vuonna taudin takia 4 vkoa sairaslomalla. Sen kanssa ei ole leikkiminen. Ja tosiaan, kaikki antibiotit ei siihen pure. Menee helposti kuummeetoman keuhkokuumeen puolelle. T.päkkänä

  VastaaPoista
 22. Nyt on jotain megalentsua liikkeellä, koska olen usean tuttavani täällä pk-seudulla kuullut sairastavan jotain järkkyä flunssaa, joka jatkuu ja jatkuu vaan. :(
  Paranemisia sinne! :))))

  VastaaPoista
 23. Ihanan blogisi löysin:) Selasin läpi kokonaan, valokuvasi ovat niin kauniita. Toivottavasti paranet, odottelen uusia postauksia:)

  Mukavaa viikonlopun jatkoa!
  kristina

  VastaaPoista
 24. Noniin, palailen pikkuhiljaa, ainakin hetkeksi :)

  Kokeilen nyt näin että laitan ex-anananaan jotain ja sitten jos ei mene niin huutikseen. Ja parin viikon päästä kirpparille. Jos tässä sitten hieman vähenisi tämä pienien ja ylimääräisten vaatteiden kasa :)

  Ja lääkäri jolla kävin oli mielestäni aika.... no, onneksi antoi ab:t jotka tehoavat mykoplasmaan, siltähän tämä nyt vaikuttaa. Tosin ryin vieläkin ja paljon. Läkekuuri loppuu tänään eli pitänee tarkkailla mihin tästä on suunta.

  Ja kiitos Kanuuna-vinkistä! Ehdottomasti tutustun paikkaan.

  Olen tietoinen noista fb:n kauppamahdollisuuksistakin, muutama ystävä siellä ahkerasti kauppaa käy :) En ole Facebookissa joten siksi en siellä itse voi kauppaa käydä.

  Ja olipa kuulla että vielä uusiakin lukijoita löytyy, kiitos kristina ja toivottavasti viihdyt jatkossakin ♥

  Ja kaikille nuhasille ja kipeille pikaista paranemista! Nyt lehdessäkin oli siitä mykoplasmasta eli kannattanee hakea ne lääkkeet ihan heti jos vaikuttaa samalta taudilta. Näistä minun lääkkeistä ainakin tulee tosi paha olo, eli onneksi ekan otin illalla joten myös kaikki seuraavatkin.

  Kiitos kaikille vinkeistä ja tsemeistä!

  VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥