4.7.2009

Millä te pesette puhtaaksi?


Millä te pesette lastenvaatteet?
Millä lähtee tahrat?
Millä lähtee tahrat jotka ei lähde millään?
Miten vaunujen tekstiliosat saa puhtaaksi?
Mitä uskaltaa käyttää?


Meillä on Omo Sensitiviä, valkopyykille sekä kirjopyykille.
Nestemäistäkin, pienille lämpötiloille.
Sappisaippuaa palana, Vanishia geelinä ja jauheena.
Sillä geelillä saa muuten väritkin pois vaatteista!
Mainioin on Fairy,sillä lähtee rasva.
Mutta onko vielä vinkkiä,
millä irtoaa se vaikein tahra?

17 kommenttia:

 1. Auringossa saa vaalennettua valkoisia vaatteita aika hyvin, ruokatahroja varsinkin. Aika reippaasti myös kloriitilla valkaisen vaaleita.

  Meillä on käytössä myös Vanish ja Omo sensitive. Sappisaippua myös hyvä monille sitkeille tahroille.
  Apteekista saatava puhdistettu lakkabensiini(?) on hyvä irroittamaan rasvatahroja.

  Mutta onhan noita sellaisiakin mitkä eivät lähde millään pois. Vinkkejä siis myös mielelläni lueskelen :)

  VastaaPoista
 2. Joskus olen suihkinut pihavaatteiden vaikeisiin tahroihin Fairyn Powersprayta. Useimpiin tahroihin onkin auttanut. Mitään ihmeainetta en ole löytänyt, millä saisi kaikki maailman mönjät irti vaatteista. Tuosta sinun luettelosta onkin kaikkea kokeiltu.

  VastaaPoista
 3. Niin lisäys vielä, että valkoisten vaatteiden tahrat on kloritiilla poistettu menestyksekkäästi. Tosin koko talo haisee/tuoksuu sen jälkeen uimahallille...

  VastaaPoista
 4. Hyvä aihe!
  Mie oisin kiitollinen vinkistä jolla saisi ihanat pienet ruskeat rinkulat pois vaatteista... VOI kukkaa! Vaikka pilkuista pidänkin, niin noista kernaasti luopuisin :) Ei lähe sitten millään...

  VastaaPoista
 5. Itse käytän pääosin nestemäistä Erisania. Tärkein vaatimus pesuaineessa on se, että sen on ehdottomasti oltava hajusteeton. Ja lisäksi olen ihastunut nestemäisiin, jotka tuntuvat liukenevan nopeammin ja paremmin.

  Tahrat poistaa pala-sappisaippua, Fairy ja aurinko :).

  VastaaPoista
 6. Onpas mulla nyt katkonainen ajatuksenjuoksu, jos sitä ollenkaan tänään. ;) Vaunujen päälliset olen pessyt ihan hienopesuohjelmalla 30 ja käyttänyt sappisaippuaa. Ainakin Emmaljungalla kestää. Just eilen illalla tein huollon :)

  Mukavaa loman jatkoa teille!! Ja sori tää säätö :D

  VastaaPoista
 7. LV colorilla lähtee meijän pyykit puhtaiksi, meillä ei kyllä ole yleensä mustikkaa kummempia tahroja.
  En siedä hajusteita enkä zeoliittia pyykinpesuaineessa.

  VastaaPoista
 8. Minäkin suosin valkoisia puuvilla/pellava-vaatteita, koska ne voi aina valkaista, todella kätevää.

  Aurinko on osoittautunut myös tehokkaaksi varsinkin "pastakastiketahroille (tomaatti)" (ja muulle ruoalle, esim. hunajamarinoitu broileri on TODELLA sitkeää irtoamaan), joka ei lähde millään pois. Esim. vaaleanpunaiset trikoovaatteet puhdistuvat tuloksettomat pesun jälkeen auringossa kuivumisaikana. Pelottavaa suorastaan.

  Mutta on tahroja jotka vain eivät lähde ja sekös harmittaa. Ajattelen kuitenkin, että lasten pitäisi saada sotkea (lue olla:) suht huolettomasti eikä heitä saisi syyttää, vaikka kalliskin vaate menisi piloille tahran vuoksi.

  VastaaPoista
 9. Sappisaippua tulikin jo vinkattua moneen kertaa, jo bloggauksessakin. :)

  Tahranpoistossa taitaa olla eri vinkki kullekin tahralle. Itse olen menestyksekkäästi pelastanut hameen ja maton mustikkatahroilta äidinäidin hyvällä vinkillä: tuoreeltaan tahralle kiehuvan kuumaa vettä. Kyllä lähtee.

  Täytyy testata noiden kurkumatahraisten pellavahousujen kanssa tuota aurinkokikkaa.

  -nti Täti

  VastaaPoista
 10. Hankasin scootereiden pinkit osat fairyllä, eka koetin käsinpesua ja ei tehonnut. Sitten vaan arpapelillä 40 ohjelmaan ja koneeseen..
  Onpa S ison näköinen ihanissa sandaaleissa =)

  VastaaPoista
 11. Tosi hyvä aihe ja postaus.
  Mäkin olen joutunut opiskelemaan "tahrojen poiston syvintä olemusta"; lasten synnyttyä :-) sitä ennen ei tosiaankaan ollut väliä pesuaine merkillä, ja puhdasta tuli.( eihän aikuisten vaatteet kärsikään käytössä niin kuin lasten)

  lasten vaatteissa tuppaa nykyään olemaan monissa, pesu 40c:a. Ja sepä onkin haastavaa ollut huomata, merkeillä on tosiaan eroja.

  Olen varmaan kokeillut kaikki mahd.nestemäiset pyykinpesuaineet tässä pian 4v.ajalla. Syystä että; nestemäiset eivät tahraa pesukonetta,eivätkä keräydy vaatteiden pintaan, ovat iho- ja vaateystävällisimpiä.

  Ennen tykkäsin pestä Omo regular:a, mutta sitten harmikseni sen valmistus lopetettiin. Tällä pesin niin valko-kuin kirjopyykin ja aina tuli hyvä lopputulos.
  Erisanit; Lv:t yms. hellävaraiset eivät vain pese puhtaaksi tahroista ilman tujuja esikäsittelyjä.
  Nyt meillä on jo vuoden verran pesty pirkan nestemäisellä pyykinpesuaineella, ja voin suositella. Erittäin hyvä hinta/laatusuhde, pesee hellävaraisetkin tekstiilit puhtaiksi. Ja ei ärsytä iholla! Ja tällä tosiaan pestään kaikki meidän pyykit, niin 40c kuin 60c. Ja lakanapyykit 90c!

  VastaaPoista
 12. Tähän aiheseen piti vielä palata...

  Meilläkin pestään Pirkan nestemäisellä pyykinpesuaineella ja bonuksena siinä on vielä ihana tuoksu:)!!!! Ennen käytin OMO Capsulseja ja kun niiden valmistus lopetettiin olen useita kertoja ollut yhteydessä asiakaspalveluun, mutta melko tuloksettomasti.

  Noissa pesumerkinnöissä on kyllä uskomattomia eroja. Tuntuu, että Timpparilla on aina varmuuten vuoksi 30 astetta ja esim. Gantin lähes kaikki saa pestä 60 asteessa. Mä aina välillä laitan esim. Timpparin trikoot jotka ei lähde puhtaaksi kuuteenkymppiin ja hyvin kestävät - tahrat vain ikävä kyllä eivät aina lähde...

  VastaaPoista
 13. Aamunkukka, Erisanilla muuten lähti likaisimmat ja pinttyneimmät kestovaipat puhtaaksi, vaikkei mikään muu meidän nestemäinen pesuaine siihten pystynyt. Että kirjaimellisesti p*kaiselle pyykille ihan ykköspesuaine :).

  VastaaPoista
 14. Meillä on sellasessa hiusväripullossa nestemäistä MiniRiskiä, sitä tahraan ja hangataan sillä pullon kärjellä varovasti niin että tahra alkaa jo vähän liueta.

  Sitten koneeseen (yleensä pesuaineena Mummi ja minä polkkakarkin tuoksuista pesuainetta tai sitten MiniRisk-jauhetta) ja kuuteenkymppiin ja tahraohjelma. Kyllä ne perusvaatteet yleensä hyvin kestää 60 vaikka olisi pesuohjeessa 40.

  Näillä konstein meillä ei tahroja juurikaan vaatteissa näy, vaikka lapset sotkevat urakalla tomaattikastikkeella, suklaalla, marjoilla, ruoholla, mudalla, kaikella mahdollisella :)

  VastaaPoista
 15. Hienoja vinkkejä on tullut, osa tuttuja ja osa uusiakin.

  Muutamia juttuja tuli vielä mieleeni;
  marjatahrat kiehuvalla vedellä (tästä taisi jo ollakin maininta), monet tahrat raa'alla sitrunamehulla ja tosiaan se aurinko... se kyllä haalistaa tahrat hyvin :)

  VastaaPoista
 16. Mulla on järeät aseet käytössä: pesuaineena Omon nestemäiset tiivisteet; valkoisille valkoisen pyykin ja värillisille oma sekä mustalle oma pesuaine. Tahrat käsittelen joko Tabortilla tai Vanish geelillä + lykkään koneeseen pyykin sekaan Vanish pulveria. Hyvin on tahrat tähän asti irronneeet.

  VastaaPoista
 17. Itse käytän tahraan kuin tahraan BioShout? nimistä nestemäistä tahranpoistajaa. Valkoinen pullo oranssilla korkilla.
  Tämä aine on ollut meillä käytössä jo useamman vuoden ajan.
  Aine tehoaa kunhan muistaa käyttää ainetta ennen ensimmäistä pesua tahran tulon jälkeen. Aineen laitan tahralle vasta siinä vaiheessa kun täytän pesukonetta, eli tahra on saattanut olla vaatteessa jo muutaman päivän.
  Muita tahra-aineita en ole käyttänyt pitkiin aikoihin. Miksi hommata monta putelia kaappiin kun yksi aine tepsii. ;-)

  VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥