3.9.2011

Base Camp


Tuntureilla vaelleltiin Katan kamerarepulla joka kameratarvikkeiden lisäksi vetää mukavasti päiväksi tarvittavat varusteet. Koska maasto oli haastavaa, halusin ehdottomasti mukaan laukun jossa kamera on suojassa vaikka kantaja tulisi tunturinrinnettä alas kierien. Repun ainoa moite on, ettei siinä ole ulkoista taskua johon saisi esim. puolen litran pullon kätevästi. Tänne mahtuu siis kameran lisäksi se juomapullo, joku huppari ja pienet eväät... juuri passeli  m i n u l l e.

Kaiken realistisuuden nimissä on alistuttava siihen ettei ensi kesänä meillä ole enää rattaita missään reissuilla. Tähän asti kärryt ovat kulkeneet päiväreissuilla mukana sillä tyttö tarvitsee paiväunet jossain vaiheessa joka tapauksessa. Samalla kärryihin on saatu varavaatteet, eväät ja kaiken muun tarvittavan varustuksen. Kun rattaita ei enää ole, ja tykkään olla tilanteessa jossa sattuma suosii valmistautunutta, oli hankittava päiväreppu. Reppu joka sopii maastoreissuille sekä kaupunkiin, reppu johon mahtuu kaikkien tavarat sekä äidin kamera, ja reppu jota on hyvä kantaa ja joka ei sateesta säikähdä. Ja koska reppu on äidin, sen pitää olla valkoinen. Hetken internettiä kahlattuani oli jo  varsin selvää että valkoinen reppu muodostaa pienehkön haasteen. Oikeastaan ainoa vaihtoehto oli Haltin Codes-sarjan reppu. Näitä on kolmessa koossa ja useammassa värissä -joista yksi oli se haettu valkoinen. (Ja nyt kaikki miettii että millainen tyyppi ostaa valkoisen reissurepun...)

Minulla ei ole mitenkään aikaa lähteä kiertelemään ympäri kauppoja etsimässä kyseistä reppua ja netistä en reppua tilaa sovittamatta. Otin yhteyttä Haltiin ja kertoivat että Herttoniemeen on avattu Halti Base Camp Store, jossa on kaikki mallit esillä. Tänään viimein pääsimme käymään liikkeessä ja kaskas! Kaikki päiväreput -20%. Katsastimme samalla muun tarjonnan ja mm. topat on nyt liikkeessä hyvässä alessa. Ostimme J:lle toppahousut joille jäi hintaa 35 e. Näyttää vastaavat maksavan Retkiaitassa 249 euroa. Ensimmäistä kertaa, sanoi mieskin "No NYT me säästettiin" ;)

Muutama klassinen "kastikkeet naamassa lauantai-iltana" kuvakin löytyy.
Tyttö sai toppahaalarin kaveriksi pupupipon.
En tiedä onko 4-vuotias liian vanha korvapipoihin, tytön mielestä ei.
Jonathanin pipot löytyy tietysti JJ:stä.Jahas, Bloggerista katosi yllättäen parit kuvat ja tekstit... 
Tiivistän: jemmavarastot kaivettu esiin ja Huutikseen laitan pikkuhiljaa (vaan ei vielä) uutta ja käytettyä toppaa, sisävaatteita ja kenkiäkin.
Mm. Polaris, Camillo ja Tina W tulossa toppapuolella.


Kiitän seurasta ja toivotan rattoisaa lauantai-iltaa !

10 kommenttia:

 1. Suloisen tytön päässä söpö lakki. Aivan ihana. Tykkään!

  VastaaPoista
 2. Valloittavan kaunis päiväreppu! Me ollaan fanitettu Haltia vuosikaudet ja harmitti, kun Kampista loppui heidän oma liike. Täytyypä poiketa tuolla Herttoniemessä kurkkimassa, laskettelutakkin olisi haussa. Meillä luotetaan isossa päivärepussa 30 litran Deuteriin, pienemmät on Halteja. Itse käytän 30 litraista ihan työmatkoilla, kun mukana on kaikenlaista roinaa ja ajaa pyörällä. Saimme muuten Scooterit ja toimii kivasti, kiitos avusta! Pupuhattu on meilläkin; tykkään kaikista hassuista hatuista, kuten Fredriksonin Viiru ja Ransu :)

  VastaaPoista
 3. Ihana hattu! En ole käynyt vielä kertaakaan meidän J&J:ssa, pitäisköhän käväistä siellä, kun kerta noin ihania hattuja myy. :)

  Itse tykkään myös lapista ja myös metsissä kävelemisestä, mielellään ilman lasta. :) Itse en vain jaksa millään raahata varsinkaan metsään suurta kameraa mukaan, tuo reppu voisi olla ihan kätevä, minulla on muutenkin aika huono pyöräilyreppu, jota käytän kuitenkin joka päivä töihin pyöräillessäni.

  VastaaPoista
 4. Meidän 9-wee tyttönen käytti vielä ainakin koko viimetalven pupupipoa :) Toivon että ehkä vielä tämänkin talven... Kannusta lasta pysymään lapsena mahdollisimman kauan :D

  Tätä tylsää aikuisena olemista ehtii sitten tekemään ihan kyllästymiseen asti myöhemminkin :D

  VastaaPoista
 5. Ihana tuo tyttösen pupulakki!! Sopii mielestäni hyvin neljä vuotiaalleekkin!! Miksikäs ei jos typykin tykkää?? :)

  Alimmasta kuvasta silmiini pomppasi Po.p:in keltainen takki...Onkohan mitä kokoa?? Ja myyntiin menossa?? Meillä ollut hakusessa isoimmalle juuri kyseinen keltainen takki ja siitä olisin erittäin kiinnostunut. :)

  VastaaPoista
 6. Pikaisesti tulin Sifialle vastaamaan että takki ei ole vielä myynnissä, uskon että se mahtuu vielä pojalle tulevan kauden, pahoittelen.

  Meidän paljon odotettu Nuuksien retkipäivä peruuntui, olen niin kipeä etten ole edes pystynyt nukkumaan viime yönä. Joten nyt parannellaan ja voinnin mukaan yritän päästä vielä tänne kommentteihin vastaamaan- isi yrittää järjestää lapsille korvaavaa mukavaa tekemistä. Harmitus on aika kova.

  VastaaPoista
 7. Söpö pipo ja sopii hyvin teidän neidille :)

  Meilläkin on 4v. tytöllä Tintun valkoinen pupulakki ja ei mielestäni ole lainkaan "vauvamainen". Meidän tyttökin tykkää siitä kovasti.

  VastaaPoista
 8. ^Voi surku sairastumista ja odotetun retken peruuntumista! :/ Syysflunssanko nappasit? Parantavaa unta ensi yöksi! Ja sitten reppu testiin, kun siitä toivut.

  VastaaPoista
 9. Rattaiden luopuminen, apua, meilläkin se kohta edessä. Tosin ei ihan heti. Pidän Antonin AINA rattaissa julkisilla paikoilla turvallisuuden takia. Tor istui rattaissa vielä 5v koska ei yksinkertaisesti pystynyt kävelemään joutumatta ajotielle. Oli koettu muutama TOOODELLA vaarallinen läheltä piti tilanne ja ne riitti mulle.
  Reppu on hieno ja kätevä! Sellaista tarvis alkaa kanssa katselemaan piakkoin...

  VastaaPoista
 10. Hei!
  Halusin vain kommentoida tuohon Anrinkon viestiin, että milloin lapsi oppii liikkumaan liikenteessä ellei vanhemman kanssa harjoitellen? Rattaissa pitäminen vielä 5-vuotiaana ei varmaan edesauta harjoittelua. Minusta vanhempi tekee lapselleen karhunpalveluksen, jos ei anna lapselle mahdollisuutta liikkumisen harjoitteluun myös julkisilla paikoilla ja etenkin niillä.
  Miten lapsi pärjää hetkenpäästä koulumatkat?
  Ananalle kiitos kivasta blogista. Tiina
  PS: Ja tämä ei ollut arvostelu vaan mielipide edelliseen viestiin. Aurinkoista syksyä sinulle Anrinko.

  VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥