19.5.2011

Ampiaispesässä.

Ikuisuusaihe.
Kuinka monta uima-asia on riittävästi, ja millaiset ovat säädyllisiä ja käytännöllisiä.

Edustan itse ehkä marginaali-ryhmää. Olen pienestä asti tottunut että tytöillä on bikinit ja ainoastaan uimahallissa uimapuku. Tämä juontaa juurensa siihen että pienenä kaikki uima-asuni tuotiin ulkomailta, ja ne eivät ikinä olleet uimapukuja. Sen sijaan minulla on ollut kaikkea kaislahameesta palmuhattuun. Minusta uimapuku on  siis uimahalliin, joku sisäänkasvanut asia. Mutta tiedän, että monen mielestä, bikiit eivät ole pienten ranta-asu. Onneksi kaupassa on jotain jokaiselle.

Meillä siis on bikineitä, useat. En ikinä laita lapselle päälle märkää uima-asua, vaan kun käymme uimassa monta kertaa päivässä, laitetaan aina kuivat. Siksi meillä on useammt kuin yhdet tai kahdet, asumme aivan vieressa uima-allasta sekä rantaa.

Bikinien lisäksi meillä toki on yksi uimapuku hallikäyttöön sekä uimahousut pojalle. Uimashortsit on kuitenkin ne käytetymmät joten niitä useat. Itseasissa, viime kesänä poika käytti vielä 116 cm uimashortseja ja oli yli 140 cm pitkä. Ja uimiksethan mahtuvat lähes poikkeuksetta monta kautta. Yläkuvan uv-paitaa on käytetty 3 vuotta, nyt laitoin sen sivuun, en usko että enää mahtuu. Uv-paitoja siis käytetään myös ahkerasti. Seuraavassa kuvassa on uima-asuja viime kesältä ja sitä edelliseltä.Pidän värikkäistä uima-asuista, sellaisista missä on kukkia tai värikkäitä lintuja, sellainen karibian-staili. Toki likalta kysellään myös mistä tykkää ja otetaan toiveet huomioon. Viime kesän huomio oli että kaksiosainen uima-asua on paljon kätevämpi kun pissalla käynnit onnistuu sujuvammin. Mielelläni löytäisin lisää sellaisia pieniä uimahameita, mutta harvassa tuntuvat olevan. Ja olen nirso, joten ostan kun näen kivan ja koon mietin sen mukaan ettei samaa kokoa ole ihan mahdottomasti.

Tälle vuodelle en uskalla sanoa mahtuuko noista vanhoista mikään, toivon toki että mahtuisi. Uutena kaappiin on tullut muutamassa eri koossa lähinnä biksuja, kovin hempeitä ovat... missähän on kaikki kirkkaat kukkakuviot ?! Näistä otetaan käyttöön sopivan kokoiset ja reilut jäävät sitten seuraavalle kesälle.


Mielestäni Nextiltä puuttuu koko 4-5 useista uima-asuista ja epäilen että koko 5-6 on vielä iso, sillä housut etenkin vaikuttavat kovin reiluilta. Gantilta ostin kahdet biksut, 2 eri kokoa että jotain nyt luulisi olevan oikeassakin koossa :)

Pojalle tilasin ainoastaan Bodenilta uudet uimashortsit, luulen että nuo muut vanhat mahtuvat edelleen. Uimahousuja ei tunnu koosa 150 cm löytyvän enää kuin jotain sporttimerkkejä, joten olin ilahtunut kun Gantin ysmystä löysin edullisesti vähän pirteämmät. Olen tykännyt tosi paljon Po.pin helikopterishortseista sillä ovat todella pitkät, kuosi on mielestäni uimiksiin hieman tylsä mutta ihan kiva. Nextillä on tällä hetkellä todella herkulliset sateenkaari-uimashortsit pojille, mutta meidän pojan koko on niistä loppu. Harmittaa kovin. Poikahan siis asuu altaalla kesät, on aamusta iltaan jos vain on suunnilleen lämmintä.


Likalla on käytetty pienestä asti rannalla ja altaalla froteehuppareita, lämmittää paljon paremmin kun tippuva pyyhe. Viime vuodelta RL:n valkkoinen huppari ja uutena Bodenin pallohuppari ja Nextin froteemekko.Sokerina pohjalla ne UV-paidat. Meidän lapset ei pala helposti mutta etenkin alkukesästä rasvaamme tiiviimmin ja jos ollaan veden äärellä koko päivä, on parasta pitää uv-paitaa. O'neillin paitaa käytettiin tosiaan 3 vuotta ja nyt tilasin uudet. Vähän huti. Tilasin koot 6. Kauppa lähetti väärät paidat, oikeassa koossa mutta se koko on aivan liian iso tytölle. Eli poika saikin keltaisen paidan ja tytöllle sopivan paidan metsästys jatkuu :)

Tässä nyt jotain ajatuksia rannalle ja altaalle, mikä toimii meillä, ei tietenkään välttämättä toimi teillä. Ja tuo bikini asia varmasti kirvoittaa keskustelua suuntaan ja toiseen.

Meillä uimisen  luottokamoina siis biksut, froteehupparit, uv-paidat, crocsit, lierihatut, huivit ja aurinkorasva. Tunnustan etten ole se tunnollisin rasvaaja ja kun poika on päivän uimassa niin lienee turha kuvitellakaan että siellä rasvaalaittaisi.
Toistaiseksi kukaan meistä ei ole ikinä palannut, että jotain varmaan oikein tehdään, tunnustettakoon että lapsilla on minun pigmentti eli ruskettuvat helposti mutta eivät pala.
Ja nyt vain niitä uimakelejä odottamaan !

31 kommenttia:

 1. Aika huikea määrä uima-asuja! =)
  Meilläkin on käytössä useampi uima-asu. On Uimahalli uimapuku,joka kestää klooriveden. Erikseen uimapuku rantakäyttöön, UV-puku pahimpaan paahteeseen ja myös ne bikinit.
  Sinänsä en näe bikineissä ongelmaa, jos niiden muotoilu vastaa pikkutytön tarpeita. Noita kolmiolappubikineitä en pikkutytöillä hyväksy, niiden muotoilu viittaa selkeästi rintoihin joita pienillä ei ole ja hyvin usein näkee rannalla pikkutyttöjä, joiden yläosat on vinossa ja kaulalla ja kaikkialla muualla paitsi oikealla kohdallaan. Mielummin noinkin pieni tyttö viilettää vaikka ilman yläosaa...
  Tuolla alakulmassa, pikkuisessa kuvassa on suloiset vaaleanpunaiset röyhelöbikinit, jotka mielestäni näyttävät ihanan tyttömäisiltä. =)

  VastaaPoista
 2. Meillä ei ole ollut 2-osaisia kun en ole oikein löytänyt mieleisiä (tarpeeksi peittäviä). Heti ihastuin tuohon polka dot asuun ja tähtiasuun eli jos eivät teille enää mahdu, nin meille saa kyllä tarjota.

  Viime kesänä käytetyin oli bodenin uv haalari ja sitten gymboreen kokouikkari, jossa oli hame päällä. Ne hameuikkarit on niin nättejä!

  VastaaPoista
 3. Ehdimpäs vielä muutaman kommentin kommentoimaan!
  Koo, aivan totta, meilläkin usein biksuhousujen kanssa on uv-paita, ellei sitten tyttö vaadi biksu-yläosaa. Tuohon rinta-asiaan en osaa kommentoida kun olen vain niin pienestä tottunut batiikkikuvioisiin kolmiobiksuihin :D Ja yleensä sopivia asuja per kausi on 3-5, hieman limittöin aina menevät mallista riippuen.

  Sini, polkadot-asu on itseasissa kaksi eri asua, eli toinen on ihan koko uimapuku (tällä hetkellä ainoamme) ja housut sitten ihan Lindexin irtohousut. En itse halua että tyttö on yleisillä rannoilla kokonaan ilman yläosaa eli housuja on käytetty esim. mökillä pikku-altaassa tai uv-paidan kanssa :) Ja yritän muistaa kun kokeilen että mahtuvatko vielä, mahdollisuus on suuri sillä tyttö on hoikistunut todella paljon :) Ja meillä oli myös haalari kahtena ekana vuonna, pisujen kanssa se ei vain ole mielestäni ihan toimiva :)

  VastaaPoista
 4. Meillä on nuo uv-asut tosi ehdottomat, molemmilla oli reissussa mukana ja olivat tosi kätsät rannalla. Noi oli siitä Bodenin tilauksesta. Kiitos myös tosta huppupyyhevinkistä, ne toimivat myös reissussa mainiosti. Lilalla on täksi kesäksi kahdet uikkarit, Nikellä sitten muutamat enemmän ja uimashortseja. Ei kiva olla märissä uikkareissa ja möksälläkin ui vähän väliä ettei uikkarit ehdi kuivua. Sama reissuissa.
  Kauniita uikkareita ja biksuja. Lilatsulle tulee sitten parin vuoden päästä noi, joohan:)

  VastaaPoista
 5. Kauniita asuja, mutta... jotenkin mun silmään ne bikinit näyttää pikkutytöillä vaan niin, miten sen nyt sanoisi.. härskiltä. Juurikin tuo mihin edellä jo viitattiin, että korostetaan rintoja, joita ei siis todellakaan vielä ole. En myöskään ymmärrä pikkutyttöjen korkkareita, joten ehkä olen kalkkis, en tiedä, mutta tyttöjen kuuluu olla tyttöjä eikä mininaisia. Tosiaan mieluummin sitten pelkässä alaosassa, kuin biksuissa.

  Meidän tarpeisiin on riittänyt vallan hyvin yhdet uima-asut per lapsi, tosin ei mitään himouimareita ollakaan.

  terkuin, vakkarilukijasi Mari

  VastaaPoista
 6. Mä olen sun kanssa samoilla linjoilla tässä bikiniasiassa. Musta ne ei mitenkään yritä tehdä lapsista aikuisia tai naisia vaan kuuluvat rimpsuine ja härpäkkeineen lapsille. Mulle oli ihan uusi juttu tää aikuisuus/härskeys puoli, kun uikkareista itse kirjoitin. En mä ole tuollaista edes tajunnut ajatella. Tottakai kaikkialla on mahdollisuus törmätä vaikka mihin ja en usko, että bikinit muuttavat sitä suuntaan tai toiseen. Ihan eri asia on sitten uv-suoja jota varten meilläkin on uv-uikkarit.

  VastaaPoista
 7. Sulosia asuja tytöllä!! :) Just ihania!!! Ihan menis ton ikänen tyttö vielä ihan pelkällä alaosallakin mun puolesta. :)

  Meillä vaan poikia niin en tiedä tuon taivaallista mitä pitäs olla..noi pitää uikkareita ja sillä selvä. Helppoa.

  Mä en usko aurinkorasvoihin!!! Olen fanaatikko..hehe.. :D Meillä ei ole lapset palaneet, vaatteilla suojataan ja kun on tarpeeksi a ja d vitamiinia niin ei pala.

  Mukavaa kesän odotusta!!

  VastaaPoista
 8. Ihania, kauniita uikkareita!
  Ja tosiaan, onneksi kaupoista löytyy jokaiselle jotain.

  Minäkin edustan sitä kokopukujen kannattajaryhmää. Samalla tavalla kuin "vastustan" pikkutyttöjen rintaliivejä en myöskään näe bikiniyläosille mitään käyttötarvetta tai erityistä hyötyä.

  Harvemmin ne näkyy muutenkaan pysyvän kunnolla päällä jolloin mielestäni olisi ihan sama pitää pelkkää alaosaa (mitä mm. italialaiset pikkutytöt tuntuvat käyttävän rannoilla). Valkohipiäisenä kalkkilaivan kapteenina suojaan lapsenkin varsinkin ulkomailla aina UV-asulla, kotimaassa saatetaan mennä kokouikkarilla ja aurinkorasvoilla.

  VastaaPoista
 9. Ihania biksuja ja uimasortseja.

  Onneksi löytyy muitakin, joilla sama ajatusmaailma: biksut rannalle ja koko puku halliin. :)

  Ja kiitos tuosta froteehuppari vinkistä!

  VastaaPoista
 10. Meillä tytöllä ensi kesänä bikinit! Siis periaateessa niitä kai voi ko. asuna pitää, mutta yläosa on kyllä ihan napaan asti Kuitenkin irralliset osat, joten pissalla pääsee helpommalla. Ihan Henkalta ostetut. Tuota en kyllä tullut ajatelleeksi, että niitä piptäisi olla useita, koska ollaan rannalla aurinkoisina päivinä ja uikkarit kuivuvat tosi nopsaan. Meillä oli yksi kesä käytössä bodenin froteemekko, mutta ei sitten myöhemmin ole ollut. Uidaan vain aurinkoisina päivinä, niin kesämekko on lämmittänyt ihan hyvin.

  UV-asujakaan ei ole ollut koskaan. Yritän kovasti muistaa aurinkovoiteen, koska pitäisi suojata lapset, vaikka niillä onkin vähän tummempi iho, joka ei pala. Jotain iloa siitä ihostakin, joka ei ola maidonvaalea.

  Paheksunnat jätän muille. Omilleni valitsen sellaiset asut, joita haluan katsella ja jotka ovat käteviä.

  VastaaPoista
 11. Ihaania ovat kaikki. =) Mikä tuo Bodenin mitoitus mahtaa olla. Oma vanhin tyttöni on noin 145 pitkä ja mietin mikä koko heiltä olisi sopiva uikkareissa?

  UV-vaatteet ovat minulle ihan uusi juttu. Ja tänä vuonna tulossa meillekkin kokeiluun. Nuorimmalle löytyy hyvin vaihtoehtoja, mutta mistä löytyisi isommalle tytölle?

  Terveisin Heidi A.

  VastaaPoista
 12. Me kuulutaan kanssa tähän uimapuku ryhmään. En osaa oikein perustella, miksi en halua bikineja Pinjalle, mutta jotenkin niitä ei ole vain meille tullut.

  Itsekkään en oikein voisi tällä hetkellä itseäni kuvitella bikineihin, joten en osaa ehkä niitä silloin Pinjallekkaan kuvitella.

  VastaaPoista
 13. Meillä on uv-asu ja iltauinnille yksi nätti hame uikkari.
  Tuollainen yläosa napaan asti, on ainoa "bikini" malli joka on mielestäni kiva pikku tytöllä.
  Hameosa alhaalla on taas uikkareissa kivoin. Kun se on mielestäni vaan niin epäesteettisen näköistä kun ne uikkahousut menee vakoihin. Hame peittää sen mallikkaasti.
  Tytölläsi on oikeen kivat uimavaatteet tuossa kuvassa missä hän on menossa veteen :) Lahjemalliset housut on musta paremmat ed. syystä

  VastaaPoista
 14. Meillä samoin kaikki neljä AINA rannalla tai ulkoaltaalla biksuissa. En ole itsekään käyttänyt kokouimapukua (edes uimahallissa) sitten koulun uimavuorojen, enkä osaisi lapsille rannalle ikinä pukea uimapukua, se vaikuttaa jotenkin niin teennäiseltä.

  Meillä on biksuja 3-4 per lapsi per kesä ja yks uimapuku.

  UV-vaatteet on mulle ihan tuntemattomia, meidänkään lapset ei koskaan pala. Rasvata yritän alkukesästä silti...

  Ihanaa kun kesä on ihan pian!

  VastaaPoista
 15. Rantavarusteenne on ihania, sopivasti ja sopivia. Meillä ei käydä kun kerran päivässä uimassa kesäsin, siellä sitten ollaan monta tuntia, yleensä iltapäivästä. Ja vielä varjopaikkoja on etsitty, vakkari mestoja siis käytetään. Ei ole tarvetta kovin monille asuille,ehtivät kuivumaan kyllä.
  Kolmet taitaa kaikille olla, paitsi tytöillä taitaa olla viidet uikkarit ja kahdet biksut. Käyvät paljon uimahallissa.

  VastaaPoista
 16. Minä olen samaan mieltä että lapsilla saa kyllä bikinit olla. Tietenkin auringon kannalta hyvä, että on vähän isompi yläosa ja juuri se että pysyy suht paikoillaan eikä roiku vaan kaulassa mutta muuten kyllä saa olla. Jos joku saa aikaan siitää härskejä ajatuksia tmv. niin sitten se saa monesta muustakin (hameet ja vaikka jopa t-paidat) eli siinä kun.

  Pienenä meillä on ollut hyvinä 80-luvun aikoina (kun niitä härskeilijöitä ei ollut !?!) ihan pelkät froteeshortsit varmaan kuusivuotiaaksi saakka ja elossa ollaan. :)

  VastaaPoista
 17. Froteehupparivinkki oli hyvä, kiitos! Mistä paikoista niitä kannattaisi metsästellä?

  Meillä käytössä rantalomilla lähes ainoastaan uv-suojapuvut, sillä varsinkin isompi lapsi inhoaa rasvausta ja olen aika hysteerinen sen suhteen. Olen siis tyytyväinen itseeni, jos ja kun ulkomaanlomilta palataan 'kalkkilaivankapteeni' -lasten kanssa kotiin. ;-) Lisäksi kun eivät vielä osaa uida, niin käytössä on melkein pelkästään Speedon tai Arenan kokouimapuvut / haalarit, joissa kelluttavat ponttoonit ja onneksi myös uv-suoja. Tytölle löytyy parit ihanat röyhelöuikkarit Gapiltä ja Gymboreelta.

  VastaaPoista
 18. Kauniita uima-asuja teillä! Ja aika huikea määrä! :)

  Meillä on tytöillä uikkarit ja myös niitä biksuja. Pienemmällä käytännönsyistä vain sellaisella toppiyläosalla. Ne kun pysyy meidän neidillä paljon paremmin päällä, ei tarvitse koko ajan korjailla suoraan. Ja kaksiosainen puku on tosiaan paljon helpompi vessareissuilla.

  Itse vierastan ajatusta tytöistä ilman uikkarin yläosaa, vaikka niitä rintoja ei vielä olekaan. :) Ruotsissa tämä näytti muuten olevan hyvin yleistä! Sekä tytöt että pojat viilettivät pelkissä alaosissa, selvästi jo kouluikäisetkin tytöt. Omaan silmään näytti oudolta, mutta se riippuu juuri siitä mihin on tottunut.

  VastaaPoista
 19. Meillä taitaa lapsilla olla yhdet tai ehkä kahdet uima-asut.
  Tyttö ei suostu laittamaan kaksiosaista ikimaailmassa. Hän haluaa uimapuvun aina.
  Pojilla on taas Uv puvut aina päällä. Palavat, kuten minä, joten rasvailut ei paljon auta.
  Me käydään kyllä vaan pari kertaa uimassa koko kesänä. Ei ole lähellä rantaa. =(
  IHANIA nuo teidän asut kyllä on!!!
  Ja varmasti tarviitte, jos käytte kesällä joka päivä uimassa.
  Meillä lapset pääasiassa hilluu pihalla ja vesileikkejä sitten muuten.
  Kovalla helteellä miestäni ei saa rannalle, koska ei tykkää auringosta eikä yhtään uimisesta, paitsi hallissa. Heh.
  Siellä käyvätkin joka viikko.
  Kesällä on ihanaa lähteä koko päiväksi Hankooseen ja Tammisaareen. Ne meidän lempparipaikkoja rantailuun.=)

  VastaaPoista
 20. Ihania uima-asuja kaikki. Meillä biksuja on käytetty tytöllä pienestä pitäen rannalla enkä ikinä ole ajatellut, että olisivat säädyttömiä. Ei kai niitä valmistettaisi, jos niiden käytössä olisi jotakin ongelmaa. Kannatan uimapuvut uimahalliin ja bikinit rannalle mielipidettä.
  T: Jatta

  VastaaPoista
 21. Hei! Minua kiinnostais tietää enemmän, että mistä hankitte noita UV-asuja? Hinta-laatusuhde ja hinta yleensä? Minkä merkin vaatteet parhaita? Miten kestävät pesua jne.
  Terkuin Johku

  VastaaPoista
 22. Hih - nyt vasta mulle avautui toi otsikko - ehkä. Taidan olla väsynyt. Taas.
  Ihania uiduja kaikki. Meilläkin sekä yksi- että kaksiosaisia tytöillä, kaksiosaiset on jotenkin näppärämpiä.
  Pomppu on kyllä varsinainen surffari-hurmuri:)!!

  VastaaPoista
 23. Katri, oleppa hyvä ;) Tilasin joskus vuosia sitten Gapilta ensimmäisen froteehupparimekon vain siksi kun se näytti niin kivalta -ja totesinkin heti vallan toimivaksi. Eli aivan sattuman kaupalla tuli minullekin eteen ne :)

  Mari, korkkarit menee minultakin yli hilseen -tosin likka on keksinyt kävellä minun korkkareillani kotona -taitaa kuulua jokaisen pikkutytön kehitykseen tuo vaihe. En kuitenkaan ole ajatellut ostaa omia korkokenkiä likalle vielä seuraavaan 10 vuoteen :D

  Saija, sama fiilis -mutta se on varmasti tottumiskysymys. Tosiaan minulla on sellainen olo että tämä bikksujuttu koetaan vain pohjolassa "härskiksi" -en osaa snaoa miksi näin on ja voin olla tosiaan ihan metsässä :)

  Pieni Lintu, muistan että kun itse olin lapsi, oltiin vielä 10-vuotiaanakin ilman yläoaa rannalla. Muistaakseni Padmé oli vielä 2-vuotiaana -sen jälkeen ei ole ollut. En osaa sanoa mistä se johtuu, ehkä siksi että haluaa itse laittaa yläosankin ja tosiaan usein on UV-paita siinä päällä -eikä edes biksu yläosaa.

  -Jassu-, itse en yhdistä bikini yläosaa ja rintaliivejä mitenkään toisiinsa. Bikini yläosahan voi olla minkä mallinen vain ja tarkoitus on vaan tuoda ala-osaa yläosa -en näe että sillä on rintojen kanssa mitään tekemistä. Tosiaan monesti itsekin olen nähnyt pieniä tyttäjä joilla se yläosa roikkuu miten sattuu ja se näyttää hassulta -Padmé on ollut sen verta lihaisa aina että hänellä kyllä yläosakin pysyy paikallaan. Tosin, aika usein näkee liian isoja uima-asuja lapsilla, en tiedä mistä tämä johtuu -itse en voi sietää roikkuvia uimiksia :)

  Oleppa hyvä Pia, kiva laittaa vinkit kiertoon!

  Mari A:lla on taas kommentti niin kohdillaan ♥ Kiitos.

  Heidi A, hmm, Bodenin mitoitus on hieman konstikas minusta. Meillä ei sieltä tyttöjen uimapukua ole joten ellaisesta ei ole kokemusta, pojalla on uimashortsit 11-12 ja näyttävät olevan himpan isommat kuin Po.pin 140 cm. Likka käyttää Bodenilta kokoa 6 ja se mielestäni vastaa normaalia 116 senttistä. Poika on ainakin 146 senttinen ja käyttää Bodenilta nyt pääsääntösesti kokoa 11.

  VastaaPoista
 24. Meeri, mutta eikö ole ihanaa että nykyisin saa myös NIIN kauniita uimapukuja? Kun olin pieni, oli Suomessa vain jotain sporttimerkkien uimiksia ja ne olivat aina yksi- tai kaksivärisiä ja sellaisia ...no tylsiä. Nykyisin on todella kauniita kuoseja myös niissä mikä on varsin mukavaa :)

  Anonyymi, itsekin pidän lahjemallista enemmän. Mutta niitä on vaikea löytää, tuntuu että jos kuosien mukaan katsoo (ja minähän katson) valikoituu aina sellainen setti missä on pienemmät housut ja biksu-alaosa :D Hameita katselin eilen Kapp Ahlissa mutta jätin ostamatta, mielestäni 12 euroa on ryöstö uimahameesta. Ja tosiaan nuo kuvan shortsit oli todella kivat! Mutta hankasivat sisäreiddestä tytön ihon aivan rikki, joten emme voineet niitä sittenkään käyttää, ovat Henkkamaukalta ostettu viime kesänä.

  stine, sama homma rasvauksen kanssa. Uusi asia minulle mutta olen antanut itselleni kertoa että auringolta kannattaa suojata vaikka pigmentti olisikin sellainen ettei pala. Ei meillä enää keski- ja loppukesästä taida kukaan muistaa juuri rasvailla :D

  Sokrutin, me saatetaan hypätä tosiaan 3 kertaakin päivässä uimaan. Riippuu ihan missä ollaan. Ja ikinä ei lähdetä uimapaikkaan ilman kahta uima-asua. Ja ei meillä tosiaan nuo kaikki ole nyt sopivia, en ole vain sovitellut vielä, niin en osaa sanoa mitkä on tämän kesän kierroksella :)

  nelly, NIIN totta! Kai niitä ihmisiä on aina ollut mitkä "lapsia kattelee", mutta jos se on ensimmäinen asia mikä bikineistä tulee mieleen niin ehkä se on enemmän omassa mielessä. Näitä on ollut aina ja en usko että siihen lapsen asu vaikuttaa. Mielestäni härskimpää on uida vaikka alusvaatteissa ja tätä olen muuten nähnyt paljon, että pikkuhousuissa uiaan.

  Anonyymi, froteehuppareita on ainakin Nextillä, Gapilla ja Bodenilla. Ebayssa on esim. nimellä "Terry cover up" etc. Suosittelen lämpimästi, kätsy on :) Ja tytöille tosiaan on tosi kivoja uimiksia, etenkin kun vertaa 10-vuotiaisiin poikiin. "Kivat" lastenvaatteet loppuvat aikalailla kokoon 128 cm. Ja ei minusta saa missään nimessä rasvausta tai suojausta paheksu, nykyään tuntuu olevan tälläinen trendi että "minäpä en ikinä pala ja voin grilata itseäni vaikka 6 h putkeen ilman rasvaa". Ei kai se aurinko enää ole niin vaaraton kuin meidän lapsuudessa, mielestäni tärkeää on tietää oman ja omien lasten ihon rajoitukset ja toimia niiden mukaan.

  Minni, niin siis tässä asuja ainakin 4 vuoden ajalta ;) Ja tosiaan, kouluikäiset ilman yläosaa näyttäisi oudolta minunkin silmään, tunnustan =D

  Kiitos anrinko kun muistutit Tammisaaresta ja Hangosta -lisään kesälistaan ;) Ja en tiedä mistä nuo ovat uintiintonsa saaneet, ehkä se on tämä sijainti kun on niin hyvät mahdollisuudet siihen :)

  Jatta, samaa mieltä, pidetään pintamme!

  Kiitos kaikille kommenteistä, oli tosi kiva lukea erilaisia ajatuksia aiheen tiimoilta. Ja mukava oli huomata että eri mielipiteistä huolimatta keskustelu pysyi näin mukavana! Kiitos, mulla on ehkä blogistanian fiksuimmat lukijat!

  VastaaPoista
 25. Hei!

  Ei liity nyt tähän aiheeseen, mutta esittäisin sellaisen pyynnön, että voisitko lisätä blogisi Bloglovin:iin. Olisi mukava seurata blogiasi sen kautta. :-)

  VastaaPoista
 26. Moikka Saara, kävin tutkimassa tuota sivustoa. Kun laitat hakukenttään a-nanan löytyy blogi listalta ja voit liittyä seuraajaksi. Siellä on blogini jostain syystä kaksi kertaa, en osaa sanoa miksi kun on vieras sivusto minulle ...mutta noin se onnistuu :)

  VastaaPoista
 27. Hei mistä tilasit tuon keltaisen uv-paidan. Meillä mahtui samat uv-suoja vaatteet pari vuotta, mutta nyt ovat liian pienet. Paljon helpompi laitta uimapaita kuin rasvata koko tyttö.

  Minusta nuo pidemmät kaksiosaiset eivät ole bikineitä, ne on tankineita. Suomessa en ole tuota termiä kuullut, Usassa kyllä.

  Meillä on nykyään vaan Disney prinsessa uikkareita ja tankineita ja Arien cover up... Ihan turha mun on ostaa muita, jos niitä ei kuitenkaan tule niin paljoa käytettyä.

  VastaaPoista
 28. Meillä on enemmän perinteisiä uimiseen tarkoitettuja uima-asuja, lapset kun uivat enemmän tai vähemmän tosissaan.

  En koe pienten tyttöjen bikinejä mitenkään härskiksi, minusta ne kolmiolappubikinit ovat lähinnä koomisia pienten päällä. Varsinkin kun ne harvoin pysyvät paikoillaan:).

  VastaaPoista
 29. Anonyymi, se oli eräs englantilainen surffikauppa. En viitsi nimä julkaista sillä luottokorttitietoni joutuivat vääriin käsiin tilauksen jälkeen. Netistä löytyy kyllä useampikin paikka, "rash guard" -termi käyttää ilmeisesti jenkit ja Euroopassa yleensä "rash vest". Ja jeps, tankineitahan ne on, Suomessa ei taideta kuitenkaan sitä sanaa juuri käyttää :)

  Nina, silloin ne hassuja onkin jos ovat päällä miten sattuu, voipi olla meilläkin sama tilanne hoikistumisen myötä ;)

  VastaaPoista
 30. Kiva kun jaoit uima-asuvalikoimanne kanssamme.
  Kauniita, käteviä - eivätkä taatusti tylsiä :-)
  Hieman jälkijunassa kommentoin, että meillä mennään halliin uimapuvuilla ja rannalle bikineillä.
  Pikkutyttärillä olen suosinut toppimallista yläosaa ihan siksi, että pysyvät paremmin päällä.
  Froteiset rantamekot pääsevät testiin tänä kesänä, olivat taannoin alessa Bodenilla. Uskon, että toimivat. Tarvitaan vain paljon niitä rantakelejä.

  VastaaPoista
 31. Minusta voi aivan hyvin olla bikineissä pikkutytöt. En ole edes ajatellut, että siinä olisi jotain härskiä. Voihan sitä nyt katsoa, että millainen se yläosa on.. :-)
  Tällaisia kylpyponchoja saa ainakin täältä nettikaupasta, kannattaa kurkata:
  http://www.lastenmuoti.com/kylpyponcho-p-1754.html

  VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥