13.5.2009

Laten ohjeet (alkuperäiskielellä)


Lanka: Novitan Isoveli
Puikot: 5 (resoreissa 4)

Paita on tehty katsomalla viitteitä tästä ohjeesta.
Nappikaistaletta varten on lisätty 10 silmukkaa, 5 molemmin puolin ja nappikaistale on helmineuletta. Kun kaistale on tarpeeksi pitkä on nuo 5 silmukkaa laitettu limittäin ja neulottu aina 2 yhteen jolloin menevärt "päällekkäin".
Raglanlisäyksiä on tehty noin 17 senttiä jonka jälkeen lisäytty ylläolevan ohjeen mukaisesti 1o + 4 silmukkaa. Tästä alaspäin on jatkettu tavallista sileää neuletta kunnes 1. resorikierroksella on silmukoita vähennetty noin 128:aan silmukkaan (kunhan on 4:llä jaollinen) ja resori taas tehty 4:en puikoilla.

Hihat on kavennettu pikkuhiljaa keskisaumasta kaventaen 17 silmukan verran.

Huppuun on silmukat poimittu pääntiestä ja muutama kierros tehty 4:en puikoilla jotta pääntiestä tulee jämptimpi. (Nappikaistaleen helmineule jatkuu samanlevyisenä myös hupussa.) Sen jälkeen taakse keskelle on lisätty 2 silmukkaa per kierros noin 4 kierroksen ajan jotta huppu saa hieman kokoa lisää. Sitten vaan niin pitkään kunnes huppu on oikean korkuinen, nurjat puolet vastakkain ja kolmen puikon päättely :)

Taskuun on poimittu edestä sopiva määrä silmukoita ja kaistaletta levenetty raglanlisäyksin "tarpeeksi" jonka jälkeen vielä sopiva määrä kierroksia jotta tasku saa lopullisen muotonsa.
Ja sitten AINOA sauma joka koko hupparissa pitää ommella neulaa käyttäen; taskun kiinnitys hupparin etuosaan sivusta ja alhaalta.

Napit on tehty itse.


Housujen viitteitä on katsottu täältä.
Mallina minulla oli tytön omat kivanmalliset velourhousut josta katselin mittoja.
Aloitus 4:en puikoilla 124 silmukalla, leveähkö resori johon reijät "nurjiin kohtiin" nauhaa varten.
Sileä neule 5:en puikoilla ja haarakiila sopivaan kohtaan. Resorin ja haarakiilan väliin on 3:een kohtaan lisätty peppupuolelle rivejä jolloin housujen takaosa saa enemmän korkeutta kuin etuosa. Haarakiilan jälkeen lahkeissa olen lisännyt 4 silmukkaa per lahje sivuihin jolloin housut saavat tuon "baggie" mallin.
Alas taas nelosilla resori ja nurjiin reijät ja virkattu nauha.

Olen todella pahoillani etten tämän parempiin ohjeisiin pysty. Kuten todettu, osaan tehdä mitä teoriatietoa ei ole =D Jos jokin kohta jäi askarruttamaan, kysy ja yritän selittää paremmin.

***

Lopuksi vinkki kertiksien käyttäjille, Liberotiikerivaippojen mukana 2 paketin ostajalle tulee iki-ihana tiikerisetti kaupanpäälle ainakin Cittarissa.
GRRRRRRRRRRRRR!

1 kommentti:

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥