8.6.2009

Ne soitti tänään!

"Kamerahuollosta päivää..."
Kamerani, soulmate, on Turussa.
Palaakohan se enää ikinä entiselleen.
Me ollaan kuitenkin tosi vahvasti
pääkaupunkiseutulaisia.

Joka tapauksessa,
saan kameran takaisin
viimeistään perjantaina.
Ehanaa!Asiaan...
Kuvissa Ticketin takki;
92cm.
Ja lapshan ol' 93cm/15,5kg.

Mitä mieltä olette Kaivarin puistosta?
Siis siitä aidattomasta leikkialueesta Mutterin ja Kaivohuoneen välissä.
Omasta mielestäni se on ihana mutta todella vaarallinen.

Jos jätetään pois lasi, ihmisten jättämät eväiden jämät, tauteja kantavat äkäiset lokit sekä vieraskieliset lapset jotka eivät ymmärrä lempeää ohjausta (nyt sitten huumorilla) jää jäljelle tosi mageet kiipeilytelineet sekä liukumäet jotka on sijoitettu kohtalaisen vaarallisesti ellei kyseessä ole orava tai noin 8-vuotias lapsi jotka eivät liene kuitenkaan enää kohderyhmään juurikaan lukeudu.

Lähes yksikään lapsi ei pysty vastustamaan houkutusta kiivetä liukumäelle portaiden sijasta kiviä pitkin... ja pienemmät toki seuraavat perässä. Kiipeilyteline sopii hyvin 2-vuotiaallekin mutta sijainti jättää monet lähikämpätkin kakkoseksi näköalassa ja toki samalla luo pienoisen jännityslisän äidille että milloin lapsi kilkkaa rinteeltä kierien kolmoisvoltilla alas.

Onko tämä todella nykyisten säädösten mukainen leikkialue?

Ja ei, en todellakaan ole ylisuojeleva, lapsensa kantapäillä hysterisoiva äiti vaan ehdottomasti lasta oma-aloitteisuuteen ja omien rajojen löytämiseen kannustava äiti ...joka kuitenkin tietää myös lapsensa rajat.
Ja ei, me ei haluta mennä niihin aidattuihin puistoihin.
Koska ne ovat tylsiä,
Niissä on pienemmät liu'ut ja huonommat kiipeilytelineet.
Ei niissä ole nurmeakaan.

Kyllä me täällä käydään...
...mutta mietin vain onko kenelläkään toisella
samankaltaisia ajatuksia.12 kommenttia:

 1. Onpas melkoinen leikkipuisto! Enpä taitaisi uskaltaa meidän kahden pikkupojan kanssa sinne. Pojat kun aina harhauttaa äitiä, molemmat lähtevät eri suuntiin karkuun.. :)

  VastaaPoista
 2. Turhaan huolehdit kamerasi kohtalosta - se on parhaissa mahdollisissa käsissä. Ei Turku niin paha paikka ole - sielläpäinkin asuu monta kivaa kameraa - ja hyviä kamerankorjaajia;) Don't worry!

  Kauniita kuvia pokkarillakin!

  VastaaPoista
 3. Jaan ajatuksesi!

  Tuo puisto on meidän lasten "mummolan takapiha" joten usein tulee siellä riekuttua.

  Usein olen ihmetellyt niitä kiviä liukumäkien välissä, samoin kuin kiipeilytelinettä kallion päällä. Eikä se liukuminen sileää kalliota pitkin ole myöskään ehkä EU-normien mukaista.... Puistoa käyttää muuten ainakin läheinen katolisen kirkon päiväkoti, en haluaisi olla valvojana kun 30 lasta katoaa kallioille!

  VastaaPoista
 4. Kyseistä puistoa en tunne, mutta kuulostaa hurjalta! Nykyisin leikkipaikoillakin on tarkat turvallisuusvaatimukset ja ne pitäisi käsittääkseni tarkastaa vuosittain. Oletko katsonut onko puiston telineissä missään ikäsuosituksia? Ne saattavat olla vanhemmille lapsille, jolloin hurjalta tuntuvat telineetkin saattavat olla hyväksyttyjä.

  VastaaPoista
 5. Kaivarin puisto on meidänkin mielestä tosi kiva, mutta eihän se kyllä varmasti kaikkia turvallisuus määräyksiä taida täyttää:/
  Ihan toi lakki!Mistäs se on?

  VastaaPoista
 6. Me asuttiin ennen tuossa puiston nurkilla ja paljon tuli pyörittyä siellä tytärpuolen kanssa. Välillä kyllä hirvitti kun 3-vuotias juoksi kallioilla, laski kallioita peffamäkeä tai juoksi alas, aina piti kiivetä liukumäkeen kiviä pitkin jne. Ei ainakaan rohkeutta puuttunut. Onneksi selvittiin puistotsta aina ehjin nahoin. Kauniit on kyllä maisemat kallion päällä!

  VastaaPoista
 7. Emmi Vauvan Tyyliblogista9. kesäkuuta 2009 klo 11.29

  Itse olen myös miettinyt, että mitä suunnittelijat on ajattelleet sitä puistoa tehdessään... Ja en mielestäni lukeudu mitenkään ylisuojeleviin äiteihin. 3-vuotiaan vauhtihirmun kanssa ollaan kuitenkin aika monta haaveria saatu aikaiseksi tuolla. Usein käydäänkin sitten sepän puistossa tuon sijaan. Siellä itsekkin olen koko lapsuuteni leikkinyt!

  VastaaPoista
 8. Se on meidän vanha kotipuisto ja kyllähän se aika haastava on, ainakin pienemmille lapsille.

  Edelleen käydään siellä silloin tällöin mutta Luksu ei ole enää niin kiinnostunut kiipeilystä, lähinnä potkitaan palloa. Onneksi.

  VastaaPoista
 9. Onpas vaarallisen puisto... ja ihana tuo takki. Yritän tässä keksiä perusteluja miksi meille tarvittaisiin vielä yksi takki lisää. Olsin ostanut talvitakin tuolla kuosilla, mutta joka paikasta oli oikea koko loppu.

  VastaaPoista
 10. Me ollaan kerran käyty tuolla puistossa ja toinen kerta saa odottaa. Liian paljon vaaranpaikkoja vielä tollaiselle ylivilkkaalle vuoden vanhalle, vaikka en minäkään koe olevani hysteerinen äiti tällaisissa asioissa.

  Ihanat nuo Padmen farkut. Saako kysyä minkä merkkiset?

  VastaaPoista
 11. Kiitos kommentoinnista, näköjään monet puiston tirtävät jakavat huolenaiheeni ;)

  Nanna, farkut ovat Gymboreelta, ostettu jo liki vuosi sitten eli vanhaa mallistoa. Nuo ovat kokoa 2T ja meiltä kyllä kesän lopulla lähtevät myyntiin ;)

  Voin suositella noita Gymbon farkkuja pienille sillä ovat pehmeää farkkua ja malleissa on otettu huimioon vaippavara muutenkin ovat hyvin istuvat liikkuvalle lapselle :)

  VastaaPoista
 12. Jei. Ilmoittele kun lähtevät myyntiin! Noi on niiin ihanat, me halutaan ne!

  Meillä on ennestään gymbon farkkuja juuri noista syistä! ;)

  VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥