4.7.2009

Me ajetaan - Tampereelle.
Meillä on tapana käydä sillon tällöin eri kaupungeissa, ihan vain vierailemassa. Monesti menemme koska on jokin tapahtuma ja toisinaan vain maiseman muutosta hakemaan. Toki minulla joka tapauksessa matka suuntautuu myös paikallisiin lastenliikkeisiin ;)

Yövymme aina Sokos Hotellissa, Tampereella kyseessä on Ilves Hotelli. Se sijaitsee keskeisellä paikalla, siellä on kivat huoneet, hyvä palvelu sekä mukava allas-osasto. Tapanamme on viedä lapset uimaan joka reissulla ja täällä se onnistuu erittäin mutkattomasti. Vaikka monesti S-ketjujen ravintoloissa on parantamisen varaa, on Ilves hotellin Fransmanni mielestäni vertaansa vailla. Hyvä aikuisten- ja lastenlista, ystävällinen palvelu ja hieman puuhatekemistä ruokaa odottaville lapsille. Toinen mieleisemme ravintola Tampereella on Toro.

Ilves Hotellin lähellä on kaksi leikkipuistoa. Toinen on ihan pieni, melkein Koskikeskusta vastapäätä ja toinen on aivan mielettömän kiva ja iso puisto Cumulus hotellin takana. Täällä ei tosin tuulenvire käy, eli jos on lämmin päivä en suosittele -itse melkein sulimme puistoon lyhyellä vierailulla 27 asteen helteessä. Lähellä puistoa on kiva jätski/kahvibaari josta saa vähälaktoosista maitoa kahviin -minä kiitän ;)

Tampereella pyörähdän aina tietyt liikkeet läpi: Prince & Princess, Kekäle, Nanouk, Nukkela ja tietty matkalla pysähdymme Ideaparkissa. Teen aina löytöjä, jos en itselleni niin ystävilleni jotka delegoivat satunaisesti minulle lastensa hankintoja. Tällä reissulla Kekäleen ale oli pettymys mutta Nanouk palkitsee joka kerta -mainio lastenliike!

Tampereella on aina vilinää ja menoa. Vaikka kaupat ovat jo kiinni, on kaupungilla ihmisiä ja puistoissa lapsia. Meillä kesälomalla on lasten nukkumaanmeno hieman myöhäisempää joten on kiva kulkea iltakävelyllä kaupungissa jossa on elämää.

...matka jatkuu...


Paikalliset sekä vierailijat voivat mielellään lisätä vinkkejä ja hyviä kokemuksia Tampereesta.


9 kommenttia:

 1. Me piipahdimme juuri visiitillä Kotkassa ja parin viikon päästä ajellaan Tampereelle. Kiitos vinkeistä!

  Toisten kaupunkien tutkailu kesäisessä suomessa on tosiaan antoisaa. Leikkipuistotkin tuntuu erilaisilta.

  Sinulla on kaunis blogi. Tätä on kiva myös lukea.

  VastaaPoista
 2. Minä kävisin Tampereella Radiokirppiksellä :)

  VastaaPoista
 3. Minä vallan unohdin kertoa pyykinpesu menetelmäni :)
  Meille pestään aina nestemäisellä pyykinpesuaineella, pääasiassa BioLuvil, joskus myös Ariel ja Omo. Tahranpoistona on samat, prikulleen! Fairy rules. Satunnaisesti käytän klorittia valkoiseen jononpakko, ruokasoodaa suoraan tahralle jos on värillistä. Sinolia esim kuulakärkikynään, pakastinta purkkaan. Mitäs vielä ... Ainoa kinkkinen on voikukka, niistä on taas pari vaatetta muistona. Sappisaippualla lähti monesta kun hartaasti hankasin. Hyvä aihe, olen monesti meinannut blogata tästä!

  VastaaPoista
 4. Mekin yövytään S paikoissa koska saadaan henkkarialea, Tampereella ei olla käyty hirveästi paikoissa, keskustassa ja särkällä :)

  VastaaPoista
 5. Se puisto Cumuluksen takana on PikkuKakkosen puisto!Ihana paikka!
  terv.ex-tamperelaiset
  Ja siinä ihan liki on muuten maailman paras Vohvelikahvila, ihanan pieni ja taatusti tuoretta tarjolla:)Suosittelemme:)

  VastaaPoista
 6. Onko sinulla Prince&princess liikkeen uutta osoitetta? Tuossa linkissä on vielä vanha. Se sijaitsee nykyään jossain Stockan takana. Ajattelin itsekin katsastaa ensi viikolla.

  VastaaPoista
 7. Piti vielä lisätä, että hienojen kuvien lisäksi Padmella on upeat saparot! *katsoo kadehtien ja miettii milloin meillä saa olla ponnarilenkki minuuttia kauemmin päässä*

  VastaaPoista
 8. sannis, kiitos ja tervetuloa lukemaan. Välillä on hiljaisempaa päivitysten kanssa näin loma aikaan mutta yritetään pitää yllä tasaista virtaa :)

  Sokruttimelle kiitos vinkistä, menenpä seuraavalla kerralla katsastamaan ;)

  Niinu, no mietin että onko se Pikku Kakkosen.. mutta en uskaltanut kirjoittaa kun en ollut varma. Hyvä että tuli esiin näin, kiitos :)

  Roosa, kiitos :) Meilläkin oli vaihe kun eivät lenkit/pinnit pysyneet... nyt pysyvät aika hyvin. Jos likka väsyy tai tylsistyy niin sillon lähtevät kädet kohti päätä ja "kampaus" voi olla histoaa :D

  Prince&Pincess:n uusi osoite on Rongankatu 5-7, melkein sen Pikku Kakkosen puiston vieressä ;)

  VastaaPoista
 9. Äh, kiitos myös kaikille muille lukijoille <3

  VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥