19.4.2009

Mitä teidän lapset harrastaa?


Lasten harrastuksista ollaan montaa mieltä.
Liikaa, liian vähän, ei ollenkaan, sopivasti, tarpeeseen...
Mitä teidän lapset harrastaa ja kuinka paljon?
Meillä meni viikonloppu pompun lätkän merkeissä.
Hän harrastaa jääkiekkoa ja tennistä.
Jääkiekko alkaa olla kipurajalla,
treenejä ja turnauksia on aika paljon.

Veljensä innoittamana Padmé rakastaa mailoja,
hänellä on nyt tennismaila, lätkämaila sekä uusi sählymaila.
Padme harrastaa vain kerran viikossa taaperojumppaa.
joka onkin tehnyt erittäin hyvää hänen motoriselle kehitykselle sekä sosiaalisille taidoille.

Lauantaina-iltana ajoimme Kaivarin kautta kotiin,
mahtavia värejä
ja
meri on auki!17 kommenttia:

 1. Isommat tytöt harrastaa muskaria ja taitoluistelua, pienin ei vielä mitään, ellei perhekerhoilua lasketa.
  Uimisenkin voisi toisaalta laskea harrastuksiin, kun siellä käydään kaikkien kanssa kerran viikossa.

  VastaaPoista
 2. Meillä lapset ei harrasta juuri mitään, asumme niin kaukana kaupungin palveluista että olisi jo varmaan lapselle kurjaa istua autossa pakollisten menojen lisäksi enemmän. Ja olen aika paljon sitä mieltä että pienet lapset eivät tarvitse kummoisempia harrastuksia.
  Tytöt kyllä käyvät pelaamassa sählyä kun ovat isällään. Kaupungissa asuessamme tytöt kävivät talomme lähellä olevassa kerhotilassa kokkikerhossa :) Muuten ei ole mitään.

  Upeat värit kuvissasi!

  VastaaPoista
 3. Meidän pikkuiset ei harrasta pahemmin. taikka poika kyllä käy torstaisin isin kanssa uimahallissa ja käymme Nöpön kanssa tuolloin perhekahvilassa.Keskiviikkoisin käyn molempien pienten kanssa perhekerhossa.


  Esikoinen harrastaa partiota. Nuorempana on kokeillut monia juttuja, pisimpään telinevoimistelua, mutta myös keilaamista ym.

  10v aloitti discotanssin ,kävi kolmesti eikä tykännyt. Hän on myös veljensä tavoin hararstanut voimistelua, keilaamista, uintia jne.

  VastaaPoista
 4. Meidän 4 ja 2.5v eivät harrasta vielä mitään. Mutta pojalle ( 4v ) tarjotaan mahdollisuuksia nyt jalkapalloon, jääkiekkoon, sählyyn tai pesikseen. Saa nähdä mihin innostuu.

  VastaaPoista
 5. Meillä käytiin pienempänä muskarissa, harrastus jäi muutettuamme Helsinkiin 1,5 vuotta sitten. En ole vielä kokenut tarpeelliseksi aloittaa mitään erikoisempaa täällä, syksyllä Nuutti aloittaa luultavasti tenniksen yhtäaikaa serkkutytön kanssa.
  Aikaahan ne vievät ja rahaa.

  Upeat värit alimmassa.

  VastaaPoista
 6. Itse kuulun näihin "kyllä harrastuksia pitää olla pienestä pitäen"- äiteihin. Meillä harrastetaan liikuntaa ja lapsilla on oltava jokin jatkuva harrastus myös kasvaessa. Tyttö(vajaa 4v.)harrastaa jumppaa ja tanssia ja kun aika koittaa nuorempikin(+kolmas lapsikin kunhan ensin syntyy ja kasvaa:) ohjataan heti kun mahd. liikunnallisten harrastusten pariin.

  Uskon että säännöllisistä harrastuksista on hyötyä myös murrosiässä, kun on sitten sitä kuuluisaa "tekemistä" eikä tarvi energiaa pahantekoon purkaa.

  VastaaPoista
 7. Meillä 15-vuotias ratsastaa, nykyisin vain kerran viikossa vakitunnilla. Viime talvena meni tallilla 3-6 iltaa viikossa. 10-vuotias pelaa sählyä, käy 4H-kerhossa ja kokkikerhossa, nämä kerran viikossa, joskus käy keilaamassa tai uimassa. 5-vuotiaalla ei varsinaisia harrastuksia, käy toimintaterapiassa. 2-vuotiaan harrastus on perhekerho kerran viikossa. Näissäkin ihan riittävästi, sillä minä olen lasten kuski. Onneksi osa kyydeistä hoituu muiden vanhempien kanssa kimpassa.

  VastaaPoista
 8. Meillä Oliver harrastaa nappulaliigassa jalkapalloa keväisin ja syksyisin.
  Sit muksujen jumpassa kväi mut se jäi. Ei halunnu enää mennä :( Se oli kerta viikossa.
  Aarni ei harrasta viel mitään.

  VastaaPoista
 9. Meillä esikoinen on harrastanut kaikkea mahdollista; ratsastusta, jalkapalloa, erilaisia jumppia, kuoroa jne jne. Tällä hetkellä hän on kahdeksannella luokalla ja harrastaa kilpacheerleadingiä, harjoitukset yleensä 4 kertaa viikossa, ennen kisoja saattaa olla seitsemätkin harkat viikossa ja se on ihan liikaa se.. mutta kilparyhmä vaatii aika paljon sitoutumista, myös muulta perheeltä.. Seuraavat tytöt ovat pian 7 ja 4, eivätkä vielä harrasta muuta kuin satujumppaa satunnaisesti ja hyvä niin. En aio heille harrastuksia tyrkyttää. Kun itse haluavat alkaa jotain harrastaa, yritän tarjota heille mahdollisuuden siihen. Olen sitä mieltä, että alle kouluikäiset eivät tarvitse harrastuksia.. enkä oikeastaan tiedä tarvitseeko kenenkään ainakaan "pakosta" harrastaa mitään.. Kotona harrastettavia harrastuksia ei useinkaan varsinaisesti lasketa harrastuksiksi. Välillä olen itsekin tuntenut joutuvani selittelemään, että miksen harrasta mitään.. eihän käsitöiden tekemistä tai lukemista usein oikeastaan edes lasketa harrastukseksi.. :-)

  VastaaPoista
 10. Täällä on taas kommentoitu kun olemme hytisseet toisen päivän tuulessa ja jäähallissa :)

  Meillä harrastukset on otettu tukemaan kasvua. Poika on aika energinen ja harrastuksissa hän saa sitä tarmoa purkaa hyvällä tavalla. Hän on ollut myös kuviskerhossa sillä käden ja silmän yhteystyö oli muutama vuosi sitten hieman jäljessä kehityksessä. Harrastuksissa mennään pojan mukaan, ts. mitään ei ole pakko harrastaa jos ei halua. Itse myös pidän etuna sitä että poika harrastuksissa pysyy poissa "pahanteosta".

  Tytölle aloitettiin tuo taaperojumppa siksi ettei ole päiväkodissa ja on ollut aika arka ja ujo. Nyt vajaa vuoden jälkeen on ollut ihana huomata miten hän on oppinut uusia taitoja jumpasa ja kehittynyt hienosti.

  Kiitos lukijoille! Me jatkamme pakkausta, mies lähtee taas reissuun.

  VastaaPoista
 11. Meillä ei poika harrasta vielä mitään, mutta olettaisin että seuraa isänsä jälkiä ja aloittaa sählyn heti kuin mahdollista. Nyt jo pelaa kovasti ja aina pitäisi saada maila käteen.

  VastaaPoista
 12. Lisäämpä vielä....ei meilläkään tule olemaan PAKKO harrastaa mitään tiettyä, mutta jokin harrastus on oltava. Emme anna lasten kasvaa tietokoneella istuen ja telkkaria katsellen. Mutta jokainen tyylillään:)

  VastaaPoista
 13. Niinhän se on, innostuksen on kyllä lähdettävä lapsesta itsestään.

  Vaikka joku yrittäisi lapsen "pakottaa" harrastukseen niin tuskin siitä mitään tulisi, eihän lapsi pakolla mitään tee eikä sillon kehitykkään harrastuksessa.

  Enkä usko että ainakaan Suomen kulttuurissa edes tuollaista olisi, ehkä jossian muualla...mistäpä sitä tietää :)

  VastaaPoista
 14. 2-vuotias käy kerran viikossa muskarissa ja sekin loppuu, kun päiväkoti alkaa. Uskoisin päiväkodin riittävän joiksikin vuosiksi harrastukseksikin tai siis säännöllisen viikkoharrastuksen sijaan silloin tehdään yhteisellä vapaa-ajalla erilaisia asioita monipuolisesti. Tulevaisuudessakin toivoisin, että lapsen viikottainen harrastus olisi pääasiassa hänen, ei vanhempien harrastus eli kuljetukset ja viikonloppujen käyttäminen lapsen harrastukseen minimissä ja yhdessä tehtäisiin lomilla ja viikonloppuisin monipuolisesti erilaisia liikunnallisia, kultturelleja, eri aisteja ja taitoja sekä yhdessäolon muotoja sisältäviä juttuja; niin lasten kuin aikuisten ehdoilla.

  Tosi kirkkaat värit kuvissa!

  VastaaPoista
 15. Meilläkin mies juuri pakkasi, lähtee myös huomenna taas reissuun (vastahan se eilen tuli kotiin edelliseltä matkalta). Toisaalta miehellä ei nyt ole ollut viime aikoina kauheasti reissuja, enemmän minä matkustin edellisessä työpaikassani.

  Mutta itse asiaan eli harrastuksiin:
  Sofia 16 v käy kuvataidekoulussa ja pianotunneilla. Pianon soiton aloitti 6-vuotiaana ja piirtämisen heti kun sai kynän käteensä.
  Henri harrastaa tällä hetkellä Breakdancea kerran viikossa, nyt menossa toinen vuosi. Lisäksi käy tekniikkaryhmän uimatreeneissä kerran viikossa,mutta just ilmoitti ettei halua alkaa uida kilpaa. Aikaisemmin harrasti karatea kisaryhmässä, mutta ei halunnut siinäkään kilpailla. Myös telinevoimistelua on harrastanut. Mutta miksi kaikki lajit muuttuvat aina kilpailuksi? Miksei voisi seurassa harrastaa harrastusmielessä?
  Niklaksella ei ole mitään muita harrastuksia kuin isompien sisarusten ärsyttäminen :) Syksyllä menemme uimakouluun. Vauvana kävi vauvauinnissa.

  VastaaPoista
 16. Meillä vanhin harrastaa jalkapalloa, 8v kanssa käy siloin kun huvittaa harjotuksissa.

  Pienet ei mitään, saavat harrastaa sitten kun itse pyytäävät. Aiemmin en näe tarvetta viedä minnekään. :)

  VastaaPoista
 17. Meillä käy kolme vuotias kerran viikossa satujumpassa ja minä molempien kanssa äiti lapsi jumpassa. Ennen muuttoa käytiin sanataideryhmässä. Näin pienenä 1 -2 harrastusta on viikossa ollut.

  VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥